Θρίλερ

Απάντηση: Θ Ρ Ι Λ Ε Ρ

avclub.jpg

ΕΚΠΤΩΤΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ
House οf Fallen

» Παιζουν: Τομας Χαουελ, Κορμπιν Μπερσεν, Τζεφ Γουινκοτ.
» Σκηνοθέτης: Ρόμπερτ Στίβενς.
» Διάρκεια: 91' λεπτά
» Studio: Spentzos Film
» Έτος: 2009
» Γλώσσα: Αγγλικά
» Υπότιτλοι: Ελληνικά

» Υπόθεση:
Oι Δώδεκα αποτελούν μια μυστηριώδη ομάδα που είναι σταλμένη από τον Αρχαίο των Ημερών. Σκοπός της να καταστρέψει τους Παρατηρητές,
το 8ο Τάγμα των Έκπτωτων Αγγέλων που ζουν κρυμμένοι ανάμεσα στους Ανθρώπους. Tρεις ιστορίες φαινομενικά διαφορετικές μεταξύ τους
συνδέονται με το απόλυτο μυστικό που οδηγεί στην αέναη μάχη του καλού και του κακού. Γύρω μας υπάρχουν οι δύο αντίπαλες στρατιές που
γίνονται ορατές μόνο σε εκείνους που τολμούν να κοιτάξουν τον κόσμο όπως πραγματικά είναι. Το τίμημα είναι η ίδια η ζωή.

Last edited:
Απάντηση: Θ Ρ Ι Λ Ε Ρ

avclube.jpg

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
Afterwards

» Παιζουν: Ρομαν Ντουρι, Εβανζελίν Λιλί, Τζον Μαλκοβιτς.
» Σκηνοθέτης: Ζιλ Μπουρντός.
» Διάρκεια: 104' λεπτά
» Studio: Spentzos Film
» Έτος: 2009
» Γλώσσα: Αγγλικά
» Υπότιτλοι: Ελληνικά

» Υπόθεση:
Θεωρήθηκε επίσημα νεκρός αλλά επέστρεψε στη ζωή ανεξήγητα. 20 χρόνια αργότερα, ο Νέιθαν είναι ένας ταλαντούχος Νεουορκέζος δικηγόρος,
πληγωμένος από το πρόσφατο διαζύγιό του και επικεντρωμένος στη δουλειά του, απομακρυσμένος από την πρώην γυναίκα του Κλαιρ και την κόρη
τους. Σε αυτή την περίοδο μπαίνει στη ζωή του ο μυστηριώδης γιατρός Δρ. Κέη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι μπορεί να προβλέψει το θάνατο ορισμένων
ανθρώπων. Καθώς όλα τα σημαντικά κομμάτια της ζωής του έχουν διαλυθεί υπό τη σκιά του Δρ. Κέι, ο Νέιθαν ανακαλύπτει τελικά το λόγο της
επιστροφής του στη ζωή.

http://www.youtube.com/watch?v=5r4lXWD3Y0w&feature=player_embedded

Re: Θ Ρ Ι Λ Ε Ρ

Επειδή μόλις τώρα είδα το thread και τις τελευταίες ημέρες σκεφτόμουν να ρωτήσω τους φίλους του forum για κανένα thriller του τύπου "Η Λάμψη", "To Μωρό της Ρόζμαρι", κλπ, έχετε να προτείνεε τίποτα καλό σε αυτό το στυλ;

Επειδή μόλις τώρα είδα το thread και τις τελευταίες ημέρες σκεφτόμουν να ρωτήσω τους φίλους του forum για κανένα thriller του τύπου "Η Λάμψη", "To Μωρό της Ρόζμαρι", κλπ, έχετε να προτείνεε τίποτα καλό σε αυτό το στυλ;

Mιας και ανέφερες τον Polanski θα σου πρότεινα τον Ένοικο του ίδιου (του 1976 αν δεν με απατά η μνήμη μου) που παραμένει σχετικά παραγνωρισμένη. Αν ο Κάφκα γύριζε ταινία, θα ήταν αυτή! Θρίλερ με την κλασική έννοια του όρου δεν το λες, αλλά τόσο πνιγηρή ατμόσφαιρα δεν έχει αποτυπωθεί ξανά στο σελιλόιντ. Πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο Polanski.

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, "They don't make them like they used to".
Ψάξε να βρεις το "Don't look now" του 1973 σε σκηνοθεσία Nicholas Roeg, δεν θα χάσεις.
Mιας και ανέφερες τον Polanski θα σου πρότεινα τον Ένοικο του ίδιου (του 1976 αν δεν με απατά η μνήμη μου) που παραμένει σχετικά παραγνωρισμένη. Αν ο Κάφκα γύριζε ταινία, θα ήταν αυτή! Θρίλερ με την κλασική έννοια του όρου δεν το λες, αλλά τόσο πνιγηρή ατμόσφαιρα δεν έχει αποτυπωθεί ξανά στο σελιλόιντ. Πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο Polanski.

Σωστά θυμάσαι φίλε μου είναι του 1976 και φυσικά είναι από τις καλύτερες ταινίες του.

Τι μου θύμισες τώρα! Πνίγεσαι από την ατμόσφαιρα χωρίς να σε προκαλεί κάτι. Λίγοι σκηνοθέτες μπορούν να το κάνουν αυτό. Εξαιρετική πρόταση.
Ισως και η καλυτερη του.Καταπληκτικη ταινια...
Θα συμφωνούσα 100% αν θυμόμουν πιο καλά το Chinatown.

Θα πρέπει να τις ξαναδώ.

Ψάξε να βρεις το "Don't look now" του 1973 σε σκηνοθεσία Nicholas Roeg, δεν θα χάσεις.

Όλα τα λεφτά σε αυτή την εξαιρετική ταινία είναι μία ατμόσφαιρα απροσδιόριστης απειλής που σε κατακλύζει εξ αρχής σε μία μουχλιασμένη και ομιχλώδη Βενετία...μέχρι το αποκαλυπτικό φινάλε.
Στην Ελλάδα έχει κυκλοφορήσει με τον τίτλο Μετά τα μεσάνυχτα και πριν 4-5 χρόνια είχε βγει θερινή επανέκδοση όπου και το είδα για πρώτη φορά.

Όλα τα λεφτά σε αυτή την εξαιρετική ταινία είναι μία ατμόσφαιρα απροσδιόριστης απειλής που σε κατακλύζει εξ αρχής σε μία μουχλιασμένη και ομιχλώδη Βενετία...μέχρι το αποκαλυπτικό φινάλε.
Στην Ελλάδα έχει κυκλοφορήσει με τον τίτλο Μετά τα μεσάνυχτα και πριν 4-5 χρόνια είχε βγει θερινή επανέκδοση όπου και το είδα για πρώτη φορά.

Την έχω δει τουλάχιστον δύο φορές. Απίθανα πράγματα από το στήσιμο και μόνο της κάμερας.

Υ.Σ. Διαπιστώνω κοινές γραμμές σε κάποια θέματα.:a0210:

Λοιπόν τα καλά θρίλερ/ταινίες τρόμου τα ψάχνουμε πλέον με το τουφέκι, αλλά από την πρόσφατη παραγωγή έχω να καταθέσω τρεις προτάσεις με αξιολογική σειρά:

1) Το περσινό σουηδικό, πολυβραβευμένο, αναγνωρισμένο από κριτικούς και θεατές, Άσε το κακό να μπει του Τόμας Άλφρεντσον. Αλληγορικό θρίλερ βαμπίρ για...ευαίσθητες ψυχές. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!! Υπερβαίνει τα όρια του είδους και θα το πρότεινα σε κάθε φίλο του καλού κινηματογράφου. Και μην κάνετε το λάθος να το συγκρίνετε με τίποτα Twilight και τα λοιπά. Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας. Δείτε το οπωσδήποτε!!!

2) Την Ομίχλη του Φρανκ Ντάραμποντ (τίτλός πρωτοτύπου The Mist για να ξεχωρίζει από το The Fog του Κάρπεντερ). Για όσους ενδεχομένως δε θυμούνται, ο Ντάραμποντ έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων το Πράσινο Μίλι και το Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουρθ. Θα το χαρακτήριζα, με κάποια ελευθεριότητα, θρίλερ τύπου Άλιεν. Έξοχη αλληγορία για τον υπερκαταναλωτισμό της εποχής μας, για τη θρησκοληψία και για το πόσο αυτοκαταστροφικοί είναι οι άνθρωποι ακόμα και σε περίπτωση κινδύνου.Με κομμένη την ανάσα!!! Το finale σε βυθίζει στην απόγνωση.

3) Η Κάθοδος (δυστυχώς αυτή τη στιγμή ο σκηνοθέτης μού διαφεύγει). Κλειστοφοβική ταινία τρόμου σχεδόν εξολοκλήρου γυρισμένη κάτω από τη γη με μία παρέα γυναικών να έρχεται αντιμέτωπη με τους...κατοίκους μιας σπηλιάς στα Απαλάχια όρη. Δυνατό!

Λοιπόν τα καλά θρίλερ/ταινίες τρόμου τα ψάχνουμε πλέον με το τουφέκι, αλλά από την πρόσφατη παραγωγή έχω να καταθέσω τρεις προτάσεις με αξιολογική σειρά:

1) Το περσινό σουηδικό, πολυβραβευμένο, αναγνωρισμένο από κριτικούς και θεατές, Άσε το κακό να μπει του Τόμας Άλφρεντσον. Αλληγορικό θρίλερ βαμπίρ για...ευαίσθητες ψυχές. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!! Υπερβαίνει τα όρια του είδους και θα το πρότεινα σε κάθε φίλο του καλού κινηματογράφου. Και μην κάνετε το λάθος να το συγκρίνετε με τίποτα Twilight και τα λοιπά. Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας. Δείτε το οπωσδήποτε!!!
Μου το έχουν δώσει εδώ και 2-3 μήνες αλλά δεν το έχω δει ακόμα. Έχω διαβάσει καλά πράγματα. Ευκαιρία είναι.

2) Την Ομίχλη του Φρανκ Ντάραμποντ (τίτλός πρωτοτύπου The Mist για να ξεχωρίζει από το The Fog του Κάρπεντερ). Για όσους ενδεχομένως δε θυμούνται, ο Ντάραμποντ έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων το Πράσινο Μίλι και το Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουρθ. Θα το χαρακτήριζα, με κάποια ελευθεριότητα, θρίλερ τύπου Άλιεν. Έξοχη αλληγορία για τον υπερκαταναλωτισμό της εποχής μας, για τη θρησκοληψία και για το πόσο αυτοκαταστροφικοί είναι οι άνθρωποι ακόμα και σε περίπτωση κινδύνου.Με κομμένη την ανάσα!!! Το finale σε βυθίζει στην απόγνωση.
Με απογοήτευσε. Δυστυχώς, ο σκηνοθέτης του "Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουρθ" δεν τα κατάφερε, προσωπικά πάντα.

3) Η Κάθοδος (δυστυχώς αυτή τη στιγμή ο σκηνοθέτης μού διαφεύγει). Κλειστοφοβική ταινία τρόμου σχεδόν εξολοκλήρου γυρισμένη κάτω από τη γη με μία παρέα γυναικών να έρχεται αντιμέτωπη με τους...κατοίκους μιας σπηλιάς στα Απαλάχια όρη. Δυνατό!
Δεν την έχω υπ' όψιν μου. Θα την ψάξω.

απο προσφατες δες επισης την υπερενταση (haute tension) και το REC, και η καθοδος ειναι κορυφη επισης

απο προσφατες δες επισης την υπερενταση (haute tension) και το REC, και η καθοδος ειναι κορυφη επισης

Το REC το θεωρώ απο τις ταινιες τρόμου που θα γίνουν κλασσικές κάποια στιγμή. Αύριο έχω ετοιμάσει προβολή για το REC 2 :FSGSFGS4:

Έχω δει και τον "Ένοικο" και το "Don't Look Now".

Καταπληκτικές. Πραγματικά τέτοιες ταινίες σε κάνουν να αναπολείς και να αναρωτιέσαι για τις σημερινές.

Θα ψάξω για τις "Haute Tension" και REC (μήπως ξέρει κάποιος τους ελληνικούς τίτλους;).

Την "Κάθοδο" την είχα δει κάποια στιγμή στην τηλεόραση (όχι ολόκληρη) και ήταν πολύ καλή.

και να μην ξεχάσω το επίσης ιδιαιτερα κλειστοφοβικό 30 days of night...

Έχω δει και τον "Ένοικο" και το "Don't Look Now".

Καταπληκτικές. Πραγματικά τέτοιες ταινίες σε κάνουν να αναπολείς και να αναρωτιέσαι για τις σημερινές.

Θα ψάξω για τις "Haute Tension" και REC (μήπως ξέρει κάποιος τους ελληνικούς τίτλους;).

Την "Κάθοδο" την είχα δει κάποια στιγμή στην τηλεόραση (όχι ολόκληρη) και ήταν πολύ καλή.

Το Haute Tension (αναφέρεται και κάπου παραπάνω) έχει βγει ως Υπερένταση. Το REC έχει παραμείνει ως REC.