Throw ratio

GiannisH

Senior Member
19 January 2015
332
Αθήνα
Η πρώτη απόπειρα επισκευής του προβολέα μου σε ανεξάρτητο τεχνικό απέτυχε και τώρα είναι πλέον στα χέρια της αντιπροσωπείας. Προετοιμάζομαι για τα χειρότερα και άρχισα να κοιτάω τι κυκλοφορεί στην αγορά αν χρειαστεί να τον αντικαταστήσω. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι έχω τεράστιο πρόβλημα με το throw ratio. H οθόνη μου έχει πλάτος 2,20(100") και η απόσταση προβολής είναι 4,8 μέτρα. Ούτε η οθόνη μπορεί να αλλάξει μια και είναι πολύ καλή και πανάκριβη ούτε η θέση του προβολέα. Υπάρχει λύση χωρίς να ξεφύγουμε στο οικονομικό και να μείνουμε κοντά στα 1000 ευρώ? Προσωπικά δεν μπόρεσα να βρω κάτι...

Μέχρι τώρα μόνο σε Epson έχω βρει κάτι, αλλά σε ακριβότερη κατηγορία. Οι EH-TW7200 και 9200 με καλύπτουν απόλυτα και ο 6100 οριακά. Βέβαια είναι LCD...

Αφού μένουν σταθερά αυτά τα δύο, πρέπει να σε απασχολεί εκτός από το throw ratio και η δυνατότητα μερτακίνησης φακού. Ο προβολέας καθ' ύψος σε σχέση με την οθόνη που κάθεται?

Re: Απάντηση: Throw ratio

Έχεις δίκιο, όμως εκεί δεν έχω ιδιαίτερο θέμα. Ο προβολέας(ανεστραμμένος) είναι 10cm ψηλότερα από το πάνω μέρος της οθόνης.

Στους παραπάνω Epson προστίθεται και ο BenQ W7500

Κοντά στο χιλιάρικο τίποτα μέχρι τώρα...

Και για όποιον ενδιαφέρεται τα links για την σχετική εφαρμογή

http://support.epson-europe.com/TDC/ThrowDistanceCalculatorEN/

http://www.optomaeurope.com/distancecalc.aspx

http://www.benq.com/microsite/projector/throwratiocalculator/

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Throw ratio

Ο προβολέας φτιάχτηκε!!! Εκεί που η αντιπροσωπεία δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα (άραγε προσπάθησε?) και πάνω στην αναζήτηση για reviews προβολέων, έπεσα κατά τύχη πάνω σε έναν Έλληνα τεχνικό, ο οποίος πραγματικά το κατέχει το άθλημα. Η επισκευή έγινε μαζί με καθαρισμό σε λογικότατο κόστος. Έτσι θα συνεχίσω να βλέπω με τον Η78 που πιστέψτε με, αν εξαιρέσει κανείς την φωτεινότητα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από σημερινά μηχανάκια τουλάχιστον μέχρι τα δύο χιλιάρικα. Αν το επιτρέπουν οι κανόνες του φόρουμ μπορώ να δώσω τα στοιχεία του τεχνικού για όποιο μέλος πιθανό τα χρειαστεί τώρα ή στο μέλλον.

Παιδιά μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος? Μετακομίζω το σύστημα από το σαλόνι σε ιδιαίτερο χώρο. O προβολέας συνδεόταν με καλώδια Component και S-Video, τα οποία όμως, παρότι πολύ καλής ποιότητας, δεν μπορώ να αξιοποιήσω, επειδή είναι περασμένα μέσα στον τοίχο από την κατασκευή του σπιτιού. Δυστυχώς δεν μπορούν να βγουν, γιατί οι σωλήνες που είναι περασμένα, είναι στενοί. Το DVD έχει εξόδους Component και S-Video, όχι όμως DVI. Ο προβολέας έχει όλες τις εισόδους. Τι προτείνεται να κάνω? Να πάρω καλώδιο DVI και με κάποιο μετατροπέα να το συνδέσω στην Component του DVD ή να πάρω ένα Component? Θα ήμουν υπόχρεος αν προτείνατε και κάτι συγκεκριμένο ως value for money. To μήκος που θα χρειαστώ είναι κάπου στα 7-8 μέτρα.

Last edited:
Θα σου πρότεινα να προμηθευτείς ένα νέο component καλώδιο και να συνεχίσεις με τη σύνδεση που έχεις. Ούτως ή άλλως, το σήμα που θα φεύγει από το player μιας και μιλάς για DVD player, θα είναι 576 γραμμές. Δεν θεωρώ ότι θα κερδίσεις κάτι με τους μετατροπείς σήματος.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, έχεις μήπως να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο από δική σου εμπειρία?

Μια δυο φορές έχω χρησιμοποιήσει καλώδια component. Δεν έψαξα κάτι ειδικό, ούτε είχα κάποιο θέμα/πρόβλημα με την απόδοση. Ίσως κάποιος άλλος συμφορουμίτης που τα χρησιμοποιεί μπορεί να βοηθήσει καλύτερα. Πάντως, δεν φαντάζομαι ότι θα έχεις κάποιο θέμα με ό,τι και να πάρεις. (είναι λίγα τα μέτρα)

Αν ο προβολέας σου είναι HD ανάλυσης (720 και πάνω), ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα να σκεφτείς την αγορά ενός media player ώστε να ευχαριστηθείς HD εικόνα.

Να 'σαι καλά!

Ναι είναι 1280 x 720 και μάλιστα σε ένα παλιό review που βλέπω, λέει ότι παίζει καλύτερα με DVI. Μήπως να δω λοιπόν ένα καλώδιο DVI με αντάπτορα για component καλύτερα και για την περίπτωση μελλοντικής προσθήκης νέου player?

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/projectors/optoma-themescene-h78-123326/review

Μου αρέσει που έψαχνα προβολέα με μεγάλο throw ratio και τελικά επισκεύασα τον υπάρχοντα και αλλαζω και χώρο...ότι να'ναι...