Thrunite Catapult V2

Δεν έχει καεί το λεντάκι, αλλά βιδώνω-ξεβιδώνω τον σωλήνα από την μπροστινή μεριά της κεφαλής, και αναοσβήνει δίνοντας μου την αίσθηση ότι δεν κάνουν καλή επαφή οι μπαταρίες. Τι σκηνικά είναι αυτά;

False Alarm!

Αλλαξα την σειρά των σωλήνων και δούλεψε τζάμι. Τι κουφο είναι αυτό; τα δύο κομμάτι δεν υποτίθεται ότι είναι ίδια; Τέλος πάντων.

Ο φακός σκοτώνει ΑΛΛΑ μόνο σε spot. Διασπορά μηδέν.

Re: Απάντηση: Thrunite Catapult V2

False Alarm!

Αλλαξα την σειρά των σωλήνων και δούλεψε τζάμι. Τι κουφο είναι αυτό; τα δύο κομμάτι δεν υποτίθεται ότι είναι ίδια; Τέλος πάντων.

Ο φακός σκοτώνει ΑΛΛΑ μόνο σε spot. Διασπορά μηδέν.

Την διασπορα την καταλαβαινεις μετα τα 50 μετρα. Αλλα οπως ειπες σκοτωνει οπου κοπαναει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Thrunite Catapult V2

Την διασπορα την καταλαβαινεις μετα τα 50 μετρα. Αλλα οπως ειπες σκοτωνει οπου κοπαναει.

Τι να το κάνεις μετά τα 50 μέτρα; μετά θες και κυάλια χωρίς υπερβολή.

Τίποτα, ο SR90 πρέπει να κάνει αυτό που λέω αλλά δεν θέλω να μπλέξω με επαναφορτιζόμενες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Thrunite Catapult V2

Τι να το κάνεις μετά τα 50 μέτρα; μετά θες και κυάλια χωρίς υπερβολή.

Τίποτα, ο SR90 πρέπει να κάνει αυτό που λέω αλλά δεν θέλω να μπλέξω με επαναφορτιζόμενες.

Ο SR90 εχει δικο του φορτιστη στον οποιο ειτε βαζεις πανω τον φακο ειτε βαζεις το πακετο που εχει ενσωματωμενες τις μπαταριες και φορτιζεις αυτο. Δεν τις βαζεις δηλαδη ξεχωριστα εσυ σε φορτιστη μια μια τις μπαταριες. Αυτο για λογους ασφαλειας μιας και ο φακος αυτος εχει στην ουσια 6χ18650. Κατι σαν χειροβομβιδα....:violent-smiley-030:

OK ναι το ξέρω αλλά δεν θέλω να δεσμεύομαι από φορτίσματα.

99.99% όταν θα το χρειαστείς θα θέλει φόρτισμα. ΣΤΑΝΤΑΡ γκαντεμιά.

ή όταν θα πας κάπου πρέπει οπωσδήποτε να κουβαλάς βαλιτσάκι με φορτιστή καλώδια κλπ διότι αν ξεμείνεις είναι σαν να μην έχεις φακό μετά.

Last edited:
Re: Απάντηση: Thrunite Catapult V2

OK ναι το ξέρω αλλά δεν θέλω να δεσμεύομαι από φορτίσματα.

99.99% όταν θα το χρειαστείς θα θέλει φόρτισμα. ΣΤΑΝΤΑΡ γκαντεμιά.

ή όταν θα πας κάπου πρέπει οπωσδήποτε να κουβαλάς βαλιτσάκι με φορτιστή καλώδια κλπ διότι αν ξεμείνεις είναι σαν να μην έχεις φακό μετά.

Αυτος εχει ενδεικτικη λυχνια ποτε θελει φορτισμα.
Εχει 80 λεπτα στην μεγαλη σκαλα με 2200 λουμεν (στο led θεωρητικα)
Εχει 9ωρες στην μικρη σκαλα (....τι μικρη που εχει 700λουμεν)
Εχει και strobe για τελειως ξεστραβωμα.:violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Στα μειον ομως οτι ζυγιζει περιπου 1,6κιλα αν και εχει ιμαντα για τον κουβαλας. Σαν να κουβαλας καμια βαριοπουλα για σφυροκοπημα με strobe και 2200 λουμεν ...

ααα φυσικα στα μειον και η τιμη του ...

Τάσο, γνωρίζεις από ηλεκτρονικά;
Αν ναι καλό είναι να κοιτάξεις καμιά δική σου κατασκευή να τη κάνεις όπως θες. Ένα elephant host με 4 καινούργια xm θα ήτανε φοβερό! (4000lm με άριστο beam)
Αν όχι, μια ικανοποιητική λύση είναι ο Τκ45 και ο M3C4 με τα 3 xp-g.

Τάσο, γνωρίζεις από ηλεκτρονικά;
Αν ναι καλό είναι να κοιτάξεις καμιά δική σου κατασκευή να τη κάνεις όπως θες. Ένα elephant host με 4 καινούργια xm θα ήτανε φοβερό! (4000lm με άριστο beam)
Αν όχι, μια ικανοποιητική λύση είναι ο Τκ45 και ο M3C4 με τα 3 xp-g.

o Tk45 έχει σχεδόν 40% περισσότερη φωτεινότητα από το καταπέλτη και περίπου 25% ο eagletac. Δλδ ο καταπέλτης βγάζει λένε περίπου 650otf, ο fenix είναι στα 900 otf και ο eagletac 800otf . Δεν φέγγουν πιο μακριά, απλά βγάζουν περισσότερο φως γενικά.

Απάντηση: Re: Thrunite Catapult V2

o Tk45 έχει σχεδόν 40% περισσότερη φωτεινότητα από το καταπέλτη και περίπου 25% ο eagletac. Δλδ ο καταπέλτης βγάζει λένε περίπου 650otf, ο fenix είναι στα 900 otf και ο eagletac 800otf . Δεν φέγγουν πιο μακριά, απλά βγάζουν περισσότερο φως γενικά.

650otf;;;; τόσο μούφα είναι τα 1000 που γράφουν στα χαρτιά;; ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά!!!
Α ετσι στην τύχη πετάνε νούμερα οι κατασκευαστές;

Re: Απάντηση: Re: Thrunite Catapult V2

Και που να δεις κακές κινέζικες μάρκες....!

Τα 1000 που λένε είναι στο led πάνω, στη πραγματικότητα είναι ένα 20% πιο κάτω λόγω απωλειών στα τζαμάκια στους ανακλαστήρες κτλ. Προφανώς από τα 1000 θα έπρεπε να σου έλεγα 800 αλλά και πάλι υπάρχει διαφορά, οπότε ο κατασκευαστής κάτι δεν έχει προσέξει. Εγώ πιστεύω πως έχει να κάνει και με το Sst50, είναι κατώτερο των προσδοκιών τελικά(τουλάχιστον για εμένα δυστυχώς) και δεν έχουν τόσο καλή γραμμή παραγωγής(ελάχιστα κομμάτια πιάνουν τα νούμερα που ανακοινώσαν)
Αναθεωρώ τα νούμερα που σου ανέφερα πιο πριν, μάλλον κάπου 700otf πρέπει να φτάνει ο V2 που έχεις(650 είναι ο V1) ενώ οι άλλοι, 800 λέει η Eagletac για το φακό της και πρέπει να είναι σχεδόν ακριβές, ενώ η fenix μάλλον λέει λίγο(760otf) πρέπει να αποδίδει παραπάνω από ό,τι έχει φανεί.
Ό,τι νούμερα σου ανέφερα είναι στο περίπου από μετρήσεις χρηστών-reviewers,συμπεραίνω ότι πρέπει να περιμένεις πως ο τκ45 είναι κατά 25-30% πιο φωτεινός από τον catapult V2 και 15% παραπάνω ο M3C4.

Πάντως από τα screenshots εδώ στον κήπο φαίνεται ότι ο καταπέλτης βγάζει πιό πολύ φως στο κέντρο αλλά με σαφέστατα μικρότερη δέσμη overall:
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=278434

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

Attachments

• TK45-Outdoor1.jpg
    TK45-Outdoor1.jpg
    68.7 KB · Views: 50
  • V2-Outdoor1.jpg
    V2-Outdoor1.jpg
    73.6 KB · Views: 49
  • TK45-Outdoor2.jpg
    TK45-Outdoor2.jpg
    30.6 KB · Views: 48
  • V2-Outdoor2.jpg
    V2-Outdoor2.jpg
    24.8 KB · Views: 49
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Thrunite Catapult V2

Και που να δεις κακές κινέζικες μάρκες....!

Τα 1000 που λένε είναι στο led πάνω, στη πραγματικότητα είναι ένα 20% πιο κάτω λόγω απωλειών στα τζαμάκια στους ανακλαστήρες κτλ. Προφανώς από τα 1000 θα έπρεπε να σου έλεγα 800 αλλά και πάλι υπάρχει διαφορά, οπότε ο κατασκευαστής κάτι δεν έχει προσέξει. Εγώ πιστεύω πως έχει να κάνει και με το Sst50, είναι κατώτερο των προσδοκιών τελικά(τουλάχιστον για εμένα δυστυχώς) και δεν έχουν τόσο καλή γραμμή παραγωγής(ελάχιστα κομμάτια πιάνουν τα νούμερα που ανακοινώσαν)
Αναθεωρώ τα νούμερα που σου ανέφερα πιο πριν, μάλλον κάπου 700otf πρέπει να φτάνει ο V2 που έχεις(650 είναι ο V1) ενώ οι άλλοι, 800 λέει η Eagletac για το φακό της και πρέπει να είναι σχεδόν ακριβές, ενώ η fenix μάλλον λέει λίγο(760otf) πρέπει να αποδίδει παραπάνω από ό,τι έχει φανεί.
Ό,τι νούμερα σου ανέφερα είναι στο περίπου από μετρήσεις χρηστών-reviewers,συμπεραίνω ότι πρέπει να περιμένεις πως ο τκ45 είναι κατά 25-30% πιο φωτεινός από τον catapult V2 και 15% παραπάνω ο M3C4.
τα καλα τα σαιτ-μαγαζια ομως αναφερουν οτι catapult V2 εχει 700 OTF π.χ. - http://www.batteryjunction.com/

και μπράβο τους είναι ειλικρινείς ως προς τους πελάτες τους. Που να γινότανε εδώ...
Εδώ σου πουλάνε μπαταρίες(τυχαίο παράδειγμα) που λένε 2500mah και αντί να σου πούνε ότι θα πιάνουν μέχρι 2000 σου λένε ότι παίζουν και παραπάνω και ότι θα τις έχεις και μια ζωή...!
(και εμείς εντυπωσιαζόμαστε και πάμε και το αγοράζουμε νομίζουμε ότι βγάλαμε λαυράκι)

Απάντηση: Re: Thrunite Catapult V2

Καλά εντάξει. Τα μάτια μου άλλα βλέπουν.

Σαφέστατα έχει πιό γκάζια ο καταπέλτης από τον ΤΚ45 χωρίς να χρειάζεται καμία μέτρηση με κανένα όργανο.

Ξαναλέω: ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ

Υ.Γ. Και επειδή βαριόμουν να συνδέσω την έξτρα σωλήνα ο καταπέλτης με 2 μπαταρίες , όχι με 4. Βεβαίως ο ΤΚ45 έχει μεγαλύτερη διασπορά. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που δεν έχει τόσο δυνατό spot.