Θύματα Marketing

Fig-3-color-gamut.jpg

Υπαρχουν και αλλα προτυπα ομως οπως το NTSC color gamut.

Μου πήρε λίγο χρόνο να βρω την πηγή σου, αλλά είναι αυτό το άρθρο:

http://powerelectronics.com/power_management/led_drivers/led-backlighting-lcd-power-efficiency-0512/

Από μια εταιρία που έφτιαχνε οδηγούς για RGB backlighting. Είναι το figure 3.
Δεν υπάρχει αναφορά από πήραν το γράφημα (το οποίο δεν με εκπλήσσει, μιλάμε για εταιρία).

NTSC was the color space developed for the widest range of colors that can be represented to the human eye. Many may think that this has to do with the television standard group that it is named after, but it is not. Most real world devices to date do not have the ability to actually reach this level of color in a display.

http://compreviews.about.com/od/monitors/a/LCDColorGamut.htm

Ειναι αυτο που ελεγα παραπανω οσα δεν φτανει η αλεπου.

NTSC was the color space developed for the widest range of colors that can be represented to the human eye. Many may think that this has to do with the television standard group that it is named after, but it is not. Most real world devices to date do not have the ability to actually reach this level of color in a display.

http://compreviews.about.com/od/monitors/a/LCDColorGamut.htm

Ειναι αυτο που ελεγα παραπανω οσα δεν φτανει η αλεπου.

Εγώ νομίζω σου απάντησα. Τώρα μπορείς να συνεχίσεις να αναφέρεσαι σε κάτι που δεν υπάρχει πλέον, και να μας κάνεις και κήρυγμα.
Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι το y του πράσινου είναι στο 0.595, αναφέρεσαι σε ένα πρότυπο που έχει αντικατασταθεί, δεν το δέχεται καμιά τηλεόραση 60 χρόνια μετά, εγώ τι να κάνω; Θα το κάνω κρεμαστάρι... :flipout:

Ποια 60 χρονια? Πλακα κανεις? Το 1987 βγηκε το προτυπο αυτο και απο βλεπω το χρησιμοποιουν ακομη και σημερα οι κατασκευαστες , βλεπω ομως για παραδειγμα κατι 72% στα πανελ LED LCD που θεωρειται μαλλον αστειο για μια τεχνολογια που διαφημιζει τα εντονα χρωματα που εχει....

http://www.samsung.com/global/business/lcdpanel/product/lcd.html

Ποια 60 χρονια? Πλακα κανεις? Το 1987 βγηκε το προτυπο αυτο και απο βλεπω το χρησιμοποιουν ακομη και σημερα οι κατασκευαστες , βλεπω ομως για παραδειγμα κατι 72% στα πανελ LED LCD που θεωρειται μαλλον αστειο για μια τεχνολογια που διαφημιζει τα εντονα χρωματα που εχει....

http://www.samsung.com/global/business/lcdpanel/product/lcd.html

Αφού το χρησιμοποιούν ακόμα οι κατασκευαστές, δεν δίνεις λίγο NTSC του 1953 στην U10, να μας το φωτογραφίσεις να δούμε και μεις "πλούσιο" χρώμα;

Δηλαδή το τρίγωνο της D8000 που σου έβαλα δεν σου κάνει, ε;
Ακόμα πρέπει ακούω το παραμύθι ότι οι LED δεν μπορούν να καλύψουν το εύρος των προτύπων;

Μπορείς να πεις καθαρά τι υποστηρίζεις;
Υποστηρίζεις ότι οι πλάσμα μπορούν να δείξουν περισσότερα χρώματα από τις LCD;

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο έχει "ανάψει" η συζήτηση γύρω από άσχετα colorspaces. :nounder:

Tρία είναι αυτά που μας ενδιαφέρουν, βάσει τoυ υλικού που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας: ITU-R BT.601 (NTSC-Digital), ITU-R BT.624 (PAL/SECAM-Digital) και ITU-R BT.709 (HD, PC).

Όλα τα υπόλοιπα colorspaces αφορούν κυρίως επαγγελματίες της εκτύπωσης ή αυτούς που θέλουν να βλέπουν κουκουρούκου... :D

Εγω νομιζα οτι το θεμα ειναι "θυματα marketing", και εδω που τα λεμε αν ασχοληθουμε με την ουσια του τιτλου οι 9 σελιδες σε 4 μερες θα γινουν 90 σε μια βδομαδα...
Πχ, εγω το 2004 ελεγα "θα παρω οπωσδηποτε 17αρα LCD οθονη και adsl ρουτερ, με αποτελεσμα το 1ο να μου βγαλει καμενο pixel χωρις να μου το καλυπτει η acer μετα απο 3-4 μηνες (μιλαμε για αγορα των 435 ευρω, ηθελα 19αρα αλλα ειχαν περι τα 650! δειτε τι παιρνει κανεις σημερα με τα ιδια λεφτα) και το 2ο να το χρησιμοποιησω περιπου 26 μηνες αργοτερα!!! Την ξαναπατησα το Μάιο του 2006 με τους πρωτους διπυρηνους επεξεργαστες. Λαθη απο τα οποια μαθαινει κανεις και τα αποφευγει στη συνεχεια. Ευτυχως το 2009 οταν κοιτουσα για 50αρα πλασμα με εσωσε ενας φιλος που με εψησε να τα δωσω για προβολεα.
Το κακο ειναι οτι καθε φορα που βρισκομαστε μπροστα σε κατι καινουργιο (θες LCD vs CRT, θες 3D vs 2D θες DTS-HD vs DTS, ψηφιακες vs αναλογικες φωτογραφικες κλπ κλπ) μη εχοντας εικονα του τι ειναι αντικειμενικα χρησιμο για εμας, και του τι αξιζει τα χρηματα του ειμαστε ευκολα θυματα μπροστα στο μαρκετινγκ. Και αντε οι ψαγμενοι ή μπαρουτοκαπνισμενοι καπως θα προστατευθουμε (ή "προστατευθειτε", καθοτι δεν θα ελεγα αβιαστα οτι ανηκω σιγουρα σε μια απο αυτες τις κατηγοριες), το 99.99% του κοσμου ομως εχει μαυρα μεσανυχτα. Αυτο το εχουν καταλαβει καλα αυτοι που πρεπει και γι'αυτο πλεον περασαμε στην ψηφιακη εποχη, διοτι καθε λιγο και λιγακι (το οποιο λιγο και λιγακι γινεται ολοενα και πιο "λιγο") η ψηφιακη τεχνολογια κανει ενα μικρο βηματακι μπροστα το οποιο λανσαρεται ως αλμα (για την ανθρωποτητα?). Θα μου πειτε καποιοι γηραιοτεροι οτι τα ιδια ισχυαν και επι αναλογικης, ομως τοτε δεν ειχαμε παγκοσμιοποιηση μπλα μπλα κλπ κλπ νομιζω καταλαβαινετε.

Last edited:
Υπάρχουν λίγα θύματα του μάρκετινγκ, αλλά ποτέ η πλειοψηφία του κόσμου. Αν βλέπεις την πλειοψηφία να κινείται κάπου, αυτό ποτέ δεν είναι τυχαίο.
Όσο για τις CRT, και μόνο που απαλλάχτηκες από μια δέσμη ηλεκτρονίων να σε χτυπά, είναι επαρκέστατος λόγος να ευγνωμονείς οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία τις αντικατέστησε.

Υπάρχουν λίγα θύματα του μάρκετινγκ, αλλά ποτέ η πλειοψηφία του κόσμου. Αν βλέπεις την πλειοψηφία να κινείται κάπου, αυτό ποτέ δεν είναι τυχαίο.

Το ακριβως αντιθετο θα ελεγα.
Αλλά δεν βλεπω το νοημα για το θεμα μας.

Γιατί δεν βλέπεις νόημα για το θέμα; Ξεκάθαρα είπα ότι ποτέ ο κόσμος δεν είναι θύμα του μάρκετινγκ. Πάντα υπάρχει λόγος όταν ο πολύς κόσμος αγοράζει κάτι. Τα πράγματα δεν γίνονται τυχαία...
Θύματα του μάρκετινγκ βλέπουν όσοι αδυνατούν να κατανοήσουν αυτούς τους λόγους.

Δεν ισχυει στην συγκεκριμενη περιπτωση μιας και δεν υπαρχουν CRT monitor εδω και χρονια.

Απο την αλλη ισχυει το οτι υπαρχουν πολλα θυματα του μαρκετινγκ, η πλειοψηφια, που αγοραζε/ζει με βαση τα ms ή την δυναμικη αντιθεση ή κατι αλλο που βρηκε το τμημα μαρκετινγκ.

Οπως συμβαινει με καθε προϊον γυρω μας. Να μην πω για τα απορρυπαντικα για παραδειγμα...

Για κάποιο λόγο δεν υπάρχουν CRT πλέον...
Τα τμήματα μάρκετινγκ δεν υπήρχαν την εποχή των CRT;

Αν εχει καπου σιγουρα δικιο ο Γιωργος ειναι οτι οι CRT ειχαν το μεγαλο προβλημα της ακτινοβολιας.

Αν θυμαστε ο τοιχος πισω απο μια CRT παντα μαυριζε!

Αυτό ήταν λόγω της θερμότητας περισσότερο, και λιγότερο λόγω του στατικού ηλεκτρισμού.

Χωρίς να υπονοώ ότι δεν είχαν ακτινοβολία.. Προσωπικά δεν υπήρχε περίπτωση να βάλω "λάμπα" 24" πάνω στο γραφείο μου και να κάθομαι στο μισό με ένα μέτρο.

Αυτό ήταν λόγω της θερμότητας περισσότερο, και λιγότερο λόγω του στατικού ηλεκτρισμού.

Χωρίς να υπονοώ ότι δεν είχαν ακτινοβολία.. Προσωπικά δεν υπήρχε περίπτωση να βάλω "λάμπα" 24" πάνω στο γραφείο μου και να κάθομαι στο μισό με ένα μέτρο.

+1

H ιοντίζουσα ακτινοβολία (ακτίνες Χ), δυστυχώς, εκπέμπεται προς τα εμπρός. Tα τελευταία επιτρεπτά όρια εκπομπής που ίσχυαν για τις CRT, ήταν 0,5 milliroentgen ανά ώρα, σε απόσταση 5 cm από την οθόνη...

Θεωρητικά, δεν πρέπει να υπάρχει θέμα με αυτές, αφενός δεν επιταχύνουν τα ηλεκτρόνια στις ενεργειακές καταστάσεις των δεσμών των CRT, αφετέρου δεν υφίσταται μεταλλική μάσκα σε αυτές