Τι άκουσε ο reviewer;

Mμμμ. Δηλαδή για να καταλάβω. Η Focal έφτιαξε ηχεία 10000 Ευρώ με βύθισμα 3db στα 5 Κηζ και στις μετρήσεις ΔΕΝ το πήρε χαμπάρι ενώ το "είδαν" τα μετρητικά του ρηβιούερ :operator:. Πολλά τινά μπορεί να συμβαίνουν
1) Ο χώρος ακρόασης είναι @@
2) Τα μετρητικά μηχανήματα είναι για τον π....τσο
3) Η Focal δεν μπορεί να βρεί σωστά μεγάγωνα:slapface:
4) Eκεί στη Focal δεν ξέρουν πως να φτιάξουν ηχεία
5) Τα μετρητικά μηχανήματα της Focal είναι made in china το 1975

Συγνώμη αλλά κλείνω προς τα δύο πρώτα χωρις αυτό να σημαίνει οτι θα τα αγόραζα

Kαι γιατί να είναι μονόδρομος τα "παθητικά";

.... μονοδρομος ειναι μονο τα μονοδρομα :grinning-smiley-043

Κατα τ αλλα για παθητικα συζηταγαμε εαν καταλαβα καλα, ή τουλαχιστον για "τυπικα" ηχεια οικιακης χρησης.

Το ρεφλεξ δεν το προσεξα. Ουτε το "ηχειακι" το προσεξε, καθως δεν εχει καμια σημασια με τοσο διορθωση που θα εχει φαει ...-bye-

Mμμμ. Δηλαδή για να καταλάβω. Η Focal έφτιαξε ηχεία 10000 Ευρώ με βύθισμα 3db στα 5 Κηζ και στις μετρήσεις ΔΕΝ το πήρε χαμπάρι ενώ το "είδαν" τα μετρητικά του ρηβιούερ :operator:. Πολλά τινά μπορεί να συμβαίνουν

Ο χώρος ακρόασης δεν έχει σοβαρή επίδραση στην μέτρηση στα 5KHz, μιας και μιλάμε (πρακτικά πάντα) για σύστημα MLSSA.

Προσωπικά πιστεύω ότι η βύθιση των 3db πρέπει να έχει γίνει επίτηδες από την Focal.

Το θέμα ξεκίνησε για παθητικά ηχεία, κι ο Τζιμάκος σε τετοια αναφερόταν. Μπορεί κι ο ιδιος να μας πει άλλωστε. Τις ειρωνίες σχετικα με τα K&H τις παραβλέπω -bye-

Ζήτησε ο άνθρωπος να δει ένα σετ μετρήσεων που το θεωρούμε καλό και του έδωσα το συγκεκριμένο K&H. Απλό. Νόμιζα το θέμα μας ήταν οι μετρήσεις και όχι οι μετρήσεις παθητικών ηχείων συγκεκριμένα.
Επίσης μην ξεχνάμε ότι στα "εμπορικά", HiEnd ηχεία δεν είναι εύκολο να βρεις ένα τόσο πλήρες σετ μετρήσεων και ακόμα πιο σπάνιο να το βρεις στις σελίδες του κατασκευαστή.
Εναλλακτικά θα μπορούσα να βρω ένα απλά καλό (και όχι άριστο) σετ μετρήσεων από κάποιο ηχείο που δοκιμάζει ο Atkinson στο Stereophile αλλά μου ήταν ευκολότερο να πάω το site της K&H όπου σίγουρα θα έβρισκα κάτι καλύτερο. :antlers:

Λυπάμαι που δεν έβαλα αυτά που εσείς είχατε στο μυαλό σας ή, με άλλα λόγια, που δεν έπεσα στην "παγίδα" να βάλω απλά μία ομαλή απόκριση συχνότητας η κάτι αντίστοιχο και να βγάλω από αυτό το ένα γράφημα συμπεράσματα για την ποιότητα του ηχείου ώστε να συνεχιστεί η κουβέντα έτσι όπως θα θέλατε ("δε λέει όλη την αλήθεια", "τι γίνεται με τις φάσεις", "είδες που δεν ξέρετε να διαβάζετε μετρήσεις", "από μόνη της η απόκριση δε λέει τίποτα" κ.ο.κ.).
Μακάρι να πέφτω έξω αλλά επί της ουσίας δε βλέπω κάποιο λόγο να ενοχλεί τόσο πολύ το ότι παρουσιάστηκε εδώ ένα πολύ καλό σετ μετρήσεων..

KostasF...Aν τελείωσες με τα edit( :flipout: ), το "φοβερη και τρομερή" εχει να κανει οτι συγκρίνουμε ενα ηχείο με φιλτρα διορθωσης με παθητικα. Δεν πάει...

Κάνω (και θα κάνω) edit όσο μου επιτρέπει η πλατφόρμα ώστε να μην κάνω το ένα post μετά το άλλο. Έχω περάσει προ-πολλού το Σύνδρομο του Postcount. Μακάρι να το έκαναν έτσι όλοι. -bye-

Για το δεύτερο σκέλος της παρατήρησής σου ευχαριστώς να συζητήσουμε εφόσον μου δείξεις που και με ποιό παθητικό ηχείο συνέκρινα το K&H.
Δε θυμάμαι να έχω αναφερθεί σε κάποιο άλλο ηχείο σε αυτό το thread.

Τελικά, για να γυρίσουμε στο θέμα μας, η δική σας θέση είναι οτι δεν πρέπει να δημοσιεύει αναλυτικές μετρήσεις ο ειδικός τύπος γιατί ένα μεγάλο - ή μικρό, δεν έχει σημασία - μέρος του αναγνωστικού κοινού δεν είναι σε θέση να τις αξιολογήσει;
Μήπως αυτή η νοοτροπία (που πιθανότατα πηγάζει από την ανάγκη ορισμένων να δείξουν ότι ανήκουν σε μία ελίτ που γνωρίζει περισσότερα τεχνικά στοιχεία από τον μέσο χομπίστα), ρίχνει νερό στο μύλο των ημιμαθών ή άσχετων reviewer που έχουν γεμίσει τον χώρο;

Άποψή μου είναι οτι ο "ειδικός" τύπος, αν θέλει να είναι ειδικός εκτός εισαγωγικών, οφείλει να δημοσιεύει πλήρες σετ μετρήσεων σε κάθε δοκιμή συσκευής. Οι λίγοι που θα τις καταλαβαίνουν αρκούν για αρχή και είμαι σίγουρος ότι σιγά-σιγά θα γίνουν και περισσότεροι (να πω εδώ για την ευθύνη του ειδικού τύπου να εκπαιδεύει το αναγνωστικό του κοινό ή το παρατραβάω; )..

Last edited:
Ρε KostasF...Xαλάρωσε :)
Το 'πε και μόνος του ο Τζιμ..."Τυπικά ηχεία οικειακής χρήσης". Δεν μας ενόχλησαν τα K&H...Aπλά είναι μακράν διαφορετικά του "τυπικού ηχείου οικειακής χρήσης". Τα υπολοιπα περι ειδικού τύπου ειναι μεγαλη κουβέντα. Ευχαριστως την κανουμε, σε αλλο thread ομως.

Φίλτατοι,
Αποφύγετε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις σας παρακαλώ.
Καλοκαίρι είναι, ας χαλαρώσουμε όλοι λίγο και ας κάνουμε όμορφη κουβεντούλα.
Ορισμένοι συζητάτε σαν να έχετε αντιπάλους, εχθρούς, προσωπικές διαφορές κ.ο.κ.

Ένα ΟΤ έφυγε είδη!

Φίλτατοι,

Ένα ΟΤ έφυγε είδη!

Τασο, χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης συμφωνησα με την παρατηρηση του συναδελφου kostasF.

Εαν ωστοσο πιστευεις οτι χρειαζεται, ευχαριστως να αποσυρω το μηνυμα ...

Ζήτησε ο άνθρωπος να δει ένα σετ μετρήσεων που το θεωρούμε καλό και του έδωσα το συγκεκριμένο K&H. Απλό. Νόμιζα το θέμα μας ήταν οι μετρήσεις και όχι οι μετρήσεις παθητικών ηχείων συγκεκριμένα.
Επίσης μην ξεχνάμε ότι στα "εμπορικά", HiEnd ηχεία δεν είναι εύκολο να βρεις ένα τόσο πλήρες σετ μετρήσεων και ακόμα πιο σπάνιο να το βρεις στις σελίδες του κατασκευαστή.
Εναλλακτικά θα μπορούσα να βρω ένα απλά καλό (και όχι άριστο) σετ μετρήσεων από κάποιο ηχείο που δοκιμάζει ο Atkinson στο Stereophile αλλά μου ήταν ευκολότερο να πάω το site της K&H όπου σίγουρα θα έβρισκα κάτι καλύτερο. :antlers:

Λυπάμαι που δεν έβαλα αυτά που εσείς είχατε στο μυαλό σας ή, με άλλα λόγια, που δεν έπεσα στην "παγίδα" να βάλω απλά μία ομαλή απόκριση συχνότητας η κάτι αντίστοιχο και να βγάλω από αυτό το ένα γράφημα συμπεράσματα για την ποιότητα του ηχείου ώστε να συνεχιστεί η κουβέντα έτσι όπως θα θέλατε ("δε λέει όλη την αλήθεια", "τι γίνεται με τις φάσεις", "είδες που δεν ξέρετε να διαβάζετε μετρήσεις", "από μόνη της η απόκριση δε λέει τίποτα" κ.ο.κ.).
Μακάρι να πέφτω έξω αλλά επί της ουσίας δε βλέπω κάποιο λόγο να ενοχλεί τόσο πολύ το ότι παρουσιάστηκε εδώ ένα πολύ καλό σετ μετρήσεων..

Κάνω (και θα κάνω) edit όσο μου επιτρέπει η πλατφόρμα ώστε να μην κάνω το ένα post μετά το άλλο. Έχω περάσει προ-πολλού το Σύνδρομο του Postcount. Μακάρι να το έκαναν έτσι όλοι. -bye-

Για το δεύτερο σκέλος της παρατήρησής σου ευχαριστώς να συζητήσουμε εφόσον μου δείξεις που και με ποιό παθητικό ηχείο συνέκρινα το K&H.
Δε θυμάμαι να έχω αναφερθεί σε κάποιο άλλο ηχείο σε αυτό το thread.

Τελικά, για να γυρίσουμε στο θέμα μας, η δική σας θέση είναι οτι δεν πρέπει να δημοσιεύει αναλυτικές μετρήσεις ο ειδικός τύπος γιατί ένα μεγάλο - ή μικρό, δεν έχει σημασία - μέρος του αναγνωστικού κοινού δεν είναι σε θέση να τις αξιολογήσει;
Μήπως αυτή η νοοτροπία (που πιθανότατα πηγάζει από την ανάγκη ορισμένων να δείξουν ότι ανήκουν σε μία ελίτ που γνωρίζει περισσότερα τεχνικά στοιχεία από τον μέσο χομπίστα), ρίχνει νερό στο μύλο των ημιμαθών ή άσχετων reviewer που έχουν γεμίσει τον χώρο;

Πολυ σωστη παρατηρηση. Συμφωνω .
Ορισμενοι πραγματι εχουν την αναγκη να "δείξουν ότι ανήκουν σε μία ελίτ που κλπ κλπ κλπ."

Καποιος μαλιστα ΑΞΙΩΣΕ την ανευ ορων αναγνωριση του απο τη ΔΟ .

Ειπε κατα λεξη : "Εάν και όταν αποφασίσετε ότι είμαι ειδήμων και όχι "ειδήμων", ειδοποιήστε με -αν το θελήσετε- να επανέλθω."

Τασο, χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης συμφωνησα με την παρατηρηση του συναδελφου kostasF.

Εαν ωστοσο πιστευεις οτι χρειαζεται, ευχαριστως να αποσυρω το μηνυμα ...

Η παρατήρηση μου ήταν γενική, δεν απευθυνόταν μόνο σε εσένα, :FSGSFGS4:
TNX!

Σωστόοοοστ... Πάντα διαβάζουμε μετρήσεις και θεωρούμε ότι τα μηχανίματα που χρησιμοποιούν τα διάφορα περιοδικά για να τις κάνουν, μετράνε σωστά. Και φυσικά θεωρούμε επίσης, ότι δεν τις έχουν "πειράξει" πριν τις δημοσιεύσουν.

...............

Ειπε κατα λεξη : "Εάν και όταν αποφασίσετε ότι είμαι ειδήμων και όχι "ειδήμων", ειδοποιήστε με -αν το θελήσετε- να επανέλθω."

Μια μικρή άσχετη παρατήρηση. Ας μην δημοσιοποιηθεί το όνομα, γιατί τα παραπάνω στοιχεία δεν αρκούν για να κριθεί αντικειμενικά η φράση που είπε.

Πολυ σωστη παρατηρηση. Συμφωνω .
Ορισμενοι πραγματι εχουν την αναγκη να "δείξουν ότι ανήκουν σε μία ελίτ που κλπ κλπ κλπ."

Τζιμάκο καλό είναι ξέρουμε κι οι υπόλοιποι που διαβάζουμε περί τίνος αναφέρεσαι, δηλαδή ποιός αξίωσε αυτό που λες, αλλιώς δεν έχει σημασία και πάμε σε διαχωρισμούς......και γενικά τι το λές?

φιλικά, πάντα.-bye-

Ξερουν πολυ καλα τι κανουν στη Φοκαλ, και σε καθε φοκαλ. Η "τρυπες" ειναι σχεδιασμενες να υπαρχουν.

Παρεπιπτοντως ακουσα παλια κατω στο νησι, ενα φοκαλ Βε (του δεκαχιλιαρου - δε συγκρατησα μοντελλο) με κρελλ ενισχυτικα. Πονοκεφαλος ....

Γεγονός! Μάλιστα, αυτή η αξίωσή μου εξακολουθεί να ισχύει μέχρι κεραίας. Έως ότου υποπέσει στην αντίληψή μου αντιμετώπιση διαφορετική από το "στο επόμενο μήνυμά σου που δε γουστάρω, ξεκινάω να σβήνω", ό,τι έχω να γράψω θα το γράφω στο avsite και το avmentor, όχι βέβαια ως "ειδήμων", αλλ' ως ειδήμων. Όποιος νομίζει ότι θίγεται από αυτό, τα στοιχεία μου στη διάθεσή του να μου κάνει μήνυση.

Γεγονός! Μάλιστα, αυτή η αξίωσή μου εξακολουθεί να ισχύει μέχρι κεραίας. Έως ότου υποπέσει στην αντίληψή μου αντιμετώπιση διαφορετική από το "στο επόμενο μήνυμά σου που δε γουστάρω, ξεκινάω να σβήνω", ό,τι έχω να γράψω θα το γράφω στο avsite και το avmentor, όχι βέβαια ως "ειδήμων", αλλ' ως ειδήμων. Όποιος νομίζει ότι θίγεται από αυτό, τα στοιχεία μου στη διάθεσή του να μου κάνει μήνυση.

Ποτέ κανείς εδώ δε σβήνει μηνύματα με λόγο ‛δε τα γουστάρω’!

Πάλι πετροβολάς χωρίς λόγο τους διαχειριστές!

Και δε ξέρω γιατί αναφέρεσαι σε μηνύσεις.

Πραγματικά απορώ!

Φίλτατοι,

Ένα ΟΤ έφυγε είδη!

lol @ self-quoting

Μικρή διόρθωση στην αντίληψή σας... Σβήνω, μεταξύ άλλων, μηνύματα "ειδημόνων" που απαξιώνουν τους συνομιλητές τους. Mηνύματα που δεν γουστάρω έχω μάθει να τα αντιμετωπίζω όπως αρμόζει σ'ενα forum που όλοι κρινόμαστε απο αυτά που γράφουμε. Παράδειγμα υπάρχει και στο παρόν thread.

Η αξίωσή σας δεν θα ικανοποιηθεί, τουλάχιστο όσο εγω παραμένω διαχειριστής στην κατηγορία. Επομένως μπορείτε να συνεχίσετε να γραφετε στα υπόλοιπα fora.

Ρε Κωστα τι "ειδημων" και μαλακιες μου λες τωρα. Θα μας διαβαζουν και θα γελανε . Θα κρατανε τις κοιλιες τους λεμε απ τα γελια :grinning-smiley-043

ΥΓ. Οι διαχειρες τι σου φταινε? Για οτι εγινε φταιω εγω, εγω το προκαλεσα, σ εμενα να τα σουρνεις .....

Aκομα και αν δεχτω οτι εισαι Ειδημων στο αντικειμενο σου (που πραγματικα δεν εχω λογο να αμφισβητησω) το οτι εμμενεις στην αναγνωριση σου αυτη μου θυμιζει την συμπεριφορα ενος αλλου μελους με ιδιοτητα Προεδρου που απαιτουσε να τον αναγνωριζουν ως και εγω δεν ξερω τι....

Και επειδη θυμαμαι οτι δεν ειχες την καλυτερη ιδεα περι αυτου, σκεψου λιγο να δεις οτι η απαιτηση μοιαζει λιγο.

Μπορεις παντα να μας πειθεις για την αυθεντικοτητα της δηλωσης σου με γραπτα -οπως κανεις συνηθως- και οχι με λογια.

Ρε σεις δε παιζόμαστε...
Πάω δουλεια (εκει εχω απαγόρευση σε φορα), γυρνάω...χαος

Α ρε Διονυση τι τα θες????

Δυστηχώς ο γραπτος λόγος ειναι τοις μετρητοίς

Αλλά ρε Κώστα τις τους θέλεις τους χαρακτηρισμούς???
Αυτούς στους δίνουν οι αλλοι, οχι εσυ

Οποιος αυτοχαρακτηρίζεται τα τελευταία χρόνια που αντιλαμβάνομαι...γινεται τουλάχιστο γραφικός... αν το καταλαβαίνει, αν δε το καταλαβαίνει θα κάνουμε κοιλιακούς, οσο ορθα και να τοποθετείτε.

Θελεις να σου πώ παραδείγματα αυτοχαρακτηριζόμενων....θες από τη πολιτική ζωη?
Ο κύριος που αναφέρετε σαν πρόεδρο, δεν παραιτήθηκε???

Και εδω υπάρχει πρόεδρος ο οποίος δεν ειναι αυτόχειρας
οπως βλέπεις δεν τον εχει πάρει κανένας στο ψιλό

Sorry για το οfftopic απλά βλέπω μια συγκρατημένη ενέργεια η οποία βρισκει διέξοδο με τη παραμικρή αφορμή

Τζιμάκο δε μου λες κατω στο νησί ο κύριος ηταν πολιτικός μηχανικός και το σαλόνι πολύ μικρό???