Ζήτησε ο άνθρωπος να δει ένα σετ μετρήσεων που το θεωρούμε καλό και του έδωσα το συγκεκριμένο K&H. Απλό. Νόμιζα το θέμα μας ήταν οι μετρήσεις και όχι οι μετρήσεις παθητικών ηχείων συγκεκριμένα.
Επίσης μην ξεχνάμε ότι στα "εμπορικά", HiEnd ηχεία δεν είναι εύκολο να βρεις ένα τόσο πλήρες σετ μετρήσεων και ακόμα πιο σπάνιο να το βρεις στις σελίδες του κατασκευαστή.
Εναλλακτικά θα μπορούσα να βρω ένα απλά καλό (και όχι άριστο) σετ μετρήσεων από κάποιο ηχείο που δοκιμάζει ο Atkinson στο Stereophile αλλά μου ήταν ευκολότερο να πάω το site της K&H όπου σίγουρα θα έβρισκα κάτι καλύτερο. :antlers:
Λυπάμαι που δεν έβαλα αυτά που εσείς είχατε στο μυαλό σας ή, με άλλα λόγια, που δεν έπεσα στην "παγίδα" να βάλω απλά μία ομαλή απόκριση συχνότητας η κάτι αντίστοιχο και να βγάλω από αυτό το ένα γράφημα συμπεράσματα για την ποιότητα του ηχείου ώστε να συνεχιστεί η κουβέντα έτσι όπως θα θέλατε ("δε λέει όλη την αλήθεια", "τι γίνεται με τις φάσεις", "είδες που δεν ξέρετε να διαβάζετε μετρήσεις", "από μόνη της η απόκριση δε λέει τίποτα" κ.ο.κ.).
Μακάρι να πέφτω έξω αλλά επί της ουσίας δε βλέπω κάποιο λόγο να ενοχλεί τόσο πολύ το ότι παρουσιάστηκε εδώ ένα πολύ καλό σετ μετρήσεων..
Κάνω (και θα κάνω) edit όσο μου επιτρέπει η πλατφόρμα ώστε να μην κάνω το ένα post μετά το άλλο. Έχω περάσει προ-πολλού το Σύνδρομο του Postcount. Μακάρι να το έκαναν έτσι όλοι.
Για το δεύτερο σκέλος της παρατήρησής σου ευχαριστώς να συζητήσουμε εφόσον μου δείξεις
που και με ποιό παθητικό ηχείο συνέκρινα το K&H.
Δε θυμάμαι να έχω αναφερθεί σε κάποιο άλλο ηχείο σε αυτό το thread.
Τελικά, για να γυρίσουμε στο θέμα μας,
η δική σας θέση είναι οτι
δεν πρέπει να δημοσιεύει αναλυτικές μετρήσεις ο ειδικός τύπος γιατί ένα μεγάλο - ή μικρό, δεν έχει σημασία - μέρος του αναγνωστικού κοινού δεν είναι σε θέση να τις αξιολογήσει;
Μήπως αυτή η νοοτροπία (που πιθανότατα πηγάζει από την ανάγκη ορισμένων να δείξουν ότι ανήκουν σε μία ελίτ που γνωρίζει περισσότερα τεχνικά στοιχεία από τον μέσο χομπίστα), ρίχνει νερό στο μύλο των ημιμαθών ή άσχετων reviewer που έχουν γεμίσει τον χώρο;