Τι άκουσε ο reviewer;

Κοίτα, δεν είναι και τόσο ακραίο αν το πολυψάξεις...
Κάτι πανελς π.χ. δεν έχουν ιδέα το τι σημαίνει "ομαλή αντίσταση". Αν δεν υπήρχαν τέτοια ηχεία δεν θα υπήρχε και λόγος για ενισχυτές που κατεβαίνουν στο 1Ω...
Από εκεί και πέρα, ένα σύστημα οφείλει να έχει σωστή απόκριση συχνότητας και ας φταίει ο χώρος που θα πάει σε κάποια συχνότητα στα -10DB...
Αν υπήρχε σε όλες τις κατασκευές η φιλοσοφία του "δε βαριέσαι" ούτε αυτοκίνητα με σωστή ανάρτηση δεν θα είχαμε επειδή "οι δρόμοι της Αθήνας είναι χάλια", ούτε σωστά τροφοδοτικά αφού "το ρεύμα της ΔΕΗ είναι χάλια" ούτε τίποτα...
IMHO ξεκινάς από μία σωστή κατασκευή η οποία να προσεγγίζει όσο το δυνατόν το τέλειο και αφήνεις τον αστάθμητο παράγοντα "χόρος ακρόασης" εκτός...

Δηλώνω μια ακόμα φορά άσχετος.
Θα το "πολυψάξω" και θα επανέλθω σε μερικά χρόνια που θα χω καταλάβει κανά δυό πράγματα παραπάνω.

Κοιτάξτε, παλαιότερα οι συντάκτες των περιοδικών ειδικού τύπου, ασχολούνταν
με το αντικείμενο από αγάπη και μεράκι προς σε αυτό και με εξαίρεση τις αρχές
οπού τα τεστ και οι μετρήσεις, ήταν αντιγραφές από ξένα περιοδικά του χώρου,
ήταν πολύ πιό σοβαροί από τους σημερινούς, αχαρακτήριστους... και το άφηνω
εδώ γιά να μήν πω τίποτα χειρότερο...

Δηλώνω μια ακόμα φορά άσχετος.

Τη γνώμη μας λέμε πάντα συνάδελφε...
Και αυτό είναι το όμορφο στην τελική στα fora ανά τον κόσμο...
Αν δεν είχαμε διαφορετική γνώμη δεν θα υπήρχε συζήτηση και αντί για threads θα ανοίγαμε δελτία τύπου... :-)

Όσο για τον Κώστα που θεωρεί ότι πρέπει όλα τα fora να κάθονται σούζα και να συμφωνούν με ότι λέει επειδή είναι ειδήμων τι να πω...
Γράψε μάναμ εσύ και εγώ θα σηκώσω διαφημιστικά banner σε άλλα fora "Και ο Κώστας γράφει στο AvClub" να μαζέψουμε κόσμο!
Μόνο στείλε σε παρακαλώ τα PhD που έχεις για να μη μας πάρει στο ψιλό κανείς...

Τη γνώμη μας λέμε πάντα συνάδελφε...
Και αυτό είναι το όμορφο στην τελική στα fora ανά τον κόσμο...
Αν δεν είχαμε διαφορετική γνώμη δεν θα υπήρχε συζήτηση και αντί για threads θα ανοίγαμε δελτία τύπου... :-)

Αλλο η γνώμη και άλλο η γνώση.

Ξερουν πολυ καλα τι κανουν στη Φοκαλ, και σε καθε φοκαλ. Η "τρυπες" ειναι σχεδιασμενες να υπαρχουν.

Παρεπιπτοντως ακουσα παλια κατω στο νησι, ενα φοκαλ Βε (του δεκαχιλιαρου - δε συγκρατησα μοντελλο) με κρελλ ενισχυτικα. Πονοκεφαλος ....

Ναι ναι ενα focal της πλακας μωρε ,που να θυμαμαι εγω το μοντελο σε αυτα τα λεφτα,ενα δεκαχιλιαρο ειχε μονο σιγα το κοστος και δεν με απασχολει τι ακουω αν δεν εχει πανω απο 20000 ευρω ενα ηχειο!Γιαυτο και ο ηχος του
ηταν επιεικως χαλια ,απαραδεκτος μεχρι και ζαλαδα μ επιασε ...Τι απαξιωση ειναι αυτη !!!! :nounder:

Φίλε mordor56... O Tζιμάκος δεν απαξίωσε. Είπε οτι δεν του άρεσε, τοσο που τον έπιασε πονοκέφαλος. Περι ορέξεως, ουδείς λόγος. Κι εγώ εχω ακούσει συστηματα του 20χιλιαρου και δεν μου έκαναν την παραμικρή εντύπωση.
Συμβαίνει...

Γούστα είναι αυτά, τι να κάνουμε?! Αν άρεσε σε όλους, ακριβώς το ίδιο setup,
δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχουν τόσες μάρκες, ούτε τόσα μοντέλα!
Γιά αυτό λέμε ότι υπάρχουν δύο απόψεις, η υποκειμενική και η αντικειμενική.
Δεν είναι ανάγκη να συμπίπτουν! Λχ, ούτε εμένα μου αρέσουν τα ηχεία της
Focal, κανένα, μα κανένα όμως, σε άλλους αρέσουν πολύ και άλλοι πίνουν
κρασί στο όνομά τους, όλα σχετικά είναι τελικά και ανάλογα του τι ψάχνει
κανείς.

Τωρα μεταξυ τεκίλας και μαυρο ρούμι, η φοκαλ εχει πολυ καλά για αυτοκινητο και στουντιο...για σπίτι λίγα τα ωα

και επειδη εχω πάει και εγω σε ενα σπίτι κατω στο νησι με outopia be και πάλι καλά που ο ιδιοκτητης ειναι στο κοσμο του...

αλλά μη κανετε ετσι για 3dB....δεν ειναι αυτο το προβλημα
υπάρχουν και χειρότερα

Φιλτατοι, το φορουμ υπαρχει γιαυτο ακριβως το λογο, να λεμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ αυτο που ακουμε. Ουτε περιοδικο ειμαστε να θελουμε να τα εχουμε καλα με ολους, ουτε πρεπει να επιρεαζομαστε επειδη κατι ειναι ακριβο ή "καταξιωμενο". Τα Focal ποτε δεν μου αρεσαν καθολου, οσες φορες τα ακουσα, ακομα και τα πολυ ακριβα ....
(Παρεπιπτοντως, Νικο δεν λεμε το ιδιο συστημα)

Γούστα είναι αυτά.

Tο πρόβλημα με τα Focal (κυρίως με τα ακριβά), είναι ότι χρειάζονται πολύ χώρο για να παίξουν σωστά. Ακόμα και τα βάσης, θέλουν μια αίθουσα δική τους.

Και στις δύο εκθέσεις που έγιναν στο Imperial και στο Capsis, οι χώροι που τα είχαν βάλει ήταν απαράδεκτοι για αυτά ηχεία.

2 μέτρα ηχεία είναι δυνατόν να αποδόσουν σε 30 τετραγωνικά και απόσταση ακρόασης το ενάμιση μέτρο (στο Imperial)? Καλύτερα να μην τα έφερναν καθόλου. Ζημιά έκαναν στη Focal.

Ας τα έβαζαν εκεί που ήταν τα KEF και τα KEF εκεί που ήταν τα FOCAL και μετά να βλέπαμε ποιά θα θα ήταν τα καλά ηχεία και ποιά τα μάπα.

Στο Capsis όταν μπήκα μπουμάρανε τα Focal Utopia βάσης (δεν θυμάμαι μοντέλο) με αποτέλεσμα να κόψουν συχνότητες και να διαλυθεί ο ήχος.

Αν πάρω κι εγω τα Focal Utopia, και τα βάλω μέσα στην τουαλέτα μου, φυσικό είναι να βγω και να πω μετά ότι η σκηνή που δίνουν τα Focal είναι σκ@τά:flipout::flipout:

Γούστα είναι αυτά.

Tο πρόβλημα με τα Focal (κυρίως με τα ακριβά), είναι ότι χρειάζονται πολύ χώρο για να παίξουν σωστά. Ακόμα και τα βάσης, θέλουν μια αίθουσα δική τους.

Και στις δύο εκθέσεις που έγιναν στο Imperial και στο Capsis, οι χώροι που τα είχαν βάλει ήταν απαράδεκτοι για αυτά ηχεία.

2 μέτρα ηχεία είναι δυνατόν να αποδόσουν σε 30 τετραγωνικά και απόσταση ακρόασης το ενάμιση μέτρο (στο Imperial)? Καλύτερα να μην τα έφερναν καθόλου. Ζημιά έκαναν στη Focal.

Ας τα έβαζαν εκεί που ήταν τα KEF και τα KEF εκεί που ήταν τα FOCAL και μετά να βλέπαμε ποιά θα θα ήταν τα καλά ηχεία και ποιά τα μάπα.

Στο Capsis όταν μπήκα μπουμάρανε τα Focal Utopia βάσης (δεν θυμάμαι μοντέλο) με αποτέλεσμα να κόψουν συχνότητες και να διαλυθεί ο ήχος.

Αν πάρω κι εγω τα Focal Utopia, και τα βάλω μέσα στην τουαλέτα μου, φυσικό είναι να βγω και να πω μετά ότι η σκηνή που δίνουν τα Focal είναι σκ@τά:flipout::flipout:

Αρα λοιπον δεν ειναι "γουστα". Ειναι λαθος τοποθετηση, χωρος κλπ.
Και εγω δηλαδη τι πρεπει να κανω? Να τα κουω να παιζουν χαλια, αλλα να ΥΠΟΘΕΤΩ οτι ΕΑΝ τα βαζανε σε σωστο χωρο θα παιζανε?
Ειναι λογικη αυτη?

Αφου το θέμα γύρισε στα Focal, πριν απο μερικά χρόνια σε έκθεση, τα grand utopia με τους μαύρους Krell έπαιζαν πολύ καλά.

Re: Απάντηση: Τι άκουσε ο reviewer;

Μα περιμένετε να αρέσουν τα grande utopia σε κάποιον που ακούει από μονόδρομο η κόρνα?

Γιατί όχι;

Εχω και το κακό συνήθειο να σέβομαι τις κατασκευές statement άσχετα απ το αποτέλεσμα. Είναι όπως πέφτει στο σαγόνι μ ένα sport αυτοκίνητο που δεν έχεις οδηγήσει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι άκουσε ο reviewer;

Γιατί όχι;

Εχω και το κακό συνήθειο να σέβομαι τις κατασκευές statement άσχετα απ το αποτέλεσμα. Είναι όπως πέφτει στο σαγόνι μ ένα sport αυτοκίνητο που δεν έχεις οδηγήσει.

Εσύ μπορεί να είσαι ανοιχτόμυαλος, υπάρχουν όμως και πολλοί κολλημένοι. Από όλες τις πλευρές! -bye-

Αρα λοιπον δεν ειναι "γουστα". Ειναι λαθος τοποθετηση, χωρος κλπ.
Και εγω δηλαδη τι πρεπει να κανω? Να τα κουω να παιζουν χαλια, αλλα να ΥΠΟΘΕΤΩ οτι ΕΑΝ τα βαζανε σε σωστο χωρο θα παιζανε?
Ειναι λογικη αυτη?

Όχι βέβαια, αλλά θα μπορούσες ίσως να κρατήσεις μια επιφύλλαξη από το να πεις ότι δεν σου αρέσουν τα Focal, μέχρι να τα ακούσεις "κανονικά" -bye-

Δε νομίζω να είμαι μόνο εγω ο "τρελός" που θεωρεί τη Focal μια από τις καλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρείες κατασκευής ηχέιων...

Re: Απάντηση: Τι άκουσε ο reviewer;

Μα περιμένετε να αρέσουν τα grande utopia σε κάποιον που ακούει από μονόδρομο η κόρνα?

Καποιος που ακουει μονοδρομο και κορνα, εγραψε διθυραμβους καποτε στους "διπλανους "οτι το συστημα του Βασιλη Τ. (Μartin Logan) Ειχα πει μαλιστα οτι ηταν οτι καλυτερο απο "ετοιμα" ή "εμπορικα" (non diy) συστηματα ειχα ακουσει.
Και μαλιστα με μεγαλη διαφορα.

Εαν το "κολλημενοι" λοιπον, ειναι για μενα σε πληροφορω οτι μαλλον, δεν ισχυει....