Τι άκουσε ο reviewer;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι άκουσε ο reviewer;

Καποιος που ακουει μονοδρομο και κορνα, εγραψε διθυραμβους καποτε στους "διπλανους "οτι το συστημα του Βασιλη Τ. (Μartin Logan) Ειχα πει μαλιστα οτι ηταν οτι καλυτερο απο "ετοιμα" ή "εμπορικα" (non diy) συστηματα ειχα ακουσει.
Και μαλιστα με μεγαλη διαφορα.

Εαν το "κολλημενοι" λοιπον, ειναι για μενα σε πληροφορω οτι μαλλον, δεν ισχυει....

Όχι δεν σκεφτόμουν εσένα όταν το έλεγα, γενικά μιλάω.

Δε νομίζω να είμαι μόνο εγω ο "τρελός" που θεωρεί τη Focal μια από τις καλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρείες κατασκευής ηχέιων...

Το "τρελος" ειναι δικος σου χαρακτηρισμος. Εγω δεν ειπα τιποτα τετοιο. Να εξηγουμαστε. Εγω ειπα απλως οτι δεν μου αρεσουν τα Focal.

Και οχι, δεν θελω να εχω καμια απολυτως επιφυλαξη, για ΑΝ και ΜΗΠΩΣ και ΙΣΩΣ.
Λεω αυτο ακριβως που ακουσα. Και τα ΜΛ συνηθως χαλια τα εχουνε στημενα, "κανονικα" :grinning-smiley-043, ο Βασιλης ομως τα κανε και παιζανε. Τι θα πρεπε να γραψω?
Οι υποθεσεις, οι προοπτικες, εικασιες, οι φαντασιες, τα σεναρια, κλπ, δεν μ ενδιαφερουν.

Το "τρελος" ειναι δικος σου χαρακτηρισμος. Εγω δεν ειπα τιποτα τετοιο. Να εξηγουμαστε. Εγω ειπα απλως οτι δεν μου αρεσουν τα Focal.

Και οχι, δεν θελω να εχω καμια απολυτως επιφυλαξη, για ΑΝ και ΜΗΠΩΣ και ΙΣΩΣ.

Λεω αυτο ακριβως που ακουσα. Και τα ΜΛ συνηθως χαλια τα εχουνε στημενα, "κανονικα" :grinning-smiley-043, ο Βασιλης ομως τα κανε και παιζανε. Τι θα πρεπε να γραψω?
Οι υποθεσεις, οι προοπτικες, εικασιες, οι φαντασιες, τα σεναρια, κλπ, δεν μ ενδιαφερουν.

Μην αρπάζεσαι, συζήτηση κάνουμε. Δεν υποννοώ τίποτα, ούτε έκανα κριτική στην άποψή σου, απλά είπα την δική μου.-bye-

Καλό μεσημέρι

Δηλαδη στις εκθεσεις πρεπει να φανταζομαστε πως θα επρεπε να παιζουν και οχι πως παιζουν ε?Νταξ.Οκ.Και ουτε σε μενα αρεσαν τα Φοκαλ.Και ειχαν ενα σκασμο λεφτα σε συνοδα.
Εγω περναω το τεστ Placebo?Ακουω απο τριδρομα.Εγκρινομαι?
Και ο χωρος μια χαρα ειναι.Εκτος αν μου πειτε οτι οσοι τα εχουν σπιτι τα εχουν σε πολυ μεγαλυτερο χωρο..

Φοβάμαι ότι μπερδεύεται τα focal με τις υλοποιήσεις με μεγάφωνα focal.
Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Όσοι έχουν δουλέψει σε κατασκευές μεγάφωνα focal θα σας πουν ότι είναι μακράν τα ποιο ευέλικτα μεγάφωνα (woofer που ανεβαίνουν με μηδενικούς χρωματισμούς και παίζουν ακόμα και σε κασόνι , τουιτερ που κατεβαίνουν χαλαρά μέχρι τα 200 Η και δεν καταλαβαίνουν τίποτα κλπ ) τώρα γιατί τα ηχεία με focal είναι πραγματικά οι ακριβότερες πατάτες που υπάρχουν δεν το ξέρω. Πάντως επειδή παλιά δούλευα πολύ focal απορώ με το πόσο κουφός και άσχετος πρέπει να είσαι για να κάνεις τα focal να παίζουν έτσι όπως τα ακούμε στις εκθέσεις και παίζουν. Εγώ όποτε τα ακούω ψάχνω για την κάμερα του Φερεντινου.

Φοβάμαι ότι μπερδεύεται τα focal με τις υλοποιήσεις με μεγάφωνα focal.
Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Όσοι έχουν δουλέψει σε κατασκευές μεγάφωνα focal θα σας πουν ότι είναι μακράν τα ποιο ευέλικτα μεγάφωνα (woofer που ανεβαίνουν με μηδενικούς χρωματισμούς και παίζουν ακόμα και σε κασόνι , τουιτερ που κατεβαίνουν χαλαρά μέχρι τα 200 Η και δεν καταλαβαίνουν τίποτα κλπ ) τώρα γιατί τα ηχεία με focal είναι πραγματικά οι ακριβότερες πατάτες που υπάρχουν δεν το ξέρω. Πάντως επειδή παλιά δούλευα πολύ focal απορώ με το πόσο κουφός και άσχετος πρέπει να είσαι για να κάνεις τα focal να παίζουν έτσι όπως τα ακούμε στις εκθέσεις και παίζουν. Εγώ όποτε τα ακούω ψάχνω για την κάμερα του Φερεντινου.

Η κουβέντα ειναι για τα ηχεία της Focal...Όχι για τις κατασκευές με μεγάφωνα Focal.

ακουω αυτη τη στιγμή με τριδρομα, διδρομα, μονοδρομα και θα ακούω με οτι παιζει μουσικούλα
Ολα εχουν κατι να πουν, αποψη μου

Oταν παλια ηθελα να πάρω ηχεια ακουσα πολλά...πάρα πολλα
μεταξυ τους και αρκετα μοντελα της Focal μέχρι 10.000ευρα
με πολλους ενισχυτες σε πολλους χωρους
Kανενα focal δεν το ακουσα πάνω από λιγα λεπτα (μπορει να φταιει και αυτό)
Ειχαν πάντα αυτες τις μουντες μεσαιες και επιθετικά πριμα
Με το καλημερα
δεν μπορω να κρινω το χαμηλο εκτος του 8κατι με τα δυο 6,5'' που μπουμάριζε και στο κεντρο του δωματίου.

Αλλά εχω ακουσει και αλλες υλοποιησεις με focal...ειμαι της αποψης του Kontr.
Εχω και focal στη Spider

Τα Grand Utopia τα σεβομαι οσο μια Bentley GT, δηλαδη αρκετά
αλλά σε καμια περίπτωση δεν ζηλευω τον ιδιοκτητη της

Oταν παλια ηθελα να πάρω ηχεια ακουσα πολλά...πάρα πολλα
μεταξυ τους και αρκετα μοντελα της Focal μέχρι 10.000ευρα
με πολλους ενισχυτες σε πολλους χωρους
Kανενα focal δεν το ακουσα πάνω από λιγα λεπτα (μπορει να φταιει και αυτό)
Ειχαν πάντα αυτες τις μουντες μεσαιες και επιθετικά πριμα
Με το καλημερα
δεν μπορω να κρινω το χαμηλο εκτος του 8κατι με τα δυο 6,5'' που μπουμάριζε και στο κεντρο του δωματίου.

Τα Grand Utopia τα σεβομαι οσο μια Bentley GT, δηλαδη αρκετά
αλλά σε καμια περίπτωση δεν ζηλευω τον ιδιοκτητη της[/QUOTE]

+1

Ποτέ δεν άκουσα focal που να μ’αρεσει σε οποιαδήποτε κατηγορία τιμής των utopia συμπεριλαμβανομένων

Βασικά όλα τα ηχεία και πολύ περισσότερο τα υπερυψηλής κατηγορίας τιμής,
χρειάζονται όχι μόνο τις κατάλληλες ρυθμίσεις αλλά και την βέλτιστη
τοποθέτηση στο χώρο καθώς και τα ανάλογα συνοδά, γιά να αποδόσουν
αυτά που είναι σε θέση να αποδόσουν ή αλλιώς αυτά γιά τα οποία τα έχει
σχεδιάσει και κατασκευάσει ο κατασκευαστής να παίζουν! Επειδή τώρα η
κουβέντα έχει επικεντρωθεί στα Grande utopia ή γενικώς στα ηχεία της
Focal (πρώην JmLab), σε επιμέρους τομείς πραγματικά τα ηχεία σκίζουν,
αλλά κατά την γνώμη μου, σαν σύνολο δεν αποτελούν ισορροπημένους
αναπαραγωγείς, έχουν σαφή τονικό χαρακτήρα, επιλογή του κατασκευαστή
σαφώς, που σε πολλούς αρέσουν από πολύ έως του σημείου να αποτελούν
αναφορά, ενώ σε άλλους είναι από αδιάφορα έως και απαράδεκτα, ειδικά γιά
τα χρήματα που κοστίζουν!!!

Βασικά όλα τα ηχεία και πολύ περισσότερο τα υπερυψηλής κατηγορίας τιμής,
χρειάζονται όχι μόνο τις κατάλληλες ρυθμίσεις αλλά και την βέλτιστη
τοποθέτηση στο χώρο καθώς και τα ανάλογα συνοδά, γιά να αποδόσουν
αυτά που είναι σε θέση να αποδόσουν ή αλλιώς αυτά γιά τα οποία τα έχει
σχεδιάσει και κατασκευάσει ο κατασκευαστής να παίζουν!

Α γεια σου. Τεράστια κουβέντα! :grinning-smiley-043

Τώρα το πήρα να σκοτώσω την ώρα μου,γιατί κάνει ζέστη και κάθησα μέσα.

Στο "Hi Fidelity".Oι γνωστοί λίθοι,επενεργούν ευεργετικά στις...χροιές. Επισήμανση του συγγραφέα,"η επίδρασή τους δεν άπτεται των νόμων της φυσικής".

Μετά απ' αυτό,δεν μένει παρά ν' αναφωνήσουμε:

Θαύμα...:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Τι άκουσε ο reviewer;

Τώρα το πήρα να σκοτώσω την ώρα μου,γιατί κάνει ζέστη και κάθησα μέσα.

Στο "Hi Fidelity".Oι γνωστοί λίθοι,επενεργούν ευεργετικά στις...χροιές. Επισήμανση του συγγραφέα,"η επίδρασή τους δεν άπτεται των νόμων της φυσικής".

Μετά απ' αυτό,δεν μένει παρά ν' αναφωνήσουμε:

Θαύμα...:flipout::flipout::flipout:

Panagia-tinou.jpg

το κάνε η Μεγαλόχαρη ? :flipout::flipout:

Δεν ειναι θαυμα ,,απλα ειναι νομοι της φυσικης που δεν τους γνωριζουμε [εε δεν τα ξερουμε και ολα]...πρεπει ταχιστα να μελετηθουν σε ερευνητικο κατ`αρχας επιπεδον..:BDGBGDB55:

Εγω που ακουσα τις προαλλες τα Focal 1027 be μπορω να πω πως μου αρεσαν ..εχουν απο τις ποιο ραφηνατες μεσαιες στην κατηγορια τους ενω
τα ποιο ψηλα ουτε κατα διανοια δεν τσιριζανε ,το δε χαμηλο αν παιξουν σε
μεγαλο χωρο θ ακουστει σωστα ...τωρα που τα βρισκουνε τοσο χαλια μερικοι
ειναι αξιο αποριας ...γιατι στα λεφτα τους εκτος απο τα Atc που θα πουν οι περισσοτεροι:vollkommenauf: δεν νομιζω να υπαρχουν αρκετα που να το χτυπανε ....