Τι αλλο μπορεις να δεις ενω μαγνητοσκοπεις?

drgt

Senior Member
15 February 2009
456
7025 2 tuners

Μπερδευτηκα.
Νομιζα παντα οτι ενω γραφεις 1 καναλι μπορεις να συντονιστεις σε 1 αλλο της ιδιας πολωσης.

Οταν ειχα μονό LNB και το 2ο tuner με loopthrough στο 1ο με Configuration tuner A: simple, mode single, το συστημα δουλευε ως εξης π.χ.:

Group 1: nc1, nc3, discov, hist, chasse, Entert.
Group 2: nc2, animal, natgeo, travel.

Οταν εγραφα 1 καναλι, μπορουσα να συντονιστω (και να γραψω) 1 αλλο καναλι ΣΤΟ ΙΔΙΟ GROUP. (ΠΑΡΑΞΕΝΟ γιατι nc1,2,3 π.χ. ειναι ολα ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΠΟΛΩΣΗΣ ---> ΓΙΑΤΙ να ανηκουν σε διαφορετικα group?)

ANYWAY....

Βαζω λοιπον 2πλο LNB και αλλαζω configuration tuner B: Same as A; νομιζοντας: "Οι πολωσεις ειναι 2, οριζοντια και καθετη, αρα θα μπορω να συντονιζομαι σε οποιο καναλι θελω ενω ταυτοχρονα γραφω μεχρι και 8 καναλια οπως λεει το manual!!!"

ΑΜ ΔΕ!

Γραφοντας απο nc1 και nc3 ΔΕΝ μπορεις να συντονιστεις στα nc2, animal, discov, natgeo, travel.

Γραφοντας απο nc1 και nc2 ΔΕΝ μπορεις να συντονιστεις στα nc3, discov, hist, chasse, entert.

ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ: (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ): nc1 και nc3 εγραφα ταυτοχρονα και πριν. Τωρα με το 2πλο LNB γιατι να μην μπορω να γραφω ταυτοχρονα nc1,2,3?
(αυτο θα επρεπε λογικα να μπορουσα να το κανω και πριν αφου ειναι στην ιδια πολωση)

Τελικα ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ πως δουλευει αυτο το συστημα?

Ευχαριστω

7025 2 tuners

Μπερδευτηκα.
Νομιζα παντα οτι ενω γραφεις 1 καναλι μπορεις να συντονιστεις σε 1 αλλο της ιδιας πολωσης.

Οταν ειχα μονό LNB και το 2ο tuner με loopthrough στο 1ο με Configuration tuner A: simple, mode single, το συστημα δουλευε ως εξης π.χ.:

Group 1: nc1, nc3, discov, hist, chasse, Entert.
Group 2: nc2, animal, natgeo, travel.

Οταν εγραφα 1 καναλι, μπορουσα να συντονιστω (και να γραψω) 1 αλλο καναλι ΣΤΟ ΙΔΙΟ GROUP. (ΠΑΡΑΞΕΝΟ γιατι nc1,2,3 π.χ. ειναι ολα ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΠΟΛΩΣΗΣ ---> ΓΙΑΤΙ να ανηκουν σε διαφορετικα group?)

ANYWAY....

Βαζω λοιπον 2πλο LNB και αλλαζω configuration tuner B: Same as A; νομιζοντας: "Οι πολωσεις ειναι 2, οριζοντια και καθετη, αρα θα μπορω να συντονιζομαι σε οποιο καναλι θελω ενω ταυτοχρονα γραφω μεχρι και 8 καναλια οπως λεει το manual!!!"

ΑΜ ΔΕ!

Γραφοντας απο nc1 και nc3 ΔΕΝ μπορεις να συντονιστεις στα nc2, animal, discov, natgeo, travel.

Γραφοντας απο nc1 και nc2 ΔΕΝ μπορεις να συντονιστεις στα nc3, discov, hist, chasse, entert.

ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ: (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ): nc1 και nc3 εγραφα ταυτοχρονα και πριν. Τωρα με το 2πλο LNB γιατι να μην μπορω να γραφω ταυτοχρονα nc1,2,3?
(αυτο θα επρεπε λογικα να μπορουσα να το κανω και πριν αφου ειναι στην ιδια πολωση)

Τελικα ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ πως δουλευει αυτο το συστημα?

Ευχαριστω
το λαθος νομιζω ειναι στο (same as A)

Δοκιμασα και configuration: simple, mode: single.

Το ιδιο αποτελεσμα

Δεν είναι μόνο θέμα πόλωσης αλλά και κάτω/πάνω μπάντας. Επίσης (και σημαντικότερο) από το ίδιο tuner δε μπορείς να γράφεις δύο κανάλια από διαφορετικό transpoder, μόνο από τον ίδιο.

Κατά συνέπεια, αφού έχεις 2 ανεξάρτητα tuner πλέον (χωρίς loop through), μπορείς να γράψεις ταυτόχρονα πχ novacinema2, animal plane και mad greekz από το 1 tuner (10930H, κάτω μπάντα δηλαδή) και MEGA, ANT1, ALTER (11823Η, πάνω μπάντα δηλαδή) από το άλλο. Αλλά δε μπορείς να γράφεις novacinema1 και 2 και 3, γιατί ανοίκουν σε 3 διαφορετικές συχνότητες, άρα θα ήθελες 3 tuner.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Last edited:
Κατ' αρχην ευχαριστω.

(10930H, κάτω μπάντα δηλαδή)....(11823Η, πάνω μπάντα δηλαδή)

Πως ξεχωριζεις μεταξυ τους? (Επειδη και τα δυο ειναι "Η").

...διαφορετικό transpoder

Πως βλεπεις σε πιο transponder ανηκει το καναλι?

Αλλά δε μπορείς να γράφεις novacinema1 και 2 και 3, γιατί ανοίκουν σε 3 διαφορετικές συχνότητες

Σκεφτηκα οτι αφου μπορουσα και ΠΡΙΝ να γραψω π.χ. nc1 και nc3 ταυτοχρονα, τωρα με τα 2 tuners ανεξαρτητα, θα μπορω να γραψω nc1,2,3 ταυτοχρονα.

εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Γραφω κανονικά οτι θέλω και βλέπω οτι θέλω (από δύο διαφορετικές συχνότητες) . Το δεύτερο Tuner ειναι σε same as A. Μήπως το NLB είναι προβληματικό;

Last edited:
Κατ' αρχην ευχαριστω.

Πως ξεχωριζεις μεταξυ τους? (Επειδη και τα δυο ειναι "Η").

Πως βλεπεις σε πιο transponder ανηκει το καναλι?

Σκεφτηκα οτι αφου μπορουσα και ΠΡΙΝ να γραψω π.χ. nc1 και nc3 ταυτοχρονα, τωρα με τα 2 tuners ανεξαρτητα, θα μπορω να γραψω nc1,2,3 ταυτοχρονα.

1. Οι συχνότητες κάτω από 11600 είναι η κάτω μπάντα και πάνω από 11600 είναι η άνω μπάντα. Αυτό γίνεται για να περνάει μικρότερο εύρος σήματος μέσα από το ομοαξονικό καλώδιο.

2. Τα βλέπεις στο http://www.lyngsat.com/packages/nova.html

3. Πριν μπορούσες να γράψεις nc1 και nc3 με loop through γιατί, αν και είναι σε διαφορετικές συχνότητες (transponders), είναι και τα δύο σε horizontal polarity και στην πάνω μπάντα (11823Η και 11938Η αντίστοιχα). Δε μπορείς να γράψεις nc1, nc2 και nc3, γιατί το κάθε ένα είναι σε άλλη συχνότητα, άρα θα ήθελες τρία tuner (και όχι δύο που έχεις).

εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Γραφω κανονικά οτι θέλω και βλέπω οτι θέλω (από δύο διαφορετικές συχνότητες) . Το δεύτερο Tuner ειναι σε same as A. Μήπως το NLB είναι προβληματικό;

Σωστά τα λες, από δύο συχνότητες. Ο φίλος μπερδεύτηκε και νόμιζε πως μπορεί να γράφει από τρεις συχνότητες, αρκεί να είναι του ίδιου polarity, πράγμα που φυσικά δεν ισχύει.

Δε μπορείς να γράψεις nc1, nc2 και nc3, γιατί το κάθε ένα είναι σε άλλη συχνότητα, άρα θα ήθελες τρία tuner (και όχι δύο που έχεις).

Αρα λοιπον οταν τα 2 tuners ειναι "πιασμενα" με κατι που γραφεις τοτε μπορεις να συντονιστεις ΜΟΝΟ σε αλλα καναλια που ειναι της ιδιας συχνοτητας με αυτα που γραφεις.

Σωστα?

Ποια στηλη δηλωνει το transponder?

Last edited:
Αρα λοιπον οταν τα 2 tuners ειναι "πιασμενα" με κατι που γραφεις τοτε μπορεις να συντονιστεις ΜΟΝΟ σε αλλα καναλια που ειναι της ιδιας συχνοτητας με αυτα που γραφεις.

Σωστα?

Ποια στηλη δηλωνει το transponder?

Σωστά. Και η διαφορά όταν έχεις loop through είναι πως τα δύο tuner μπορούν να συντονιστούν στο ίδιο τεταρτημόριο φάσματος (άνω/κάτω μπάντα, οριζόντια/κάθετη πόλωση) ενώ όταν είναι αυτόνομα, μπορούν να συντονιστούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο σε όποια συχνότητα θες.

Η στήλη που αναφέρει τη συχνότητα, freq/tp.