Τι αξίζει να διασωθεί;

Δεν εχει σημασια ο αριθμος ... σημασια εχει να υπαρχει εστω και ΕΝΑΣ με αυτεπιγνωση και συνεση.
Στον πλανητη μας, τωρα αυτη την στιγμη, υπαρχουν πολλοι περισσοτεροι απο ενας με αυτεπιγνωση.
Με ικανοτητα περισκεψης και αυτοσυγκρατησης. Και ταπεινοτητας απεναντι στην ζωοδοτρια γη.
Το οτι δεν μπορουν να κανουν τιποτα δεν ωφειλεται στην παραιτηση τους. Ωφειλεται στην υπερισχυση
(επι αιωνες) των φαυλων και αδιαφορων και κοντοφθαλμων. Ολοι αυτοι ειναι το καμμενο δασος
και ειναι οι περισσοτεροι (μεσα σάυτους ανηκω και εγω απο την στιγμη που αγοραζω υπολογιστες
και τηλεορασεις) .... ομως ο σπορος (η οι σποροι) ειναι αρκετοι για να υπαρχει νοημα συνεχισης
του πολιτισμου μας. ΔΕΝ το αξιζουν οι πολλοι .... το αξιζουν οι λιγοι (για να μην πω απειροελαχιστοι).

Στην αλωση της Πολης ... δεν χαθηκε ολο το ανθρωπινο ειδος ... χαθηκαν οι χριστιανοι και μονο
της Πολης. Υπαρχει μια διαφορα με τον ολοκληρωτικο αφανισμο της ανθρωποτητας. Δεν νομιζεις ?

Να με συμπαθας δρυιδη μου για τη νοτα απαισιοδοξιας,ναι,ειμαι φυσει προβληματισμενος ανθρωπος για να το θεσω κομψα.Μανο ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Κωστη,η βιβλιοθηκη του Κογκρεσσου δεν ειμαι σιγουρος οτι περιεχει αληθεια που δε λεγεται στην πλεμπα..Του Βατικανου να μου ελεγες θα το δεχομουν αβιαστα.Παντως βιβλιοθηκη θα επελεγα..Και ειναι και αυτη του Κα'ι'σαμ (*) φανταστικη ρε γμτ..

*Για οσους εχουν διαβασει το Φωτολιθο του Zindell,στους αλλους το συνιστω..

Να με συμπαθας δρυιδη μου για τη νοτα απαισιοδοξιας,ναι,ειμαι φυσει προβληματισμενος ανθρωπος για να το θεσω κομψα.Μανο ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Κωστη,η βιβλιοθηκη του Κογκρεσσου δεν ειμαι σιγουρος οτι περιεχει αληθεια που δε λεγεται στην πλεμπα..Του Βατικανου να μου ελεγες θα το δεχομουν αβιαστα.Παντως βιβλιοθηκη θα επελεγα..Και ειναι και αυτη του Κα'ι'σαμ (*) φανταστικη ρε γμτ..

*Για οσους εχουν διαβασει το Φωτολιθο του Zindell,στους αλλους το συνιστω..

Νίκο η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσσου περιέχει, πολύ απλά, δύο αντίτυπα από ΚΑΘΕ ΒΙΒΛΙΟ που εκδίδεται στις ΗΠΑ. Δηλαδή, τα πάντα.

Κωστα,ακριβως:Που εκδιδεται.
Πως γίνεται μια βιβλιοθήκη να εχει κατι που δεν εκδίδεται; Θα πρεπει να εχει απόκρυφα ευαγγελια και συνομοςιολογικα Του Λιακο για να ειναι καλη βιβλιοθήκη; Θα πηγαινει οποιοσδήποτε και θα αφήνει ενα χειρόγραφο ; Αν ειναι του φανταστικού δεν θα πείραζε κανέναν, αλλα αν μιλαμε για ιστορικό ή επιστημονικό κείμενο ; Αν ειναι ετσι , μιλαμε για μια Wikipedia σε φυσικό χωρο, που αν δεν τύχει κάποιος να ελέγξει την ακρίβεια του κειμένου θα υπάρξει παραπληροφόρηση .

Δηλαδη θεωρεις οτι ολα τα χειρογραφα της αρχαιοτητας εχουν εκδοθει;Χωρις παρεμβασεις;Ποιος μιλησε για Λιακοπουλους;

Φυσικά και έχουν εκδοθεί. Όσο για τις "παρεμβάσεις", αν εννοείς τις αποφάσεις που παίρνει ο εκδότης όταν υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές του ίδιου κειμένου, αυτές είναι γνωστές στους επαΐοντες. Τα πρωτότυπα πάντως είναι προσβάσιμα.

Λαθος κανετε κυριοι.Η βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας περιειχε χιλιαδες πρωτοτυπα που δεν προλαβε κανεις να τα αντιγραψει.Και που τωρα προσπαθουμε να βγαλουμε ακρη απο σπαραγματα που εχουν βρεθει εδω κι εκει,πχ απο μουμιες οι οποιες τυλιχθηκαν με αυτα.

Λαθος κανετε κυριοι.Η βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας περιειχε χιλιαδες πρωτοτυπα που δεν προλαβε κανεις να τα αντιγραψει.Και που τωρα προσπαθουμε να βγαλουμε ακρη απο σπαραγματα που εχουν βρεθει εδω κι εκει,πχ απο μουμιες οι οποιες τυλιχθηκαν με αυτα.

Προφανώς. Αλλα η Βιβλιοθήκη του Κονγκρέσσου περιλαμβάνει και τα Άπαντα του Σεξπιρ, και Κομφούκιο, και Δάντη, που όσο νάναι έχουν την αξία τους.

Εννοειται Κωστα,προς θεου!Ας με αμολουσαν εκει μεσα να περασω το υπολοιπο της ζωης μου,θα ημουν ο ευτυχεστερος των θνητων!Απλα με ποναει πολυ που διακοπηκε βιαια η συσσωρευση γνωσης...

Απλα με ποναει πολυ που διακοπηκε βιαια η συσσωρευση γνωσης...

.... για 12 αιωνες, τουλαχιστον !

Να υπενθυμισουμε οτι η κυρια καταστροφη συντελεσθηκε απο χριστιανους (επι Θεοδοσιου).
Το χερακι τους, εβαλαν και οι Ρωμαιοι (νωριτερα) αλλα και το Ισλαμ (λιγο αργοτερα) στα ελαχιστα
που καταφεραν να διασωθουν.

Γενικα, η γνωση ειναι ο μεγαλυτερος εχθρος καθε εξουσιας (οχι μονο χριστιανικης η μουσουλμανικης).
Η, για να το πω ακριβεστερα, η ελευθερα διακινουμενη γνωση ειναι ο εχθρος καθε εξουσιας, αφου
η κρυφη γνωση σε μυστικα προγραμματα υφισταται και βοηθαει την εξουσια (σημερα, περισσοτερο απο ποτε).

Last edited:
Τι λες βρε Μάνο?

"Η, για να το πω ακριβεστερα, η ελευθερα διακινουμενη γνωση ειναι ο εχθρος καθε εξουσιας, αφου
η κρυφη γνωση σε μυστικα προγραμματα υφισταται και βοηθαει την εξουσια (σημερα, περισσοτερο απο ποτε)."

Σήμερα περισσότερο από ποτέ η γνώση είναι ελεύθερη για όλους.

Και όχι μόνο ελεύθερη αλλά εύκολα προσβάσιμη (ένα κλικ μακριά) και τσάμπα.

Όρεξη να έχει κανείς να μαθαίνει.

Το πρόβλημα είναι -όπως ήταν πάντα- ότι οι περισσότεροι δεν έχουν όρεξη.

Πως εισαι τοσο σιγουρος οτι η ελευθερα διακινουμενη γνωση ... ειναι ολη η γνωση που υπαρχει ?
(οχι στο συμπαν, ουτε στο μελλον ... ολη η γνωση που υπαρχει στον πλανητη σημερα !)