τι αυτοκίνητο οδηγείτε και τι θα θέλατε να οδηγείτε......

platongr said:
Πολλοί οπελάκιδες δεν είμαστε εδώ μέσα ??
Οντως, πώς και ξεφύγατε? :D

GeonX, άρα εννοείς το νέο μοντέλο (όχι του Ισιγόνη). :)

Εχω δει από κοντά την 3αρα του Μανώλη, οφείλω να ομολογήσω πως είναι από τις πολύ καλά διατηρημένες. :cool:

Υπάρχουν τελικά πολλά κριτήρια επιλογής αυτοκινήτου και περι ορέξεως κολοκυθόπιττα.
Ωστόσο κατά την ταπεινή πρσωπική μου άποψη ξεχωρίζω τα εξής:
1.Αξιοπιστία,
2.Σταθερότητα & Στιβαρότητα κατασκευής
3.Ασφάλεια & Υψηλά στάνταρντ οδηγικής συμπεριφοράς,
4.Καλή μεταπωλητική αξία

Re: Απάντηση: τι αυτοκίνητο οδηγείτε και τι θα θέλατε να οδηγείτε......

Γιώργος Κυριακαράκος said:
Πάντως για 4χ4 μόνο κανένα Lada Niva πειραγμενο να αφήσει πίσω σε off road το Land Cruiser.
Σκυλί, σκυλί... Kαι τα wrangler επίσης.

Αντικειμενικα λιγα ειναι τα off-road και το μονο καθαροαιμο off-road για μενα ειναι το Lada Niva. Παει παντου και παντα, κοστιζοντας το φοβερο ποσο των 1000 ευρω (10-ετιας). Ειναι οντως τζιπ να το παρεις να ανεβεις κατσαβραχα και ειναι ενα οντως ΠΟΛΥ γερο σασι.

Απο τα καινουργια, toyota land cruiser. Ρωτηστε και τους αραβες πως πηγαινοερχονται στους αμμολοφους του ντουμπαι...

Τα λοιπα (πχ Χ5, Cayenne, ML320 κτλ) ειναι απλως αγροτικα Κολωνακιου...

Nα ένα αγροτικό κολωνακίου:
TRC1856.jpg

TRC1661.jpg

TRC1665.jpg

το 2000, είχα την τύχη- ατυχία, σε μιά μελέτη που είχα στα βουνά της fyrom, να μου έχουν παραχωρήσει γιά κάπου 30 μέρες ένα niva.
Το πού πήγα και ανέβηκα με το αυτοκίνητο αυτό, ειλικρινά θέλω να το ξεχάσω.
Αλλά πήγα.
Απίστευτο αυτοκίνητο.
Αν είχα τη δυνατότητα να κρατάω και τρίτο ή μάλλον τέταρτο αυτοκίνητο (γιατί μου λείπει ένα τρίτο) θα το έπαιρνα....

Πενταράκης Φραγκίσκος said:
Nα ένα αγροτικό κολωνακίου:

Η ερωτηση της ημερας ειναι:

Αν το ειχες, με τα λεφτα που κανει, ακομα και να στο χαριζανε βρε αδερφε, θα το εχωνες εκει μεσα???

Ουτε πεζοδρομιο δεν θα καβαλουσες...κυριολεκτω. Σημερα ενας ειχε κλεισει την μιση Μακρυγιαννη στον Ρεντη γιατι δεν ηθελε να καβαλησει το πεζοδρομιο με το μικρο του...Mercedes ML-κατι. Και μιλαμε για πεζοδρομιο 3 δαχτυλα, το ανεβηκα εγω με την χαμηλωμενη 3αρα που εχει 17" ζαντα και 35 προφιλ λαστιχο...:slapface:

Χεχε δεν έχεις άδικο σε αυτο που λές, το LC κοστίζει λιγότερο όμως?
Απλα δε πρέπει να συγχέουμε τις πραγματικές δυνατότητες ενος αυτοκινήτου με αυτες που χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος.
ενα SUV αυτής της κατηγορίας προσφέρει απίστευτα πράγματα, τώρα αν ο κοσμος χρησιμοποιεί ενα 20-30% απο αυτα δε φταίει το αυτοκίνητο....

Last edited:

Πενταράκης Φραγκίσκος said:
Χεχε δεν έχεις άδικο σε αυτο που λές, το LC κοστίζει λιγότερο όμως?
Απλα δε πρέπει να συγχέουμε τις πραγματικές δυνατότητες ενος αυτοκινήτου με αυτες που χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος.
ενα SUV αυτής της κατηγορίας προσφέρει απίστευτα πράγματα, τώρα αν ο κοσμος χρησιμοποιεί ενα 20-30% απο αυτα δε φταίει το αυτοκίνητο....

Φυσικα δεν φταιει το αυτοκινητο. Οι δυνατοτητες πχ του Χ5 ειναι θηριωδεις. Αλλα αυτοι που τα παιρνουν κατεβαινουν και να πηγαινουν με τα ποδια σε χωματοδρομο...ποτε δεν εχω δει τετοιο μηχανημα να 'οργωνει'.

Το Niva ομως κανεις δεν το λυπαται το αμοιρο! :dead:

Skoda Octavia Combi 4x4

...όχι σαν του Παναγιωτίδη, το πιο παλιό (1.8Τ, 150PS). 40.000km σε 5 χρόνια, προβλήματα μηδέν, χαμόγελα (on και off road) πολλά - ιδίως με τις φάτσες των άλλων...-bye-

Attachments

• skoctavia.JPG
    skoctavia.JPG
    61.1 KB · Views: 21
Last edited:
Α, και αυτό

Simca 1501 Special του 1969. Μόνο που τώρα τελευταία σπάνια το βγάζω για βόλτα (βόλτα;;;...:Banane0: :Banane0: ) και έχει μελαγχολήσει το έρμο...//;-)

Attachments

• lastfoto.jpg
    lastfoto.jpg
    61.5 KB · Views: 16
Θείος μου στο χωριό είχε "ξεχάσει" να συμπληρώσει νερό στο ψυγείο του Niva για ένα σχεδόν χρόνο. Το κακόμοιρο δεν παραπονέθηκε καθόλου και επέζησε...άλλο αυτοκίνητο θα το κλαίγαμε. Οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος λειτουργίας του κινητήρα είναι εξωφρενικές, για αυτό και πήγε βόρειο πόλο (με ερπύστριες).
Πάντως και κάτι παλιά Land Rover, αυτά που έχουν και PTO πίσω σαν τα τρακτέρ δε μασάνε τίποτα...

AUDI A4 1.8 TQ 2005 230 αλογατα..αλλα στο δρομο παταω γκαζι για να πινουν μονο τα 100 βεντζινα ... τα αλλα τα εχω μονο για καμια τσιτα.
Αλλα παλι αυτο θα επερνα.