Τι βγαζει η Κινα!!!!

Φίλε macmod σε ευχαριστώ για την τοποθέτησή σου! Ξέρω ότι λέγοντας αυτά που λέω και βάζοντάς τα με τα "ιερά" τέρατα θα με περάσουν κάτι από τρελλό κάτι από ηλίθιο η και με υποβόσκοντα συμφέροντα! Πάντως εγώ πραγματικά λέω τι άκουσα σε κάθε περίπτωση και ότι βγεί!

Άν και off topic δυστυχώς να πω όσο ποιό σύντομα γίνεται, γιατί ξέρω πως έτσι ελέγχομαι και για την αξιοπιστία μου, πως τα συνοδά των soavo/quad ήταν:YAMAHA S2000 AMPLIFIER & YAMAHA S2000 SACD.

Όσο για την πραγματικά αυθαίρετη σύγκριση soavo vs quad, μπορεί πράγματι κάτι να έφταιξε, αλλά στην επίσκεψη του studio που έκανα, ο ειδικός της εταιρείας ομολόγησε, (ψελλίζοντας), ότι πράγματι δεν καταλαβαίνει γιατί, (να ήταν άραγε στημένο?), αλλά τα soavo παίζαν ΠΟΛΥ καλλίτερα!

Για ποια Quad μιλάμε; Γιατί αν μού πεις για τα 21L ή τα 22L τότε σίγουρα τα Soavo παίζουν πολύ καλύτερα!

Αρα πρέπει να σκεφτείς αν σού αρέσει ή όχι ο ήχος των ηλεκτροστατικών.
Εμένα προσωπικά δεν μού πάει στο αυτί. Προτιμώ κάτι πιο δυναμικό.
Η νέα σειρά S2000 της Yamaha είναι υπεράνω κριτικής, άρα σίγουρα μπορούσε ο ενισχυτής να τα οδηγήσει.
Τι μάς απομένει; Ο χώρος! Τα ηλεκτροστατικά ως δίπολα που είναι έχουν πολλές απαιτήσεις και ευαισθησίες όσον αφορά το στήσιμό τους. Αντίθετα τα Soavo που δεν έχουν bass reflex πίσω δεν έχουν τρελλές απαιτήσεις τοποθέτησης. Και πρόχειρα στημένα να ήταν πάλι θα έπαιζαν.
Ενώ τα Quad σε πρόχειρο στήσιμο δεν... Ξέχνα το!
Και πάντα βέβαια με την προϋπόθεση ότι σού "πάει" στο αυτί σου ο ήχος των ηλεκτροστατικών. Γιατί εμένα όσο καλά στημένα ηλεκτροστατικά κι αν έχω ακούσει πάντα κάτι μού λείπει...

Tα μηχανήματα τα παίρνουμε για να ακούμε εμείς και όχι για να εντυπωσιάζουμε τους φίλους και γνωστούς.
Συνεπώς εφ' όσον εσένα σού άρεσαν τα CAV, άρα αυτά είναι τα καλύτερα για εσένα και πάρα πολύ καλά έκανες και τα πήρες. Μην ακούς τι λένε οι άλλοι.
Οπώς εγώ δεν θα έπαιρνα ποτέ τα Quad όσους διθυράμβους κι αν έχω ακούσει και διαβάσει εδώ και 35 χρόνια....
Στο κάτω κάτω γιαυτό υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές σχεδιάσεις και υλοποιήσεις ηχείων, γιατι ταιριάζουν διαφορετικές σχεδιάσεις σε διαφορετικά αυτιά. Αν υπήρχε ένα το απόλυτο, θα είχαν καταργηθεί όλα τα άλλα.

Πάντως τα συγκεκριμένα έχουν ένα εκπληκτικό WAF! Δεν υπήρξε κυρία που να τα είδε και να μην έκανε υπερθετικά σχόλια για την εμφάνισή τους! Είναι ότι ωραιότερο έχω δεί!

Το σετ με τα Yamaha που αναφέρεις το γνωρίζω!
Παίζει πολύ καλά, αλλά δεν επαρκεί γιά να οδηγήσει σωστά τα ESL-2905
που άκουσες! Μη σε ενοχλεί αυτή μου η δήλωση περί ανικανότητας του
ενισχυτή, έχω ακούσει πολύ ακριβότερους και κατά γενική ομολογία
καλύτερους από αυτόν να κωλώνουν με τα συγκεκριμένα ηχεία αλλά και
με τα αμέσως παλαιότερα!

Φίλε μου η δήλωσή σου περί του ενισχυτή της YAMAHA δεν με ενοχλεί καθόλου γιατί απλούστατα εγώ τελικά πήρα, (στα ίδια χρήματα!), τον ΜΕΓΑΛΟ τον ΚΙΝΕΖΟ τον CAV A-12, που είμαι βέβαιος ότι τα quad μπορεί να τα οδηγήσει σε πελάγη μεγίστης ευτυχίας! Πρόκειται περί κτήνους ποιότητας ΚΑΙ ποσότητας! ΚAI με φοβερό WAF!

Σχετικά με το αν κάτι είναι Κινέζικης κατασκευής πάντως...

Όντως πλέον όλο και μεγαλύτερα τμήματα παραγωγής πάρα πολύ γνωστών διεθνώς εταιριών, έχουν αναπτυχθεί από Κίνα πλευρά. Και όπως δείχνει, αυτό το "φαινόμενο" όλο και θα μεγαλώνει όσο τουλάχιστον και οι υπόλοιπες συνθήκες στην Κίνα εξακολουθούν να είναι όπως είναι.

Το θέμα όμως πιστεύω χωρίζεται χοντρικά σε δύο ανεξάρτητους παράγοντες:

Α). Άλλο πράγμα το να παίρνει κανείς προϊόν που ναι μεν έχει κατασκευαστεί στην Κίνα αλλά κάτω από την "ομπρέλα" της μεγάλης επωνυμίας που αυτό κατά συναίπια σημαίνει πολύ μεγάλο έλεγχο υλικών, παραγωγής, διάθεσης κ.λ.π. και άλλο το να παίρνει κανείς προϊόν που κατασκευάζεται απλά από την Χ Κινέζικη αμιγώς εταιρία που μπορεί να μην την ξέρουν καλά καλά ούτε καν στην Κίνα! Στην 1η περίπτωση εξακολουθείς να ποντάρεις στις όποιες διασφαλίσεις ισχύουν βάσει brand ενώ στην 2η πιθανότατα... παίζεις Λόττο!

Β). Ακόμα κι αν μιλάμε για την αμιγώς Κινέζικη εταιρία παραγωγής ενός προϊόντος, άλλο πράγμα το προϊόν να είναι π.χ. μια ντουλάπα ή καρέκλες κ.λ.π. και τελείως άλλο να είναι κάτι που αποτελείται από πιο σύνθετα ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικά ή μηχανικά μέρη. Τραγικά σημαντικότερο είναι δε, αν το εν λόγο προϊόν ενδέχεται να εξαρτά την ασφάλεια, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ζώντων οργανισμών και ειδικότερα ανθρώπων. Δε νομίζω ότι μπορούν να συγκριθούν οι διαφορετικές αυτές περιπτώσεις σε φάση που κάποιος βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης αγοράς για κάτι. Στην 1η περίπτωση μπορεί όποιος θέλει, το πολύ πολύ να ρισκάρει τα λίγα έτσι κι αλλιώς χρήματα που είναι να διαθέσει, με τη λογική "Έλα μωρέ, κι αααν χαλάσει παίρνω άλλο! Τσάμπα είναι!", ενώ στη 2η, για λίγα ή και κάπως περισσότερα λεφτά, μπορεί να ρισκάρει ακόμα και την σωματική του ακεραιότητα για να μη πω την ίδια του τη ζωή!

Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν αφορούν αυστηρά την Κινέζικη παραγωγή αλλά την όποιας χώρας παραγωγή λειτουργεί με αντίστοιχες συνθήκες.