Tι ΒluRay Drive/Recorder εχετε στο ΗTPC σας?

Alexandros_Wallace

Supreme Member
3 June 2007
4,104
Dystopia
σκέφτομαι να αγοράσω ενα BluRay Drive/Recorder για το Pc.
Δεν με νοιάζει αν η αγορά θα είναι απο εξωτερικό.
Δεν θέλω να μου πείτε ένα που διαβασατε σε ένα forum οτι είναι καλό,
θέλω ενα που να έχετε και να σας δουλεύει απροβλημάτιστα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Και εγώ το ίδιο ψάχνω.

είδα αυτό που βγαίνει στα 110

http://www.sony-optiarc.eu/products/bluraydrivesdesktoppcs/bd5300s.html

Αλλά δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστο.

Γενικά εμπιστεύομαι μόνο την Pioneer (σκυλιά και διαβάζουν τα πάντα) αλλά δεν βλέπω να βγάζει άλλο PC Drives.

Για να λες οτι ψαχνεις και σκετη συσκευη αναγνωσης παει να πει πως δεν χρειαζεσαι την δυνατοτητα εγγραφης.
Και καλα κανεις. Δεν εχει νοημα να γραφεις δισκακια blu-ray.

Και γιατι τοτε δεν παιρνεις ενα αυτονομο blu-ray player?
Τα ιδια χρηματα εχει με ενα PC blu-ray writer .
Και δεν θα εχεις αναγκη τον Η/Υ.
Εκτος και αν θες να κανεις εγγραφες σε δισκο. Πραγμα που μαλλον δεν αξιζει τον κοπο.

Χρειάζεται στο PC για να μπορείς να κάνεις rip. Προσωπικά θέλω τις συλλογές μου σε δίσκο για να μην ψάχνω δισκάκια όλη την ώρα (άσε που γρατζουνίζονται).

BD-ROM και BD-R

Από τότε που πρωτοκυκλοφόρησαν τα BD Players και Recorders, έχει περάσει καιρός και τα κάποτε απλησίαστα έχουν γίνει φτηνά. Άλλωστε, το ίδιο είχε συμβεί και με τα DVD Players/Recorders.

Μια καλή και φτηνή λύση είναι το BD-ROM, DVD-R/RW (SL-DL), DVD+R/RW (SL-DL), CD-R της LG, μοντέλο CH10LS20, στα 75 ευρώ στο e-shop (80 ευρώ στο ΠΛΑΙΣΙΟ). Καλό και διαχρονικά αξιόπιστο μηχανάκι, ίσως λίγο αργό κατά την εγγραφή, συγκρινόμενο με κάποια άλλα, αλλά πιάσε τ' αβγό και κούρευτο.

Αν θέλεις να πας οπωσδήποτε σε εγγραφέα BD, τότε καλή επιλογή είναι πάλι το LG BH10LS30, BD-ROM, BD-R/RE, DVD-R/RW (SL-DL), DVD+R/RW(SL-DL), CD-R, στα 102 ευρώ στο e-shop (114.50 στο ΠΛΑΙΣΙΟ).
-

LG δεν είχα αλλά το SAMSUNG SH-S223F DVD writer που έχω τώρα μου έχει σπάσει τα νεύρα και θέλω να το πετάξω από το παράθυρο.

Κανένας που να ξέρει αν τα sony (και ιδιαίτερα αυτό που έγραψα παραπάνω) είναι καλά/αξιόπιστα ?

Μακαρι να ειχα ενα που να μπορουσα να σου προτεινω.
Το μονο που μενει ειναι να σου αντιπαραθεσω το γιατι δεν εχω κατι να σου προτεινω.

Παντως ακομα ακριβα ειναι.
Τοσο οι συσκευες οσο και τα δισκακια.

Για καποιον που αγοραζει πρωτη φορά ισως δεν ειναι μεγαλο το ποσο.
Αλλα με τετοιο ιστορικο αγορων:

CDRW 120.000δρχ (352 ) πεταχτηκε μιας και ξεπεραστηκε.
DVDrom 45.000δρχ (132 ) το οποιο δεν διαβαζε γραμμενα DVD και πεταχτηκε.
DVDRW 35 (#1 Η/Υ)
DVDRW 22 (#2 Η/Υ)
DVDrom 12 (το φοραει ο #3 Η/Υ - HTPC)

Μαλλον δεν με πειθουν τα blu-ray.
Την στιγμη μαλιστα που ολοκληρη stand alone συσκευη κοστιζει κατω απο 100 . Και που δεν θελει καν Η/Υ και παιδεμα για να παιξει ενα δισκακι...
Ναι αλλά δεν γραφει. Δεν με ενδιαφερει βασικα.
Και βασικα ουτε stand alone συσκευη εχω και ουτε με ενδιαφερει.

Πιστευω πως το blu-ray εχει αποτυχει παταγωδως.
Ελαχιστους τιτλους οταν κυκλοφορησε, πολυ λιγους ακομα και μετα απο ενα-δυο χρονια, ακριβοι τιτλοι, λιγοι και αυτοι νοικιασμενοι οταν τους θελεις, ακριβα δισκακια εγγραφης, φθηνοι δισκοι, απλετα αρχεια στο ιντερνετ.
Και ακομα τιποτα απο τα παραπανω δεν εχει βελτιωθει σημαντικα.

Last edited:
ΚΑι εγώ LITEON BDrom έχω. Το πρώτο μου (dh401s) κράτησε ένα χρόνο. Επειδή ήταν μέσα στην εγγύηση συμπλήρωσα λίγα χρήματα και πήρα το νεότερο μοντέλο πάλι LITEON (Lite-On iHOS104). Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος...Κϋριο θετικό του η παρα πολυ χαμηλή τιμή!!

Last edited:
LG BH08LS20 (BDROM/DVD-RW) σχεδόν 1 χρόνο, παίζει μια χαρά και αθόρυβο για θέαση ταινιών.