Τη βοήθεια σας - Ενισχυτής & Ηχεία

matsakonists

New member
14 January 2011
38
Καλησπέρα,
εν όψη αγοράς τηλεόρασης είπα να αγοράσω ενισχυτή και ηχεία να μπορούμε να δούμε σωστά μια ταινία.Είμαι στη φάση της έρευνας και θέλω τη βοήθεια σας..
Ας βάλουμε τα στοιχεία σε μια σειρά:

Το home cinema θα είναι για χρήση 80% ταινίες και 20% μουσική.
Το budget είναι συνολικά 500-600 ευρώ
.
Τι έχετε να προτείνετε από ενισχυτή και ηχεία;
Έχω παραθέσει το σχεδιάγραμμα του δωματίου.
1. Τα ηχεία και το woofer έχουν τοποθετηθεί σωστά;
Το ηχείο 1 θα είναι τοποθετημένο πάνω στο τζάκι μισό μέτρο πάνω από το κεφάλι του θεατή. (είναι σωστή τοποθέτηση; δυστυχώς δείχνει να είναι μονόδρομος).
2. Πόσα watt πρέπει να είναι το woofer για να καλύψει ένα τέτοιο χώρο?
3. πόσα ο ενισχυτής για ένα τέτοιο σύστημα;
Βλέπω πάντως αρκετά αξιόλογες διαφορές σε καταστήματα του εξωτερικού σε σχέση με Ελληνικά.
4. Έχετε να προτείνετε κάποιο
δοκιμασμένο;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Attachments

• room_speakers.jpg
    room_speakers.jpg
    46.9 KB · Views: 132
Last edited:
Χωρις να ειμαι ειδικος...αλλά απο προσωπικη εμπειρια.
Λοιπον...
1. Αν δεν μπορεις να τα βαλεις αλλου...τοτε μονοδρομος αυτο που εχεις σχεδιασει.
2. Πιστευω οτι και ενα μικρο κανει δουλεια...
3. 100watt(?)
4. http://www.tsnversand.de/index.htm
http://www.schlauershoppen.de/

Ωστοσο το θεμα ειναι τι ψαχνεις στα 600 ευρω. All in one συστημα ή a/v ενισχυτη+ηχεια+sub?

Μια αρχη ειναι αυτη ή αυτη ή αυτη . Τα αναφερω γιατι σου δινουν 2+1 ηχεια για δωρο. Με ενα ακομα εχεις φτιαξει τα ηχεια οποτε σου λειπει ενα woofer ..αυτο ειναι οικονομικο

Ολα αυτα σου βγαζουν λιγοτερο απο 500-600ευρο που θες. Προσωπικα πηρα τον yamaha rx-v465 +ns p7900 οταν ηταν σε προσφορα 222 ..εδωσα αλλα 80 για ενα ακομα σετ ns p7900 και για woofer πηρα το παραπανω..με 400 το εκανα.. Μη κρατας παντος τις αποψεις μου και τις προτασεις μου ως ειδικου αφου καθε αλλο παρα τετοιο ειμαι...απλα εκανα ενα σετακι οικονομικο και οι απαιτησεις μου δεν ειναι μεγαλες.

ΠΟΛΥ περίεργα τοποθετημένα,
απο μπροστά η ήχος δεν θα ξεχωρίζει το μπροστά και δεξιά και τους "πίσω ήχους" θα τους ακούς σαν δεξια και αριστερά....

Αλλαγές δεν γίνονται αφεντικό;;;

καλημέρα.
έχω ακριβώς την ίδια διαρρύθμιση χώρου , χωρίς το τζάκι και τον τοίχο που έχεις τοποθετήσει το ηχείο 2 , ο οποίος βρίσκεται δύο μέτρα περίπου πίσω απο τον καναπέ.
Πραγματικά θα ήθελα και εγώ τη γνώμη κάποιου ειδικού γιατί δεν ξέρω πως να το φτιάξω και το έχω ψιλοπαρατήσει.
Ευχαριστώ.

Δυσκολα τα πραγματα παιδια με αυτη τη διαρρυθμιση για home cinema..Εγω θα διαλεγα για θεση θεασης το κεντρο ενος απο τους δυο καναπεδες (κατα προτιμηση αυτον που φαινεται στη φωτογραφια αριστερα) και θα εβαζα την οθονη απεναντι. Το ενα ηχειο πισω αριστερα κρεμασμενο στον τοιχο, το πισω δεξια σε βαση. Το αριστερα οχι ψηλα για να συμβαδιζει με το υψος εκεινου που θα ειναι σε βαση διπλα απο τον καναπε. Τα μπροστα αριστερα και δεξια απο την τηλεοραση, λιγο ποιο κλειστα απο τα πισω ωστε ολα μαζι να δημιουργουν ενα τραπεζιο. Αν το μπροστα δεξια δεν χωραει τοτε διπλα απο την πορτα στην ιδια ευθεια με το πισω δεξια. Ολα αυτα βεβαια δεν ειναι ο πλεον ενδεδειγμενος τροπος τοποθετησης και θεσεις για να καθεται κανεις και να βλεπει/ακουει σωστα περιοριζονται στις 3 αλλα νομιζω οτι δεν γινεται διαφορετικα...Υπαρχουν και προβληματα οπως το καλωδιο του δεξιου ηχειου που θα περναει μπροστα απο την πορτα, αλλα...δυσκολος χωρος.

καταρχάς ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις!

Είναι όντως πρόβλημα η διαρρύθμιση του χώρου αλλά δυστυχώς δε γίνεται αλλιώς.
Chrpep μάλλον είναι αδύνατο και αυτό που λες καθώς το τμήμα δεξιά με τις διακεκομμένες γραμμές είναι διάδρομος, το άσπρο παραλληλόγραμμο ακριβώς πάνω τραπέζι κουζίνας. Οπότε μάλλον μονόδρομος η τοποθέτηση στη γωνία.

1. Αν έπαιρνα ένα σύστημα 7.1 και τοποθετούσα κάθε extra ηχείο σε κάθε πλευρά του καναπέ θα βελτιωνόταν η κατάσταση; Εννοώ να μπει ένα extra ηχείο ανάμεσα στο 1 και στη πάνω αριστερή γωνία και άλλο ένα extra ανάμεσα στο 2 και στη πάνω αριστερή γωνία.
2. Η θέση του woofer είναι σωστή;

Το σκέφτηκα και αυτό αλλά πιστεύω ότι και ένα 5.1 ακόμα και κακά τοποθετημένο είναι καλύτερο από ένα καλό 2.1
Το αίσθημα του Surround θα το έχεις δε μπορεί.

Αρκετά καλή προσφορά. Ειδικά αν κάνεις και την απόσυρση. Θα τη τσεκάρω

Στο θέμα του στησίματος τι έχεις να προτείνεις; Θα μπορούσαν να τοποθετηθούν διαφορετικά; Περισσότερα ηχεία θα έκαναν καλύτερη δουλειά; Όπως στο attach?

Και άλλη μια ερώτηση: σε τι ύψος από το αυτί του θεατή πρέπει να βρίσκονται;

Κανονικα το woofer του ηχειου πρεπει να ειναι στους 60 ποντους πανω απο το αυτι οταν αυτο εχει μια ευλογη αποσταση απο τη θεση ακροασης. Οταν ειναι πολυ κοντα θα σου ελεγα γυρω στους 40. Οσο και να σκεφτηκα διαφορετικη τοπολογια στο σαλονι σου απο αυτη που σου προτεινα δε βρηκα αλλη. Βεβαια δεν ηξερα οτι πανω δεξια εχει τραπεζι..

Η αληθεια ειναι οτι ο χωρος ειναι μικρος και δεν επιτρεπει την σωστη διαταξη των 7.1 ηχειων. Αυτος που θα καθεται στην γωνια του καναπε θα ακουει μονο τα ηχεια που θα εχει στα αυτια του.
Κανονικα το κεντρικο ηχειο(5) θα πρεπει να ειναι στην ιδια ευθεια με το δεξι(3) και αριστερο(4) ηχειο.
Επειδη το 3-5-4 ηχεια ειναι κοντα, υπαρχουν καλα ηχεια ωστε να διαχεεται και να ειναι ξεχωριστος ο ηχος στο χωρο. Ωστοσο ειναι ακριβα ηχεια.

Εαν πας προς CRYSTAL AUDIO, η οποια σου δινει 1 μηνα δοκιμη(αν δεν κανω λαθος), καλο ειναι να τους αναφερεις το πως ειναι ο χωρος σου ωστε να σε βοηθησουν να διαλεξεις τα σωστα ηχεια.

Θα αναλύσω το προβληματισμό μου:

είμαι ανάμεσα στους παρακάτω ενισχυτές:

1. Onkyo 608 395 E
2. Pioneer VSX-1020-K Receiver 400 E
3. Onkyo TX-SR308 226 E
(ως οικονομικότερη λύση)
4. Onkyo TX-SR605 285 E

και στα εξής ηχεία:

Η πρώτη σκέψη είναι να μην αγοραστεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα 5.1 αλλά να γίνει σταδιακά η αγορά του.

1. Αρχικά έλεγα να αγοράσω:
WHARFEDALE Diamond 9.1 Speakers & SW150 SUBWOOFER 2.1 Speaker Package 265 E για το οποίο πακέτο έχω ακούσει καλές κριτικές

Σε δεύτερη φάση να αγοραστούν τα πίσω ηχεία:
WHARFEDALE Diamond 9.0 70 E

και αργότερα το κεντρικό:
WHARFEDALE Diamond 10.CC Centre Speaker 115 E

από έτοιμα πακέτα έχω βρει τα παρακάτω:
2. Crystal Audio 5.1 Σύστημα BPS με THX-10SUBt (549->399 E με απόσυρση)
που πρότεινε ο master74
3. BOSTON ACOUSTICS SOUNDWARE XS 5.1 SPEAKER SYSTEM 313 E
4. Definitive Technology Pro Cinema 60.6 Speaker System 290 Ε

Που πρέπει να δώσω βάση; Να πάρω έναν καλό ενισχυτή κόβοντας από τα ηχεία ή το αντίθετο;
Μήπως να έχτιζα σιγά σιγά το σύστημα;

Last edited:
Εαν αγορασεις ΟΝΚΥΟ απο το εξωτερικο, να γνωριζεις οτι η εγγυηση δεν αναγνωριζεται απο την ελληνικη αντιπροσωπεια.

Προσωπικα εχω τον ΟΝΚΥΟ TX-SR508, ο οποιος αντικατεστησε τον SONY STR-DE585, ηχεια Sony SA-VE545 5.1 (entry level με κακες κριτικες) και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος. Ο ΟΝΚΥΟ σε σχεση με τον SONY ειναι η μερα με την νυχτα.

Παρε καλα ηχεια πανω απ'ολα! Το χρονικο διαστημα που θα κρατησεις τα ηχεια θα εχεις αλλαξει 2-3 ενισχυτες για πολλους και διαφορους λογους. Δες ποσο θα σου κοστισουν τα ηχεια (ειτε σπαστα ειτε ολα μαζι) και μετα δες εναν ενισχυτη value for money που θα μπορει να τα οδηγησει. Στη χειροτερη παρε 2 πολυ καλα front και ενα καλο ενισχυτη (αν μπορεις και ενα κεντρικο) και σταδιακα συμπληρωνεις τα υπολοιπα. Αν παρεις καλα ηχεια που μπορουν να σε καλυψουν θα τα εχεις για πολλα χρονια.

Ανάμεσα σε Crystal Audio και WHARFEDALE ποια προτείνεις chrpep?
Το θέμα είναι ότι από την crystal Audio μπορείς να αγοράσεις το σύστημα τμηματικά;

tolisspi νομίζω ότι αξίζει το ρίσκο απ'έξω δεδομένου ότι είναι κατά 1/3 φτηνότεροι. Δηλαδή εσύ λες για Onkyo ε;

zilmer από ebay τον είχα βρει αλλά από Ευρώπη. Τώρα τον βλέπω φτηνά μόνο US αλλά φοβάμαι πολύ το τελωνείο.

Εχει δικιο ο Chrpep.
Καλυτερα να παρεις καποια καλα ηχεια παρα πολυ καλο ενισχυτη. "Ζωντανο" παραδειγμα εγω. Αλλάξα ενισχυτη και οχι ηχεια (χωρις να σημαινει οτι ειμαι και ο κανονας).
Ενισχυτη αλλάζεις πιο ευκολα παρα ηχεια διοτι στον ενισχυτη βγαινουν συνεχεια νεα φορμα ηχου (DTS-HD Master, Dolby TrueHD), νεες συνδεσεις (hdmi 1.3, 1.4) και εαν θες να τα παρακολουθεις θα πρεπει να παρεις εναν νεο ενισχυτη.
Ηχεια αλλάζεις, εαν τα βαρεθηκες, θελεις περισσοτερη ενταση, τα θελεις πιο μουσικα ή πιο movies κλπ δηλ περισσοτερο για υποκειμενικους λογους παρα για αντικειμενικους (τεχνολογια).
Ολα αυτα, προσωπικη αποψη.

Σχετικα με τον ΟΝΚΥΟ. Παντα με αυτο που ακουγα απο τον SONY, o ONKYO ειναι πολυ καλυτερος, ποιοτικοτερος και φημιζεται ως κινηματογραφικος.
Τα μειον που εχει ειναι οτι φημιζεται αρνητικα για τις μουσικες ικανοτητες του. Προσωπικα δεν εχω προβλημα αλλά εχει να κανει με καθαρα υποκειμενικα στοιχεια.
Υπαρχουν αναφορες οτι οι ΟΝΚΥΟ υπερθερμενονται. Τουλαχιστον, ο δικος μου TX-SR508, εχοντας την ενταση κατω απο το μισο, ζεσταινεται αρκετα (συγκριτικα με τον SONY, ο ΟΝΚΥΟ θα ελεγα οτι ζεσταινεται υπερβολικα).