τι βρήκα στην πόρτα μου, χθες το βράδυ...

Μάλλον δεν υπάρχει κανόνας για το στρώσιμο.
Άστο να παίζει, όχι μόνο στο ρεύμα imo, και όταν πεις ακούω το ίδιο με την προηγούμενη φορά θα είσαι έτοιμος.

Καταρχήν και από εμένα καλορίζικο και καλοάκουστο.
Υπάρχει κάποιο τεχνικό άρθρο (λίνκ) για να διαβάσω ποια υλικά είναι αυτά που "στρώνουν" και αλλάζει ο ήχος στις διάφορες καινούργιες συσκευές,
ευχαριστώ και σόρυ για την εκτός θέματος παρέμβαση!

Δεν ξέρω αν υπάρχει τεκμηρίωση, προσωπικά το ανέφερα επειδή μου συμβαίνει συχνά.
Ίσως μια απαντηση μπορεί να σου δωθεί εμμέσως, κυρίως από τα specs των ρολογιών, των πυκνωτών αλλά και των λοιπών εξαρτημάτων.
Δλδ την απόδοσή τους στη πάροδο τους χρόνου όπως την δίνουν οι κατασκευαστές.
Μάλλον ανέφικτο για όλα τα εξαρτήματα, αλλά για κάποια απο αυτά ίσως μπορέσεις να βρεις.

Πλαδαρότητα και μικρότερη έκταση στις χαμηλές, σκληράδα στα περιγράμματα των οργάνων (κυρίως στις μεσσαίες και μεσο-υψηλές) και διαφοροποίηση της σκηνής είναι μάλλον συνηθισμένα φαινόμενα στα αυτιά μου. Δεν αποκλείεται να είναι placebo, δεν θα προσπαθήσω να πείσω κάποιον. Απλά προτιμώ να "κρίνω" μια συσκευή μετά κάποιες ώρες λειτουργίας (200 μίνιμουμ, χωρίς να βάζω κανόνα βέβαια).
Δεν με απασχολέι και πολύ το θέμα πάντως, αφού έτσι κι αλλιώς αγοράζουμε για να ακούσουμε, οπότε to break in / burn in είναι εκ των πραγμάτων δεδομένο :D.

Φίλε empola κάτσε και άκου το με την ησυχία σου και άσε μας εμάς να σε πρήζουμε..

Όταν θα έχεις άποψη σίγουρη τότε μας λές. Δύο απο τους λόγους που δεν άκουσες και μεγάλη διαφορά είναι οτι τα τηλέφωνα πλέον παίζουν πολύ καλύτερα πο ότι νομίζουμε, όπως έχω διαπιστώσει με μεγάλη -ευχάριστη- έκπληξη και εγώ και δεύτερον πως το mp3 στα 320κbps που είναι το κυρίως μενού στις ακροάσεις σου απο ότι κατάλαβα δεν αρκεί για να αναδείξει ολες τις αρετές ενός καλού ντάκ που είμαι σίγουρος οτι έχεις αγοράσει ένα εξαιρετικό.

Και εγώ ανάλογη εμπειρία είχα όταν πρωτοέβαλα το δικό μου φορητό ντάκ παρόμοιας κατηγορίας να παίξει απο το κινητό μου. Στην πορεία όμως διαπίστωσα οτι τα πράγματα είναι διαφορετικά, ειδικά σε ακροάσεις απο ενισχυτή-ηχεία. Παρόλα αυτά το συμπέρασμα ήταν αυτό που σου έγραψα, οτι το κινητό μου παίζει ήδη εξαιρετικά και οτι το Ifi iDSD Micro μου παίζει σαφώς καλύτερα όσο καλύτερο υλικό το ταίζεις.

Απόλαυσε το με την ησυχία σου και τα συμπεράσματα θα έρθουν μόνα τους. Σίγουρα οι προσκλήσεις που έχεις απο φίλους συμφορουμίτες θα σε βοηθήσουν μέσω της ακρόασης του σε διαφορετικά περιβάλλοντα.. Όταν κοπάσει η .."θύελα" που προκάλεσες αφού όπως θα κατάλαβες υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το μηχανάκι που αγόρασες (και δικαιολογημένα..) δηλαδή απο του χρόνου θα ήθελα και εγώ να ποστεθώ σε αυτήν την λίστα. Θα με ενδιέφερε πολύ να το ακούσω σε αντιπαραβολή με το ifi μου απο κινητό/ακουστικά αλλα σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον και η ακρόαση του δίπλα στο Mytek Brooklyn που περιμένω τον Δεκέμβριο απο το κυρίως σύστημα.

Έχω κάνει ήδη αυτήν την διαδικασία με το Hugo και σίγουρα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον (ελπίζω και για εσένα) και η αντίστοιχη με το δικό σου.

Και πάλι καλορίζικο.

ΣΚ update 1:

Έστησα audirvana στο MacBook και κατέβασα εκδόσεις των μουσικών που ακούω σε 24/96 24/192 και κανα δυο dsd.

Ένα έχω να πω: WOW!!!

...δεν ξέρω αν ειναι η πηγή, το αρχείο, το dacακι η ο συνδυασμός και σε αυτήν την φάση δεν με νοιάζει και πολύ. Ακούω μουσική!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χαλαρά τύμπανα σε Jazz ιες λες και έχω το αυτί μου δίπλα. Τρελή φυσικότητα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έχω κάνει ήδη αυτήν την διαδικασία με το Hugo και σίγουρα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον (ελπίζω και για εσένα) και η αντίστοιχη με το δικό σου.

Και πάλι καλορίζικο.

Σε ευχαριστώ πολύ. Φαντάζομαι ότι για να πας στο mytek άκουσες σημαντικές διάφορες...

Χαίρομαι για το ακουστικό αποτέλεσμα.

Έχε υπόψη ότι το πιο ευπαθές εξάρτημα στο Mojo είναι η υποδοχή mini usb.

Το συνοδευτικό καλώδιο δεν λέει και πολλά πράγματα ως προς το θέμα της εφαρμογής. Το βάλε βγάλε μπορεί να καταστρέψει με το καιρό την υποδοχή.

Αν θέλεις, μπορώ να σου προτείνω οικονομικό καλώδιο της Lindy (που χρησιμοποιώ στο Hugo) με εξαιρετικά αποτελέσματα...

Σε ευχαριστώ πολύ. Φαντάζομαι ότι για να πας στο mytek άκουσες σημαντικές διάφορες...

Όχι απο το 192dsd dac που είχα άκουσα ααπειροελάχιστες διαφορές και αυτές συζητήσιμες, εξάλου το Μytek το είχα ήδη σχεδόν τρία χρόνια όταν έγινε η συγκριση μετα φιλικής επίσκεψης μέλους. Σίγουρα πάντως με εντυπωσίασε το τί μορούσε να κάνει το HUGO σε σχέση με το μέγεθος και την τροφοδοσία του, όχι όμως και για το κόστος του που αυτό που άκουσα το θεώρησα "τίμιο στα λεφτά του" Στο brooklyn πάω κυρίως για να εκσυγχρονιστώ και τί στο καλό όλο και κάπου θα είναι καλύτερο απο το προηγούμενο που ήδη με κάλυπτε ηχητικά. Θα μάθω πρίν τις γιορτές λογικά..

Όχι απο το 192dsd dac που είχα άκουσα ααπειροελάχιστες διαφορές και αυτές συζητήσιμες, εξάλου το Μytek το είχα ήδη σχεδόν τρία χρόνια όταν έγινε η συγκριση μετα φιλικής επίσκεψης μέλους. Σίγουρα πάντως με εντυπωσίασε το τί μορούσε να κάνει το HUGO σε σχέση με το μέγεθος και την τροφοδοσία του, όχι όμως και για το κόστος του που αυτό που άκουσα το θεώρησα "τίμιο στα λεφτά του" Στο brooklyn πάω κυρίως για να εκσυγχρονιστώ και τί στο καλό όλο και κάπου θα είναι καλύτερο απο το προηγούμενο που ήδη με κάλυπτε ηχητικά. Θα μάθω πρίν τις γιορτές λογικά..

Δεν υπάρχουν στην πιάτσα DSD 1bit DAC , υπάρχουν multibit PCM DELTA SIGMA , με δυνατόττα dsd playback via internal transcond to pcm ,

το ατού τους είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις απο αυτά ότι γλυτώνεις το DOP που υποτίθεται δεν ειναι καθαρό φορμά ...

κατα τα άλλα στο 90 τα εκατό των περιπτώσεων ο υπολογιστής ακουγεται καλύτερα όταν κάνει αυτός on the fly to pcm , η στην χειρότερη δεν καταλάβαινεις χριστό ...

( μην ψάξεται κιτάπια , δεν θα βρείτε καθαρή κουβέντα για το DSD και πώς αυτό παίζει μέσα στα δέλτα σιγμα .. το μυστικό είναι ένα ... CAPABILITY DSD )

Bασίλη μάλλον κάποιο μπέρδεμα θα έχει γίνει αφου πέραν απο οτι δεν έθιξα κάν τέτοιο τεχνικό θέμα δεν κατάλαβα χριστό απο όσα γράφεις και να πώ την αμαρτία μου με όλον τον σεβασμό ούτε με πολυνοιάζει.. Φαντάζομαι οτι αυτό το post θα είναι χρήσιμο για κάποιους αλλα το quote απο την δική μου απάντηση μάλλον σαν ατύχημα το καταλαβαίνω.. Εκτός και άν παρεξήγησες την χρήση απο εμένα του όρου "192Dsd dac" που είναι απλά η εμπορική ονομασία του προηγούμενου ντάκ μου μόνο έτσι εξηγείται τόση έπαρση...
https://mytekdigital.com/hifi/products/stereo-192dsd-dac/

Αφορμή βρήκα απλά για αναφορά στό θέμα του DSD , τιποτα άλλο , και μούρθε γιατι είχα εχθές συζητηση με ένα φιλαράκι και μιλάγαμε για αυτό και το μπέρδεμα που προκείπτει απο την ειβολή του DSD σαν φορμά αποκλειστικά και μόνο για παραπάνω μάσα απο την βιομηχανία ..

καλά κάνεις και δεν καταλαβαίνεις χριστό ,, αλλα τόσα δεν καταλαβαίνω και εγώ όταν κατεβάζω τα κιτάπια τους ..

μην αρπάζεσαι ρε συ , δεν ειχα σκοπό .. σιγά τώρα για τα ρημάδια τα κουτιά ...

Δεν αρπάχτηκα βασίλη, νομίζω οτι ήμουνα σαφής. Η χρήση εκ μέρους σου της δικής μου δημοσιευσης σαν quote επέβαλλε να μεσολαβήσω για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα.
Καλή η έπαρση Βασίλη μου, καλός και ο ενουσιασμός με το diy και την εφαρμοσμένη τεχνολογία αλλα και λίγη προσοχή ποιών τις δημοσιεύσεις χρησιμοποιούμε σαν αφορμή βοηθάει στο να φαινομαστε και λιγάκι σοβαρότεροι.
Βασίλη ειλικρινα δεν παρεξηγήθηκα, βρήκα το ατύχημα σου μάλλον διασκεδαστικό. :laugh: -bye-

Παντως το DoP ρε παιδια δεν ειναι φορμα.
Δεν ειναι καν, μετατροπη. Ειναι μια softwearικη τρυπα που εχει βρεθει για να κοροιδευουμε τα μηχανακια που δεν υποστηριζουν DSD ωστε να νομιζουν οτι περναει PCM. Τοσο λαθος εχω καταλαβει;;;

Οι περισσοτεροι δε, κατασκευαστες ή μηχανικοι, μας λενε να μην το φοβομαστε. Δεν υπαρχει καμια απολυτως απωλεια.

Νομιζω το τελεταιο video που ειδα επ' αυτου ηταν του κ. PS Audio για την παρουσιαση της ναυαρχιδας του, αν δεν απατωμαι...

εδώ δεν έχουν καταλάβει η ίδιοι ...

όχι φορμά δεν το λές λάθος έκφραση ΟΚ ..

κοντέινερ μεταφοράς είναι ο δίαυλός PCM , και περνάνε και dsd μέσα και απο SPDIF ( αμα λάχει να ουμ... :music-smiley-005:)

τέσπα ,,, εάν ψάξετε λίγο παραπάνω θα δείτε ότι αυτο που οραματίστηκε και σχεδίασε η σόνυ είναι παρασάγας μακρία απο αυτό που λέμε dsd palyback απο τους κονβέρτορες της αγοράς ,,

αλλα κάντε το τέστ ,, βάλτε ντοπ , νατιβ , ον δε φλάι , σε κόντρα ,, και πέτε μου ... να δώ κάτι ...

H Amanero με DoP πάει μέχρι DSD 128.Με native πάει και DSD256 και DSD512.

On the fly αλλαγή όμως είναι δύσκολη Μπίλι,θέλει stop για να πάρει την όποια αλλαγή,χρειάζονται κάποια δευτερόλεπτα στα win.
(Στο Mac δεν έχω ιδέα τι γίνεται τώρα,όταν είχα πάντως μόνο με DoP μπορούσε να παίξει,πάνε χρόνια βέβαια κι είμαι βέβαιος πως πλέον μπορεί να περάσει και native,το είχαν προαναγγείλει. )

Στην περίπτωση του Mojo πάντως τα πράγματα είναι απλά,όλα είναι softwear οπότε...

To 99 τα εκατό μετά την έλευση και του γιουτιουμπίου ειναι ένα ομορφότατο mp4 ... που κατα περιπτωση τα σπάει κιολας ...

αλλα καθίστε τώρα θα έχουμε εμκιουέι ντιεσντί που πρακτικά το μάστερ θα είναι πισιέμ , αλλα θα το πληρώνεις μέσα σε πακέτο τάινταλ συνδρομής πρίμιουμ στρίμ γκουάλιτι .... δεν μας @αμαν ... αμαν αμαν ... βρήκαν κατσίκα παχία να αρμέγουν οι βλαμένοι ..

@sok , τα πάντα κάνει , και βίντεο αμα του βάλεις στο βγάζει dxd 384 πατ κιουτ .. ένα γίγα ανα δευτερολεπτο νότας στο πιάτο