Τι χρειαζομαι για να...

sapap1

New member
21 August 2008
9
Καλησπερα παιδια. Ειμαι ασχετος με τα δορυφορικα και θα ηθελα την βοηθεια σας. Θελω να πιανω ξενα καναλια(κυριως ρωσικα καναλια(για τους γονεις) και βρετανικα και αμερικανικα(για εμενα)) αλλα δεν ξερω τι ακριβως χρειαζομαι. Προφανως θα χρειαστω πιατο και καποιο δεκτη και θα ηθελα να μου προτεινεται καποια εσεις. Επισης θα ηθελα να μαθω αν θα πληρωνω καθε μηνα ή υπαρχουν δωρεαν ξενα καναλια που θα μπορω να πιανω απλα με τον εξοπλισμο που θα μου προτεινετε. Οσο για το budget το μονο που εχω να πω ειναι οτι ειμαι τσιγκουνης οποτε να μην ειναι και πολυ ακριβα:a0210:
Ευχαριστω προκαταβολικα....

Καλώς ήρθες στο Avclub! -bye-

Δε μας αναφέρεις την τοποθεσία σου για να ξέρουμε τι να σου προτείνουμε.
Κατά δεύτερον, μάλλον χρειάζεσαι δύο πιάτα και δύο δέκτες..

Καλως σας βρηκα :).
Λοιπον μενω Αθηνα περιοχη Ηλιουπολη. Ειμαι σε μονοκατοικια και μπορω να βαλω το πιατο στην ταρατσα.

Δυο πιατια ε; Αν θελω να πιανω μονο ρωσικα καναλια μαλλον θα χρειαστω ενα ε; Οποτε αν μπορειτε να μου πειτε τι χρειαζομαι καταρχην για Ρωσικα καναλια θα σας ημουν υποχρεος.

Thanks...

Για τα Ρώσσικα μπορεί να έχεις πρόβλημα....
Είναι σχετικά χαμηλά Ανατολικά, 50-70 μοίρες.....
Πρέπει να δεί κάποιος τεχνικός το σημείο για να μπορεί να σου πεί άν πιάνει....
Νοτιοανατολικά-ανατολικά έχεις πολυκατοικία;
Σε πόση απόσταση και πόσους ορόφους σε περνάει;

Κοίτα, μπορείς να βολευτείς μόνο με ένα πιάτο στον hotbird όπου υπάρχουν τα εξής ρωσόφωνα:
CH1
RTR
PLANETA SPORT
SARAFAN
K+
R1
EURONEWS
ADJARA
RU TV (MUSIC)
MUSIC BOX RU (MUSIC)
RBCTV
TBN
και τα συνδρομητικά RTVi.

Η επόμενη λύση είναι ένα πιάτο απο 1,80-2,40 μέτρα για C-Band και YAMAL 201 στις 90 Ανατολικά (πολύ πράμα)!

Καταρχας καλα καταλαβα οτι η εγκατασταση για σενα και για τους γονεις σου θα γινει στο ιδιο σπιτι ?

Αμερικανικα γνησια ξεχνα τα πλην ενα ΝΒΑ που βρησκεται (ποιος ξερει μεχρι ποτε) ακλειδωτο στις 18W. Η θεση αυτη δεν προσφερει τιποτ' αλλο και θα χρειαζοσουν ξεχωριστη σταθερη κεραια εκει.

Τα MBC του Dubai στις 7W η 26Ε αναμεταδιδουν φρεσκο υλικο απο ΗΠΑ μερια με γνησιο ηχο αλλα με αραβικους υποτιτλους.

Οσο για εγγλεζικα ελευθερα αυτα που υπαρχουν στις 28.2Ε/28.5Ε απαιτουν 1.50μ κεραια για σταθερη ληψη στην Αθηνα. Μερικα βγαινουν και με μικροτερα μεγεθη, καποια ομως οχι.

Στα ρωσικα η κατασατση ειναι χαοτικη αφου εκπεμπουν οχι μονο απο πολλες θεσεις ελευθερα και κλειδωμενα αλλα αρκετα βγαινουν και απ την μπαντα C που οπως σου ειπε ο φιλος πιο πανω απαιτουνται μεγαλα μεγεθη.

Αυτα ειναι τα ελευθερα ρωσικα καναλια που εκπεμπονται προς στιγμης δορυφορικως παγκοσμιως: http://www.lyngsat.com/freetv/Russia.html

Σου αναφερω ποιες θεσεις ειναι σχετικα ευκολες στην Αθηνα: 53Ε/45Ε/40Ε/13Ε

Δεν ξερω κατα ποσο ενδιαφερονται οι γονεις σου για καναλια της Ουκρανιας. Εκει προσθετονται και οι ακολουθες θεσεις: 39Ε/5Ε/4W

Τις υπολοιπες θεσεις τις παραβλεπουμε εφοσον θελεις να την βγαλεις οικονομικα αλλα αν υπαρχει ορατοτητα ειναι εφικτη και η ληψη των 40Ε(C)/49Ε(C)/60Ε(Ku)/75Ε(Ku)/80Ε(C+Ku)/90Ε(C+Ku) στην Αθηνα. Οσες δεν εχω αναφερει ειναι τοσο αδυναμες που δεν προσφερονται.

Το πιο φθινο ξεκινημα για ρωσικα οντως μπορεις να το κανεις με 80εκ για τις 13Ε.

Ως επομενο step αξιζει μια ματια στα σε MPEG4/DVB-S 10967V+10995V των 40Ε: http://www.lyngsat.com/eam1.html
Εχω ακουσει καλα λογια γι αυτα. Απλα θελει η δεκτη ικανο να δειχνει MPEG4.

Για να μη τα πολυλογω θα πρεπει να κανεις μια ερευνα ποσα μπορεις να ξοδεψεις και ποιες θεσεις σ' ενδιαφερουν οπωσδιποτε. Αν τα ρωσικα σου ειναι καλα μπορεις να μαθεις πολλα και εδω: http://www.allrussian.info/board.php?boardid=99

Για οτι αλλο, εδω ειμαστε.

Πιστεύω ότι ως προς το κάτοπτρο είναι καλλίτερα να πάει κατευθείαν
σ´ένα κινητό γύρω στο 1.0 με 1.2 -αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα - ώστε
να γλυτώσει τα έξοδα του μικρότερου κατόπτρου
Αυτό που πρέπει να κοιτάξει είναι να μην έχει κάποιο εμπόδιο ανατολικά
ώστε να μπορεί να δει και τον ABS1 στις 75 με κανάλια όπως το
MIR , 1TVRUSIA ASIA , HTB ,DTV , NTV
Μ´άλλα λόγια όπως λέει και ο Χρήστος εσύ πρέπει να κοιτάξεις τι σου
αρέσει και εσύ να αποφασίσεις

Αντωνη αυτο ειναι πολυ σημαντικο, ειδικα στην Ηλιουπολη θεωρω πολυ δυσκολο αν οχι αδυνατο να ληφθει σημα απο τις πολυ ανατολικες θεσεις. Ο Υμηττος (χωρια απο καμια πολυκατοικια) μπλοκαρει διστυχως σε πολλα σημεια.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΕΧΩ ΤΟΝ ΑΠΟΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ DIGIMAX DV3 ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ 2 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ:
1) ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΕΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕΣΑ (ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ)

2) ΕΧΩ ΤΟΝ TURKSAT ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΟΥ ΕΧΟΘΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ KIBRIS, STAR K.A.

MHΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΕΙ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ

Re: Απάντηση: Re: Τι χρειαζομαι για να...

kalhspera,
mhpws gnwrizetai eseis apo ru8miseis , giati exw enan apodikopoihth alla den mou kanei updates...den xserw exete na mou susthsetai kati eseis kaluteron??oxi polu akrivo normal 8a elega.
sas euxaristw 8erma gia tis sumvoules