Τι δέκτη προτείνετε σε έναν αρχάριο;

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι παντελώς άσχετος με το άθλημα, αλλά σχεδιάζω να βάλω μια μικρή δορυφορική εγκατάσταση, κυρίως για nova. Βέβαια, μιας που θα βάλω κάτοπτρο, σκέφτομαι να βάλω κάτι καλύτερο από το μικρό της nova, μήπως και λαμβάνω και κάτι παραπάνω. (Σκέφτομαι να βάλω το Τ90 wave frontier).

Από δέκτη όμως δεν έχω αποφασίσει. Θέλω κάτι που να είναι S2, να είναι HD, και αν γίνεται να έχει και εγγραφή και μεταφορά της εγγραφής εκτός δέκτη.
Έχω ακούσει για έναν humax icord. Επίσης, συχνά αναφέρετε και ένας dreambox (με τόσα πολλά μοντέλα που έχω χάσει την μπάλα). Γενικά, τι μου προτείνετε;
Ενδιαφέρομαι για κάτι καλό, που θα το κρατήσω μερικά χρόνια...

Αν θες να δεις μυστικούς, αλλά όχι τόσο, κόσμους προτίμησε τον dm800.
Διαφορετικά πάρε τον icord και μια μοντούλα irdeto για τη νόβα.
Εγώ, αρχάριος ήμουν και είμαι, έβαλα πιάτα τον Ιούνιο φέτος και πήρα τον dreambox dm800. Και δεν το μετάνιωσα....

Βλέπω έχει καλώδιο DVI->HDMI. Περνάει και ήχο;
O icord φαίνεται να δίνει περισσότερα (διπλό δέκτη, HDMI), αλλά φαντάζομαι ο DM είναι πιο "αναβαθμίσιμος";
Επίσης, τι εννοείς "μοντούλα irdeto για τη νόβα"; Θέλει επιπλέον υλικό για να δεχτεί την κάρτα (που υποθέτω θα μου δώσουν) από την nova;

Υπάρχει και DM HD 8000. Τι παραπάνω έχει;
(Συγνώμη που ρωτάω τόσα πολλά, αλλά επειδή θα αγοράσω σύντομα, φοβάμαι μην αγοράσω κάτι που δεν θα με καλύψει, μιας και είμαι άσχετος...)

Βλέπω έχει καλώδιο DVI->HDMI. Περνάει και ήχο;
Ναι περνάει
O icord φαίνεται να δίνει περισσότερα (διπλό δέκτη, HDMI), αλλά φαντάζομαι ο DM είναι πιο "αναβαθμίσιμος";
Ναι είναι !!! (ο DM )
Επίσης, τι εννοείς "μοντούλα irdeto για τη νόβα"; Θέλει επιπλέον υλικό για να δεχτεί την κάρτα (που υποθέτω θα μου δώσουν) από την nova;
Ναι θέλει το αγοράζεις εξτρά εσύ..

Υπάρχει και DM HD 8000. Τι παραπάνω έχει;
(Συγνώμη που ρωτάω τόσα πολλά, αλλά επειδή θα αγοράσω σύντομα, φοβάμαι μην αγοράσω κάτι που δεν θα με καλύψει, μιας και είμαι άσχετος...)
ΟΤΑΝ Βγει στην αγορά θα είναι μάλλον ο καλύτερος δέκτης αλλά και μακράν ο πιο ακριβός ( 800+ ευρο)

ο καλύτερος δέκτης στην αγορά , με την καλύτερη εικόνα είναι ο humax Icord ... ο DM 800 δεν ικανοποιεί ... από "πλάγιους τρόπους" όλο και περισσότεροι δέκτες τα κάνουν , ο DM απλά μαζέυει τους παλιούς του πελάτες και τους έχει και κορόιδα ( τουλάχιστον ως προς την τιμή ) ...

dm800 k eisai xalara anetos me terastia ipostirixi!
an pareis allon dekti tha psaxnese eno me dream olo kai kapoios tha se voithisei sigoura!!

dm800 k eisai xalara anetos me terastia ipostirixi!
an pareis allon dekti tha psaxnese eno me dream olo kai kapoios tha se voithisei sigoura!!

dalas , και με τους άλλους δέκτες έχεις υποστήριξη ... ο DM θέλει να έχεις και ένα pc δίπλα σου , και ιδιαίτερες γνώσεις ... προτιμώ να υποστηρίξω ένα δέκτη ο οποίος έχει emu εξ' αρχής και το μόνο που κάνεις είναι username , pass , ip ...

Re: Απάντηση: Τι δέκτη προτείνετε σε έναν αρχάριο;

ο καλύτερος δέκτης στην αγορά , με την καλύτερη εικόνα είναι ο humax Icord ... ο DM 800 δεν ικανοποιεί ... από "πλάγιους τρόπους" όλο και περισσότεροι δέκτες τα κάνουν , ο DM απλά μαζέυει τους παλιούς του πελάτες και τους έχει και κορόιδα ( τουλάχιστον ως προς την τιμή ) ...

Απ' ότι είδα, οι τιμές των 2 δεν διαφέρουν και πολύ...γιατί το λες εσύ?

Κοίτα και τον Kathrein ufs-910. Αρκετά καλός δέκτης , με σχετικά καλή υποστήριξη ,ισως οχι όση ο 800ρης αλλά δεν κάνει και τα ίδια λεφτά ,,με περίπου 300-320 ευρώ έχεις παρόμοια αποτελέσματα στην οθόνη σου και με καλύτερη ποιότητα εικόνας απο τον 800.Ο humax καλό hardware αλλά απο υποστήριξη μηδέν ,δεν θα στον πρότεινα.

o Icord είναι μόνο για νόμιμες λύσεις με κάρτες ... εαν θες "πλάγια" , πας αλλού ... Κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες είναι να γίνει ένα νέο συγκριτικό με πολλούς δέκτες και πολλές ώρες ... Αλέξη μην αργήσεις !

Η κατερίνα είναι η πρώτη μου επιλογή αφού έχει καλή εικόνα και Gxxx κάτι που το κάνει πολύ καλό ... όμως όταν με n..c.md κάνεις δουλειά , γιατί να στριμωχτείς στους περίπλοκους δέκτες με την όχι τόσο καλή εικόνα ; κάτι ακούγεται για icord και n..c...

kalispera eho akusi gia dreambox 8000 hd.ehi kikloforisi stin agora?

Η τελευταία επίσημη ανακοίνωση μιλάει για μετα τις 15 Οκτωβρίου, οπότε με βαση την....γνωστή αξιοπιστία της εταιρείας σε τέτοια θέματα υπολόγιζε για Χριστούγεννα και άν...