Τι δεν ταιριαζει στα παρακάτω?

καταρχην να ευχαριστησω όλους όσους ενδιαφερθηκαν για το θεμα μου,γιατι δεν ειναι ο καθενας υποχρεωμενος να ασχολειται με το προβλημα μου.
Στο αρχικό σου ποστάρισμα έγραψες ότι δε σε ικανοποιεί ο ήχος του πικάπ συγκεκριμένα.
Με το CD δηλαδή είσαι ευχαριστημένος; Παίζει καλά με το CD; Αν ναι, συνεχίζεις να ψάχνεις το θέμα πικάπ - κεφαλή - βελόνα - προενισχυτής phono.
Αν έχεις παράπονο και με το CD, τότε προφανώς ελέγχεις τον ενισχυτή και τα ηχεία... Το πιο εύκολο είναι να δοκιμάσεις έναν καλύτερο ενισχυτή, δικάναλο, αν έχει κάποιος φίλος να σου δανείσει έναν ....

Άστα τα καλώδια για το τέλος. Οι περισσότεροι φίλοι που σου απάντησαν έχουν δίκιο. Πρώτα ενισχυτής. Υπάρχουν φθηνές και πολύ καλές λύσεις . Βάλε λάμπα ,μη φοβηθείς. Μετά το πικάπ ,με κάποιο μεταχειρισμένο (ευκαιρίες πολλές) και στο τέλος ,αν μαζέψεις κάποιο ποσό κοιτάς και για ηχεία (εδώ θα πρέπει να δαπανηθεί ένα μεγαλύτερο ποσό).

Re: Απάντηση: Τι δεν ταιριαζει στα παρακάτω?

ωραια,παμε προτασεις για λαμπατο ενισχυτη για τα klipsch synergy f3? τα ηχεια ειναι τα klipsch synergy f3 και ειναι 150 watt ,8 ohm.
παμε?

κανε το παρακατω.....παρε την εξοδο απο το cdplayer και στειλτο στην 5,1 εισοδο του sony,εννοειται εκει που λεει front.Δοκιμασε να ακουσεις ετσι καποια γνωστα κομματια. Με αυτον τον τροπο οδηγεις απευθειας τον τελικο ενισχυτη του sony απο το cdplayer. Αν αυτο που θα ακουσεις σου αρεσει τοτε απλα ψαξε για εναν προενισχυτη.Με λιγο ψαξιμο και τυχη θα βρεις κελεπουρια με 150 ευρω (rotel,nad...). Μετα συνεχισεις με εναν dac (μεταχειρισμενο εννοειται).Mε 200-250 παλι βρισκεις αριστο μηχανακι.Σου εμειναν και αλλα 100-150......

για λαμπατο δηλαδη το ξεχναμε? που ελεγαν πριν καποιοι με 300-400 ευρω?

δυο θεματα να διαβασετε πιο πανω θα καταλαβετε. γιατι δεν ξερεις να απαντησεις?

Στο αρχικό σου ποστάρισμα έγραψες ότι δε σε ικανοποιεί ο ήχος του πικάπ συγκεκριμένα.
Με το CD δηλαδή είσαι ευχαριστημένος; Παίζει καλά με το CD; Αν ναι, συνεχίζεις να ψάχνεις το θέμα πικάπ - κεφαλή - βελόνα - προενισχυτής phono.
Αν έχεις παράπονο και με το CD, τότε προφανώς ελέγχεις τον ενισχυτή και τα ηχεία... Το πιο εύκολο είναι να δοκιμάσεις έναν καλύτερο ενισχυτή, δικάναλο, αν έχει κάποιος φίλος να σου δανείσει έναν ....

Και εγώ δεν κατάλαβα, τελικά, τι είναι αυτό που δε σε ικανοποιεί στον ήχο. Λίγο να μας το διευκρίνιζες π.χ. δεν έχει ανάλυση, είναι έντονα χρωματισμένο; κλπ

μόνο αν εντοπίσεις τι είναι αυτό που δε σ' αρέσει μπορείς να το διορθώσεις.

Επίσης έχω και εγώ την ίδια απορία, δηλ αν σε ικανοπιεί το CD ή ακούγεται μέτριο από παντού.

Ας κάνω και γώ μια υπόθεση: αδύναμο κρίκο θεωρώ (πάντα) το πικ απ γιατί πιστευω ότι σε αυτήν την κατηγορία οι αποδόσεις τους είναι πάντα μέτριες, αλλά υποψιάζομαι και λίγο τα ηχεία. Γιατί έχω από την ίδια σειρά τα Β2 τα οποία δε με τρελαίνουν και πολύ.

Για να βάλεις άκρη απομόνωσε κάθε δυνατό παράγοντα σφάλματος (με δανεικά μηχανήματα). Δοκίμασε με ένα ζευγάρι αξιοπρεπών ακουστικών για να τεστάρεις, κατ' αρχχήν, τα ηχεία. Μετά θα συγκρίνεις την υποδοχή ακουστικών του ενισχυτή με αυτήν του CD για να δεις αν ο ενισχυτής προκαλεί σοβαρή αλλοίωση.

Καλό ξεμπέρδεμα.

φιλε tasos98 νομιζω μια χαρα τα λες.

λοιπον παιδια το cd ακουγεται καλουτσικα(ειναι καθαρο και αναλυτικο). βεβαια αφού δεν υπαρχει καποιο σοβαρό subwoofer
(εκτός από ένα της roister το ΗΤ-2000),δεν εχω απαιτησεις για πολύ χαμηλό μπασσο και με ενταση.
οταν συνδεω εξωτερικο equalizer μετα απο καποια ωρα ρυθμισεων μπορω να βρω τον ηχο που μου αρεσει οταν παιζει cd.

το πικαπ ομως δεν ειναι καθολου αναλυτικο. (ΕΧΩ αν διαβασες πιο πανω phono stage και κεφαλη ortofon). οποτε? τι κανω?

λοιπον παιδια το cd ακουγεται καλουτσικα(ειναι καθαρο και αναλυτικο). βεβαια αφού δεν υπαρχει καποιο σοβαρό subwoofer
(εκτός από ένα της roister το ΗΤ-2000),δεν εχω απαιτησεις για πολύ χαμηλό μπασσο και με ενταση.
οταν συνδεω εξωτερικο equalizer μετα απο καποια ωρα ρυθμισεων μπορω να βρω τον ηχο που μου αρεσει οταν παιζει cd.

το πικαπ ομως δεν ειναι καθολου αναλυτικο. (ΕΧΩ αν διαβασες πιο πανω phono stage και κεφαλη ortofon). οποτε? τι κανω?

Κοιτα επειδή το μπατζετ είναι χαμηλο και πρέπει να αλλάξεις πολλα πράγματα για βινυλιακο ήχο σωστό ( βλέπεις είναι απαιτητικό και το μέσο) πρέπει να ξέρεις τα εξής. Κριτικής σημασίας είναι το δίδυμο κεφαλη phono stage. Η ανεπαρκής κεφαλη κάνει ελλιπή ανάγνωση, θορυβωδη, χωρίς μουσικοτητα, η καλη ανάλυση. Φαντασου όλο αυτο να ενισχύεται απο ένα ανεπαρκές στάδιο ενίσχυσης.... Αν αλλάξεις το πλατω κρατώντας τα υπόλοιπα ίδια δεν θα δεις καμμια διάφορα. Αν αλλάξεις ενισχυτη κρατώντας μια κακή πηγή ίδια δεν θα δεις την αναμενόμενη βελτίωση και θα απογοητευτεις. Οπότε αλλαξε κεφαλη και φόνο, με τις ρυθμίσεις σου στο εκουαλαιζερ θα φέρεις και καλύτερο βινυλιακο ήχο. Σε δεύτερο χρόνο παίρνεις ίδιου κόστους έναν λαμπατο. Και μόνο αν η δισκοθηκη σου αποκτήσει όγκο τότε περνάς και σε καλύτερο πλατω.
Απο κεφαλη σου συνιστώ η ortofon της σειράς 2Μ η denon (110 η 160). Καλές κεφαλές στα 100-150 ευρω. Απο φόνο μια καλη λύση είναι του καινούριο του Τσακιριδη. Καλο το μικρο clearaudio και το project. Μιλάμε για τιμές γύρω στα 350 ευρω για να είσαι ακριβώς στο μπατζετ σου.
Απο τώρα πάντως σου προτείνω όταν πας για ενισχυτη να κοιτάξεις έναν ολοκληρωμένο του Τσακιριδη. Και για πικαπ μονόδρομος τα project εφόσον μιλάμε για μπατζετ γύρω στα 500 για κάθε στάδιο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Τι δεν ταιριαζει στα παρακάτω?

Αφού είσαι ικανοποιημένος με το CD τότε μάλλον είναι το πικ-απ που υστερεί (βέβαια η ανάγκη για εκουαλάιζερ δείχνει ότι και κάτι ακόμη υπάρχει και πιστεύω, πάλι, ότι είναι τα ηχεία)

Άλλά το πικαπ στη χαμηλή κατηγορία είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία. Κατά τη γνώμη μου δεν μπορείς να πάρεις καλή απόδοση από βινύλιο αν δεν δώσεις πολλά λεφτά, κοντά στο χιλιάρικο. Οπότε, σε κάθε άλλη περίπτωση, το χρησιμοποιείς για συνασιθηματικούς λόγους.

Μια καλή κεφαλή (δεν ξέρω ποια γιατί δεν έχω μεγάλη εμπειρία στο θέμα) θα σου βελτιώσει πολύ τον ήχο. Μια μικρότερη βελτίωση θα αποκτήσεις με ένα καλό phono stage. Αν θες να παραμείνεις σε λογικά κοστολόγια μην περιμένεις να ξεπεράσεις το CD.

Η όλη απασχόληση όμως προσφέρει ευχαρίστηση και ένα διαφορετικό άκουσμα. Και τελικά αν σε μαγέψει η διαφορετική χροιά του βινυλίου μπορεί αργότερα να γίνεις φανατικός του πικάπ. Να ξέρεις όμως ότι μπαίνεις σε μεγάλα έξοδα τόσο στον εξοπλισμό όσο και στους δίσκους.

Απάντηση: Re: Τι δεν ταιριαζει στα παρακάτω?

Φιλε μου ,αυτο το μηνυμα σου ,μου δινει να καταλαβω οτι μαλλον εισαι σε τελειως λαθος δρομο.Κατα τη γνωμη μου ,πατα φρενο και αρχισε τις ακροασεις συστηματων τοσο δικαναλων ,οσο και πολυκαναλων.Οταν μετα απο αρκετες ακροασεις-εμπειριες διαλεξεις τι απο τα δυο σ αρεσει περισσοτερο ,τοτε ευχαριστως να το ξανασυζητησουμε.Δεν νομιζω οτι σου φταει ουτε η κεφαλη ,ουτε τα ηχεια ,ουτε τιποτε αλλο,απλα μπερδευεις τον εντυπωσιασμο που σου δινει ο πολυκαναλος ο ηχος με τον μινιμαλισμο που προσφερει ο δικαναλος σ αυτη τη κατηγορια τιμης.Οταν γραφεις για subwoofer και εκουαλαιζερ τοτε το προβλημα ειναι σε σενα -δηλ στο τι ηχο θελεις να ακους και πολυ λιγοτερο στα μερη του συστηματος σου.Προφανως και υπαρχουν αδυναμοι κρικοι στο συστημα σου,αλλα το κυριοτερο προβλημα ειναι η δικη σου ηχητικη προτιμηση-οποια και αν ειναι αυτη.
Ελπιζω να μην το εκλαβεις οτι το λεω υποτιμιτικα,απλα τελειως φιλικα καταθετω την εντυπωση που σχηματισα

Re: Απάντηση: Re: Τι δεν ταιριαζει στα παρακάτω?

Φιλε μου ,αυτο το μηνυμα σου ,μου δινει να καταλαβω οτι μαλλον εισαι σε τελειως λαθος δρομο.Κατα τη γνωμη μου ,πατα φρενο και αρχισε τις ακροασεις συστηματων τοσο δικαναλων ,οσο και πολυκαναλων.Οταν μετα απο αρκετες ακροασεις-εμπειριες διαλεξεις τι απο τα δυο σ αρεσει περισσοτερο ,τοτε ευχαριστως να το ξανασυζητησουμε.Δεν νομιζω οτι σου φταει ουτε η κεφαλη ,ουτε τα ηχεια ,ουτε τιποτε αλλο,απλα μπερδευεις τον εντυπωσιασμο που σου δινει ο πολυκαναλος ο ηχος με τον μινιμαλισμο που προσφερει ο δικαναλος σ αυτη τη κατηγορια τιμης.Οταν γραφεις για subwoofer και εκουαλαιζερ τοτε το προβλημα ειναι σε σενα -δηλ στο τι ηχο θελεις να ακους και πολυ λιγοτερο στα μερη του συστηματος σου.Προφανως και υπαρχουν αδυναμοι κρικοι στο συστημα σου,αλλα το κυριοτερο προβλημα ειναι η δικη σου ηχητικη προτιμηση-οποια και αν ειναι αυτη.
Ελπιζω να μην το εκλαβεις οτι το λεω υποτιμιτικα,απλα τελειως φιλικα καταθετω την εντυπωση που σχηματισα

+1

Όλα αυτά που λέτε είναι πολύ σωστα αλλά μιλάμε για ένα δεδομέμενο σύστημα συγκεκριμένης απόδοσης. Μου φαίνεται αδύνατο να φανεί και να γοητεύσει ο "μινιμαλισμός" που αναφέρεται παραπάνω. Απ' ότι κατάλαβα ο φίλος μας θέλει να ακούσει έναν καθαρό και ζωντανό ήχο. Υποθέτω ότι το εκουαλάιζερ το αναφέρει για να διορθώσει τονικά σφάλματα. Και, κατά τη γνώμη μου, μπορεί να απολάυσει ήχο όπως τον θέλει από πηγές με ηχητικό χαρακτήρα ο οποίος είναι αρκετά επιθετικός ώστε να "τρυπήσει" το ιδεατό πέπλο πάνω από τα ηχεία.

(Μιλάω εκ πείρας γιατί για χρόνια θεωρούσα καλές ηχογραγήσεις κάποιες που τώρα μου "ξυρίζουν" τα αυτά και τις υπολοιπες πολύ μέτριες.)

Αυτόν τον ήχο, καλώς ή κακώς (καλώς για μένα) δεν μπορεί να τον δώσει το πικάπ. Αλλά και οι αρετές του πικάπ όπως τις εννούμε (πάλι κατα τη γνώμη μου) δεν μπορεί κανείς να τις απολαύσει με ένα περιορισμένο μπατζετ.

Σίγουρα, όμως, ακροάσεις σε κάτι διαφορετικό και καλύτερο όπως αναφέρεται παραπάνω μονο κακό δεν κάνει αλλά δεν το ανέφερα για τί θεωρούσα ότι η αναζήτήσεις του φίλου μας είναι, προς το παρόν, πολύ συγκεκριμένες.

αν δεν το ακουσετε ,φίλοι μου συμπερασμα δεν θα βγει.το θεμα ειναι θελετε να το ακουσετε?

η μηπως πρεπει να κανω καποια κινηση πρωτα? πχ καλωδια

ωστε οταν ερθουν 2-3 ατομα να ειμαστε ετοιμοι.τι λετε?

βασικα βρηκα την denon 304,σε καλη τιμη.θα την βαλω να δω διαφορες.και βλεπουμε

Η 304 έχει έξοδο μόλις 0,18mV. Ταιριάζει με το phono;
Μήπως την αδικήσουν και τα υπόλοιπα;