Ti διαφορά κάνει ένα blu-ray player; Μια απάντηση από την Classe

Σημερα η διαφορα μεταξυ br και upscale dvd δεν ειναι τοσο μεγαλη οπως τοτε αλλα ειναι σιγουρα ορατη!

!!!

όσο και καλό scaler να έχεις φίλε μου δεν μπορείς να προσθέσεις πληροφορία σε ένα DVD...ειδικα πληροφορία που λείπει για να φτάσεις τα 1080p (896.000 pixels)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ti διαφορά κάνει ένα blu-ray player; Μια απάντηση από την

τι να πω... το ηχοσύστημά μου δεν είναι τίποτα τρελό ...ένα απλό HD compliant της τάξης των 2χιλιάδων και από το PS3 δεν μπορώ να πω οτι ακούω ΤΙΣ διαφορές.

Υπάρχει σίγουρα μια διαφορά όταν γυρνάω μια ταινία απο AC3 σε HD αλλά πιστέυω ότι ούτος η άλλως θα υπήρχε λόγο του διαφορετικού mastering.

τώρα τι να πω, ίσως να είναι τόσο μεγάλη αλλά τι ηχοσύστημα θές να την ακούσεις!

Το PS3 όμως δεν είναι μέτρο σύγκρισης γιατί δεν πρόκειται να σου δώσει trueHD ήχο...

Re: Απάντηση: Re: Ti διαφορά κάνει ένα blu-ray player; Μια απάντηση από την Classe

τι να πω... το ηχοσύστημά μου δεν είναι τίποτα τρελό ...ένα απλό HD compliant της τάξης των 2χιλιάδων και από το PS3 δεν μπορώ να πω οτι ακούω ΤΙΣ διαφορές.
Υπάρχει σίγουρα μια διαφορά όταν γυρνάω μια ταινία απο AC3 σε HD αλλά πιστέυω ότι ούτος η άλλως θα υπήρχε λόγο του διαφορετικού mastering.
τώρα τι να πω, ίσως να είναι τόσο μεγάλη αλλά τι ηχοσύστημα θές να την ακούσεις!

Εχω συνδεδεμένο το SONY BDP-S550 μέσω 5.1 analogue output στις αναλογικές εισόδους του PIONEER VSX-1017. Μετά από αρκετές ταινίες που έχω δει, μπορώ να πώ ότι η διαφορά στον ήχο ειδικά όταν αυτός είναι dts HD-Master Audio είναι εμφανέστατη (σε σχέση με το απλό dts).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ti διαφορά κάνει ένα blu-ray player; Μια απάντηση από

Το PS3 όμως δεν είναι μέτρο σύγκρισης γιατί δεν πρόκειται να σου δώσει trueHD ήχο...

γιατί? μια χαρά trueHD ήχο δίνει...

μην το μπερδεύεις επειδή κάνει αυτό το decoding και το δίνει σε LPCM, δεν έχει διαφορά.

Σημερα η διαφορα μεταξυ br και upscale dvd δεν ειναι τοσο μεγαλη οπως τοτε αλλα ειναι σιγουρα ορατη!

Διαμαντή, στην 5090Η εάν μετά από θέαση δίσκου Blue Ray, βάλεις DVD από player με upscale σε 1080p, θα βάλεις τα κλάματα.
Νομίζεις ότι χάλασε η τηλεόραση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ti διαφορά κάνει ένα blu-ray player; Μια απ

γιατί? μια χαρά trueHD ήχο δίνει...

μην το μπερδεύεις επειδή κάνει αυτό το decoding και το δίνει σε LPCM, δεν έχει διαφορά.

Σίγουρα;

!!!

όσο και καλό scaler να έχεις φίλε μου δεν μπορείς να προσθέσεις πληροφορία σε ένα DVD...ειδικα πληροφορία που λείπει για να φτάσεις τα 1080p (896.000 pixels)

Σιγουρα οχι, πολλες φορες μαλιστα το upscale με την εισαγωγη διαφορων επεξεργασιων ... και λοιπον αλλων δεινων ... κανει το dvd χειροτερο κι απο την απλη μορφη του.-bye-

Διαμαντή, στην 5090Η εάν μετά από θέαση δίσκου Blue Ray, βάλεις DVD από player με upscale σε 1080p, θα βάλεις τα κλάματα.
Νομίζεις ότι χάλασε η τηλεόραση.

Γι αυτο λεω οτι ισως αιναι καλυτερα τα dvd να τα βλεπουμε χωρις upscale σε καποια τουλαχιστον μηχανηματα...

Εγω θεωρω καλυτερη την εικονα του dvd μου (χωρις upscale) παρα την εικονα μεσω upscale του blu-ray (παντα για dvd δισκακια μιλαμε).

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ti διαφορά κάνει ένα blu-ray player; Μια απάντηση από

Νομίζω ότι η υπογραμμισμένη φράση σου είναι το κουμπί στην όλη ιστορία. Το δισκάκι, κόκκινο ή μπλε, είναι κάτι εύκολο για το μαζικό καταναλωτή. Είναι η ουσία της φιλοσοφίας ''πατάω το κουμπί και βγαίνει μια χοντρή''. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως η επόμενη κίνηση θα είναι μαζικό downloading όταν π.χ. στην Ελλάδα θεωρείται από το 50% ότι τα PC δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα. Το δισκάκι, γενικά, είναι μεγάλη ''ιστορία'' ως προς τη χρηστικότητα που έχει και την απήχηση που πέτυχε. Αν οι εταιρείες προσανατολίζονταν προς το μαζικό download γιατί 2 χρόνια αναλώνονταν σ' έναν άχρηστο πόλεμο μόνο και μόνο για το φορμά? Δεν θα ήταν πιο συνετό να υποστήριζαν και να προωθούσαν την ιδέα ενός διαφορετικού τρόπου οικιακής ψυχαγωγίας που θα καθιερωθεί στο προσεχές μέλλον?

Το download το αναφέρω ως γενική έννοια... Μόλις οι πάροχοι μπορέσουν να δώσουν 48 Mbit σταθερά (νομίζεις θα πάρει παραπάνω από 5 χρόνια; Και αυτή είναι η πιο αισιόδοξη προοπτική για το BR), θα μπορείς να βλέπεις "BluRay" μέσω streaming... :D Φαντάσου Γιάννη, λοιπόν, τον μαζικό καταναλωτή, να μη χρειάζεται καν να σηκώσει τα οπίσθια του από τον καναπέ. Με το τηλεκοντρόλ του μελλοντικού popcorn/egreat/WDTV θα επιλέγει ανάμεσα από τους χιλιάδες τίτλους του ιντερνετοβιντεοκλάμπ και μόλις διαλέξει, θα αρχίζει αμέσως το playback, σε ποιότητα BR...

Και αυτό το γνώριζαν οι εταιρείες και γι' αυτό αναλώθηκαν στον "άχρηστο πόλεμο". Το στρατόπεδο του HD-DVD, βλέποντας που πάει το πράγμα, κινήθηκε σε μία φτηνή λύση που εξαρχής ήταν προσανατολισμένη σε μία συμπληρωματική συνύπαρξη με το DVD, μέχρι το "τέλος" της δισκοεποχής... Από την πλευρά του BluRay, κοιμόταν ελαφρώς τον ύπνο του δικαίου και κατέληξαν να βγάλουν βιαστικά ένα προϊόν που προορίζονταν για το 2008-2009, 2-3 χρόνια νωρίτερα στην αγορά, ανέτοιμο, για να μη χάσουν το τρένο...

να δινει βαση στα χαρακτηριστικα
Αυτό όμως φαίνεται να κάνεις τελικά εσύ…

Κρίνεις από τα νούμερα και όχι από το αποτέλεσμα.

Tι παραπανω χωρητικοκτητα την θελω? , πολυ απλα καλυτερη επεξεργασια (constant) + περισσοτερα bitrate
Είναι πολλά τα bitrare Άρη ΤΜ :p

Σύμφωνα με το Home Theater Magazine, στις ΗΠΑ το 1ο τετράμηνο του 2009 οι πωλήσεις των blue ray players αυξήθηκαν κατά 72%, ενώ το 90% του πληθυσμού δηλώνει ότι γνωρίζει το μέσο. Ο βασικός λόγος για τον οποίο αυξήθηκε η αποδοχή του μέσου απ' το κοινό, ήταν η πτώση της μέσης τιμής των players κατά 34% (από 393 USD το Α' τετράμηνο το 2008 σε 261 USD το Α' τετράμηνο του 2009).

Blu-ray Bucks Weak Economy
By Mark Fleischmann

arrow.gif
May 11, 2009 — Despite consumer insecurity over the dodgy economy, Blu-ray players are flying off the shelves.

051109bluray.jpg

Player sales are up 72 percent in the first quarter of 2009, compared to the same period a year earlier, according to the NPD Group's Blu-ray Report for March 2009. The research firm also found that awareness of the format has hit the 90 percent mark in the past six months, although among adults, 58 percent say they are still "not very familiar." Presumably the heightened interest in Blu-ray among the young hinges on its PS3 presence.
One thing driving Blu-ray acceptance is the increasing affordability of players. The average selling price has fallen 34 percent during the past year, from $393 to $261. Those who intend to buy in the next six months expect an even better $214.
That's certainly a small price to pay for HDTV on disc at a high data rate, with a better picture than you'd get from satellite or cable. It certainly doesn't hurt that recent generations load discs more quickly, comforting consumers whose reflexes and expectations are shaped by the speediness of the average DVD player. And the format war with HD DVD is now all but forgotten, pushed out of public consciousness by TV advertising for movies "on Blu-ray and DVD." But there may be an even more powerful factor at work than lower pricing, high quality, faster hardware, and format-war victory: "The leading driver of Blu-ray purchase intent is recommendations from friends, family or co-workers," said NPD analyst Russ Crupnick. "Blu-ray's superiority used to be difficult for many consumers to grasp, but when friends rave about it, or demonstrate Blu-ray in their homes, they are selling the benefits in a way that is far more effective than simply viewing an advertisement or seeing it demonstrated at a retail store." Keep up the good work, folks!

http://www.hometheatermag.com/news/051109bluray/

http://www.npd.com/press/releases/press_090506.html

Re: Απάντηση: Re: Ti διαφορά κάνει ένα blu-ray player; Μια απάντηση από την Classe

Πως συγκρίνεται το BR με το SACD στον ήχο;

:hmmmm:
Η πρώτη κόντρα που άκουσα μεταξύ ΒR formats και SACD έγινε στο σπίτι του JOMARK911,πριν δυό-τρεις βδομάδες και αφορούσε το ίδιο μουσικό έργο κλασσικής μουσικής και στις δύο εκδόσεις.
Το μουσικό πεδίο των φορμά του BR μου φάνηκε πιο ευρύ και δυναμικό συγκριτικά με το πιο στενό αλλα ταυτόχρονα πολύ αναλυτικό του SACD.

Παρόλα αυτά σε ακρόαση πολυκάναλου SACD του θεικού Brothers In Arms των Dire Straits-φοβερή παραγωγή-η εικόνα που είχα σχηματίσει αντιστράφηκε αφού το SACD γέμισε το χώρο και αναίρεσε το παραπάνω στενό μουσικό πεδίο.

Όλα αυτά στο σύστημα του Γιάννη που μόνο τυχαίο δεν είναι...
Πιο πολλές λεπτομέρειες,πιστεύω να μας δώσει ο JOMARK911,ως κάτοχος και φυσικά :music-smiley-004: ως πιο ειδικός στο θέμα!

Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι ένας συνδυασμός και των δύο,θα σου δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις την καλύτερη δυνατή δισκοθήκη...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ti διαφορά κάνει ένα blu-ray player; Μια απ

Το download το αναφέρω ως γενική έννοια... Μόλις οι πάροχοι μπορέσουν να δώσουν 48 Mbit σταθερά (νομίζεις θα πάρει παραπάνω από 5 χρόνια; Και αυτή είναι η πιο αισιόδοξη προοπτική για το BR), θα μπορείς να βλέπεις "BluRay" μέσω streaming... :D Φαντάσου Γιάννη, λοιπόν, τον μαζικό καταναλωτή, να μη χρειάζεται καν να σηκώσει τα οπίσθια του από τον καναπέ. Με το τηλεκοντρόλ του μελλοντικού popcorn/egreat/WDTV θα επιλέγει ανάμεσα από τους χιλιάδες τίτλους του ιντερνετοβιντεοκλάμπ και μόλις διαλέξει, θα αρχίζει αμέσως το playback, σε ποιότητα BR...

Και αυτό το γνώριζαν οι εταιρείες και γι' αυτό αναλώθηκαν στον "άχρηστο πόλεμο". Το στρατόπεδο του HD-DVD, βλέποντας που πάει το πράγμα, κινήθηκε σε μία φτηνή λύση που εξαρχής ήταν προσανατολισμένη σε μία συμπληρωματική συνύπαρξη με το DVD, μέχρι το "τέλος" της δισκοεποχής... Από την πλευρά του BluRay, κοιμόταν ελαφρώς τον ύπνο του δικαίου και κατέληξαν να βγάλουν βιαστικά ένα προϊόν που προορίζονταν για το 2008-2009, 2-3 χρόνια νωρίτερα στην αγορά, ανέτοιμο, για να μη χάσουν το τρένο...

Δεν θα συμφωνήσω, John.

Παραβλέπεις το πιο σπουδαίο όπλο του δισκακίου, δηλαδή τη χρηστικότητά και ευκολία του. Μου λες για streaming, popcorn κ.λ.π. που χρειάζονται δικτύωση με PC, dsl συνδέσεις, που για το μπάρμπα Μήτσο (κολλητός του κυρ Γιάννη :D:D) είναι όλα κινέζικα.

Τέλος πάντων, το μέλλον θα δείξει που θα πάμε. Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά για να το απολαύσουμε!!!-bye--bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ti διαφορά κάνει ένα blu-ray player; Μι

Δεν θα συμφωνήσω, John.

Παραβλέπεις το πιο σπουδαίο όπλο του δισκακίου, δηλαδή τη χρηστικότητά και ευκολία του. Μου λες για streaming, popcorn κ.λ.π. που χρειάζονται δικτύωση με PC, dsl συνδέσεις, που για το μπάρμπα Μήτσο (κολλητός του κυρ Γιάννη :D:D) είναι όλα κινέζικα.

Τέλος πάντων, το μέλλον θα δείξει που θα πάμε. Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά για να το απολαύσουμε!!!-bye--bye-

Πολυ σοφα λογια...!:grandpa::BDBDG54:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ti διαφορά κάνει ένα blu-ray player; Μι

Δεν θα συμφωνήσω, John.

Κοιτά, είμαι κι εγώ οπαδός των δισκακίων, αλλά δεν μπορώ να εθελοτυφλώ εξαιτίας ενός προσωπικού μου βίτσιου... :D :flipout:

O μπαρμπα Μήτσος, ο κολλητός του κυρ Γιάννη, δεν είναι φαν των DVD. Το DVD-Player επειδή τον πρήξανε τα εγγόνια του κι αφού ο μαριδόπουλος έφερε με 30 ευρώ το πήρε. Η πρώτη φορά που το χρησιμοποιήσε ο ίδιος, ήταν όταν βρήκε ένα DVD στην κυριακάτικη εφημερίδα του. Μετά από 30 τηλέφωνα στον γιο του, κατάφερε να το δει και με ελληνικούς υπότιτλους... :flipout:

O μπαρμπα Μήτσος, ο κολλητός του κυρ Γιάννη, όμως είναι φανατικός όπαδος της τηλεόρασης. Εκεί βλέπει σωρηδόν ταινίες, εκπομπές, αθλητικά... Τώρα τελευταία σκέφτεται να βάλει και μόβα... Έχει λέει πιο πολλά κανάλια και επιλέγεις και μεμονομένα προγράμματα. Παλιά, όταν είχαν βάλει οι φίλοι του, ήταν με πιάτο, δορυφορικά. Τώρα, το μηχανάκι λέει, το συνδέεις με το τηλέφωνο και η τηλεόραση έρχεται από εκεί, μυστήρια πράγματα. Όλα στα ελληνικά, πανεύκολα, και η εικόνα φαίνεται πολύ πιο ζωντανή από παλιά. Έχει και κουμπί βιντεοκλάμπ στο τηλεκοντρολ, το πατάς και σου βγάζει λίστα με ταινίες στην τηλεόραση, με φωτογραφίες και περιλήψεις. Μόλις διαλέξεις αυτήν που σου αρέσει, πατάς το κουμπί και τη βλέπεις, σαν να ήταν από βίντεο... Πα-πα-πα, είναι λέει και έιτζ-ντι, αυτό τον τρομάζει λίγο γιατί το έιτζ το ήξερε για κακό πράγμα, αλλά η εικόνα φαίνεται εντελώς ζωντανή σε αυτά... -bye--bye-

Άλλη μια φορά λοιπόν..:

Το constant bitrate δεν είναι επεξεργασία. Είναι συμπίεση.
Άλλα πράγματα είναι η επεξεργασία, άσχετα με την συμπίεση.

Περί VBR vs. CBR τα έχουμε γράψει πολλές φορές. Αν θέλεις μας πιστεύεις.
Αν βάλεις δίπλα δίπλα δυο αρχεία CBR και VBR, αλλά με το ίδιο average bit rate, το VBR θα έχει καλύτερη εικόνα. Νόμος.

Όπως είδη έγραψα, δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου στο BD, καθότι σε 50GB χωράνε σχεδόν 3 ώρες υλικού στο μέγιστο bitrate, άσχετα αν αυτό είναι demo clips ή ταινία.

Η ποιότητα εικόνας των ταινιών είναι πλέον καθαρά θέμα transfer και/ή άποψης του σκηνοθέτη, και όχι έλλειψης χώρου στο δισκάκι.

Βλέπεις που έρχεσαι στα λόγια μου;
Τα demo discs που λες έχουν άψογη εικόνα παρά τον σαφέστατα κατώτερο (δηλαδή πρακτικά σπάταλο σε bitrate) αλγόριθμο συμπίεσης (MPEG2).

Περί Μονομάχου με πρόλαβαν τα παιδιά.. ;)

Είναι διαφορετικός ο λόγος ύπαρξης ενός trailer, σε σχέση με την ίδια την ταινία. Γιαυτό κάποιες φορές τα trailers φαίνονται να έχουν καλύτερη εικόνα.

Και πάλι, πρόβλημα χώρου σαφώς και δεν υπάρχει.

Γιατι οταν κανω rendering ενος οποιοδηποτε video το cbr εχει καλυτερη ποιοτητα εικονας στο τελικο video απο το vbr?

Γιατι το cbr προτιμαται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στα promo videos των κατασκευαστων και οχι το vbr?

Τι γνωμη εχεις για trailers των ταινιων εχουν υποστει προσθετη επεξεργασια για να φαινονται καλυτερα δηλαδη με λιγα λογια ειναι καλυτερα της τελικης ταινιας , αν ειναι γιατι αυτη η ποιοτητα δεν εφαρμοζεται και στην τελικη ταινια?

Η παραπανω εικονα το sin city εχει υποστει επεξεργασια στον ηχο ειναι οπως η κανονκη ταινια?

Τα περισσοτερα blu ray που εχω δει κυμαινονται απο 15-25 mbits και ηχο μεχρι 5 mbits , θα ηταν απειρως καλυτερα αν εβλεπα την ιδια ταινια στα 100 mbits και στα 24 mbits ηχο αλλα ειναι απιθανο γιατι τετοια ταινια επ ουδενι δεν χωραει σε 50ρι
Παντα υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης ωστε να πετυχουμε την τελεια εικονα αλλα τα τωρινα μεσα δεν μας φτανουν ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ