Τι δουλειά κάνει;

Re: Απάντηση: Re: Τι δουλειά κάνει;

τα wilson δεν είναι από corian. -bye-

από τι είναι?

σιγά μην παραδεχτούν ότι βάζουν το ίδιο υλικό με τους νεροχύτες και τους πάγκους.

το ίδιο είναι με άλλο "επιστημονικό" όνομα. Κάτι Χ, Υ τέτοιο.

Στη σύσταση του Corian αναφέρει πως είναι μίγμα ακρυλικού και aluminium trihydrate δλδ υδροξείδιο( ; ) του αργιλίου με χημικό τύπο Al(OH)3.
Με λίγο ψάξιμο όπως οφείλει κάθε ντιούης :builder:, βρήκα πως το ακρυλικό (ή ακρυλική ρητίνη ΡΜΜΑ όπως την ονομάζει η Dupont) δεν είναι τίποτα άλλο από το γνωστό plexiglas,perspex ή τέλος πάντων όποια άλλη ονομασία έχει.
Εδώ πληροφορίες για το υδροξείδιο και εδώ πληροφορίες για το ακρυλικό.
Και εγώ δεν μπορώ παρά να ρωτήσω αν μπορούμε να φτιάξουμε παρόμοιο υλικό γιατί φαντάζομαι πως το Corian είναι και δυσεύρετο και ακριβό και δύσκολο να δουλευτεί( ; ).
Πχ εποξικές ρητίνες και μίγμα σκόνης υδρ. του αλουμινίου;
Ρητίνες βρίσκουμε, το υδρ. του αλουμινίου πού θα το βρούμε;

Το κόριαν και σπάει (εύκολα σχετικά) και γδέρνεται καί χαλάει. Το θαυμάσιο με αυτό ειναι οτι επισκευάζεται επιτόπου, πανεύκολα και κυρίως χωρίς να φανεί σημάδι έστω κι άν προσπαθήσεις να το δείς πάααρα πολύ. Οι σπέσιαλ ιδιότητές του είναι η μη πορώδης επιφάνεια που δεν αποροφά τίποτα, αντοχή σε χημικά και θερμοκρασία που τα άλλα υλικά δεν ........ Μεγάλο πλάς είναι και η ευκολία και το τρομερό αποτέλεσμα της μορφοποίησης της επιφάνειας απο τους τεχνικούς, ωστε να μην βλέπει ο πελάτης μετα την εργασία ουτε ίχνος απο ένωση-κόλληση πουθενά.

Έχω ''παίξει'' με corian της ντουπόντ (ορίτζιναλ) και παίζω ακόμη έχοντας αρκετά και μεγάλα κομμάτια-ρετάλια απο το σπίτι (κουζίνα-μπάνια). Όποιος χρειαστεί κομμάτια, έχουν οι σοβαροί κουζινάδες ρετάλια κάργα. Απο το δικό μου πήγαν να τα πάρουν αλλα ..... χάσανε. Υπόψην οτι για εφαρμογές corian έρχεται ειδικό συνεργείο, δεν τα βάζει ο κουζινάς. Φτιάχνει την κουζίνα και έρχονται μετά και βάζουν τον πάγκο και ότι άλλο.

Κυριάκο σε τι τιμές παίζει το υλικό και σε τι μορφή το βρίσκουμε;
Απ'ότι έχω καταλάβει μορφοποιείται με θερμό αέρα και κολλάει με ειδική κόλλα ( κυανοακρυλική δλδ τύπου logo; ) ή με διαλυτικό που λιώνει το υλικό στην ένωση.

Re: Απάντηση: Τι δουλειά κάνει;

Κυριάκο σε τι τιμές παίζει το υλικό και σε τι μορφή το βρίσκουμε;

Aπο τιμές δεν ξέρω αλλα είχε τσούξει πολύ. Το υλικό πάντως ήταν σε φύλλα πάχους 1/2 ίντζας σε όλες τις περιπτώσεις.
Απ'ότι έχω καταλάβει μορφοποιείται με θερμό αέρα και κολλάει με ειδική κόλλα ( κυανοακρυλική δλδ τύπου logo; ) ή με διαλυτικό που λιώνει το υλικό στην ένωση.

Είχαν μαζί τους κόλλες στο χρώμα του υλικού που είχα ψωνίσει. Έβαλα 5 διαφορετικά χρώματα στο σπίτι (κουζίνα-μπάνια) και ειχαν 5 ακριβώς ίδιες σε χρώμα κόλλες.

...

Φαντάζομαι πως το υλικό τοποθετείται ως επικάλυψη και όχι ως μοναδικό δομικό υλικό ή μήπως κάνω λάθος;

Απάντηση: Re: Τι δουλειά κάνει;

Το κόριαν και σπάει (εύκολα σχετικά) και γδέρνεται καί χαλάει. Το θαυμάσιο με αυτό ειναι οτι επισκευάζεται επιτόπου, πανεύκολα και κυρίως χωρίς να φανεί σημάδι έστω κι άν προσπαθήσεις να το δείς πάααρα πολύ. Οι σπέσιαλ ιδιότητές του είναι η μη πορώδης επιφάνεια που δεν αποροφά τίποτα, αντοχή σε χημικά και θερμοκρασία που τα άλλα υλικά δεν ........ Μεγάλο πλάς είναι και η ευκολία και το τρομερό αποτέλεσμα της μορφοποίησης της επιφάνειας απο τους τεχνικούς, ωστε να μην βλέπει ο πελάτης μετα την εργασία ουτε ίχνος απο ένωση-κόλληση πουθενά.

................................

Σωστόοοοος ο mr Glory glory Man United!!!!!-bye-

Εκτός από κουζινάδες που αναφέρθηκε παραπάνω, γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρώ αυθεντικό Corian καλής ποιότητας και όχι imitations?
Σε μεγάλες αποθήκες ξυλείας ίσως;

Re: Απάντηση: Τι δουλειά κάνει;

Εκτός από κουζινάδες που αναφέρθηκε παραπάνω, γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρώ αυθεντικό Corian καλής ποιότητας και όχι imitations?
Σε μεγάλες αποθήκες ξυλείας ίσως;

Το αυθεντικό είναι της Dupont, ψάξε λίγο στο net, το έχουν αρκετά μαγαζιά. Κυρίως κουζινάδες...

Για απορίες που έχετε σχετικά με το υλικό μπορείτε να μου στείλετε email διευθυντής τεχνογνωσίας acrylic solid surface diastasi hellas

Έχω ''παίξει'' με corian της ντουπόντ (ορίτζιναλ) και παίζω ακόμη έχοντας αρκετά και μεγάλα κομμάτια-ρετάλια απο το σπίτι (κουζίνα-μπάνια). Όποιος χρειαστεί κομμάτια, έχουν οι σοβαροί κουζινάδες ρετάλια κάργα. Απο το δικό μου πήγαν να τα πάρουν αλλα ..... χάσανε. Υπόψην οτι για εφαρμογές corian έρχεται ειδικό συνεργείο, δεν τα βάζει ο κουζινάς. Φτιάχνει την κουζίνα και έρχονται μετά και βάζουν τον πάγκο και ότι άλλο.

Κύριε συντονιστά,

Σε σχετικά sites για Thorens, συνιστούν στο TD125 αλλαγή στο πλακάκι-βάση του βραχίονα με αντίστοιχη πλάκα corian. Διαστάσεις από μνήμης 30cmx15cm πάχος 10mm.
Σου βρίσκεται κάτι σχετικό μπας και..