Τι είδους αρχεία θέλει το iMovie;

17 June 2006
25,427
Αθήνα
Εχω κάνει capture από την miniDV κάμερα σε windows με το Pinnacle Studio HD και το έχω κάνει export σε .mpg αρχείο με ανάλυση 1440Χ1080

Πάω το αρχείο αυτό να το ανοίξω με το iMovie για να του κάνω κανά πείραγμα, τζίφος....δεν του κάνει.

Διαβάζω στο forum του macrumors ότι κάποιοι έκαναν δουλειά με το MPEG Streamclip πρόγραμμα. Το κατέβασα, το έκανα convert σε .mpeg πάλι τζίφος. Το έκανα convert σε .ts πάλι τζίφος.

Τι είδους αρχεία τελικά θέλει το iMovie για να τα επεξεργαστεί; Γιατί τόση "δυσκοιλιότητα" επιτέλους στο format των αρχείων; Δικά μας αρχεία είναι από βιντεοκάμερα. Δηλαδή μόνο το .mov από το iPhone θέλει;

Πως το αντέχετε ρε παιδιά.....κάθε βήμα και google.

Συγνώμη, αν δηλαδή μου δώσεις εσύ ένα αρχείο από την εκδρομή σου που είναι .mpg θα σου πω δώσε μου και την κάμερα μαζί για να το ξανακάνω capture;

Δοκιμασες να το κανεις .mov με το mpegstreamclip; Στο παρελθόν έχω δουλέψει σίγουρα και με ts αρχεία. Δεν Ήταν όμως HD. Όταν γυρίσω Σπίτι, θα δω και θα σου πω περισσότερα.

Re: Απάντηση: Τι είδους αρχεία θέλει το iMovie;

Συγνώμη, αν δηλαδή μου δώσεις εσύ ένα αρχείο από την εκδρομή σου που είναι .mpg θα σου πω δώσε μου και την κάμερα μαζί για να το ξανακάνω capture;

Τασο τα περισσοτερα επαγγελματικα προγραμματα δεν δουλευουν με τετοια αρχεια ( mpg , mts κλπ) , απλα γιατι ειναι δυσκολα αρχεια.
Προσπαθησε να τα κανεις mov και δε νομιζω να εχεις προβλημα.

Απάντηση: Re: Τι είδους αρχεία θέλει το iMovie;

Δοκιμασες να το κανεις .mov με το mpegstreamclip; Στο παρελθόν έχω δουλέψει σίγουρα και με ts αρχεία. Δεν Ήταν όμως HD. Όταν γυρίσω Σπίτι, θα δω και θα σου πω περισσότερα.

Σ' ευχαριστώ. Στις επιλογές Convert δεν πήρε το μάτι μου καμιά επιλογή για .mov Μήπως εννοεί το Quicktime που λέει;

Αν έχεις χρόνο πες μου ποιά επιλογή είναι η κατάλληλη με κριτήριο να μην αλλοιωθεί η αρχική ποιότητα.

Με το mpegstreamclip δεν θα κάνεις convert αλλά export. Στο μενού file υπάρχουν οι επιλογές export to quicktime movie(.mov) και export to other formats. Στην τελευταία υπάρχει και το export to DV stream που μπορεί να σε ενδιαφέρει.

Tασο, οταν κανεις μετατροπη χανεις παντα σε ποιοτητα.
Εχεις ηδη χασει αρκετη , μετατρεποντας το απλο hdv σε mpg (και μαλιστα αρκετη απωλεια ποιοτητας).
Αν το μετατρεψεις παλι, θα χασεις ακομη περισσοτερη.

Δεν εχεις τα αρχικα αρχεια να δουλεψεις ?

Αν οχι, γιατι δεν δουλευεις το premiere cs5 που δουλευει απ οσο ξερω με mpg αρχεια να τελειωνεις ?

Με το mpegstreamclip δεν θα κάνεις convert αλλά export. Στο μενού file υπάρχουν οι επιλογές export to quicktime movie(.mov) και export to other formats. Στην τελευταία υπάρχει και το export to DV stream που μπορεί να σε ενδιαφέρει.

Οχι, δεν πρεπει να κανει export dv , γιατι το δικο του αρχειο ειναι hdv (1440χ1080 κι οχι 720χ576).

Απάντηση: Re: Τι είδους αρχεία θέλει το iMovie;

Tασο, οταν κανεις μετατροπη χανεις παντα σε ποιοτητα.
Εχεις ηδη χασει αρκετη , μετατρεποντας το απλο hdv σε mpg (και μαλιστα αρκετη απωλεια ποιοτητας).
Αν το μετατρεψεις παλι, θα χασεις ακομη περισσοτερη.

Δεν εχεις τα αρχικα αρχεια να δουλεψεις ?

Αν οχι, γιατι δεν δουλευεις το premiere cs5 που δουλευει απ οσο ξερω με mpg αρχεια να τελειωνεις ?

Εχω χάσει ηδη αρκετή ποιότητα; από που κι ως που; Σύμφωνα με το θέμα που είχα ανοίξει για captute με το Pinnacle έχω βάλει τις σωστές ρυθμίσεις HDV1080i . Τι ρυθμίσεις δηλαδή χρειάζονται χωρίς την παραμικρή απώλεια από την κασέτα MiniDV; http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=61435&highlight=pinnacle

Πάντως σε συγκριτικό που έκανα Α-Β στην 60άρα μεταξύ της κασέτας και του .mpg δεν καταλαβαίνεις την παραμικρή διαφορά.

Το mpg δεν ειναι hdv φορματ ... δεν ξερω πως δουλευει το pinnacle, αλλα σε οποιοδηποτε επαγγελματικο προγραμμα αν κανεις εχπορτ σε mpg , σιγουρα θα χασεις σε ποιοτητα.

Μαλλον το pinnacle οταν κανει capture allazei to container , και το κανει mpeg.
Σ αυτη τη περιπτωση δε χανεις σε ποιοτητα.
Η λυση ειναι να το κανεις quicktime hdv, δοκιμασε αυτες τις ρυθμισεις στο mpegstreamclip (αν εχεις ενα μικρο αρχεια αρχικα).

attachment.php

Το quality στο 100%.

Attachments

• screen-capture.jpg
    screen-capture.jpg
    104.5 KB · Views: 52
Σωστά, αυτή πρέπει να είναι και η καλύτερη επιλογή.

Να είναι καλά ο άνθρωπος που έφτιαξε αυτό το προγραμματάκι, γιατί εν έτη 2003 και με τη Sony DCR-ip220e, και τα τερτίπια της, δεν θα μπορούσα ποτέ να έχω το video μου στο Mac... Ακόμη και τώρα όμως, με τα υποστηριζόμενα format, και τις εταιρείες λογισμικού και video camera, γίνεται ένα ψιλομπάχαλο.

Δεν κατάλαβα. Να ανοίξω το υπάρχον .mpg και να το κάνω export με αυτές τις ρυθμίσεις, ή λέτε να πετάξω το mpg και να κάνω capture εξ' αρχής με την κάμερα συνδεδεμένη στο mac με τις επιλογές αυτές;

Θέλω να πιστεύω ότι μου λέτε το πρώτο, διότι έχω φτιάξει ήδη καμιά 100αριά mpg αρχεία από τις miniDV. Μην μου πείτε να τα ξανακάνω όλα capture από την αρχή! :bang:

Υ.Γ. Φαντάζομαι το .mov αρχείο θα το παίζουν αέρα τα NMT ε;

Last edited:
Tασο, αν θελεις να δουλεψεις σωστα , καλυτερα να κανεις capture απο την αρχη.
Αν παλι ειναι δυσκολο, τοτε ανοιγεις τα αρχεια που ηδη εχεις με το mpeg streamclip και τα μετατρεπεις οπωσ ειπα παραπανω.
Δοκιμασε φυσικα πρωτα με ενα μικρο , να δεις το αποτελεσμα.

Δεν ξερω για ΝΜΤ , ο υπολογιστης παντως (mac - pc) ανετα.

Δεν εχω δουλεψει ποτε με mpg, αρα μονο μια δοκιμη θα σε πεισει.

Λοιπόν, ξεπεράστηκε το θέμα της αγοράς. Εγκαταστάθηκε το mpeg-2 μια χαρά.

Επόμενο πρόβλημα: Δεν υπάρχει επιλογή Apple HDV 1080i50. Να το αφήσω Apple Jpeg Motion A που βγαίνει default;

Attachments

• untitles.jpg
    untitles.jpg
    53.6 KB · Views: 7
Last edited:
Παρατηρήσεις:

-Μετά την εγκατάσταση του mpeg-2 παρατήρησα ότι το imovie δέχεται το .mpg αρχείο, οπότε δεν χρειάζεται το export σε .mov.
Ομως, το .mpg αρχείο είναι 20 λεπτά και έβγαλε χρόνο περίπου 40 λεπτά για να το κάνει import στο iMovie . Είναι δυνατόν;;;;;;
Κάτι .mpg που έχω μιάς ώρας θα πρέπει να περιμένω κάτι ώρες ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ IMPORT και μετά ξανά ώρες για EXPORT σε .mov;;;;

-Εκανα export σε .mov ένα μικρό κομμάτι περίπου 1.5 λεπτό και είδα ότι βγήκε ένα αρχείο 3.6GB :eek::eek:. Ολόκληρο το 20λεπτο το .mpg είναι 3.8GB !!!. Συγνώμη αλλά αν θέλω τους servers του google για να είναι .mov τα αρχεία να μου λείπει το βύσινο....ωραιότατα είναι και τα .mpg και ξαναλέω δεν έχουν καμιά διαφορά από την miniDV.

Αυτή είναι η περίφημη ταχύτητα των mac σε multimedia ή θα πρέπει να έχεις 8πύρινο Mac Pro για να φτιάξεις ένα σπιτικό βιντεο διάρκειας μιας ώρας σε μερικά λεπτά;

Last edited:
A, mpeg-2 component, είναι εκ των ουκ άνευ, αν θες να παίξεις με τέτοια συμπιεστικά format. Νόμιζα οτι ήδη το έχεις. Είναι απαραίτητη προσθήκη στο mpegstreamclip.

Απο ´κει και πέρα. Το apple motion jpeg A είναι ακατάλληλο, βάλε κάτι άλλο. Ίσως το H.264 σε βολέψει που έχει πολύ καλή ποιότητα και μικρό μέγεθος. Σχετικά με το mov που έβγαλες, είναι το container και δεν έχεις διαλέξει κάποιον αλγόριθμο που κάνει συμπίεση της προκοπής, γι' αυτό και το τεράστιο μέγεθος/χρόνος κτλ. Μπορείς δηλαδή να το κάνεις mov αλλά με H.264 κωδικοποίηση. (Απ' ότι θυμάμαι, δεν το έχω εδώ να το δοκιμάσω).

Όσο για τους χρόνους, είναι απαιτητικές εφαρμογές (δεν ξέρω και τί μηχάνημα έχεις) αλλά άμα διαλλέξεις σωστούς CODECS θα έχεις φυσιολογικούς χρόνους και καλύτερα αποτελέσματα.