Τι είναι αυτό το record clamp?

Αυτό εδώ...

z_zs_seal.jpg

Όπως το βλέπω δεν πρέπει να κάνει για την τσέπη μου, το ψάχνω και στον Ορφέα αλλά δεν το βρίσκω...

Μάλιστα περίμενα να ανέβει το 100αρι....
Και αυτό λειτουργεί με βάση το κέντρο βάρους, και όχι το βίδωμα..?

Θα έλεγα σε πικάπ που δεν ερχονται με δικό τους clamp
να χρησιμοποιούμαι κάποιο αρκετά ελαφρύ σύσφιξης
και οχι clamp βάρους
ισως καταστρέφουν το πηγάδι
δεν ξέρω λέω...

Δεν νομίζω ότι έχει κάποια σχέση το αν έρχεται με clamp ή όχι...
Το πηγάδι στο δικό μου π.χ. (champion level II) αντέχει την ταφόπλακα που γυρίζει γύρω γύρω και δεν έρχεται με clamp...
Το clamp θα καταλάβει; :p
Πάντως αν κάποιος πιστεύει ότι θα δημιουργήσει θέμα στο πηγάδι του μπορεί αν χρησιμοποιήσει clamp του στυλ της Mitchel ή του smartclamp της clearaudio...

Αν είναι λίιιιιγο στραβωμένος κάτι παίζει.
Αν είναι πολύ τότε το clamp δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Τότε μιλάμε για περιφερειακό στεφάνι (το οποίο έχει και κάποιο κόστος) :(

Re: Απάντηση: Τι είναι αυτό το record clamp?

Πρώτη διδάξασα η oracle αν δέν κάνω λάθος. http://www.oracle-audio.com/. Τό clamp βιδώνει στόν αξονα. Κάνει πολύ μεγάλη δουλειά μέ τούς στραβωμένους δίσκους .

Η Σκωτσεζικη Ariston ειχε βιδωτο clamp στο RD-80 πολυ πιο πριν.Σαν Σκωτσεζοι ηταν πιο μικρης διαμετρου :flipout:

Δεν νομίζω ότι έχει κάποια σχέση το αν έρχεται με clamp ή όχι...
Το πηγάδι στο δικό μου π.χ. (champion level II) αντέχει την ταφόπλακα που γυρίζει γύρω γύρω και δεν έρχεται με clamp...
Το clamp θα καταλάβει; :p
Πάντως αν κάποιος πιστεύει ότι θα δημιουργήσει θέμα στο πηγάδι του μπορεί αν χρησιμοποιήσει clamp του στυλ της Mitchel ή του smartclamp της clearaudio...

Βρε τζιμ
πώς ξέρουμαι εάν ενα βαρύ clamp δεν επιβαρύνει το πηγάδι????
μπας και ξέρουμαι
τι εχει κάνει ο κατασκευαστής ..εκεί μέσα??
και πόσο καλά κατασκευασμένος ειναι ο μηχανισμός έδρασης του πλατώ!
ωστε να μην έχουμαι φθορές στο μέλλον!!

Last edited:
Βρε τζιμ
πώς ξέρουμαι εάν ενα βαρύ clamp δεν επιβαρύνει το πηγάδι????
μπας και ξέρουμαι
τι εχει κάνει ο κατασκευαστής ..εκεί μέσα??
και πόσο καλά κατασκευασμένος ειναι ο μηχανισμός έδρασης του πλατώ!
ωστε να μην έχουμαι φθορές στο μέλλον!!

Η απορια σου ειναι απολυτα δικαιολογημενη,θα ελεγα ομως οτι,εκτος και εαν το clamp ειναι υποπτα βαρυ,ενας κατασκευαστης πικαπ μαλλον δεν θα δουλευε με υλικα που ειναι κοντα στα ορια αντοχης τους για να φτιαξει τον αξονα και το πηγαδι.Αλλα λες και συ,δεν ξερουμε σιγουρα.

Σίγουρα δεν το ξέρουμε.
Αλλά μπορούμε να υποθέσουμε.
Δεν νομίζω ότι σε πικάπ μάζας, που τα πηγάδια τους είναι φτιαγμένα για να σηκώνουν βάρος θα κάνει τη διαφορά το Clamp...
Το δικό μου π.χ. που σηκώνει ένα 5άκιλο+ πλατό δεν νομίζω να νοιώθει καν το clamp πάνω του... :p

Σε πικάπ που βασίζονται στην ανάρτηση ίσως να το παίζεις κορώνα γράμματα...
Για αυτό λέω ότι μπορούμε να βάλουμε το clamp της Mitchel ή το smartclamp που δεν έχουν σχεδόν καθόλου βάρος αλλά σφίγγουν πάνω στο spindle... :)

Σίγουρα δεν το ξέρουμε.
Αλλά μπορούμε να υποθέσουμε.
Δεν νομίζω ότι σε πικάπ μάζας, που τα πηγάδια τους είναι φτιαγμένα για να σηκώνουν βάρος θα κάνει τη διαφορά το Clamp...
Το δικό μου π.χ. που σηκώνει ένα 5άκιλο+ πλατό δεν νομίζω να νοιώθει καν το clamp πάνω του... :p

Σε πικάπ που βασίζονται στην ανάρτηση ίσως να το παίζεις κορώνα γράμματα...
Για αυτό λέω ότι μπορούμε να βάλουμε το clamp της Mitchel ή το smartclamp που δεν έχουν σχεδόν καθόλου βάρος αλλά σφίγγουν πάνω στο spindle... :)

:a0210: σωστα

Το δέσιμο μεταξύ πλατό και δίσκου δεν το κάνει με το βάρος του αλλά με το ότι βιδώνει πάνω στο spindle, με λίγα λόγια νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι ένα ελαφρύ υλικό αλλά με στροφές για το spindle.
Σωστά..?

Πρακτικά δεν χρειάζεται στροφές.
Βασίζεται σε αυτή την αρχή (και το michell και το clamp της clearaudio).

Το clever clamp είναι άλλη ιστορία. Δεν έχει κάτι να σφίξεις, το κάνει μόνο του.
Σκέψου ότι είναι σαν να βάζεις το spindle σε μικρότερη τρύπα ενός σχετικά ελαστικού πλαστικού...

CLKPERSES_CC-Large.jpg