Τι είναι αυτό;

lakiss51

Supreme Member
8 December 2006
4,927
Ευκαιρια για ενα Κυριακατικο...κουιζάκι!
Βρειτε τι ειναι αυτο στις φωτο και σε τι χρησιμευει:
Εικόνα277.jpg
Εικόνα278.jpg
 
Κοκοι καφέ.... Ρίξε νεράκι παγάκια ζάχαρη, χτυπάς και κάνεις φραπέ :p
 
Re: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

κεικ ?? παω να φαω και θα το δω αργοτερα παλι :ADFAD2:
 
Re: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Σκ@τά; τα πετάς στους χρυσαυγήτες;
 
Απάντηση: Re: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Aυτο που μου διαλυσε το στομαχι. Και να σκεφτειτε οτι παντα τον επινα (τον φραπε εννοω γιατι περι αυτου προκειται) με γεματο το στομαχι.
 
Απάντηση: Re: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Aυτο που μου διαλυσε το στομαχι. Και να σκεφτειτε οτι παντα τον επινα (τον φραπε εννοω γιατι περι αυτου προκειται) με γεματο το στομαχι.

Σωστοι ο Νικολας και naxian! κερδιζουν απο εναν Nes cafe gold 200γραμ.
Ειχα βαλει σε μεταλλικο κουτι (απο καφε ελληνικο) μια ποσοτητα για να μην ανεβοκατεβαινω σκαλες, το κουτι εντελως στεγνο οπως και το κουταλακι βεβαιως βεβαιως. Παντα εξ αλλου βαζω πρωτα ζαχαρη και μετα καφε με στεγνο κουταλακι. Σημερα πηγα να φτιαξω και βρηκα ενα κομματι σχεδον πισσα! Τι να φταιει; Ισως την τελευταια φορα να επεσε λιγη υγρασια; Οτι και να ηταν, η κατασταση αυτη ειναι μια σοβαρη αποδειξη του τι κακο κανει ο εντελως χημικα κατεργασμενος (με αγνωστα προσθετα) στιγμιαιος καφες! Αρα... κοβεται!

naxian μενεις Ναξο; θα σας ερθω την αλλη εβδομαδα!
 
Last edited:
Re: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Ο στιγμιαίος καφές αποξηραίνεται με τη μέθοδο της λυοφιλίωσης.
Και το λυοφιλιωμένο προϊόν έχει την τάση να μαζεύει υγρασία ακόμη και από το περιβάλλον.

Οπότε μην αγχώνεσαι. :p
 
Έπιασε η διαφήμιση στην νετ :p
Έρχεστε και στην καλύτερη περίοδο δεύτερο 10ημερο Ιουνίου, καλός καιρός, καλές τιμές, όχι υπερβολικός κόσμος..... Το ίδιο ισχύει και για το πρώτο 15 σεμπτεβρη...

Όταν έρθεις στιλε πμ να έρθω να πάρω τον καφε:D
 
Re: Απάντηση: Re: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

η κατασταση αυτη ειναι μια σοβαρη αποδειξη του τι κακο κανει ο εντελως χημικα κατεργασμενος (με αγνωστα προσθετα) στιγμιαιος καφες! Αρα... κοβεται!

Είναι ο χειρότερος, μόνο κακό σου κάνει. Πίνε φιλτραρισμένο ή Ελληνικό.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Είναι ο χειρότερος, μόνο κακό σου κάνει. Πίνε φιλτραρισμένο ή Ελληνικό.





Σωστος. Εσπρεσακι ζεστο η παγωμενο η εναλακτικη λυση.
 
Re: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Και αν στείλετε αυτό το μήνυμα σε 10 άτομα θα έχετε 5 χρόνια ευτυχίας. :p

Sorry αλλά είναι απλά άλλο ένα urban legend.
Για να γίνει ο στιγμιαίος καφές, αλέθονται οι κόκκοι, μπαίνουν σε καυτό νερό και μετά σε μία συσκευή λυοφιλίωσης.
Δηλαδή ο καφές που δημιουργείται βράζει σε ένα σύστημα που μοιάζει με αποστακτήρα, μόνο που αντί για πολλά μέτρα σωλήνα έχουν ένα σύστημα απότομης ψύξης.
Έτσι διατηρείται το άρωμα και ότι συστατικό έχει ο καφές ανέπαφο γιατί δημιουργούνται μικροί κρύσταλλοι νερού που δεν σπάνε τη δομή του προϊόντος.
Αν γινόταν αργά η κατάψυξη οι κρύσταλλοι θα ήταν μεγάλοι και η γεύση του τελικού προϊόντος άσχετη με το αρχικό.

Μετά, το νεράκι εξαχνώνεται και έχουμε ένα προϊόν που διαλύεται πολύ εύκολα στο νερό χωρίς κατάλοιπα.


Ανάλογα μπορούμε να λυοφιλιώσουμε τον espresso, τον capuccino, τον γαλλικό κλπ κλπ...
Μιλάμε για προϊόντα που υπάρχουν ήδη στο εμπόριο. :smile: