Τι Ειναι και πως φτιάχνουμε τα P60 Dropins

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,509
Μια που τον τελευταιο καιρο ειδα ενδιαφερον για αυτα αποφασισα να κανω ενα νημα σχετικο με αυτα.

Αρχισα να βαζω χερι σε φακους εξαιτιας ενος χαλασμενου Dropin και τωρα πια εφτασα με το service και τις ειδικες παραγγελιες ειναι το 70% της συνολικης απασχολησης μου με το hobby.
Οποτε βαρατε με ερωτησεις αφοβα, αν δεν ξερω κατι θα παω να κρυφτω σε κανενα λαγουμι απο τη ντροπη μου.

Το καλο με τα P60 Dropins ειναι οτι βαζεις-βγαζεις και ετσι αλλαζεις την λειτουργια του φακου αλλα και τον αναβαθμιζεις οποτε βγει νεο Λεντ
Με τον καιρο θα ποσταρω και οδηγιες κατασκευης, απλα με τρωει το θεμα της φωτογραφισης

Για αρχη λινκαρω μερικα παλια ποστ

Τι παίζει με αυτά ακριβώς? Και που βρίσκει κανείς καλά P60 drop ins?
http://www.avclub.gr/forum/showthre...δικτυο?p=1056860011&viewfull=1#post1056860011

οι ιδιαιτεροτητες κολλησεων στα P60 dropins
http://www.avclub.gr/forum/showthre...τροπής?p=1056802961&viewfull=1#post1056802961

Πολύ ωραίο νήμα Κώστα!!!
Drop in (side)...απλά οτι καλύτερο υπάρχει κατά την προσωπική μου άποψη. Έχεις μια πληθώρα διαφορετικών φακών και χρήσεων στο ίδιο σώμα. Εξελίξιμα εξαρτήματα, επιλογή πλακέτας, led, κατόπτρου (smooth-OP) και modes κατά προτίμηση.

ναι..απλα χανεις τα εξωτικα UI με τους μαγνητικους οι τους διπλους διακοπτες

Δεν ειναι μονο οτι χανεις τη χαρα των εξωτικων UI, αυτο ειναι το λιγοτερο.
Το θεμα ειναι οτι η δυσκολια των κολλησεων, να γινει σωστα και γερα η κολληση δηλαδη, καθιστα τον φακο επιρρεπη σε καποιο χτυπημα.

Επισης, αυτο που εχω σκεφτει θεωρητικα παντα, ειναι οτι για να απολαυσεις τα νεα λεντ πρεπει να εχεις καμμια δεκαρια σωματα φακων, που δεχονται Π60 drop ins, με διαφορετικου μεγεθους κατοπτρα.
Σωματα με κεφαλες απο 18μμ εως 70μμ και με διαφορετικα βαθη. Για να χαρεις και μικρους φακους αλλα και μεγαλους flooders η throwers.

Παντως το νημα ειναι πολυ ενδιαφερον ουτως η αλλως.

Θα ηθελα ομως να δω μια παρουσιαση απο την αρχη μεχρι το τελος της αλλαγης. Δεν εχω δει πουθενα τετοια.
Δηλαδη ενα φακο με το παλιο λεντ, πως αφαιρειται και μετα πως ταιριαζει, κολλαει και τοποθετειται το καινουριο. Λεπτομερειες με ολες τις συνδεσεις και εξαρτηματα που συμμετεχουν.

μαλλον το βλεπεις αναποδα...Εννοειται οτι θα εχεις κατασταλαξει στο σχημα του φακου που σε εξυπηρετει κτλ.

Τωρα για την φωτογαρφιση ειναι ΠΟΛυ δυσκολο να γινει. θα πρπεει αν σταματας και να φωτογραφιζεις καθε σταδιο ξεχωριστα -σε ξεχωριστο σημειο- και σε μερικα εχεις πολυ μεγαλο χρονο αναμονης. πχ θες μερικες ωρες τουλαχιστον για να ξεραθει η κολλα θερμοεπαγωγης.
Διαφορετικα θα τ ειχα κανει πριν απο χρονια

Ειναι δυσκολο να κατασταλαξω, το εχω σκεφτει και δεν μπορω να διαλεξω μονο ενα τυπο κατοπτρου/μεγεθους.

Στο αλλο εχεις δικιο ειναι πολυ ζορικο να κανεις full περιγραφη. Αλλωστε γιαυτο και σπανια βλεπεις εντελως ολοκληρωμενη διαδικασια παρουσιασης και στο διαδικτυο.

Δεν θυμαμαι αν εχω ξαναποσταρεις τις φωτο αυτες, αλλα ας εχει.

jigs για την συναρμολογησ των Ρ60

1ο JIG, βαση εργασιας

webigp7610.jpg

μεσα στην τρυπα εχει σκαλοπατι για να καθεται το pill. Η τρυπα πιο μεσα ειναι αρκετα μεγαλη ωστε να να μην εμποδιζει το κεντρικο ελατηριο ή το LED

webigp7612.jpg

2o JIG, για την κολληση και Ευθυγραμμιση των LED

webigp7607.jpg

webigp7604.jpg

Εξηγηση. Καλο ειναι να ασκειται πιεση απο το κατοπτρο οσο η κολλα θερμοεπαγωγης στεγνωνει. Αλλα αν βιδωσεις το κατοπτρο περιστρεφεται αναγκαστικα και το λεντ καi χανει την ευθυγραμμιση με τις τρυπες που θα περασουν τα καλωδια. Τα κοκκινα ξυλαρακιακρατουν το λεντ σταθερο

Αυτα τα εξαρτηματα τα αγοραζει κανεις ολα ετοιμα και τα συναρμολογει και τα κολλαει? Η πρεπει να δουλεψεις πανω σε καποιο απο αυτα, να κανεις τρυπες πχ.

Ετοιμα τα αγοραζεις και τα συανρμολογεις..βεβαια οταν πας να κανεις κατι παραξενο ισως χρειστουν επεμβασεις.
πχ σε καποιο εκανα αλλες 2 τρυπες για να βγαλω εξτρα καλωδια. Σε αλλο περασα εξτρα δακτυλιδι για να βαλω πλακετα των 16μμ κτλ

Κανένα οικονομικό xm-l p60 dropin έχετε κατά νου; Θα το βάλω σε host wf-502b.
Αυτή την στιγμή έχω πάνω ένα xm-l t6 αλλά ως γνήσιο κινέζικο-φθηνιάρικο έχει το θέμα με το "next-mode memory".
Η αλλαγή του driver είναι εύκολη;

Ριξε μια ματια στο solarforce-sales.com.
πχ αυτο
http://www.solarforceflashlight-sales.com/product_detail.php?t=RB&s=40&id=369

Αναλογα αν υπαρχει ο driver που θες. Υποθετω οτι το δουλευεις με μπαταριες 18650.
Θα κανω μια δοκιμη το βραδυ για το πως δουλευουν οι πλακετες που πηρα προσφατα και θα σου πω
Αλλα τα ταχυδρομικα μπρος πισω δεν αξιζουν σε τιμη του παραπανω

Θέλω να ανοίξω το drop in του wf-502b μπας και μπορέσω να φτιάξω το θέμα με την ότι να 'ναι μνήμη με τοποθέτηση resistor.
Ωστόσο, όση δύναμη και να βάλω, δεν μπορώ να ξεβιδώσω το refrector...Μήπως δεν κάνω κάτι σωστά;
http://i39.tinypic.com/1zmgfvc.jpg

Για να λυσεςι το θεμα της μνημης πρεπει να αλλαξεις το προγραμματισμο του τσιπ ελεγχου...
τωρα απορω γιατι να μην ξεβιδωνει..φαινεται να ειναι κολλημενο? (με κολλα στα πασα?)
Βαλτο σε ενα ζιπλοκ σακουλακι, βραστο για 20 λεπτα και ξαναδοκιμασε

η πλακετα τυο δεν θα ειναι τετοια προφανως..τι βολταζ εχει?

πολυ πιθανον ειναι να το παρακαναν με την κολλα του λεντ και να επιασε στο κατοπτρο

Έκραξα τους Κινέζους σε ΠΜ γιατί δεν μου έστειλαν αντάπτορα για ευρωπαϊκή πρίζα για τον φορτιστή , επειδή η μπαταρία ήρθε με τάση κοντά στα όρια του over discharging και για την λάθος περιγραφή σχετικά με τη μνήμη του φακού. Μίλησα και για επερχόμενη αρνητική κριτική.

Αποτέλεσμα; πλήρης αποζημίωση.

Μα γιατί φοβούνται τόσο όταν ακούνε για άσχημη κριτική; =)