Τι είναι και τι να πάρω?

DonPitbull

New member
31 August 2016
38
Καλησπέρα στη παρέα. Ξαναποστάρω εδώ την ερώτηση διότι στο άλλο θέμα που ρώτησα κανείς δεν απάντησε. Με τα media player είμαι άσχετος δε ξέρω καν τι είναι οπότε θα κάνω την ερώτηση μου όσο πιο απλά μπορώ για να λάβω κι απλή απάντηση. Θέλω να συνδέσω έναν εξωτερικό σκληρό ή να συνδέω διάφορα usb sticks με ταινίες σε διάφορες ποιότητες και μορφές είτε με ενσωματωμένους είτε με εξωτερικούς .srt υπότιτλους. Ως επί το πλείστον Mkv αρχεία με DTS HD και πάνω ποιότητα. Σπάνια αλλά δεν αποκλείεται αν υπάρχει η δυνατότητα της αναπαραγωγής 3D. Επίσης αναπαραγωγή μουσικής mp3. Στο άμεσο μέλλον αν είναι δυνατόν θα συνδεθεί πάνω σε ενισχυτή και συγκεκριμένα αυτόν για να δίνει ήχο σε ηχεία κολώνες δαπέδου συγκεκριμένα αυτά και εικόνα στη tv συγκεκριμένα αυτή. Φυσικά όσο πιο οικονομικό τόσο το καλύτερο αλλά χωρίς να στερηθώ ποιότητας, λειτουργιών κτλ. Τι προτείνετε να αγοράσω κι από που (προτίμηση Ελλάδα αλλά όχι απαραίτητο)?

Το κακό με την περίπτωσή σου είναι ότι επέλεξες stereo ενισχυτή και όχι av receiver. Επειδή βλέπω ότι προτεραιότητα έχουν μάλλον οι ταινίες, τότε σε συμφέρει να πάρεις έναν av receiver με είσοδο hdmi έτσι ώστε συνδέοντας απλά το pc/laptop σου επάνω του να μπορείς να αποκωδικοποιείς όλα αυτά τα formats που θες (χωρίς να χρειάζεσαι media player). Το μόνο που ίσως χρειαστείς είναι ένα ασύρματο πληκτρολόγιο για να τα κάνεις όλα από τον καναπέ (από 30ευρω) και ένα καλώδιο hdmi (από 5ευρω).

Ο av receiver μπορεί να κάνει ότι κάνει ο στέρεο ενισχυτής αλλά όχι το αντίστροφο.

Επίσης το pc/laptop μπορεί να κάνει ότι ο media player (και πολλά παραπάνω) αλλά όχι το αντίστροφο.

Δες κάτι σαν αυτά:

https://www.skroutz.gr/s/4815474/Yamaha-RX-V377.html

https://www.skroutz.gr/s/7299555/Logitech-Wireless-Touch-Keyboard-K400-Plus.html

Τώρα αν θες ντε και καλά να πάρεις media player και να το συνδέσεις πάνω στον receiver φυσικά και μπορείς, αλλά δεν έχει νόημα καθώς το οποιοδήποτε pc/laptop θα είναι σαφώς ανώτερη λύση και ποιοτικά και πρακτικά.

Υ.Γ. Αν έγραφες πχ. ότι προτεραιότητα έχει η μουσική και ότι ακούς lossless αρχεία και παίζεις στην κατηγορία των 1000ε περίπου, θα σου έλεγα πάρε stereo ενισχυτη. Αλλά με 200ε και mp3 πραγματικά θα είναι κρίμα να πάρεις stereo ενισχυτή και όχι av receiver.

Last edited:
Το κακό με την περίπτωσή σου είναι ότι επέλεξες stereo ενισχυτή και όχι av receiver. Επειδή βλέπω ότι προτεραιότητα έχουν μάλλον οι ταινίες, τότε σε συμφέρει να πάρεις έναν av receiver με είσοδο hdmi έτσι ώστε συνδέοντας απλά το pc/laptop σου επάνω του να μπορείς να αποκωδικοποιείς όλα αυτά τα formats που θες (χωρίς να χρειάζεσαι media player). Το μόνο που ίσως χρειαστείς είναι ένα ασύρματο πληκτρολόγιο για να τα κάνεις όλα από τον καναπέ (από 30ευρω) και ένα καλώδιο hdmi (από 5ευρω).

Ο av receiver μπορεί να κάνει ότι κάνει ο στέρεο ενισχυτής αλλά όχι το αντίστροφο.

Επίσης το pc/laptop μπορεί να κάνει ότι ο media player (και πολλά παραπάνω) αλλά όχι το αντίστροφο.

Δες κάτι σαν αυτά:

https://www.skroutz.gr/s/4815474/Yamaha-RX-V377.html

https://www.skroutz.gr/s/7299555/Logitech-Wireless-Touch-Keyboard-K400-Plus.html

Τώρα αν θες ντε και καλά να πάρεις media player και να το συνδέσεις πάνω στον receiver φυσικά και μπορείς, αλλά δεν έχει νόημα καθώς το οποιοδήποτε pc/laptop θα είναι σαφώς ανώτερη λύση και ποιοτικά και πρακτικά.

Υ.Γ. Αν έγραφες πχ. ότι προτεραιότητα έχει η μουσική και ότι ακούς lossless αρχεία και παίζεις στην κατηγορία των 1000ε περίπου, θα σου έλεγα πάρε stereo ενισχυτη. Αλλά με 200ε και mp3 πραγματικά θα είναι κρίμα να πάρεις stereo ενισχυτή και όχι av receiver.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτά για τον ενισχυτή τα ξέρω αλλά το budget δεν είναι για πολλά. Τα ηχεία που έχω είναι nominal 95 watt / 8 Ohm και με ταβάνι τα 200 - 220 που κοστίζει ο Yamaha που αναφέρεις καλός αλλά δε σηκώνει και πολλά πολλά διότι είναι 100 watt / 6 Ohm ενώ στα 8 Ohm πέφτει στα 70 watt. Κινδυνεύει να καεί σε λίγο τσίτα τα γκάζια στην ένταση. Θέλω το media player διότι δε θέλω να δεσμεύω το laptop για τη θέαση ταινιών ή το άκουσμα μουσικής. Δεν είναι απαραίτητο να το συνδέσω με τον ενισχυτή και τα ηχεία. Πιο πολύ με "καίει" να έχω ένα μηχάνημα να αναπαράγει αυτά τα αρχεία πολυμέσων που αναφέρω με το τρόπο που προείπα.