Τι είναι τα "Σφραγισμένα";

Messenger

AVClub Addicted Member
31 January 2008
2,688
Αθήνα
Συχνά βλεπω στις αγγελίες "πωλείται σφραγισμένο το χχχ αντικείμενο" - ή "σφραγισμένο στο κουτί του" - και δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοεί η αγγελία....

Εσείς πως το καταλαβαίνετε;

ότι όποιος το αγόρασε δεν άνοιξε τη συσκευασία.

τώρα γιατί το αγόρασε είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Καμιά φορά τυχαίνει να γίνει μια αγορά π.χ. από το εξωτερικό κατά λάθος. Συνήθως μικρής αξίας και κάπως σπάνιο φαινόμενο, αλλά συμβαίνει.
Ή μπορεί κάποιος να αγοράσει κάτι και να το μετανιώσει για διάφορους λόγους.

Ή μπορεί κάποιος να έχει σφραγισμένα μηχανήματα στα κουτιά τους λόγω επικείμενης μετακόμισης που τραβάει εις μάκρος.... καλή ώρα! χεχε

Η σφραγίδα τι χρώμα έχει;
Σφραγίστηκε πριν τη σφαγή ή μετά;
Το σφαγείο είναι εγκεκριμένο ή βάζει μαϊμουδιάρικες σφραγίδες;
Όχι τίποτα άλλο, έχω κάτι fostex στο σπίτι με κώνο από μπανανόφλουδες... Μην τους την πέσει καμιά μαϊμούδα και μου τα κάνει καλοκαιρινά!

Πάλι καλά που σύμφωνα με την ΕΜΥ θα πέσει η θερμοκρασία...

Εμένα πάντως από μία εταιρία παρήγγειλα κάτι και μου εστειλαν δύο ίδια κατά λάθος...
Το ένα προσπάθησα να το επιστρέψω αλλά με έπεισαν να το κρατήσω όταν μου είπαν ότι θα έπρεπε να πληρώσω τα μεταφορικά... :award:

Οταν η κούτα είναι ανοιχτή,το μηχάνημα θεωρείται demo ή μεταχειρισμένο κι αυτομάτως πέφτει αναλόγως κι άλλων παραμέτρων κι η τιμή του...

Τώρα άν η κούτα είναι σφραγισμένη απο το εργοστάσιο κι όχι αργότερα(αφού ήδη έχει ανοιχθεί για οποιοδήποτε λόγο),δεν είναι και τόσο εύκολο να διαπιστωθεί.

Last edited:
Στην περίπτωση αμφιβολίας για το άν η συσκευασία έχει ανοιχθεί,πρέπει να επιστρατεύσουμε φακό και ν' αρχίσουμε να ψάχνουμε μηχάνημα,μπόρνες κλπ για σημάδια χρήσης.

Και δεν είναι υπερβολικό,γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι,που ξαναβάζουν το demo μηχάνημα στην κούτα,την ξανακλείνουν με ταινία και το πουλάνε για καινούργιο.

εγώ αγόρασα πάντως ενισχυτή και είχε προγραμματισμένους σταθμούς ραδιοφώνου.

λέω είδες η pioneer πως σκέφτεται το καταναλωτή. χαχα.

Re: Απάντηση: Τι είναι τα "Σφραγισμένα";

εγώ αγόρασα πάντως ενισχυτή και είχε προγραμματισμένους σταθμούς ραδιοφώνου.

λέω είδες η pioneer πως σκέφτεται το καταναλωτή. χαχα.

:BDGBGDB55:
Απίστευτο!
QC θα ήταν, για να μην σου έρθει κάνας καμένος.

Η σφραγίδα τι χρώμα έχει;
Σφραγίστηκε πριν τη σφαγή ή μετά;
Το σφαγείο είναι εγκεκριμένο ή βάζει μαϊμουδιάρικες σφραγίδες;
Όχι τίποτα άλλο, έχω κάτι fostex στο σπίτι με κώνο από μπανανόφλουδες... Μην τους την πέσει καμιά μαϊμούδα και μου τα κάνει καλοκαιρινά!

Πάλι καλά που σύμφωνα με την ΕΜΥ θα πέσει η θερμοκρασία...
LOL
Πολλά σφραγισμένα πουλιούνται πάντως...

για πχ. έτσι πούλησα το ασύρματο μοντεμ που μου έδωσε η forthnet... είχα ήδη αγκατεστημένο ένα μοντεμ και ενα ρούτερ... δεν υπήρχει λόγος αλλαγής... οπότε δόθηκε ως "σφραγισμένο".

Ε, σύντομα θα έχω και εγώ ένα τέτοιο σφραγισμένο routerάκι για πούλημα...
Σε αυτή την περίπτωση όμως η εγγύηση ισχύει;

BTW σε λίγο θα έχω και κάποια δόντια... Και αυτά σφραγισμένα με full εγγύηση.