Τι είναι το "miscompare error" στο Img burn;

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Εχθές πήγα να γράψω στο Img burn μία ταινία BR σε άδειο 50GB Verbatim και κατα τη διάρκεια του verification μου έβγαλε μήνυμα....

"Miscompare at LBA 9089088 Offset,0 file
\BDMV\stream\00000m2ts

Device: 0x00
Image file: 0x3D

Total errors in sector 2.038

Would you like to continue with the remainder of the disc?"

Πάτησα να συνεχήσει,έβγαλε και άλλα παρόμοια και κάπου πάτησα "ignore all",συνέχησε το veryfication και στο τέλος μου έβγαλε "Burning successfully completed" ενώ πάνω δεξιά έλεγε Miscompare errors: 2.088

1)Τι σόι βλάβη είναι αυτή και πόσο σημαντική;
2)Να κάνω veryfication γενικότερα;1η φορά έκανα εχθές,σε τι χρειάζεται;
3)Υπάρχει περίπτωση να παίζει σωστά το δισκάκι παρά την αναφορά βλάβης;
4)Να θυσιάσω και 2ο δισκάκι,θα κερδίσω κάτι;

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,464
North by Northeast
Το μήνυμα σημαίνει οτι αυτό που γράφτηκε στο δισκάκι διαφέρει σε κάποιο σημείο του απο το αρχικό αρχείο στο σκληρό δίσκο. Αν θυμάμαι καλά, συνοδεύεται απο κίτρινο θαυμαστικό;

Αιτίες πολλές:
- Μπορεί το drive να μην διαβάζει σωστά αυτό που έγραψε
- Μπορεί κάτι να επηρέασε την διαδικασία εγγραφής\ελέγχου
- Μπορεί απλά το drive να μην τα πάει καλά με τα δισκάκια που χρησιμοποιείς. Είχα τέτοιο πρόβλημα με Pioneer και δισκάκια Taiyo Yuden. Ενώ τα δισκάκια δούλευαν άψογα σε άλλα drives, το Pioneer δεν μπορούσε να τα γράψει σωστά.

http://forum.videohelp.com/threads/330292-Image-Burn-Miscompare?p=2045874&viewfull=1

Το πιθανότερο είναι οτι ο Η/Υ μπορεί να διορθώσει το λάθος κατα την αναπαραγωγή αλλά δεν είναι σίγουρο οτι θα μπορέσει να κάνει το 'ίδιο και μια stand-alone συσκευή.
Πάντα πετάω όσα διακάκια βγάζουν τέτοιο μήνυμα, εγώ όμως γράφω DVD των 0,30. Αν ήταν BD των 2, θα το ξανασκεφτόμουν.

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Δυστυχώς φίλε μου Κώστα,τα cd είναι αγορασμένα απο Ιαπωνία Verbatim 50GB βγαίνει περίπου 4 /τεμ και σκέψου οτι απο τα 30 τα 15 γράφτηκαν ελλατωματικά.

Πάντως παρόλα τα προβλήματα που αναφέρθηκαν στο veryfication η ταινία έπαιξε Α Ρ Ι Σ Τ Α 2ώρες ούτε καν να σκεφτεί να κολλήσει το Denon που την συγκεκριμένη ταινία την δοκίμασα 3 φορές και γράφτηκε λάθος (κολλούσε το player και πάγωνε η εικόνα για λεπτά).
Οπότε αντιλαμβάνομαι οτι αυτά τα miscompare errors δεν παίζουν καταλυτικό ρόλο στην αναπαραγωγή της ταινίας...

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,464
North by Northeast
Αν το σφάλμα ήταν σοβαρό, το IMGburn θα έβγαζε πιο ανησυχητικά μηνύματα. Τώρα απλώς προειδοποιεί οτι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα.

Το recorder που έχεις πρέπει να είναι LG, αν θυμάμαι σωστά. Ποιο μοντέλο;

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Έχω το LG BH10LS30.

Όσο αφορά την εγγραφή τα καίω με img burn x2 και παίζουν άψογα.
Ισως αν τα φόρτωνα και στον HDD σε αργή ταχύτητα να μην μου ξαναέβγαζαν παρόμοιο πρόβλημα.
Το πρόγραμμα φόρτωσης στον HDD είναι το Slysoft Any DVD και δεν σου δίνει δυνατότητα επιλογής ταχύτητας ανάγνωσης;

Υπήρξε μία ταινία που μου έβγαλε πλήρη αποτυχία στο veryfication και έπαιξε άψογα...

Last edited:

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,464
North by Northeast
Σε τι μορφή τα αντιγράφεις στον σκληρό; Το καλύτερο είναι να φτιάχνεις ISO μέσα απο το Imgburn και να το "καις" μετά.

Και εγώ έχω γράψει δισκάκια με τέτοια λάθη και έπαιζαν κανονικά αλλα δεν τα εμπιστεύομαι για μακροχρόνια χρήση.

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Iso δεν βολεύει,γιατί αφαιρώ κάποια περιττά στοιχεία απο το πρωτότυπο οπότε αλλοιώνεται το αυθεντικό.

Τι εννοείς δεν το εμπιστεύεσαι μακροχρόνια,μπορεί δηλαδή τώρα ένα δισκάκι να παίζει και μετά απο 3 χρόνια να μην παίζει?

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,464
North by Northeast
Κανένα μέσο δεν μπορείς να εμπιστευτείς οτι θα κρατήσει για χρόνια. Απλά αν η εγγραφή γίνει χωρίς σφάλματα, υπάρχει περίπτωση να κρατήσει περισσότερο.
Λέω "υπάρχει περίπτωση" επειδή DVD+R Taiyo Yuden που έγραψα πριν 3-4 χρόνια χωρίς αναφορές σφαλμάτων έχουν αρχίσει να σκαλώνουν.

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Πολύ κουφό πρόβλημα...

Δεν ήξερα οτι τα οπτικά μέσα συμπεριφέρονται διαφορετικά με την πάροδο του χρόνου...

Όχι οτι θα με αγχώσει,αλλά στη χειρότερη μετά από κάποια χρόνια που θα παρατηρήσω "αλλοίωση",τα ξαναγράφω.

Άρα λοιπόν,αν θέλω να δοκιμάσω να πετύχω εγγραφή χωρίς errors,μπορώ να δοκιμάσω άλλη μάρκα δισκάκι και να δω πως θα εξελιχθεί.
Εγώ επειδή θέλω να κάψω πολύ πράμα σε ταινίες,έχω μία λίστα στο excel που σημείωνω ποιες γράφτηκαν με λάθη ώστε και να δω στατιστικά τι αποτυχία
θα έχω στις 70 ταινίες που θέλω να κάψω αλλά και να ξαναγράψω μόνο αυτές...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες...