Τι ενισχυτή για Μουσική

Με ένα φιλτράκι στα 90Ηz στην έξοδο αν θυμάμαι καλά ο Yamaha. Το οποίο έχει νόημα μόνο αν το sub δεν έχει ρυθμιστικό αποκοπής (υπάρχουν και κάποια πολύ απλά που δεν έχουν). Άλλα είναι έξοδος προενίσχυσης.

Ποιο sub έχεις;

ειναι ενα μικρο 8" sub, eltax active rumble.

Eltax Rumble Subwoofer (Black)
Description
Features
- Active subwoofer
- High level in/High level out
- Danish Design

Specifications
System: Bass reflex
Sinus Max. power: 60 watts
Subwoofer: 200mm frontfiring
Crossover Frequency: 40-160Hz adjustable
Phase Changer: Yes
Volume control: Yes
Subwoofer RCA line-in: Yes
Speaker input terminals: Left, Right clip
Mains voltage: 230-240V / 50-60Hz
Power consumption stby.:
On / off automatic (stby.): Yes

58349e10f0e2293f1764b596.jpg

Σε ό,τι αφορά την είσοδο με τα RCA συνδέεις είτε ενισχυτή με έξοδο pre-out για το δεξί και αριστερό κανάλι, είτε κάποιον με sub-out (που είναι επί της ουσίας έξοδος μονοφωνική και των δύο καναλιών).

Στην περίπτωση της High Level παίρνεις σήμα είτε από τη δεύτερη έξοδο ηχείων, είτε αν δεν έχει ο ενισχυτής από την ίδια με τα ηχεία παράλληλα. Αυτή η σύνδεση είναι υποδεέστερη γιατί προστίθεται και ο θόρυβος των τελικών σταδίων του ενισχυτή.

Η έξοδος sub του Yamaha είναι από τα 90Hz και κάτω, επομένως το sub θα παίζει έτσι από τα 90Hz και κάτω. Αν επιλέξεις αυτή τη σύνδεση θα πρέπει τα ηχεία σου να μπορούν να καλύψουν τουλάχιστον μέχρι τη συχνότητα αυτή τις στάθμες που χρειάζεται.

Τα παραπάνω με γνώμονα το τι είναι διαθέσιμο, γιατί ιδανικά θα ήθελες λίγο καλύτερη διαχείριση με φίλτρο και για τα ηχεία. Όπως δηλαδή έχει η περίπτωση του HTR2067.

Σε σύγκριση με Hi-Fi ολοκληρωμένο, ο απολύτως βασικός 5.1 που έχεις είναι υποδεέστερος σε ηχητική ποιότητα. Από την άλλη όμως έχει το bass management για να ενσωματώσει σωστότερα το sub με τα ηχεία που και αυτό στο σύνολο μετράει ποιοτικώς επίσης.

Προσωπικά μου αρέσει ο ήχος των Marantz και Cambridge Audio σε αυτές τις κατηγορίες, είναι πιο audiophile, αλλά εσύ έχεις να ενσωματώσεις και το sub και δεν γίνεται με τις προαναφερθείσες μάρκες λόγω έλλειψης εξόδου προενίσχυσης. Γίνεται μόνο με τη High level in που όμως δεν είναι η καλύτερη επιλογή σε σχέση με τη σύνδεση προενίσχυσης.

δεν μπορω να παρω το line out σε αυτους τους ενισχυτες (ολοι εχουν απ οτι βλεπω) και να το παω στο sub (κι εκει να ρυθμισω crossover κλπ) ?

Πχ ο Marantz pm 5005 εχει recorder in out....μπορω να παρω απο εκει το stereo out και να το παω στην αντιστοιχη εισοδο του sub μου ?

για πες ποια μοντελα εννοεις απο τις 2 αυτες εταιρειες ...

Τα βασικά τους. Τους ΑΧΑ 25 και 35 από Cambridge και τους PM5005 και PM6006 από Marantz. Ανεξαρτήτως εξόδων εννοώ. Τα βάζεις στην πρίζα και καταλαβαίνεις αμέσως την κουλτούρα του καλόηχου μηχανήματος.

δεν μπορω να παρω το line out σε αυτους τους ενισχυτες (ολοι εχουν απ οτι βλεπω) και να το παω στο sub (κι εκει να ρυθμισω crossover κλπ) ?

Πχ ο Marantz pm 5005 εχει recorder in out....μπορω να παρω απο εκει το stereo out και να το παω στην αντιστοιχη εισοδο του sub μου ?

Όχι δεν γίνεται. Χρειάζεσαι μια έξοδο που να αυξάνει τη στάθμη της όσο αυξάνεις το Volume του ενισχυτή. Είτε μιλάμε για την RCA είτε για την έξοδο των ηχείων. Η REC out είναι σταθερή έξοδος, δεν είναι μεταβλητή.

oi 2 marantz δεν εχουν pre amp ουτε sub out... αρα δεν μου κανουν.
στη θέση σου θα σουτάριζα αυτό το sub.
βασικά σε μουσικό ενισχυτή δεν θά'βαζα καθόλου sub.
όμως μην παίρνεις τοις μετρητοις αυτό που λέω γιατί μπορεί να έχεις άλλα γούστα στο θέμα ...μπάσο.

εχω ακουσει τα ηχεια χωρις το sub και σαφως μου λειπει το μπασο .

αυτα τα ηχεια κατεβαινουν μεχρι 60-70 Ηζ.... δεν εινα αρκετο για να "νοιωσεις" το μπασο σε πολλα κομματια.

εχω ακουσει τα ηχεια χωρις το sub και σαφως μου λειπει το μπασο .

αυτα τα ηχεια κατεβαινουν μεχρι 60-70 Ηζ.... δεν εινα αρκετο για να "νοιωσεις" το μπασο σε πολλα κομματια.

Τον Denon τον 600αρι τον καινούργιο τον έχεις τσεκαρει; Ακούγονται τα καλύτερα στο net.

Ρίξε μια ματιά.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Επίσης υπάρχει review στον ήχο που κυκλοφορεί ,χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό..Απλά το αναφέρω.

στη θέση σου θα σουτάριζα αυτό το sub.
βασικά σε μουσικό ενισχυτή δεν θά'βαζα καθόλου sub.
όμως μην παίρνεις τοις μετρητοις αυτό που λέω γιατί μπορεί να έχεις άλλα γούστα στο θέμα ...μπάσο.

+1