Τι ενισχυτή για Μουσική

Συγνώμη βρε παιδιά αλλά τι ακριβώς είναι ο μουσικός ενισχυτής και τι σχέση έχει με το μπάσο;
Το ηχείο ή κατεβαίνει ή δεν κατεβαίνει στον συγκεκριμένο χώρο και αυτό δεν αλλάζει ότι ενισχυτή και να του βάλεις.

καταλαβαινω οτι μπορει το sub να φερνει δυσκολιες, αλλα μονο αν εχεις καλα ηχεια δαπεδου/βιβλιοθηκης, που κατεβαινουν πολυ χαμηλα δεν χρειαζεσαι sub.
Στο γραφειο μου τωρα, ουτε εχω τετοια ηχεια ουτε σκοπευω ν αλλαξω ηχεια.

Ειμαι πολυ ευχαριστημενος με τον ηχο τους και φυσικα τα οικονομικα δεν το επιτρεπουν επισης.

Τελος, , λογω χωρου, μονο πανω σε ραφια παιζουν τωρα, δεν υπαρχει χωρος να μπουν μεγαλα ηχεια...μονο μικρα , κι αυτα σχετικα ψηλα .

γι αυτο το λογο λεω οτι θελω και το sub....

κάτι καινούργια δικάναλα με μικρόφωνο καλιμπραρίσματος και audyssey που βγάζει η denon και η marantz ξεφεύγουν πολύ σε τιμές?

Συγνώμη βρε παιδιά αλλά τι ακριβώς είναι ο μουσικός ενισχυτής και τι σχέση έχει με το μπάσο;
Το ηχείο ή κατεβαίνει ή δεν κατεβαίνει στον συγκεκριμένο χώρο και αυτό δεν αλλάζει ότι ενισχυτή και να του βάλεις.

2κάναλο ενισχυτή για μουσική μόνο. όχι ταινίες

μα δε μιλαμε για ταινιες...ημουν ξεκαθαρος.

Απλα, αν σ ενα χωρο με τα ηχεια που εχεις και μπορεις να βαλεις (για διαφορους λογους) δεν εχεις το σωστο μπασο, χανεις τη μιση αισθηση.
Δεν μιλαω για υπερβολες...αλλα οταν εχεις ηχεια "βιβλιοηθηκς" που δεν κατεβαινουν χαμηλα, θελεις κατι για συμπληρωμα.

Προφανως η πιο σωστη λυση ειναι καλυτερα και μεγαλυτερα ηχεια...αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν γινεται.

Η δική μου εμπειρία είναι λίγο διαφορετική αλλά εξαρτάται και το πώς του αρέσει να ακούει κάποιος.
Ωστόσο πιστεύω ότι εάν ένα ηχείο οδηγηθεί σωστά και τοποθετηθεί σωστά, ειδικά σε ένα χώρο 10 τετραγωνικών δεν θα λείπει η αίσθηση του μπάσου ( σε φυσιολογικές ποσότητες)
Για παράδειγμα στο βίντεο που ακολουθεί παίζουν τα πρώην tannoy r1 που είχα με έναν λαμπατο με 45 watt σε σαλόνι ανω των 40 τμ και προσωπικά δεν μου έλειπε κάτι.

https://youtu.be/tL9RNhsabds

Επομένως άκου κάποιον ενισχυτή έστω και δοκιμαστικά και πράξε αναλόγως

κάτι καινούργια δικάναλα με μικρόφωνο καλιμπραρίσματος και audyssey που βγάζει η denon και η marantz ξεφεύγουν πολύ σε τιμές?

Δεν έχουν μικρόφωνο και η τιμή είναι υπερδιπλάσια του ορίου που έθεσε ο φίλος.

Έχουν bass management όμως, όλες τις ευκολίες που θα μπορούσε να ζητήσει σε δίκτυα wifi, Bluetooth, συνδεσιμότητα κλπ. Καλύτερος ήχος από έναν μέσο ενισχυτή AV, αλλά δεν φτάνει έναν αμιγώς Hi-Fi ολοκληρωμένο. Με πιο audiophile προσανατολισμό είναι σε σχέση με έναν αντίστοιχο επτακάναλο στην ίδια τιμή.

Η δική μου εμπειρία είναι λίγο διαφορετική αλλά εξαρτάται και το πώς του αρέσει να ακούει κάποιος.
Ωστόσο πιστεύω ότι εάν ένα ηχείο οδηγηθεί σωστά και τοποθετηθεί σωστά, ειδικά σε ένα χώρο 10 τετραγωνικών δεν θα λείπει η αίσθηση του μπάσου ( σε φυσιολογικές ποσότητες)
Για παράδειγμα στο βίντεο που ακολουθεί παίζουν τα πρώην tannoy r1 που είχα με έναν λαμπατο με 45 watt σε σαλόνι ανω των 40 τμ και προσωπικά δεν μου έλειπε κάτι.

https://youtu.be/tL9RNhsabds

Επομένως άκου κάποιον ενισχυτή έστω και δοκιμαστικά και πράξε αναλόγως

ωραιο setup, αλλα και ο χωρος επισης.
Εμενα ειναι γραφειο και δεν εχω δυστυχως την δυνατοτητα να ειναι τοσο καλα στημενο.

...γιατι πουθενα δεν υπαρχουν Onkyo ετοιμοπαραδοτοι ή για ακροαση , ενω ολοι οι υπολοιποι υπαρχουν ?

...γιατι πουθενα δεν υπαρχουν Onkyo ετοιμοπαραδοτοι ή για ακροαση , ενω ολοι οι υπολοιποι υπαρχουν ?

Γιατί μόλις άλλαξε η αντιπροσωπεία και προσπαθούν σιγά σιγά να μπουν στην αγορά. Έχω τσεκάρει την προϊοντική τους γκάμα στα πολυκάναλα όμως, για να δω που τοποθετούνται προϊοντικά οι Pioneer-Onkyo. Μερικά μοντέλα έχουν κάποιο νόημα ως προς την τιμή και αυτό που προσφέρουν.

Αν αποφάσισες να κάνεις ακρόαση, καλά έκανες. Λίγο δύσκολο να κουβαλάς δύο ηχεία και sub βέβαια, αλλά στην πράξη ένα 2.1 να συνδέσεις και να κάνεις ακρόαση δεν είναι δύσκολο.

Πάντα αυτό έκανα....

Και τα συγκεκριμένα ηχεία έτσι τα διάλεξα.

Όταν ειμαι έτοιμος θα κατέβω κέντρο και βλέπουμε.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Παρε τον yamaxa s 501 και καθαρισες μην ζορίζεσαι είναι και στα λεφτα που διαθετεις και εχει sub out οποτε για εμενα μην κανεις την ζωη σου δυσκολη! από εκει και περα οσα πιο πολλα λεφτα διαθετεις θα εχεις και περισσοτερες επιλογες !! :2thumb22sup:

Aμα εισαι και μερακλής και θελεις και ραδιο πας καρφωτα στον Cambridge audio sr 10 με 85 watt στα 8 ωμ και τα tannoy τα οδηγεις με ποιοτητα και επαρκεια αλλα ανεβαίνουμε στα 410 ευρω!!:music-smiley-005:

εκανα παλια ραδιοφωνο και ειναι η απολυτη συντροφια μου!
Εχω κι ενα μικρο tivoli στη κρεβατοκαμαρα και παιζει ολη μερα.

Θα τον δω κι αυτον που λες....

Με το ραδιοφωνο εχω μεγαλη τρεαλα και καψουρα εάν εχεις υπομονή και επιμονη κοιταξε και για μτχ όπως το sony 3 es και 5 es σε χρωμα σαμπανιζε σκοτωναν για την εποχη τους !!! εάν εκανες και ραδιοφωνο μπορει να σε ειχα παρει και τηλ για αφιερωση!!:ernaehrung004:

Ναι..Έχει πληθώρα καλών κριτικών..Υπάρχει και ο 800αρης ο οποίος δεν έχει τεράστια χρηματική διαφορά.

View attachment 169331

Ο 600 σάρωσε στα φετινά βραβεία στην Ιαπωνία .
Επειδή τα παρακολουθώ χρόνια αυτά τα βραβεία είναι αντικειμενικοί και στις ευρωπαϊκές εταιρίες .
https://youtu.be/cAQtGnYkxMc

Οχι, σαν δουλειά για να βγάλω τα προς το ζην, σαν φοιτητής.
Δούλευα και σαν dj σε μπαρ και ντίσκο....τόσο παλιά μιλάμε! :p

Οχι, σαν δουλειά για να βγάλω τα προς το ζην, σαν φοιτητής.
Δούλευα και σαν dj σε μπαρ και ντίσκο....τόσο παλιά μιλάμε! :p

πόσο παλιά δηλαδή;
είχα ένα αυτοταλάντωτο με 6146 πριν 37 χρόνια και έκανα λίγες εκπομπές μέχρι που με "μυρίστηκε" ο πατέρας μου και πήγε να μου μετρήσει τα παϊδια.
μετά για να "ξεχαρμανιάσω" στα ερτζιανά έπιασα δουλειά σε κέντρο CB για ταξί. παράνομο φυσικά..