Τι ενισχυτη;

• Φωτογραφική συνάντηση στην Αθήνα!

Αυτό το Σάββατο, στις δέκα το πρωϊ (10:00) στο Πάρκο Τρίτση. Λεπτομέρειες και συμμετοχές εδώ.

Μιχάλης Πικούνης

Established Member
18 June 2006
285
Προσπαθώ εδώ και καιρό να βρω τις απαντήσεις μόνος μου αλλά δεν νομίζω οτι τα καταφέρνω καλά - χρειάζομαι τις συμβουλές σας.

Θέλω να αντικαταστήσω έναν παλιό φτηνό Sony 5.1 ενισχυτή που έχω στο home theater μου με κάτι καλύτερο και δεν ξέρω τι να αγοράσω. Δεν θυμάμαι το μοντέλο του αλλά τον είχα πάρει 400 ευρώ περίπου πριν από 5 χρόνια.

Ο χώρος είναι περίπου 25-28 τετραγωνικά και τα ηχεία είναι B&W DM603S3 μπροστά, B&W LCR600S3 κεντρικό, B&W DS6 πίσω και B&W ASW600 sub. Η χρήση είναι κατά 95% για έργα και 5% για μουσική.

Η πηγή είναι ένα HTPC από όπου παίρνω αναλογικά το κάθε κανάλι ξεχωριστά και το δίνω στον ενισχυτή. Την αποκωδικοποίηση τη κάνει η κάρτα ήχου μου (Prodigy).

Καταρχήν θέλω να ρωτήσω αν θα είναι αισθητή η διαφορά από έναν καλύτερο ενισχυτή με τα ηχεία που έχω. Αν όχι, τότε δεν υπάρχει λόγος αλλαγής. Αν θα είναι αισθητή η διαφορά θα ήθελα να ξέρω:

1. Ποιος ενισχυτής θα ήταν καλό match για τα ηχεία ανεξάρτητα από το κόστος του
2. Ποιος ενισχυτής μέχρι 1300-1400 ευρώ είναι η καλύτερη αγορά για τη περίπτωσή μου.

Περιμένω με αγωνία τις συμβουλές σας!!

loipon!
kalitero ixo tha exeis an kanei tin apokodikopoiisi o enisxitis arkei na pareis psifiaka ton ixo apo tin ekastote pigi sou kai oxi analogika gia na deis anthropini tainia!kaloi pali enisxites einai i seira tis yamaha gia home theater.kai i sony episis exei bgalei kala kommatia tora alla den exo dokimasei kati....
pantos to pan einai na exeis psifiaki sindesi apo tis piges sou ston enisxiti gia na katalaveis tin poiotita ton ixeion sou!

kalo kouragio se auto pou psaxneis!

Απάντηση: Re: Τι ενισχυτη;

loipon!
kalitero ixo tha exeis an kanei tin apokodikopoiisi o enisxitis arkei na pareis psifiaka ton ixo apo tin ekastote pigi sou kai oxi analogika gia na deis anthropini tainia!kaloi pali enisxites einai i seira tis yamaha gia home theater.kai i sony episis exei bgalei kala kommatia tora alla den exo dokimasei kati....
pantos to pan einai na exeis psifiaki sindesi apo tis piges sou ston enisxiti gia na katalaveis tin poiotita ton ixeion sou!

kalo kouragio se auto pou psaxneis!

Θα σε παρακαλούσα πολύ εαν μπορείς να γράφεις Ελληνικά.Είναι πολύ δύσκολο και κουραστικό το διάβασμα με Λατινικούς χαρακτήρες.
Σε ευχαριστώ...

Το θέμα μου δεν είναι πως θα πάρω τον ήχο από τη πηγή μια και αφου ξεκινάει digital και καταλήγει αναλογικό το σήμα κάπου θα πρέπει να γίνει η μετατροπή. Το οτι γίνεται στο PC και όχι στον ενισχυτή δε νομίζω οτι επηρεάζει τόσο πολύ. Άλλωστε για ήχο hd είναι μονόδρομος μια και ο ενισχυτής που έχω δεν αποκωδικοποιεί hd ήχο.

Το ζητούμενο εδώ όμως είναι ποιος ενισχυτής είναι αντίστοιχος των ηχείων μου και αν θα καταλάβω διαφορά.

Καλημέρα Παιδιά
καλώς ήρθα στo forum :-)

Έχω ένα μικρο πρόβλημα και θέλω τη βοήθεια σας.
Είμαι νέος στον τομέα του ή χου και ψάχνω για ένα ενισχυτή .

Ένα κατάστημα μου πουλάει ένα Denon AVR 1804 στα 340 euro που είναι
έκθεμα σε βιτρίνα . Θα ήθελα πληροφορίες για αυτο τον ενισχυτή και αν
η εκθεση του (στη βιτρίνα) για 3 χρόνια θα επηρρεάσει (φθορά) τη λειτουργία του , καθώς και αν η τιμή του είναι καλή.

Επίσης έχω αγοράσει 2 ηχεία B&W DM603S3 150watt και θα ήθελα να ξέρω
αν ταιριάζουν με αυτό τον ενισχυτή

ευχαριστώ
και happy new year:popcorn:

Παρακαλω τους συντονιστες να μεταφερουν το παραπανω ποστ σε νεο thread - ας μη ξεφυγουμε απο το αρχικο θεμα μπας και καταφερω τελικα να αποφασισω τι ενισχυτη πρεπει να παρω!!

Έχω διαβάσει τα πάντα και εδώ και σε forums στο εξωτερικό αλλά αυτό που ψάχνω δεν το βρίσκω. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το κομμάτι του video processing των avrs - μόνο ο ήχος. Όλες οι συζητήσεις είναι γύρω από το τι video περνάει ο κάθε ενισχυτής, τι upscaling κάνει κλπ κλπ αλλά κανείς δεν φαίνεται να δίνει σημασία στον ήχο.

Και αυτό είναι που με ανησυχεί. Δεν θέλω να δώσω 1000 ευρώ για να πάρω έναν ενισχυτή που θα έχει παρόμοιο ήχο με το μικρό Sony μου αφού δεν θα χρησιμοποιήσω το video κομμάτι του!

Λίγη βοήθεια παρακαλώ!!

Θα πρότεινα τον Yamaha RXV-2700, το μοντέλο που μόλις αντικαταστάθηκε από τον 3800, ώστε να συμπεριληφθούν τα νέα ηχητικά φορμά.
Αν τον βρεις γύρω στα 900 ευρώ θα είναι καλή ευκαιρία. Ναι, θα έχεις τρομερά καλύτερη ποιότητα από τον φτηνό σου Sony. Προσφέρει πολύ καλή καλλιέργεια στον ήχο και άφθονη ισχύ.

Να συμπληρώσω ότι καλό θα είνα όταν πάρεις τον νέο σου receiver, να του στέλνεις ψηφιακά τον ήχο μέσω coaxial, για να κάνει εκείνος τον διαχωρισμό των καναλιών.

Τελικά αποφάσισα να πάρω έναν Denon A11 ελαφρά μεταχειρισμένο σε πολύ καλή τιμή - νομίζω πως αν και παλαιότερος θα είναι καλύτερος ηχητικά από τις επιλογές που είχα για καινούργιο. Αύριο θα τον έχω λογικά οπότε θα ξέρω αν έκανα τη σωστή επιλογή!

θα σου προτεινα να δεις τους pioneer vsx-1017 και onkyo sr-605 στα 770 ευρο και 890 ευρο αντιστοιχα