Τι έπαθε το subwoofer;

SurfDrifter

Established Member
25 July 2007
159
Γειά σας φίλτατοι!

Έχω ένα Roister subwoofer όπου είχε μείνει στην αχρηστία για καμιά 5αριά χρόνια και όταν το συνδεσα και το έβαλα στη πρίζα, έβγαζε έναν συνεχόμενο βόμβο, είτε ήταν, είτε δεν ήταν ανοιχτός ο ενισχυτής.

Δοκίμασα και άλλα καλώδια, αλλά πάλι το ίδιο. Μπας και ξέρει κανείς αν είναι επισκευάσιμο το πρόβλημα ή να αρχίσω να μοιράζω κόλυβα;

Πονηρή μου φαίνεται η απάντηση!!!

Βασικά η σκέψη μου είναι αν φτιάχνεται να το βάλω σε ένα μικρό δωμάτιο που θα παίζω Playstation. Οπότε φτιάχνεται το sub, ή θέλετε να μου το "φάτε" όσο-όσο; :)

Συνήθως ο βόμβος είναι από κάποιον πυκνωτή που τα έχει παίξει ή κάποια επαφή που θέλει καθάρισμα. Ίσως και από κάποιο βραχυκύκλωμα.
Από τη στιγμή που το κουτί δεν είναι σπασμένο, το woofer δεν έχει σκιστεί και δεν έχουν καεί τα τρανζίστορ εξόδου, το κόστος επισκευής είναι λογικό. Go for it...

Απάντηση: Re: Τι έπαθε το subwoofer;

Πονηρή μου φαίνεται η απάντηση!!!

Βασικά η σκέψη μου είναι αν φτιάχνεται να το βάλω σε ένα μικρό δωμάτιο που θα παίζω Playstation. Οπότε φτιάχνεται το sub, ή θέλετε να μου το "φάτε" όσο-όσο; :)

Τι σύμπτωση! κι εγώ αυτό σκεφτόμουν! :ernaehrung004:

Λοιπον. ΔΕΝ φταίει το subwoofer. Ο ενισχυτής μου φταίει. Σύνδεσα και ένα Samson subwoofer και ο βόμβος είναι ακόμα χειρότερος...

Προφανώς θέλει φτιάξιμο, που μάλλον δεν θα ασχοληθώ μιας και θα πάρω κάποιον Yamaha ενισχυτή

Ευχαριστώ πάντως!

Βασικός Κανόνας!

Ξεκινάμε πάντα από τα απλά.

Για έλεγξε το καλώδιο που συνδέει το σαμπ πριν αλλάξεις ενισχυτή:grandpa:

Λοιπον. ΔΕΝ φταίει το subwoofer. Ο ενισχυτής μου φταίει. Σύνδεσα και ένα Samson subwoofer και ο βόμβος είναι ακόμα χειρότερος...

Ακριβώς όπως είπε και ο φίλος Fuse. Άρχισε να παίζεις με τα καλώδια. Ίσως να είναι και κάποια επαφή που να θέλει καθάρισμα.