Τι Φακο?

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,346
Samos!
παιδες τωρα ανακαλυψα οτι υπαρφχει ολοκληρο παρτ εδω για φακους!!!!
Για πειτε μια γνωμη κ σε μενα τον ασχετο!! Βρισκω στο ebay ενα καρο φακους!
Βασικα χρειαζομαι ενα φακο, σχετικα μικρο, αλλα οσο δυνατοτερο γινεται..Σε λογικη τιμη, μεχρι 20-25ε..
Καμια προταση?

παιδες τωρα ανακαλυψα οτι υπαρφχει ολοκληρο παρτ εδω για φακους!!!!
Για πειτε μια γνωμη κ σε μενα τον ασχετο!! Βρισκω στο ebay ενα καρο φακους!
Βασικα χρειαζομαι ενα φακο, σχετικα μικρο, αλλα οσο δυνατοτερο γινεται..Σε λογικη τιμη, μεχρι 20-25ε..
Καμια προταση?
απο ελλαδα φιλε αυτον http://www.batteries.gr/product.asp?catid=1937 ή αυτον πιο δυνατο http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3681
αλλιως απο εξωτερικο για περισσοτερες επιλογες περιμενε να σε ενημερωσουν τα υπολοιπα παιδια

Καλώς τον Σήφη, θα σου πρότεινα να δεις τα ITP A2 EoS , παίρνει ΑΑ(αν θες πιο μικρό το Α3 eos παίρνει ΑΑΑ) μπαταρίες , ιδίως αν πάρεις τις ατσάλινες εκδόσεις που είναι πιο ωραίες και ανθεκτικές(και πιο βαριές ωστόσο) νομίζω θα σου βγουν εντός προϋπολογισμού.
Τέλος, Τα quark mini AA με το κουπόνι κ green packaging κ τα δωρεάν μεταφορικά θα σου βγει λιγότερο από 30 ευρώ....

@ sifis_samos:
Aν η "λογική τιμή" κυμαίνεται στα 20-25 ευρώ, μάλλον δε θέλω να σου δείξω τη συλλογή μου... :blush: :o :eek:

Μα και να τη δείξεις δε θα καταλάβει την αξία της και θα του φανεί παρανοϊκό, σίγουρα για το καθένα τα λογικά όρια είναι διαφορετικά!

Δεν έχεις ρε yuk κάτι που να κάνει 20-25 ευρώ?Έστω κανά switch? :p

Ευχαριστω για ολα παιδια.. Κοιταξτε, θα θελα κατι μικρο μεν, αλλα οχι κ μινιατουρα ε! Πχ αποδεκτο μεγεθος να πω κατι σαν δυο μπαταριες D σε σειρα (οι μεγαλες δε ειναι οι D?) δηλαδη διαμετρο καπου 3cm να πω, κ μηκος μεχρι 15-17 cm max....
Τωρα οσον αφορα τιμες, ε αμα κανει πχ 40-50ε κ πραγματικα αξιζει το παραπανω 20αρικο τοτε δε το σκεφτομαι.. Κ το λεω αυτο γιατι πχ στο ψαροτουφεκο ξερω τι σημαινει καλος φακος, κ το 60αρι το δωσα χωρις 2η κουβεντα!

μην υποτιμας αυτον που σου προτινα πιο πανω. Αλλα να ξερεις κατι. Οτι και φακο να παρεις πανω απο μιση ωρα μεσα στο νερο δεν θα τον εχεις.

Τελικά έχω φακό που κάνει κάτω από 25 ευρώ!!!
Παίρνει 3xA76 και αποδίδει "εκτυφλωτικό" φως για κανά 10λεπτο. :p
Toν απέκτησα δίνοντας 2 DVD από εφημερίδα σε έναν συνάδελφο...

8Tg6C.jpg

(Σόρρυ για το οφ τόπικ)

Καλα, ναι.. δε τον θελω για υποβρυχια χρηση.. Γενικα για τ αμαξι τον θελω.. Να ξερω οτι οταν τον χρειαστώ θα αναψει, κ να φεγκει καλα!

να το πω παλι για αλλη μια φορα. Ολοι μας εδω μεσα εχουμε (μαζι με μενα και πρωτο απο ολους) μπερδεψει την χρησημοτητα του φακου.

Ενας φακος ειναι κατα αναγκη για την απωλεια του φωτος. Σε ενα απολυτο σκοταδι δηλαδη ή σε μια αναγκη σε σκοτινα μερη που δεν φτανει καθαρο φως για να δουμε. Για παραδειγμα οπως ειπες στο αυτοκινητο.

Παιδια μην περιμενουμε απο τον πιο δυνατο φακο να μας κανει την ΜΕΡΑ...ΜΕΡΑ.

αυτο που κανουν οι φακοι ειναι να κανουν την ΝΥΧΤΑ...ΜΕΡΑ.

Τουλαχιστον αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι ο PREON I ειναι μικρος αλλα δυνατος.

να προσθεσω κατι..θα θελα να μη χρησημοποιει ακριβες μπαταριες, και να βρισκονται ευκολα, οπως πχ ΑΑ η ΑΑΑ...Kαι κατι αλλο..Θα μου αρεσε να χει ρυθμιζομενη δεσμη. Δηγλαδη αν γινεται κ να ναι συγκεντρωμενη αν θελω να "σημαδεψω" κατι, αλλα και να ανοιγει λιγο πχ για πεζοπορια.

ασυτο ζεχνατο σχεδον.....ειναι διαφορετικη η φυση των λεντ....εκτος και αν ο φακος χρησιμοποιεει ειδκα οπτικα....

Προτεινω solarforce L2R με 2ΑΑ....απο ebay..βασικα παρε ξεχωριστα το σωμα και ξεχωριστη μοναδα λεντ (5 λειτουργιεσ)

διαφορετικα
shiningbeam.com

http://www.shiningbeam.com/servlet/the-180/Romisen-RC-dsh-29-II-Q5/Detail
http://www.shiningbeam.com/servlet/the-214/**NEW**-Romisen-RC-dsh-N3-II/Detail
o romisen εχει ρυθμιζομενη δεσμη

γενικα αυτοι ειναι στο κατωφλι των καλων φακων σε κατασκευη και επιδοσεις....

Α! και το μεγεθος που δεχεσαι ειναι ΜΕΓΑΛΟ ΠΙΑ

ασυτο ζεχνατο σχεδον.....ειναι διαφορετικη η φυση των λεντ....εκτος και αν ο φακος χρησιμοποιεει ειδκα οπτικα....

Προτεινω solarforce L2R με 2ΑΑ....απο ebay..βασικα παρε ξεχωριστα το σωμα και ξεχωριστη μοναδα λεντ (5 λειτουργιεσ)

kospap, πολύ ωραίος φαίνεται ο solarforce. Όμως ίσως τα 17.2cm που είναι το μήκος του ίσως είναι πολλά για να τον έχεις σε ένα ντουλαπάκι.
Μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο με μια ΑΑ γιατί με ενδιαφέρει και εμένα;

kospap, πολύ ωραίος φαίνεται ο solarforce. Όμως ίσως τα 17.2cm που είναι το μήκος του ίσως είναι πολλά για να τον έχεις σε ένα ντουλαπάκι.
Μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο με μια ΑΑ γιατί με ενδιαφέρει και εμένα;

ναι αλλα ειναι ο καλυτερος συμβιβασμος μεταυ επιδοοσεων (160-170 πραγματικα Λουμενς) και τιμης και ευκολων μπαταριων.....

εχω αγορασει εναν για εναν ασυνομικο και εναν για στρατιωτικο....

Για τον αλλο.......δεν τρελαινομαι γαι τις τρεις ΑΑΑ...μου ηρθε καταλαθος ενας κια τον κρατω για δωρο σε ανθρωπο που δεν θα το χρησιμοποιει πολυ.....

ανδ θες κατι μικροτερο παρε τον Romisen....αν βγαλεις την επεκταση του σωματος δουλευει με μια Cr123.....α κια ενας φιλος τον χρησιμοποιεει για ελεγχουσ σε αυτοκινητα οταν κανουν παγανα (μικτο κλιμακιο)

Last edited:
ναι αλλα ειναι ο καλυτερος συμβιβασμος μεταυ επιδοοσεων (160-170 πραγματικα Λουμενς) και τιμης και ευκολων μπαταριων.....

Μάλλον έχεις δίκιο.
Να σε ρωτήσω, αυτός ίδιος δεν είναι με αυτόν που προτείνεις; Νομίζω ότι φοράει το ίδιο led αλλά δεν είναι 5 mode. Σωστά;

νια και για αυτο λεω να τον παρεις κομματι κομματι.....

προσοχη μην παθεις οτι επαθα...αγορας τα κομματια απο το μαγαζι αλλα σε διαφορετικο νομισμα.....

οποτε η παραγγελια δεν εγινε πακετο αυτοματα και μαλλον εχασα και την εκπτωση στα ταχυδρομικα