Τι Φακο?

κρεμασμενο φακο 18650 με ασπρο διαχυτη...ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Διαχυτο φως σαν λαμπας

ουτε φαναρια ουτε αλλες μακακιες.....

Να σου πω την αλήθεια δεν είχα σκεφτεί ποτέ αυτή την λύση για camping!! Να ρωτήσω, γιατί 18650 και όχι ΑΑ?? Επειδή έχουν συνήθως πιο πολλά lumens ή για κάποιο άλλο λόγο?

γιατι εχουν πολυ μεγαλυτερη ενεργειακη πυκνοτητα.
Για αυτη την δουλεια εχω εναν φακο με 2 18650 και ρυθμιζομενη ενταση, αλλα με μια 18650 κια την χαμηλη σκαλα θα σου βγαλει μερικες ωρες...

Έχεις κάτι στα υπόψιν να προτείνεις που να έχει και diffuser?

Τι φακό θα προτείνατε για χρήση camping?

Eνας αξιοπιστος φακος 1χΑΑ, πραγματικο πολυεργαλειο, που δεν εχει διαφημιστει πολυ ειναι o FENIX MC11.
Τον χρησιμοποιω συχνα κυριως στα μαστορεματα μου. Στεκεται και κρεμιεται οπου θες. Εχει μια εξαιρετικα βολικη σπαστη κεφαλη. Εχει και diffuser. Aξιζει να τον εχει κανεις υπ´οψιν.

201312511261978210.jpg

2881_Egen_import_Fenix_MC11_1.jpg

20kzukw.jpg

Δεν ξερω αν εχει διακοπει η παραγωγη του, δεν εχω ακουσει για νεο μοντελο δηλαδη, αλλα μπορει να βρεθει σε μαγαζια.

Έχεις κάτι στα υπόψιν να προτείνεις που να έχει και diffuser?

υπαρχουν διαφορα μοντελα αναλογως του φακου
http://www.dx.com/p/tank007-portabl...tank007pt10-tr01-flashlight-more-white-260761
http://www.solarforceflashlight-sales.com/product_detail.php?t=FA&s=27&id=211
http://www.nitecore.com/productList.aspx?cid=115
http://www.fenixlight.com/ProductSeries.aspx?cid=6&tid=20

καποια σαν το πρωτο ειναι λιγο κωνικη η υποδοχη και τεριαζει σε πολλους φακους

Last edited:
Χιώτη 81 lumens δεν είναι λίγα; Εγώ τον θέλω πιο πολύ για μέσα στην σκηνή αλλά να βλέπω καλά μην χρειάζεται να τον πάρω στο χέρι, έχω τον LD41 που πιστεύω πως με το diffuser θα με καλύψει αλλά να πω την αλήθεια τον λυπάμαι να τον πάρω και να γεμίσει σκόνες και άμμο. Οπότε ψάχνω κάτι πιο φθηνό (εάν γίνεται) κάτι που να μην με νοιάζει και κάτω να πέσει.

Προσωπικα για σκηνη/δωματιο τον βρισκω ιδανικο κυριως γιατι επιδεχεται πολλες ρυθμισεις κεφαλης και αρκετες εναλλακτικες για κρεμασμα/στησιμο γενικοτερα.
Δεν νομιζω οτι μεσα σε σκηνη θα χρειαστει να τον βαλεις πολλες φορες στο high mode. H φωτεινοτητα ειναι μια χαρα για τετοια χρηση και το λεω επειδη τον εχω, οχι θεωρητικα.

Αλλη εναλλακτικη ειναι ο φακος κεφαλης Fenix HL21/22. Eρχεται και αυτος με diffuser oπως και ο MC11, διοτι μεσα στις κυριες χρησεις τους ειναι και τα camping activities.

Ο LD41 ειναι too much για camping. Καθε φακος εχει την βελτιστη χρηση του.

Οι δυο μικροι φακοι παραπανω ειναι φακοι 'εργαλεια' κατα τη γνωμη μου, με τον φακο κεφαλης να εχει τα πρωτεια.

μεσασ την σκηνη και με 15 λουμενσ το βαρδυ εισαι μια χαρα, ειδικα αν ειναι ανοιχτοχρωμη απο την μεσα οψη....

Καλημέρα, δηλαδή λέτε πως αν διαλέξω έναν από αυτούς τους τρείς (hl21, hl22, mc11) πιστεύεται ότι θα με καλύψει πλήρως?? Ήθελα κάτι να το κρεμάσω μέσα στην σκηνή επάνω στο κέντρο αλλά να φωτίζει καλά όλη την σκηνή (5 ατόμων είναι). Αν τον βάλω στο high mode θέλω να το κάνει μέρα μέσα.

να υποθεσω οτι μιλας για σκηνη που μπορει κανεις να σταθει ορθιος? Και με τον κοσμο πχ να τρωει και να παιζει μπιριμπα?
Τοτε χρειαζεαι 500-600 λουμεν τουλαχιστον.
Για μια σκηνη 2-3 ατομων που φτανει στο υψος της μεσης, και το μονο που θες ειναι να αλλαζεις ρουχα και να διαβαζεις κανενα βιβλιο τοτε θες 100+ με 10 λουμεν

Κοίτα η σκηνή είναι 4 ατόμων αλλά μπορούν να κοιμηθούν και παραπάνω, είναι αρκετά μεγάλη για 4 άτομα. Χωράει κολλητά 6 άτομα ξαπλωμένα. Όχι δεν φτάνει στο ύψος της μέσης, να σταθείς όρθιος μπορείς αρκεί να κατεβάσεις το κεφάλι λίγο. Απλά για να μην μπλέκω με διάφορα φώτα και φακούς ήθελα έναν να τον κρεμάσω επάνω στο κέντρο και να φωτίζει καλά!! Τι λέτε λοιπόν?

Τους εχω και τους δυο και ειναι πολυ καλοι γενικα και σε φωτεινοτητα και σε διαρκεια. Και κρεμιουνται και στεκονται.
Ομως εχουν 2 σκαλες και strobe. To strobe ειναι ουσιαστικα αχρηστο. Η δυο σκαλες ειναι πολυ κοντα σε φωτεινοτητα. Δηλαδη high και λιγο λιγοτερο high.
Δυστυχως τους λειπει ενα σωστο μεσαιο mode και ενα χαμηλο.