Τί φωτογραφίζετε συνήθως;

Greg61

Senior Member
Πού έχετε χρησιμοποιήσει τα περισσότερα απ' τα μέχρι τώρα "κλίκ" της μηχανής σας;
Ποιές εστιακές αποστάσεις χρησιμοποιείτε περισσότερο;

Οι δικές μου λήψεις, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αφορούν ταξιδιωτικές - αναμνηστικές φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων τοπίων κλπ. Αυτές οι λήψεις έγιναν με τον Sigma 18-200, στο (εκτεταμένο) εύρος εστιακών αποστάσεων που δίνει αυτός ο φακός.
Ακολουθούν οι οικογενειακές λήψεις. Σ' αυτές χρησιμοποιήθηκαν και οι τρείς φακοί μου, μέ προτίμηση όμως πάλι στον Sigma 18-200 λόγω της ευκολίας που παρέχει το εκτεταμένο εύρος του φακού.

Εγω φωτογραφιζο οτιδηποτε κινιτε γρηγορα ειτε αεροπλανο με ταχυτητα μεγαλη ειτε πουλι και αλλα απροβλεπτα απροοπτα πραγματα .
Μου αρεσει και η φωτογραφια γαμου μονο σαν εξτρα φωτογραφος να μπορω να γυριζω στα περιξ ανενοχλητος και να τραβαω οτι θελω και οπως θελω φυσικα να ειναι και η νυφη και ο γαμπρος φαν ατομα .

Όχι Γρηγόρη εγώ απλά το σκεφτόμουν και κοίταγα τα άλμπουμ μου να δώ τι βγάζω συχνότερα!

Κυρίως πορτραίτα, βγάζω εγώ απο ότι φαίνεται, με πρώτο τον ευατό μου.... Τα περισσότερα είναι σκηνοθετημένα. Φταίει το 365 Days Project βέβαια. Μετά έρχεται σε κοντινή δεύτερη θέση η κοπέλα μου (που έχει πλέον αποκτήσει τον προσωπικό της φωτογράφο χεχε) και έπονται οι φίλοι μου γενικότερα.
Μετά λίγο απο όλα, δεν κυριαρχεί κάτι. Δρόμου δεν βγάζω πολύ άμα τύχει περισσότερο...

εγω περναω απο φασεις. Τελευταια κοιταω για patterns, lines, shapes. H επισημη αγαπημενη ειναι τα landscapes βεβαια.

Αλλα παιζει ρολο και που ειμαι. Σε ταξιδι, landscapes και street photography. Στην Αθηνα landscapes (Λαγονησιου, Σαρωνιδας κλπ) και κανα πορτρετο (τελευταια).

Το αφήσαμε λίγο αλλά δεν είναι καθόλου αδιάφορο Γρηγόρη,
Εγω περισσότερο φωτογραφίζω τοπία, φύση αλλά αστικό τοπίο.
Επίσης μου αρέσει η φωτογραφία δρόμου, μικρά γεγονότα που δείχνουν ότι η φωτογραφία είναι μόνο μια τυχαια στιγμή στο πέρασμα του χρόνου.

Τοπίο θα έλεγα... από "κανονικό" τοπίο μέχρι λεπτομέρειες (φυτά, άνθη, ζώα ως τμήμα του τοπίου). Λίγα πράγματα από αστικό τοπίο. Μερικά κοντινά, μάκρο... Μερικά πορτρέτα, κυρίως τα σπόρια. Ό,τι βρω ενδιαφέρον, γενικώς.

Από εστιακά μήκη, παίζει πολύ η περιοχή μεταξύ 15 και 24mm (σε APS αισθητήρα μιλάμε), αρκετά η 100 μέχρι 200mm, πιο λίγο τα 35-50-80mm. Σπανίως τα 300mm.

Εγω περισσότερο πορτρέτα κυριως την αδερφη μου γιατι μαρεσει οπως βγαινει στις φωτο, μετα φιλους και οικογενια. Επισης βγαινω βολτες τωρα τελευταια στην Αθηνα για τοπια και διαφορες λεπτομεριες και παιζω και λιγο με φως απο flash. Οι φακοι που χρησιμοπιω περισοτερο ειναι 11-22μμ και 50μμ (επι2 στην olympus), και μαρεσει να εχω μονο ενα φακο πανω μου γιατι σε περιοριζει και σε αναγκασει να σκεφτεις πριν βγαλεις φοτο.
Νικολιο wazzup????:)

Αστικό τοπίο και μνημεία(με πρόγραμμα), μουσεία (με πρόγραμμα), μοναστήρια (με πρόγραμμα), φύση, νεκροταφεία στρατιωτικά, φαγητό (έτοιμο), φρούτα, ψάρια στη λαική αγορά.

Το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω ματι να δω τι αξιζει να φωτογραφηθει, πως, που, ποτε κτλ οποτε φωτογραφιζω οτι να ναι με αποτελεσμα να μην.... βλεπεται καμμια ληψη... εξ ου και η μη συμμετοχη μου με ανεβασμα φωτογραφιων...:slapface:

Το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω ματι να δω τι αξιζει να φωτογραφηθει, πως, που, ποτε κτλ οποτε φωτογραφιζω οτι να ναι με αποτελεσμα να μην.... βλεπεται καμμια ληψη... εξ ου και η μη συμμετοχη μου με ανεβασμα φωτογραφιων...:slapface:

Ο Αλέξιος Θεοδίνιος έχει καλό μάτι. Δείξτου φωτο και θα σου πει τί αξίζει....

off topic.
Ilia αν τα αγγλικα σου ειναι καλα παρε απο το amazon το βιβιλιο του Freeman, "the photographer's eye". παρα πολυ καλο.

off topic.
Ilia αν τα αγγλικα σου ειναι καλα παρε απο το amazon το βιβιλιο του Freeman, "the photographer's eye". παρα πολυ καλο.

Με τα αγγλικα καλα τα παω, με τα βιβλια... οχι και τοσο...:flipout:

Θα το δω ομως, αν και δεν ξερω αν ειναι κατι που βελτιωνεται με θεωρια... ευχαριστω οπως και να χει :a0210:

@Βλαση, τον Αλεξη θα τον αφησω να τελειωσει με τις εξετασεις του και μετα... "βλεπουμε"!!!

Καταρχήν ευχαριστώ για τα καλά λόγια παιδία! Σας θεωρώ δασκάλους μου εδώ και είναι πολύ ενθαρυντικό να έχω την αποδοχή σας!

Ηλία ένας τρόπος υπάρχει και αυτός είναι η εξάσκηση! Τράβα συνεχώς, ευτυχώς το ψηφιακό δεν κοστίζει τίποτε! Και όπως λεεί και nilo αν δεν βαριέσαι δές και κάποιο βιβλίο. Αυτό του Freeman το έχω και εγώ και είναι πραγματικά εκπληκτικό. Αναλύει ένα ένα όλα τα συστατικά της σύνθεσης με παραδείγματα και πολλές φωτογραφίες. Το προτείνω!

Και να βλέπεις πολλές φωτογραφίες απο άλλους. Γράψου στο flickr και χάζευε να δείς τί βγάζουν όλοι εκεί. Κάτι θα δείς που σου αρέσει και θέλεις να το δοκιμάσεις και μόνος σου.