Τι φταίει απ' όλα;

Φίλε konandrio,

Έγραψες:
Παιξε λιγο με τα ΗΖ για να πετυχεις καλυτερη κινηση, δεν ειναι απαραιτητο να βαλεις το μεγαλυτερο, εχει να κανει με τα καρε της ταινιας, μην θυσιασης το hdmi με vga, η μερα με τη νυχτα

Συμφωνώ μαζί σου ως προς τα Hz. Τα περισσότερα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απαραιτήτως καλύτερα. Το βέλτιστο θα ήταν να βάλει ένα ακέραιο πολλαπλάσιο των καρέ της ταινίας.
Ως προς το VGA όμως... Γιατί ανοίγεις τέτοιο θέμα; :devil-smiley-029:
Για να μην πλατιάσω, θα έλεγα πως θεωρώ πως στην πράξη μία σύνδεση HDMI παρέχει καλύτερη ποιότητα σε σχέση με την VGA σύνδεση λόγω των περιορισμών που θέτουν τα DACs της κάρτας γραφικών του Η/Υ και του μόνιτορ που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εγγενώς ψηφιακό.
Ως προς τη συνδεσμολογία VGA γενικά ως αναλογική σύνδεση, αν κάποιος έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό που φυσικά περιλαμβάνει καλώδια με πολύ υψηλό bandwidth, αναλογικό μέσο ως μονιτορ και αναλογική πηγή ή τρομερά ισχυρά/ποιοτικά DACs, μπορεί να μεταφέρει αναλύσεις πολύ πάνω από FullHD και απεριόριστο βάθος χρώματος.
Αναφέρω αυτά για να μην θεωρήσει ο φίλος #@george@# πως η ποιότητα εικόνας του BD υπολείπεται σημαντικά. Για να δεις διαφορά μέρα-νύχτα πρέπει να έχεις άθλια DACs στην κάρτα γραφικών (ο φίλος έχει ATI 5670 με 400MHz DACs μάλλον), άθλιο καλώδιο (φίλε #@george@#, αν έχεις τέτοιο ήρθε ο καιρός να το αλλάξεις) και άθλια ADCs στην TV.

Φιλε μου το λεω λογω εμπειριας, αν βγαλω το hdmi και βαλω vga θα ξενερωσω.
Εχω συνδέσει στο ιδιο monitor ενα desktop με hdmi και ενα laptop με vga, βλεπω τεραστια διαφορα μεταξυ τους παρολο που παιζουν στην ιδια αναλυση, οσες φορες εχω χρησιμοποιηση vga με φαίνεται τραγική η απεικόνιση, απο κει και πέρα δεν το εχω ψάξει.
Οσο για τα hz τι πιστευεις οτι ειναι προτιμοτερο να βαλει, αφου τα περισσοτερα mkv ειναι στα 24 καρε.

Last edited:
Φίλε konandrio,

Απολύτως δεκτή είναι η απάντησή σου περί VGA.
Υποθέτω πως η ανάλυση που χρησιμοποιείς είναι αρκετά μεγαλύτερη του 1MPixel (π.χ. άνω του 1280x720) και η θύρα VGA του φορητού δεν είναι συνδυασμένη μάλλον με τα καλύτερα δυνατά DACs. Αν έχει ψηφιακή έξοδο ο φορητός σου (DVI/HDMI/DisplayPort κτλ) θα πρότεινα να συνδέσεις με αυτή την έξοδο την οθόνη σου.
Αν υπάρχει και μία μεγάλη απόσταση, το αναλογικό VGA μεταφέρεται καλύτερα με breakout σε RGBHV ή έστω RGBS (δηλαδή σήμα συνιστωσών)
Όσον αφορά το refresh rate, μάλλον θα πρότεινα τα 50Hz (πλεκτά λόγω πλάσμα). Θα πρέπει όμως για τα βέλτιστα αποτελέσματα να κάνει ένα speedup/αύξηση της ταχύτητας των καρέ στα 25 από 24 που είναι το προτότυπο χρησιμοποιώντας μάλλον το Reclock.

Re: Απάντηση: Τι φταίει απ' όλα;

Δυστυχώς στο Blueray δεν έχω άλλη επιλογή. Επιμένουν και τα δύο προγράμματα αναπαραγωγής, στην προαναφερθείσα αναφορά σφάλματος. Όσο για την HDMI τη χρησιμοποιώ για όλους τους τύπους αρχείων εκτός από Blueray. Ένας μικρός συμβιβασμός που για κάποιους μπορεί να είναι μεγάλος, όπως το πάρει κανείς. Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα της αναβάθμισης. Πάντως μόνιμη λύση, χωρίς αλλαγές θέσεως του καλωδίου δε βρέθηκε. Βέβαια, αφού η τηλεόραση είναι HDready, δεν έχω μεγάλες φιλοδοξίες. Με τα Hz θα το ψάξω. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Επειδή καταλαβαίνω το σπασιμο να νοικιάζεις ένα δισκακι και να μην μπορείς να το δείς (την πάτησα με το Αβαταρ)....Φϊλε αν τα δείς σκούρα βάζεις makemkv και ριπάρεις το δισκάκι σε mkv μέσα σε 20 λεπτά....και το βλέπεις μια χαρά ...και μετά βέβαια πετάς το mkv (για να είμαστε και νόμιμοι γιατί ώς γνωστόν η αντιγραφή απαγορεύεται).
ΧΡειάζεσαι 40GB χώρο
makemkv Δωρεάν
(+υπότιτλους)

Last edited:
Re: Απάντηση: Τι φταίει απ' όλα;

Επειδή καταλαβαίνω το σπασιμο να νοικιάζεις ένα δισκακι και να μην μπορείς να το δείς (την πάτησα με το Αβαταρ)....Φϊλε αν τα δείς σκούρα βάζεις makemkv και ριπάρεις το δισκάκι σε mkv μέσα σε 20 λεπτά....και το βλέπεις μια χαρά ...και μετά βέβαια πετάς το mkv (για να είμαστε και νόμιμοι γιατί ώς γνωστόν η αντιγραφή απαγορεύεται).
ΧΡειάζεσαι 40GB χώρο
makemkv Δωρεάν
(+υπότιτλους)

Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή φίλε μου. Είναι το επόμενο στάδιο που θέλω ν' ασχοληθώ, όταν ο χρόνος "έρθει" με το μέρος μου.(λέμε τώρα) Για το makemkv είχα διαβάσει στο Hitech από όπου είχα και το BlueRay που δοκίμαζα την αναπαραγωγή αλλά είχα την εντύπωση ότι χρειαζόταν περισσότερος χρόνος. Τώρα βέβαια που μου το είπες, δεν το συζητάμε, Σαββατοκύριακο έρχεται:ernaehrung004:

Για να επανέλθω στις συμβουλές που μου είχε δώσει ο φίλος ο Θάνος πιο πάνω, κατέβασα μία άλλη trial έκδοση του anydvd και αμέσως "έτρεξε" το BlueRay και με τα δύο προγράμματα PDVD & TMT. Τώρα, στην πρώτη ευκαιρία θα ξανανοικιάσω το 2012 έστω και αν δεν αξίζει τη διαδικασία, έτσι για να εκτονωθούμε λίγο οπτικοακουστικά.,

Και κάτι άλλο που είχα αναφέρει για το ράδιο που άκουγα και που νόμισα ότι λύθηκε με reset στο router. Έλα όμως που δεν...! Όταν έκανα επανεκκίνηση παρουσιαζόταν πάλι και και σταμάταγε μετά από 3 - 4 επανεκκινήσεις. Δεν ήταν πρόβλημα του router αλλά υιός και συγκεκριμένα ο stdrt.exe http://www.greatis.com/appdata/d/s/stdrt.exe.htm .
Ας είναι καλά ο ανιψιός που με παρέπεμψε στην task manager των windows και είδα τι τραβάει τόσο πολύ επεξεργαστική ισχύ. Τον διέγραψα και τελείωσε το θέμα, τουλάχιστον έτσι φαίνεται, σε 2 -3 απανωτές επανεκκινήσεις που έκανα.
Αυτά παιδιά. Για ότι νεώτερο θα ενημερώσω. ;)

Επίσης, να απαντήσω στο post no 21 για τη διαφορά ανάμεσα σε VGA και HDMI, σίγουρα θα είναι τεράστια, αλλά αν δεν απατώμαι η DVI μπορεί να υποστηρίξει 720p, οπότε το ζητούμενο είναι σε λεπτομέρειες οι οποίες θέλουν πολύ εμπειρία και "κόψιμο" ματιού για τις αντιληφθούν. Και από την άλλη, δεν έχω σύστημα αναφοράς για να μπορώ να αξιολογήσω τη διαφορά ενός καλωδίου HDMI 3 μέτρων με ένα άλλο ανώτερης ποιότητας.
Η κάρτα φαίνεται να δουλεύει μια χαρά. Όσο για τα ADC δεν ξέρω. Για τα χρονάκια της η 7200 είναι μια χαρά. Όχι για 1080p που δεν το μπορεί άλλωστε, αλλά για 1080i και κάτω.:grandpa:
Για τον ήχο, αλλάζει το πράγμα επειδή ξέρω αλλά είναι...:offtopic:

Επίσης, να απαντήσω στο post no 21 για τη διαφορά ανάμεσα σε VGA και HDMI, σίγουρα θα είναι τεράστια, αλλά αν δεν απατώμαι η DVI μπορεί να υποστηρίξει 720p, οπότε το ζητούμενο είναι σε λεπτομέρειες οι οποίες θέλουν πολύ εμπειρία και "κόψιμο" ματιού για τις αντιληφθούν.

Όσο αφορά την εικόνα, DVI = HDMI.