Τι γίνεται με τις τιμές των τηλεοράσεων!?!?!

fermat

New member
24 September 2012
13
Καλησπέρα, πριν λιγες μερες πηρα αποφαση να παρω μια 50-51 ιντσων.. κατεληξα τελικα αναμεσα σε samsung plasma 6500, panasonic st50 και μια led την samsung es6100. Εχω ριξει την απειρη μελέτη :stoned: εχω βαλει τα υπερ και τα κατα της καθε μιας και δεν μπορω να αποφασισω. Το προβλημα δεν ειναι αυτο ομως....αφου λεω θα κανω τις βολτες μου και οποια βρω ετοιμοπαραδοτη (αλλη τραγικη ιστορια και αυτη - λες και αγοραζεις αμαξι) και σε νορμαλ τιμη απο τις τρεις την τσιμπαω....

Το προβλημα μου ειναι οτι τελικα οποια και να παρω..πρεπει συνειδητα να ξερω οτι ειμαι κότσος ή με κάτι δεν πάει καλα? Για παραδειγμα την 6500 την βρισκω παντου 1300ευρω κοντά, online 1135ευρω και εδω μεσα βλεπω καποιοι την εχουν παρει 950!?! Δεν μιλαμε για 40-50 ευρω διαφορα... Αλλου βλεπω την samsung e550 στα 1216 ευρω!!!!(παντου στα 950ευρω εκτος απο ενα online μαγαζι που την μια την εχει 845ευρω και την αλλη 1097ευρω!!!!) και διπλα της η 6500 να κανει 1260 (44 ευρω μονο διαφορα...ελεος). Αντιστοιχα και με την panasonic αλλα και με αλλες tv (lg 5500 - χαμηλοτερη τωρα τιμη 620ευρω και καποιοι την εχουν παρει πολυ κατω απο 600)....δηλαδη αντι να πεφτουν οι τιμες ανεβαινουν??

Με ολα αυτα εχω ξενερωσει, και ενω δεν εχω προβλημα να σκασω τα (ωραια μου) λεφτουδακια θελω τουλαχιστον να ξερω οτι και να μου χουν πιασει τον πισινο να ναι για 30-40 ευρω και ΟΧΙ για 300-400...
ουφ ειπα τον πονο μου..:bigcry:

Για την 50"ρα 5500 ενδιαφέρομαι κι' εγώ... Από την άλλη όμως, τα 550 που την τσίμπησαν αρκετοί, ήταν τιμή προσφοράς.
Οπότε η υπομονή ίσως και πάλι (ελπίζω σύντομα) αποδειχθεί αρετή.

Από ότι έχω τσεκάρει από άλλα μέλη στον Κωτσόβολο στο Ρέντη κάνουν πολύ καλές εκπτώσεις.

ΥΓ. Για αποφυγη παρεξηγήσεων στο συγκεκριμένο κατάστημα δεν έχω περάσει ούτε απέξω.

Επειδή ψάχνω και εγώ αυτό το καιρό για τηλεόραση και επειδή δεν περισσεύουν θα περιμένω καμιά ευκαιρία για να αγοράσω. Οι τιμές στα μαγαζιά είναι λίγο έως πολύ τσιμπημένες. Το κακό είναι ότι δεν κάνουν και παζάρια. Να φανταστείς για τι παραλογισμό μιλάμε λίγο μετά το Πάσχα το electroworld έδινε την 6500 για λίγες ώρες στα 507 ευρώ. Όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε.

Θα σου πω πως αγόρασα εγώ την 51Ε6500 στα 950 . Διάβασα από άλλο μέλος εδώ, πως σε περιοχές που υπάρχουν ανταγωνιστικά μαγαζιά δίπλα-δίπλα, κοντράρονται στις τιμές. Χαμηλά στη Συγγρού, στο The Mall, στου Ρέντη κ.λπ. Εκείνος έγραφε για καλή αρχική τιμή στην 50ST50 (990 ) και πως του είχε κάνει καλύτερη τιμή ο διευθυντής. Έτσι τύπωσα το πακέτο που ήθελα (TV+AV+media player+καλώδια) με τιμές κουπονιού από τον Κωτσόβολο online και πήγα στο μαγαζί στην Π.Ράλλη για μπίρι-μπίρι. Βρήκα τον διευθυντή, του έδειξα το πακέτο και ζήτησα καλύτερες τιμές για να τα πάρω εδώ και τώρα. Πληκτρολόγησε τα πράγματα στον ΗΥ, έσβησε κάποιες από τις τιμές στο χαρτί, έβαλε άλλες και στο σύνολο έφτασε κάπου 7-8% έκπτωση από τις τιμές κουπονιού (=χαμηλότερες από skroutz). Ενδεικτικά σου αναφέρω για την 51Ε6500 skroutz=1150 , Κωτσόβολος με κουπόνι=1.015 , τελική 950 . Στο AV από αρχική 350 το πήρα 200 κ.λπ.
Έτσι αγόρασα. Θέλει επισκέψεις και μιλητό μόνο με τον διευθυντή.

Σε αυτά τα μαγαζιά μετρητοίς ή 1 δόση στην κάρτα είναι το ίδιο. Στο ταμείο με ρώτησαν αν ήθελα δόσεις αλλά ακολούθησα αυτό που είχα πει στο διευθυντή και τα έβαλα όλα σε μια.

Δυστηχως ή ευτυχως αυτα ειναι τα αποτελεσματα του ''αθεμιτου'' ανταγωνισμου. Τις περισοτερες φορες ειναι προς ωφελος του αγοραστικου κοινου παντως. Αρκει να ψαχνεσαι και οπου βρεις την καλυτερη τιμη να κανεις την αγορα σου.
Φυσικα αφου πρωτα εισαι σιγουρος για το μαγαζι που πουλαει και δεν ειναι καποιο αγνωστο κτλ., αν και πλεον οι ''απατεωνες'' ειναι γνωστοι και εχουν εξαφανιστει απο τον χαρτη της αγορας.
Τωρα βεβαια θα μου πεις, και που ξερω εγω αν σημερα αγορασω την Χ τηλεοραση στα 1000 ευρω και μπω μετα απο 1 εβδομαδα στο σκρουτζ, και καποιο αλλο μαγαζι την εχει στα 800???
Τι να πω? Τυχερα ειναι αυτα.

και δυστυχως με ολα αυτα μου εχει κοπη η ορεξη για αγορα... ενταξει το καταλαβαινω καποιος που εχει πιο θαρρος και ορεξη για ψαξιμο με παζαρι να την παρει 100 ευρω πιο φτηνα απο οτι εγω..το καταλαβαινω καποιος που ηταν πιο τυχερος την περιοδο που την πηρε να ειχε προσφορα -100 ευρω(οκ ημουν ατυχος)......αυτο που δεν θα καταλαβω με τιποτα ειναι πως γινεται τωρα online τιμη γνωστου καταστηματος για την E550 να ειναι γυρω στα 1200 ευρω, και thread του Ιουλιου να αναφερει καποιος το ιδιο καταστημα τιμη online 799 ευρω!! συγνωμη αυτα τα 400+ ευρω τι ακριβως ειναι?!?! και το κακο ειναι οτι υπαρχουν πολλα αλλα παραδειγματα με διαφορες tv και καταστηματα...δεν ξερω τι προσπαθουν να κερδισουν με αυτο...

edit : καλα χαζη η τελευταια μου ερωτηση...λεφτα θελουν να κερδισουν :p ...αλλα εμενα προσωπικα με αποτρεπουν

Εχω την εντύπωση ότι ο skroutz ναι μεν δίνει ότι βλέπει στα sites των καταστημάτων αλλά μάλλον τα τελευταία τώρα πια δεν ενημερώνουν τα συστήματα τους σωστά. Ετσι μπορεί να δει κάποιος μια τιμή χ αλλά να μην είναι στο απόθεμα ή να πάρει τηλέφωνο και να του πουν ότι αυτή τη στιγμή(!) είναι σε έλλειψη. Θέλει όντως προσοχή και ίσως η επιτόπια περιήγηση ή έστω τηλεφωνική επαφή να είναι η καλύτερη λύση τώρα.

ισχυει και αυτο με τα sites....και ειχα ακουσει και ιδιους υπαλληλους να λενε σε αγανακτισμενους πελατες(λογω μη διαθεσιμοτητας) να μην κοιτανε το site "αυτο δεν τα λεει σωστα"....ουτε η γιαγια μου να ταν..

τεσπα τελικα δεν ειμαι τρελος!!! δειτε το ποστ του lost_animal
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/99637-samsungUE6710ES-ή-την-LG-42LM640S/page2

Το σεναριο μου θυμιζει HONDOS οπου χωρις ειδοποιηση, μια τυχαια ημερα κανει 40% εκπτωση και οποιος προλαβει προλαβε.

Γιαυτό είμαστε εδώ, για να μοιραζόμαστε εμπειρίες και να κερδίζουμε ως καταναλωτές.

Έκανα τη φάση που περιέγραψε ο φίλος παραπάνω και ζήτησα να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο...
Ήρθε ο κ. Sales Manager... κάναμε την κουβεντούλα μας... του είπα για τις αντίστοιχες τιμές σε άλλα μαγαζιά, εν πάσει περιπτώσει κατάφερα 50 κάτω της φθηνότερης τιμής του "Τσιγγούνη".
Δεδομένου ότι δεν είμαι και άνθρωπος των παζαριών, νομίζω μια χαρά πήγε.
Α, σε κατάστημα στο Ρέντη συνέβησαν τα παραπάνω, όπως είχε προταθεί και από εσάς εδώ.

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας...

παω σε 2 μαγαζια. και τα 2 γνωστα. κωτσ. και ηλεκτρ. αθ. ντροπη τους τους εκανα πλακα. για μια τηλεοραση των 600 μου την πασαραν 650 και 700 και οι 2. ρε τι συμπτωση. με το που τους ειπα ια σκρουτζ και μαγαζια φιλων εμειναν καγκελο. και φυσικα δεν ειπαν να κανουν κατι καλυτερο. ντροπη.λεγονται και πωλητες. σαν να μη τους ενοιαζε.