Τι γινετε με τα αυτια μας?

pambs

Senior Member
11 September 2006
370
Ξοδευουμε μια περιουσια σε μηχανηματα, δισκακια κτλπ ομως τα αυτια μας μπορουν να τα ακολουθησουν?

Υπαρχουν καποιες μετρησεις που μας δινουν την δινατοτητα να ξερουμε τι πραγματικα ακουμε?

Επισης ακουσα για καποιους εργστηριακους καθαρισμους, εχει κανει καποιος και εχει δει καποια διαφορα η γινοντε σε περιπτωσεις που εχεις καποιο προβλημα πχ?

Ο ξάδερφός μου κάνει τακτικά καθαρισμούς στον ΩΡΛ, επειδή έχει υπερβολική έκκριση κεριού.

Κατά τ' άλλα, θα σε γελάσω.
Λογικά, πρέπει να έχεις πρόβλημα για να κάνεις κάτι τέτοιο.

κάνεις κάτι σαν αυτό σε έναν ΩΡΛ

Attachments

• DSC00080s.JPG
    DSC00080s.JPG
    90.1 KB · Views: 135
Για να δείς τι και πόσο ακούς πρέπει να κάνεις ακουόγραμμα κάπως έτσι λέγεται!
όμως πολλοί θα απογοητευθούν εάν το κάνουν, και πολλοί άλλοι θα πετάξουν τις συσκευές HI-END που έχουν!!! Προσωπικά έπαψα να ασχολούμαι πια λόγω της ακοής μου, 8 kh αριστερά και 12 kh δεξιά, ούτε το απλό HI-FI δεν πιάνω πιά
(και λόγω ηλικίας 52), πάντως όσοι έχουν κότσια ας το κάνουν, τουλάχιστον δεν θα τσακώνονται με τους άλλους όταν μιλάνε για ήχο!!!
Ξέχασα να σας πώ ότι στήν εξέταση γίνεται και προσδιορισμός ήχου, χωρίς αυτό δεν νοείτε (εικόνα συστήματος).
Καλές ακροάσεις!!! :flipout::flipout::flipout:

Last edited:
Για να δείς τι και πόσο ακούς πρέπει να κάνεις ακουόγραμμα κάπως έτσι λέγεται!
όμως πολλοί θα απογοητευθούν εάν το κάνουν, και πολλοί άλλοι θα πετάξουν τις συσκευές HI-END που έχουν!!! Προσωπικά έπαψα να ασχολούμαι πια λόγω της ακοής μου, 8 kh αριστερά και 12 kh δεξιά, ούτε το απλό HI-FI δεν πιάνω πιά
(και λόγω ηλικίας 52), πάντως όσοι έχουν κότσια ας το κάνουν, τουλάχιστον δεν θα τσακώνονται με τους άλλους όταν μιλάνε για ήχο!!!
Ξέχασα να σας πώ ότι στήν εξέταση γίνεται και προσδιορισμός ήχου, χωρίς αυτό δεν νοείτε (εικόνα συστήματος).
Καλές ακροάσεις!!! :flipout::flipout::flipout:

μπορεις να σωθεις με ενα εκουαλαιζερ
θα τα φερεις ακριβως στα ισα τους και θα φτιαξει η εικονα σου:grinning-smiley-043

Οποιος εχει μηχανακια και ηχεια με φασμα περα απο ...80-15000 hz... καλα θα
κανει να μη συνεχισει σ' αυτο το θεμα...:flipout:

Απάντηση: Re: Τι γινετε με τα αυτια μας?

Οποιος εχει μηχανακια και ηχεια με φασμα περα απο ...80-15000 hz... καλα θα
κανει να μη συνεχισει σ' αυτο το θεμα...:flipout:

Μην ανησυχείς δεν θα γράψουν πολλοί! όπως και δεν θα κάνουν την εξέταση πολλοί! τους λόγους τους καταλαβαίνεται, είναι σκληρή η αλήθεια!!!!
Και εμένα μου ήρθε κεραμίδα!!!! :grandpa:

Προσπαθώ να βρώ κάποιο post που κάποιος έλεγε για ένα ζευγάρι καλών μουσικών από πρωην ανατολική χώρα που άκουγαν με ένα συστηματάκι της πλάκας και ξεχώριζαν τα πάντα...
Επειδή στην παρέα έχω καλούς μουσικούς έτσι είναι. Η μόνιμη ατάκα τους είναι "αφού δεν ακούς τι σκάς...". Δεν είναι μόνο θέμα Hertz...

Μπορείτε να κάνετε και τεστ στο σπίτι σας με ένα ζευγάρι ακουστικά και ένα απλό προγραμματάκι στο pc.
:operator:

Και περα απο τους ιδιους τους χρηστες ειλικρινα θα ηθελα να ξερω το ακουογραμμα ολων αυτων των μεγαλοσχημονων reviewers των.....
περιοδικων.......(ελληνικων και ξενων) που αν διαβασεις τα κειμενα τους λες 'καλα βρε παιδι μου εγω τελειως κουφος ειμαι? :bang:

Re: Απάντηση: Τι γινετε με τα αυτια μας?

Μπορείτε να κάνετε και τεστ στο σπίτι σας με ένα ζευγάρι ακουστικά και ένα απλό προγραμματάκι στο pc.
:operator:

Δεν είναι τόσο απλό. θέλει ειδικά καλιμπραρισμένα όργανα. Οι οικιακές κάρτες ήχου και ακουστικά χάνουν πολλά db στα άκρα του φάσματος.

Και περα απο τους ιδιους τους χρηστες ειλικρινα θα ηθελα να ξερω το ακουογραμμα ολων αυτων των μεγαλοσχημονων reviewers των.....
περιοδικων.......(ελληνικων και ξενων) που αν διαβασεις τα κειμενα τους λες 'καλα βρε παιδι μου εγω τελειως κουφος ειμαι? :bang:
Αλλο πράγμα ή εμπείρια νά ακούς μηχανήματα HI-END (μαθαίνεις νά ακούς τά μηχανήματα μέσα από τη μουσική)καί άλλο πράγμα η ικανότητα τής ακοής σου!:grandpa:

Πού να δείτε ο εγκέφαλος τι παιχνίδια παίζει!!!
Δεν νομίζω ότι απαγορεύεται κάποιος με όχι τόσο καλή απόκριση στις
υψηλές συχνότητες, (εννοώ στο ακουόγραμμά του), να ενδιαφέρεται
γιά την ποιότητα της αναπαραγωγής στο σύστημα του!
Ξέρω τουλάχιστον 2 έγκριτους Reviewers με βαρυκοήα (ονόματα δεν λέμε
γιά να μην υπάρξει παρεξήγηση)!

Γιά να το συμπληρώσω λίγο ακόμα και επειδή ασχολούμαστε με τις υψηλές
συχνότητες, θα πω ότι στο 90% της μουσικής η πληροφορία βρίσκεται στις
χαμηλομεσαίες-μεσαίες-μεσουψηλές και υψηλές συχνότητες (έως 15-16ΚHz).
Οπότε δεν χάνει και πολλά κάποιος με απόκριση αυτιών έως 10-12ΚHz ας
πούμε!

:flipout::flipout::flipout:

Μα γιατί σας κάνει εντύπωση, τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, εκφράζεται
καθαρά η υποκειμενική άποψη του Reviewer στα τεστ συσκευών σε περιοδικά.

αν χανει το αυτακι μας ομως σιγα σιγα αποκριση,δεν ειναι μονο αυτη που πεφτει,αλλα κ η αντιληψη κ η ταχυτητα αναγνωρισης ηχων.για να το πω απλα γιαυτο ο κουφος οταν του μιλανε ρωταει ''εεεεεεε?''.επειδη το αυτι του δεν ειναι σε ''ετοιμοτητα'' πλεον.ουτε μπορει να παρακολουθησει συζητησεις αν μιλανε 2-3 μαζι η αν δε τους κοιταει στο προσωπο για να καταλαβαινει απτα συμφραζομενα...πραγματικα απορω πως γινεται ανθρωποι με βαρηκοια οπως λες,να γραφουν για ηχεια.τοτε να βαλουμε κ κανεναν με καταρρακτη να μας πει τη γνωμη του αναμεσα σε μια PLASMA και σε μια LCD.

Αυτοί ακούνε διαφορές ακόμα και στα καλώδια ρεύματος. Για το τελευταίο μέτρο καλωδίου έχουν γραφτεί πολλά.
Οταν επισκεφτείς τον ΩΡΛ φρόντισε να αλλάξεις τα καλώδια γιατί ο ακουογράφος του σίγουρα θα σε μετρήσει λάθος.

Αυτοι οι γιατροί είναι εντελώς άσχετοι, δεν τους αντέχω. Λένε ότι είναι χειρότεροι και από τους δικηγόρους. :angel:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι γινετε με τα αυτια μας?

Δεν είναι τόσο απλό. θέλει ειδικά καλιμπραρισμένα όργανα. Οι οικιακές κάρτες ήχου και ακουστικά χάνουν πολλά db στα άκρα του φάσματος.
Σωστά αλλά για άλλη χρήση.
Νομίζω ότι αν το κάνεις θα καταλάβεις ότι είναι περιττό να αναζητήσεις τόση ακρίβεια "άκρα"...γιατί στην ουσία δεν χρειάζεται.
Δες στην photo του μηνύματος #4. Μετράει μέχρι 12ΚHz !