Τι γινετε με τα αυτια μας?

Εγώ το δοκίμασα με CD με διάφορα test tones και τα ακουστικά μου (Sennheiser HD600) και σίγουρα δεν ακούω όπως όταν ήμουν 10 χρονών (είμαι 39) αλλά και πάλι not bad. Η απόκριση μου είναι περίπου 11Ηz-16ΚΗz.
Tα 18ΚΗz τα ακούω αλλά πρέπει να αυξήσω την ένταση και τα 20ΚΗz πάλι τα ακούω αλλά σε ακόμη μεγαλύτερη ένταση (που θα τρέλενε ένα ντεσιμπελόμετρο!).

διαβαζω μερες το θεμα και περιμενω.

το ξερετε οτι οι κιτρινοι ασιατες δεν ακουν καλα πανω απο 10000Ηz;;
μηπως ειναι και ο λογος που τα μηχανακια τους ´´ξυριζουν´´και μιλανε ετσι οπως μιλανε;;;;

οταν λεμε οτι ακουμε 20-20000 δεν ειναι απολυτο, καποιοι ακουνε περισσοτερο ευρος και αλλοι λιγοτερο,χωρια καποια πτωση σε db που εχουμε.

σιγουρα δεν ακουμε 10 και σιγουρα δεν ακουμε 50000, αλλα τους 18 τους εχω ακουσει και αισθανθει στο wildrose με μηχανημα,
πανω απο 20000 δεν ξερω, μεχρι τις 16000 ακουω σιγουρα

ενας κολλητος μου παει καθε εξαμηνο στον ΩΡΛ για καθαρισμο....δεν μπορω να ακουσω μαζι του μουσικη.... με εχει για ανωμαλο οπως ολους τους αλλους.

αν θελετε μπορειτε να κανετε κατι που μου ειπε ενας ασχετος με τον ηχο, αλλα κυνηγος!!!!!!!
βαλτε τις παλεμες σας ανοιχτες πισω απο τα αυτια σας, κλειστα τα δακτυλα μεταξυ τους. μη γελατε εγω ντρεπομουνα να ειμαι σα το μααακα και να ακουω

το αυτι ειναι το ηχειο του τυμπανου, αν με το χερι μεγαλωσουμε την επιφανεια ακουμε διαφορετικα και η μουσικη εχεται πιο κοντα.

δοκιμαστε το να δειτε ποσο σημαντικο ειναι να ξερουμε τις δυνατοτητες των αισθησεων μας.

και τα ξαναλεμε....

Re: Απάντηση: Τι γινετε με τα αυτια μας?

Αυτό είναι ακριβώς το ίδιο με τα μεγάφωνα κόρνας (αντιστρόφως, βέβαια).

Άρα τα σκυλιά με τα πεσμένα αυτιά έχουν μια αντίστροφη γραμμή μεταφοράς.

Αν έχεις παρατηρήσει λυκόσκυλα, όταν ακούγεται κάποιος θόρυβος στρέφουν
τα αυτιά τους προς την πηγή του θορύβου.
Αυτό που εννοούσα είναι ότι με τα χέρια πίσω από τα πτερύγια των αυτιών,
σχηματίζεται μιά χοάνη με μεγάλη κατευθυντικότητα που ενισχύει ένα μεγάλο
τμήμα της μεσαίας περιοχής. Είναι όντως εντυπωσιακό το πόσο αλλάζει αυτό
που ακούμε!

Αν έχεις παρατηρήσει λυκόσκυλα, όταν ακούγεται κάποιος θόρυβος στρέφουν
τα αυτιά τους προς την πηγή του θορύβου.

Εκτός από τα λυκόσκυλα υπάρχουν κι άλλα είδη, (όπως εκτός από ηχεία υπάρχουν κι οι πόρτες). Κατάλαβες τώρα ? :slapface:

Αυτό που εννοούσα είναι ότι με τα χέρια πίσω από τα πτερύγια των αυτιών,
σχηματίζεται μιά χοάνη με μεγάλη κατευθυντικότητα που ενισχύει ένα μεγάλο
τμήμα της μεσαίας περιοχής. Είναι όντως εντυπωσιακό το πόσο αλλάζει αυτό
που ακούμε!

Πραγματικα ειναι οπως τα λεει ο φιλος.
Το κανω & εγω αρκετες φορες απο τοτε που το πρωτοδοκιμασα.
Παντως μια επισκεψη σε ΩΡΛ σιγουρα χρειαζεται απο την στιγμη
που ασχολειται οποιοσδηποτε με την μουσικη.
Η δικια μου επισκεψη στον γιατρο ηταν αρκετα απογοιτευτικη
καθωτι το ακουογραμμα δεν ηταν & το καλυτερο..
Εχω τραυματισει το ακουστικο νευρο λογω των πολλων db οταν
δουλευα σε club για πολλες ωρες,σε καποιο σημειο που
παραγονται οι μεσουψηλες & το σφυριγμα που ακουω ειναι 24ωρο..
Αγορασα κατοπιν υποδειξεως & ενα λειζερ που ειναι σε πειραματικο
σταδιο ακομη,για την αναπλαση των κυτταρων του ακουστικου νευρου
αλλα παροτι το χρησιμοποιησα για ενα 6μηνο δεν αλλαξε κατι..

Άρα τα σκυλιά με τα πεσμένα αυτιά έχουν μια αντίστροφη γραμμή μεταφοράς.

τα σκυλια οπως και τα υπολοιπα ζωα εχουν κατω τα αυτια τους για να μην ακουν τοσο εντονα και να χαλαρωνουν.
οταν τα σηκωνουν ακουν πολυ περισσοτερο και οταν τα κατευθυνουν επικεντρωνονται σε αυτο που θελουν να ακουσουν και εντοπιζουν καλυτερα την πηγη του ηχου.

εχω κανει αδεσποτο καποια εποχη...:ears:

το θεμα που αναπτυσουμε ειναι πολυ σημαντικο καθως εχει επιπτωση στην αποψη που σχηματιζουμε για τα μηχανακια που κρινουμε

Άστους.

Είναι μέχρι να καταλάβουν ότι μόνο οι "πόρτες" παίζουν σωστά μουσική! :2thumb22sup:

Θα το πω για μία ακόμα φορά. Οι πόρτες μια χαρά μουσική παίζουν.
Το πρόβλημα βρίσκεται σε κάποιους από τους κατόχους τους. :twoguns:
(Ίσως σκωτσέζικης καταγωγής ?)

το θεμα που αναπτυσουμε ειναι πολυ σημαντικο καθως εχει επιπτωση στην αποψη που σχηματιζουμε για τα μηχανακια που κρινουμε

Εγώ πάλι πιστεύω ότι δεν είναι δυνατόν κάποιος να είναι ικανός να κρίνει ένα μηχάνημα, αποστασιοποιούμενος από αυτό που ακούν τα αυτιά του. Διότι αν μιλήσουμε για πιθανή απόκτηση του μηχανήματος, δεν πρέπει να το κάνει. Αν μιλάμε για ακαδημαική κριτική, κάποιος που δεν ακούει από (πχ) 10Khz, μπορεί ποτέ να πει αφού μου ακούγεται μουντό, άρα παίζει σωστά ? Διότι μπορεί και να μην παίζει σωστά.

Last edited:
ειπαμε οτι εχει επιπτωση οχι οτι κρινει τα παντα...

ακομα κατι
χαρις το κινητο εχω αποκτησει μειωμενη ακοη στο δεξι αυτι (μη μου πει κανενας παρε μπλου τουθ, εχω κινητο απο το 93 και απο το 01 αυτα τα μααλεκισμενα καλωδια)

καντε ενα ακομα πειραμα, οταν ακουτε κλειστε το ενα αυτι και μετα το αλλο, εχετε την ιδια ενταση;;;;;

μα δεν αφηνουμε τα σκυλια να μιλησουμε για τα αλλα ζωα?

φυσικα ο καθενας μας ακουει διαφορετικα οπως ολοι ξερουμε και ενας λογος ειναι και το σχημα του αυτιου
καντε ενα αλλο τεστ, οχι με τις παλαμες, αλλα δοκιμαστε να κουνισετε το πτεριγιο του αυτιου.κοληστε το μεσα, τραβηξτε το προς τα εξω, και θα καταλαβετε διαφορες.

παντως εχω μια προταση να κανω..
ας κανουμε ολοι ακουογραμμα
και να γραφτει και στο προφιλ μας

για να ξερουμε ολοι εδω μεσα, ποιος...γραφει , τι...

Πραγματικά η κόπωση του ακουστικού νεύρου και οι βλάβες στο τύμπανο και
την σφύρα είναι αξιοσημείωτες όταν εκθέτουμε τα αυτιά μας σε ήχους
υψηλών εντάσεων.
Dipie, εβγαλές πίνακα με τις εντάσεις των ήχων, βγάλε και έναν που
φαίνεται τι βλάβες προκαλούνται στα αυτιά σε σχέση με την ένταση του ήχου
και τον χρόνο έκθεσης! Θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Το 2002 ο Peter Schneider του Heidelberg University,ανακάλυψε ότι ο όγκος του ακουστικού εγκεφαλικού φλοιού στους μουσικούς ήταν μεγαλύτερος μέχρι και 130% απο τους κοινούς ανθρώπους.Αντίστοιχα οι περιοχές του εγκεφάλου που δέχονται αισθητήρια ερεθίσματα,απο το 2ο-5ο δάκτυλο ήταν σημαντικά μεγαλύτερες στους βιολιστές.

Γενικά έχει αποδειχθεί,ότι υπάρχουν διαφορετικές περιοχές στον εγκέφαλο, που ειδικεύονται σε διαφορετικές λειτουργίες κι ότι αυτές αυξάνονται σε όγκο-κι άρα και σε δυνατότητα επεξεργασίας-με την εξάσκηση σε αντίστοιχα ερεθίσματα.

Ανθρωποι,των οποίων το κέντρο που επεξεργάζεται την γλώσσα είναι κατεστραμμένο,δεν χάνουν τις μουσικές τους ικανότητες.Για παράδειγμα,ο Ρώσος συνθέτης Vissarion Shebalin,που έπαθε εγκεφαλικό στο αριστερό ημισφαίριο και δεν ήταν σε θέση,ούτε να καταλαβαίνει κι ούτε κάν να μιλά,διατήρησε την συνθετική του ικανότητα μέχρι τον θάνατό του.

Τελικά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...

(τα στοιχεία απο άρθρο του Ηλία Σακαλάκ).

Απάντηση: Re: Τι γινετε με τα αυτια μας?

Θα το πω για μία ακόμα φορά. Οι πόρτες μια χαρά μουσική παίζουν.
Το πρόβλημα βρίσκεται σε κάποιους από τους κατόχους τους. :twoguns:
(Ίσως σκωτσέζικης καταγωγής ?)

Πάλι εμένα έβαλες στόχο?!
Τι θα γίνει με σένα φιλαράκο?
Κατά σύμπτωση η γιαγιά μου είναι Σκωτσέζα!!!