Τι γινετε με τα αυτια μας?

Re: Απάντηση: Τι γινετε με τα αυτια μας?

Γιαυτό οι περισσότεροι μουσικοί,χειριστές κονσόλας και dj, μετά από αρκετά
χρόνια γίνονται βαρήκοοι! Συν χειριστές βαρέων μηχανών και άλλοι επαγγελματίες σε ηχορυπογόννα επαγγέλματα.
.....Για αυτό και εγώ τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια φοράω ΠΑΝΤΑ ωτοασπίδες όταν πηγαίνω σε μπαρ, κλαμπ, συναυλίες ή οπουδήποτε υπάρχει δυνατή μουσική και θόρυβος, όπως επίσης όταν χρησιμοποιώ τρυπάνι, ή άλλο μηχάνημα που παράγει θόρυβο.

Εννοείται φυσικά ότι και το Μεγάλο Σάββατο στην Ανάσταση φόραω ωτοασπίδες για προστασία της ακοής μου από τα δυναμιτάκια!!!!!!!!-bye-

και πολύ καλά κάνεις, το κόλπο με τις ωτοασπίδες το εφάρμοσα και εγώ σε 1-2 συναυλίες εξαιρετικά θορυβώδεις και σε κλειστό χώρο.
Θυμάμαι όταν ξεκινούσα να πάω σε μια συναυλία και πριν χρησιμοποιήσω ωτοασπίδες, το βουίτο υπήρχε 1-2 μέρες μετά, όπως έπειτα από την χρήση ωτοασπίδας, ούτε βοητό ούτε τίποτα.

Απάντηση: Re: Τι γινετε με τα αυτια μας?

και πολύ καλά κάνεις, το κόλπο με τις ωτοασπίδες το εφάρμοσα και εγώ σε 1-2 συναυλίες εξαιρετικά θορυβώδεις και σε κλειστό χώρο.
Θυμάμαι όταν ξεκινούσα να πάω σε μια συναυλία και πριν χρησιμοποιήσω ωτοασπίδες, το βουίτο υπήρχε 1-2 μέρες μετά, όπως έπειτα από την χρήση ωτοασπίδας, ούτε βοητό ούτε τίποτα.

την συναυλια την ακουγες τελικα?

gamo τα αυτια μου τα πετσινα!!!!!

ρωτησα και τους κομπιουτεραδες αλλα μπορει να ξερει και κανεις αλλος,
εχετε υποψη σας κανενα προγραμματακι που να ειναι φασματογραφος ηχου, δηλαδη να του παιζεις μια συχνοτητα και να την ακους.
να εχει και καμια 20+ επιλογες συχνοτητων απο 20 - οσο παει, να δουμε τι γινεται;;;

Συγνώμη δηλαδής αλλά επειδή βλέπω το thread και έχει φτάσει τις 7 σελίδες και δεν έχω βγάλει νόημα...
Στα γεράματα αρχίζουμε και χάνουμε τη δυνατότητα να ακούμε υψηλές...
Άρα θα πρέπει να αγοράσουμε όλοι Tivoli;
Δηλαδή το High End του ήχου βρίσκεται εκεί, κάπου στους 16 χιλιόκυκλους;

Άμα είναι έτσι να φτιάξουμε έναν μετρητή ρε παιδιά!
Αν το σύστημα μπορεί και παίζει σωστά τους 16Khz: High End
Τους 17Khz: Super High End
Τους 18Khz: Super Duper High End κ.ο.κ

Εγώ πάντως όταν βάζω το mosquito noise στο σύστημά μου όχι μόνο το παίζει καλά αλλά σαν μονιτοράτα τα ATC δείχνουν ότι είναι και θηλυκό. Όποτε το ακούω με πιάνει πονοκέφαλος... :flipout:
Να πάω να πάρω Tivoli γιατρέ μου;

gamo τα αυτια μου τα πετσινα!!!!!

ρωτησα και τους κομπιουτεραδες αλλα μπορει να ξερει και κανεις αλλος,
εχετε υποψη σας κανενα προγραμματακι που να ειναι φασματογραφος ηχου, δηλαδη να του παιζεις μια συχνοτητα και να την ακους.
να εχει και καμια 20+ επιλογες συχνοτητων απο 20 - οσο παει, να δουμε τι γινεται;;;

Δες αυτο. Αρκετα καλο. http://e-cat.nm.ru/sinegen/

στις συναυλίες πάντα με βαμβάκι....
επίσης και το black & decker...

Μπορείτε να φτιάξετε τόνους με ένα πρόγραμμα πχ το γνωστό cool edit...
αλλά και να προμηθευτείτε από γνωστά περιοδικά πχ stereophile κλπ

Πολύ ευχάριστο θεματάκι… Πάντα με απασχολούσε το θέμα της ακοής. Πολλοί κυνηγούν την απόκτηση ενός υπερσυστήματος λες και εξαρτάτε μόνο από αυτό η τελική ηχητική απόδοση. Θέματα όπως ακουστική χώρου και ανθρώπινη ακοή είναι μάλλον λυμένα για αυτούς. Πάντα θεωρούσα κάπως γελοίο το θέμα του sweet spot και super tweeter. Να πω λιγάκι όμως τι πιστεύω γενικά… Το ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πτώση της ακοής σε συχνότητες άνω των 16-18KHz είναι γεγονός. Απλά όσοι ξέρουν λίγο από μουσική και έχουν ακούσει το περιβόητο 20-20, δεν αποδέχονται εύκολα το ενδεχόμενο να μην ακούν καλά. Γεγονός είναι όμως το ότι συχνότητες λίγο κάτω και πάνω από την ακοή μας αλλάζουν την ολική ακουστική μας αντίληψη. Επίσης κάποιος που έχει μια τυπική ενασχόληση με ήχο αλλά περιορισμένη ακοή, σε σχέση με κάποιον άλλο που ακούει μουσικούλα στο αμάξι μόνο, θα ακούει παραδόξως, καλύτερα. Ο εγκέφαλός μας αντιδρά, μαθαίνει και εκπαιδεύεται και στον ήχο.

Τώρα πιο πολύ πάνω στο ιατρικό θέμα… Την ακοή μας τη χάνουμε από μολύνσεις (κυρίως στη θάλασσα) από χαμηλούς αλλά παρατεταμένους ήχους (χώροι εργασίας) και από κρουστικούς θορύβους που πιάνουν το τύμπανο απροετοίμαστο. Ο αδερφός μου είναι ντράμερ. Το βαμβάκι και οι απλές ωτοασπίδες δεν είναι λύση. Έχει προμηθευτεί ιδικές ωτοασπίδες με πτερύγια, οι οποίες κόβουν πιο αποδοτικά χωρίς μεγάλη αλλοίωση και πλένονται για αποφυγή μολύνσεων. Υπάρχουν ολόκληρες εταιρείες που ασχολούνται με ωτοασπίδες. Όσον αφορά τα ακοογράμματα είναι πολύ χαμηλής πιστότητας και αφορούν ανθρώπους με έντονα και διαπιστωμένα προβλήματα. Έχω κάνει και δει αρκετά. Είναι απλά ανούσια για τη διαπίστωση του ακουστικού μας φάσματος. Το πιο κοντινό τεστ που μπόρεσα να κάνω (δίχως πρόβλημα υγείας) και από ότι ξέρω από τα εγκυρότερα ως τώρα στην Ελλάδα, ήταν στο 401. Μέσα σε μονωμένο θάλαμο και με κάπως ποιοτικά ακουστικά. Τα αποτελέσματα δεν ήταν κακά 16 και 17 flat νομίζω και μετά η κάτω βόλτα.
Πάνω σε όλα αυτά τα προβλήματα – ιδιότητες ήρθε και πάτησε το SURROUND. Η πιο μεγάλη επιτυχία του marketing στο χώρο του ήχου και το πιο χαζό για μένα ακουστικό περιβάλλον. Από 5.1 στο 7.1 στο 10.2 και τώρα ακόμα και ambisonic. Έλεος πια!

Πάντως η ακοή μας επηρεάζεται σημαντικά από τη ψυχολογία, τη κούραση, και τη μνήμη. Σύστημα η πηγή, ο ενισχυτής και τα ηχεία, σύστημα και εμείς. Η ισορροπία είναι το κλειδί.

Πολύ καλό βιβλίο: Daniel J. Levitin, This Is Your Brain on Music.

Πάντως η ακοή μας επηρεάζεται σημαντικά από τη ψυχολογία, τη κούραση, και τη μνήμη. Σύστημα η πηγή, ο ενισχυτής και τα ηχεία, σύστημα και εμείς. Η ισορροπία είναι το κλειδί.

σωστο, σωστο

ευχαριστω και τον φιλο μας για το site....πως δουλευει;;;;

o πολυκαναλος ηχος εφερε κοσμο ξανα στις κινηματογραφικες αιθουσες και ξαναδουλεψαν τα videoclub....
αλλα δεν ειναι μονο marketing.
σκεφτειτε οτι μονο μια νταμς θελει 5-10 μικροφωνα στην ηχογραφηση, δηλαδη 5-10 καναλια....μονο η νταμς, η παραγωγη βεβαια θα τα περιορισει σε δυο.
συνηθως μια παραγωγη εχει 15++++ καναλια για ολο το κομματι,
η στερεοφωνια ειναι εφευρεση του ανθρωπου και οχι ανακαλυψη της ορθης αναπαραγωγης.

στις συναυλίες πάντα με βαμβάκι....
επίσης και το black & decker...

Μπορείτε να φτιάξετε τόνους με ένα πρόγραμμα πχ το γνωστό cool edit...
αλλά και να προμηθευτείτε από γνωστά περιοδικά πχ stereophile κλπ

Η καλύτερη δουλεία είναι το βαμβάκι... πηγαίνεις πρώτες γραμμές πχ. στους Placebo (που πήρα περίσυ, τρομερή συναυλία) και τήν άλλη μέρα πας Μέγαρο στην 5ή του Μπετόβεν και ακούς κρύσταλλο. Επίσης βαμβάκι υποχρεωτικά εαν υπάρξει η μουσική βόλτα αγγαρίας σε πίστες με Ελληνικά!

Ας προτείνουμε στους κατασκευαστές ηχείων με ευρύτητα συχνοτήτων άνω των 15 Κhz να τοποθετούν αυτοκόλλητο στη συσκευασία που να αναγράφει όριο ηλικίας, πχ. Dali Eurphoria για άτομα από 3-63 ετών ! Χεχεχε. Μετά αγοράστε 2A3 και Fostex , θα κάνετε και οικονομία στα γεράματα !...!!!!:music-smiley-005:

τι βαμβακια κ λαστιχακια κ ωτοασπιδες...δε 8α κατσεις διπλα στο ηχειο,σε καμια συναυλια,ουτε πρωτη σειρα.καταρχην δεν ακους καλα εκει,κ το καλυτερο ειναι νασαι πισω κ στη μεση.νταξει,μη γινομαστε κ υποχονδριοι...

αμαν
δεν σας πιστευω....ωτοασπιδες... βαμβακι...θελει και λαδι, δεν ηθελα να αναφερθω τοσες μερες

δηλαδη το κανετε πολλοι!!!!

σηκωνω τα χερια ψηλα

καποια στιγμη πρεπει να μαζευτουμε καμποσοι
για να πλακωθουμε στο ξυλο
πιστευω μετα απο αυτο να αλλαξουν πολλα πραματα
δεν θα αναφερθω στα δικα μου ακουογραματα 10ετιας ουτε στο τι ακουγα πριν και μετα
το μονο που μας μενει για να παμε μπροστα ειναι να πιασουμε πατο
εμπρος λοιπον

Ο καθαρισμός αυτιών αν δεν γίνει δλδ υπάρξει κυψέλη μπορεί να μειώσει το τί ακούει κάποιος? Επίσης υπάρχουν μέθοδοι καθαρισμού όπως με την τσιμπίδα, αλλά και με το ειδικό υγρό και το σκουπάκι, που μάλλον δεν ερεθίζει το αυτί όπως η πρώτη... Έχετε κάνει κάτι από τα δύο? Προφανώς αποφεύγεται η χρήση μπατονέτας για τα αυτιά καθώς σμπρώχνει την κυψέλη κοντά στο ακουστικό τύπμανο...

Ο καθαρισμός των ώτων είναι δυσκολότερός από τον καθαρισμό των RCA με λάδι πχ. cardas. Εαν διαπιστώσουμε απώλεια συχνοτήτων σε όλο το μεσαιουψηλό φάσμα ή εαν ξαφνoυ τα αυτία μας clipparουν ένα πρωϊ , δεν φταίει το σύστημα προστασίας τους, απλά υπάρχει υπερέκκριση ear wax το οποίο φράζει την εξωτερική κόρνα . Ετσι , καλύτερα χρησιμοποιήστε Ιατρικό οξυζενέ δια την απόφραξιν της κόρνας ή τρέξτε στον Ωρυλά να σας καθαρίσει με ειδικόν εργαλείον και θερμό ύδωρ την διαδρομή του αυτιού σας. Χεχε... Εγώ μια φορά πήγα και έκανα καθαρισμό και άκουγα μέχρι και το στέρεο του γείτονα ... λές και έβαλες super tweeter ρε παιδί μου για κανα δυήμερο στα ηχεία... λές και ανέβασαν ευαισθησία 2 db ! Αλλα... το wax των αυτιών εμφανίσθηκε και πάλι με τον καιρό γλυκαίνοντας τις υψηλές μετά από λίγο.. στρώσιμο. !

Αν κάνετε έναν καθαρισμό αυτιών σε Ωρυλά, θα τρομάξετε με το πόσο
διαφορετικά θα ακούτε ή αλλιώς πως αλιώνεται η ακοή μας από την
συσσώρευση ''κεριού'' στα αυτιά μας! Δοκιμάστε το τουλάχιστον μιά φορά
και θα με θυμηθήτε και εξάλλου κάνει και καλό στο αυτί.