Tη γνωμη σας για το lowcost home cinema

Re: Απάντηση: Tη γνωμη σας για το lowcost home cinema

Mια πολύ καλή πρόταση είναι και αυτό απ οτι είδα...
http://www.homecinema.gr/details.php?prid=1208&preview=showtech

και αυτό...με κατιτίς παραπάνω
http://www.homecinema.gr/details.php?prid=1207&preview=showtech

οπωσδηποτε τα πισω δεν πρεπει να ειναι κολωνες,λογω χωρου,οπως προειπα

ρωτησα στο πλαισιο(το παιδι φαινοτανε οτι το κατειχε το αθλημα)και μου ειπε οτι ειναι μονο για πισω...τι να πω να ειναι αλλα watt τα πισω?

Φίλε μου επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για αυτό το home cinema http://www.plaisio.gr/product.aspx?...6FACF0DC81F969316AC547CB158430B535884828978D7
κοίτα τι μου απαντάνε τα παιδιά που το έχουν σε αυτό το forum http://www.myxbox.gr/forum/showthread.php?t=11904&page=7 Post 65 και κάτω.
Τα μπροστά ηχεία είναι tall boy. Χαζομάρες σου έλεγε ο τύπος από το πλαίσιο. Εγώ πάντως αύριο το πρωί θα το χτυπήσω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tη γνωμη σας για το lowcost home cinema

οπωσδηποτε τα πισω δεν πρεπει να ειναι κολωνες,λογω χωρου,οπως προειπα

Kαι που θα τα στηρίξεις τα πίσω εαν είναι μικροί δορυφόροι;
Στον τοίχο;..η σε βάσεις;
Εαν είναι να βάλεις βάσεις δε λέει τίποτα...ας είναι στήλες καλύτερα

Ναι, και εγώ το είχα δεί το συγκεκριμένο review αλλά όταν τρείς κάτοχοί του μου λένε ότι τα μπροστά είναι tall boy δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω. Τέλος πάντων, σε κανά δυο ώρες θα το έχω στα χέρια μου και θα μας λυθεί και αυτή η απορία.

Last edited:
Ναι, και εγώ το είχα δεί το συγκεκριμένο review αλλά όταν τρείς κάτοχοί του μου λένε ότι τα μπροστά είναι tall boy δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω. Τέλος πάντων, σε κανά δυο ώρες θα το έχω στα χέρια μου και θα μας λυθεί και αυτή η απορία.

περιμενω νεα σου !!

περιμενω νεα σου !!

Λοιπόν μόλις το πήρα στα χέρια μου. Τελικά είναι όπως σου είπα. Τα μικρά λένε rear πίσω και τα tall boy front. Βλακείες σου έλεγε ο τύπος από το πλαίσιο. :violent-smiley-030:
Στις επόμενες 2-3 μέρες θα σου πώ εντυπώσεις που θα το συνδέσω με το htpc και το xbox. -bye-

1)εναλλαγη των μπρος και πισω ηχειων μπορει να γινει γενικα χωρις να επηρεαζεται η αποδοση του home cinema?

2)Μεταξυ των δυο ποιο θα επιλεγατε?

1)Στην περίπτωση του Sony DAV-DZ260B δεν επηρεάζεται γιατί τα 4 περιφερειακά ηχεία είναι ολόϊδια.

2)Καλύτερα να έχεις προσωπική άποψη, γιατί τα τεχνικά χαρακτηριστικά πολλές φορές λένε "όμορφα ψεματάκια". Το Πλαίσιο συνήθως έχει demo room με διάφορα ηχοσυστηματάκια τέτοιου τύπου. Δοκίμασε ταινίες που έχουν νταβαντούρι και λειτουργούν όλα τα ηχεία, για να δεις πόσο ευδιάκριτα είναι τα εφέ. Π.χ τα πρώτα 45 λεπτά του Saving Private Ryan ή κανένα Starwars. Δεν είναι ανάγκη να τα τσιτώσεις στον ήχο, σε μέση κλίμακα.

Last edited:
Καθως σε αυτα τα επιπεδα δεν μπορεις να ζητας και πολλα, τουλαχιστον πρεπει το σετακι να εχειτις σωστες εισοδους. Ενταξει εισοδο HDMI την ξεχναμε, αλλα η υπαρξη coaxial ειναι επιτακτικη για να να μπορεσεις να συνδεσεις ενα blueray, εστω για να παρεις απλο Dts η dolbydigital.-bye-

Re: Απάντηση: Tη γνωμη σας για το lowcost home cinema

Καθως σε αυτα τα επιπεδα δεν μπορεις να ζητας και πολλα, τουλαχιστον πρεπει το σετακι να εχειτις σωστες εισοδους. Ενταξει εισοδο HDMI την ξεχναμε, αλλα η υπαρξη coaxial ειναι επιτακτικη για να να μπορεσεις να συνδεσεις ενα blueray, εστω για να παρεις απλο Dts η dolbydigital.-bye-

Γιατι αν έχει εξοδο optical δεν μπορείς να το συνδέσεις με blueray; Το ιδιο πράγμα είναι νομίζω.

Γιατι αν έχει εξοδο optical δεν μπορείς να το συνδέσεις με blueray; Το ιδιο πράγμα είναι νομίζω.
Ναι πολυ σωστα, απλα το δικο μου sony 350 δεν εχει optical και θεωρω οτι παροτι πολλες συσκευες εχουν και τα δυο συχνοτερα συναντας coax.

Λοιπόν
Onkyo HTS 5105... 320 ευρώ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...
στην ελλάδα έχει 690 ΕΥΡΩ....

Δες το... Έχει τα πάντα (δεν κάνει DTS-HD αλλά δεν καιγόμουνα για αυτό) και από απόδοση...
ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΗ!!!!!...
... Δείτε το οπωσδήποτε..
Το αγοράσαμε ήδη 4 άτομα... (παρέα)...:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
(όλα τα παραπάνω βέβαια για τα δεδομένα μας... δεν είμαστε guru του ήχου...:) )

Ναι πολυ σωστα, απλα το δικο μου sony 350 δεν εχει optical και θεωρω οτι παροτι πολλες συσκευες εχουν και τα δυο συχνοτερα συναντας coax.

Μια διορθωση: τελικα και το δικο μου player εχει optical:BXVZCBXZ6:απλα δεν το προτιμησα,καθως ειχα διαβασει οτι για πανω απο ενα μετρο το coax ειναι καλυτερο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tη γνωμη σας για το lowcost home cinema

Μια διορθωση: τελικα και το δικο μου player εχει optical:BXVZCBXZ6:απλα δεν το προτιμησα,καθως ειχα διαβασει οτι για πανω απο ενα μετρο το coax ειναι καλυτερο.

Δεν ξέρω που το διάβασες αυτό και επέτρεψε μου το off-topic αλλά δεν ισχύει. Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να καταλάβεις διαφορά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tη γνωμη σας για το lowcost home cinema

Φτηνότερο ίσως αλλά καλύτερο όχι! Δεν είναι ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο ως προς τον ήχο. Είναι ακριβώς το ίδιο καθώς και τα 2 είναι ψηφιακά.

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι για μεγάλες αποστάσεις είναι προτιμότερο να πας σε σύνδεση με coaxial παρά με optical και το αντίστροφο για μικρές αποστάσεις. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Για τι αποστάσεις μιλάς? Τουλάχιστον για μέχρι μερικές δεκάδες μέτρα δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στα 2 καλώδια. Από κάποια μέτρα και πάνω η οπτική ίνα χρειάζεται amplifier για να συνεχίσει να διαδίδεται το σήμα, αλλά και στο ομοαξωνικό καλώδιο υπάρχει εξασθένηση μετά από κάποια μέτρα. Δεν ξέρω ακριβώς τα όρια του κάθε καλωδίου αλλά εξαρτάται και από τον τύπο τους και την μόνωση που έχουν. Για αποστάσεις εντώς του σπιτιού και τα 2 αποδίδουν το ίδιο καλά. Για την ακρίβεια αποδίδουν ακριβώς το ιδιο γιατί το σήμα είναι ψηφιακό. Αν για λόγους απολειών, ή για κάποιο άλλο λόγο πχ. φθοράς του καλωδίου, δεν διαδίδεται σωστά το σήμα τότε δεν αποδίδουν καθόλου.

Για τι αποστάσεις μιλάς? Τουλάχιστον για μέχρι μερικές δεκάδες μέτρα δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στα 2 καλώδια. Από κάποια μέτρα και πάνω η οπτική ίνα χρειάζεται amplifier για να συνεχίσει να διαδίδεται το σήμα, αλλά και στο ομοαξωνικό καλώδιο υπάρχει εξασθένηση μετά από κάποια μέτρα. Δεν ξέρω ακριβώς τα όρια του κάθε καλωδίου αλλά εξαρτάται και από τον τύπο τους και την μόνωση που έχουν. Για αποστάσεις εντώς του σπιτιού και τα 2 αποδίδουν το ίδιο καλά. Για την ακρίβεια αποδίδουν ακριβώς το ιδιο γιατί το σήμα είναι ψηφιακό. Αν για λόγους απολειών, ή για κάποιο άλλο λόγο πχ. φθοράς του καλωδίου, δεν διαδίδεται σωστά το σήμα τότε δεν αποδίδουν καθόλου.

+1