Τη γνώμη σας και τις προτάσεις σας !

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
Λοιπόν σκέφτομαι σοβαρά να ασχοληθώ στον ελέυθερο χρόνο μου με την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου.

Έχοντας ασχοληθεί για μερικά χρόνια στο παρελθόν με πλήκτρα, αποφάσισα να στραφώ σε άλλα μονοπάτια και συγκεκριμένα στον γοητευτικό ήχο του μπάσου.

Λοιπόν , ψάχνοντας λίγο κατέληξα στο ακόλουθο όργανο αλλά λόγο άγνοιας του αντικειμένου θα ήθελα να μου πείτε κι εσείς τη γνώμη σας ή της προτάσεις σας .

http://www.thomann.de/gr/fender_squier_std_jazz_bass_ws.htm

187233.jpg

τώρα για ενισχυτή θα δούμε όταν αποφασίσουμε και για το όργανο.
Δεν θα ήθελα να ξεφύγω σε χρήματα για 2 λόγους .
Πρώτον είμαι αρχάριος και δεύτερον πρέπει να περισσέψει και χρήμα για ένα midi keyboard που χρειάζομαι.

Πήρα το θάρρος βλέποντας το νήμα του Παναγιωτίδη για το άταστο.

Περιμένω τις απαντήσεις σας !

Last edited:
Δες φίλε μου, η fender είναι κλασσική αξία στον χώρο οπότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα ως προς την επιλογή του μπάσου. Είναι σίγουρα μια πολύ καλή αρχή.

Αν θα πας σε άταστο, θα σου είναι πιο ζόρικο, αλλά μιας και έχεις κάνει χρόνια μουσική θα την παλέψεις και με το αυτί. Συμβουλές τύπου "μελετάμε ξανά και ξανά τις κλίμακες και τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους" νομίζω ότι περισσεύουν

Καλη αρχή

Καλησπέρα -bye-

Και εγώ πρόσφατα πήρα την απόφαση να ασχοληθώ μόνος μου με το μπάσο.:guitarist:

Μετά από έρευνα λίγων εβδομάδων κατέληξα σε : :grandpa:

-αγορά από Ελλάδα αφού καλές οι τιμές από thomann αλλά θα ήθελα και μια καλή επαφή με ένα μαγαζί στην Αθήνα αν τύχει κάτι (όπως και έγινε….χάλασε το βύσμα σε 2 μέρες από :violent-smiley-030: ατυχία και το άλλαξα δωρεάν…αλλιώς? Επιπλέον λεφτά σε service στην Ελλάδα?)

- Για τις μάρκες τι να σου πω…επικρατεί ένα χάος. Άλλοι αγοράζουν με βάση το κόλλημα που ίσως έχουν. Κολλάει κάποιος με την Fender και το αγοράζει χωρίς να το ακούσει κιόλας :flipout:

- Θα αγόραζες ένα μπάσο από internet που δεν το έχεις ακούσει κιόλας? Αν το έχεις ακούσει τότε οκ... πάρτο απ'έξω :ernaehrung004:

- Επηρεάστηκα πάρα πολύ από πολλούς που πρότειναν τα Cort. Στην αρχή δεν μου γέμιζαν το μάτι:chinscratch: (επειδή απλά δεν τα ξέρει αρκετά ο κόσμος που δεν ασχολείται πολύ με την μουσική) αλλά τελικά αποδείχθηκε καλή επιλογή. Ότι πρέπει για κάποιον που θέλει να αρχίσει τώρα μπασο.:coool:

- Άλλη επιλογή για μένα ήταν τα Yamaha. Αλλά ο Νάκας παραμένει σε αστείες τιμές :eek: ενώ διάφοροι πάλι με επηρέασαν λέγοντας μου ότι μόνο μηχανή θα αγόραζαν Yamaha.

- Αν αποφασίσεις να πάρεις Cort ο Δήμου που τα φέρνει (εκτός άλλων) θα κάνει καλή τιμή αν πάμε μαζί. :firstprize:

- Δεν έδωσα και εγώ πολλά λεφτά. Δεν ήθελα να το μετανιώσω αν δεν μου άρεσε τελικά και να έχω δώσει και 1000 ευρώ! Άσε που πήγα με φίλο επαγγελματία να τα ακούσει και ο ίδιος, ο οποίος έχει μπάσο επιπέδου 3000 ευρώ και δυσκολεύτηκε να καταλάβει διαφορά.

Αυτά προς το παρών!

Επίσης ... δεν νομίζω ότι τα φτηνά Fender είναι τόσο καλά όσο νομίζουμε.

(Αυτά προς το παρόν, σωστά γραμμένο τώρα :flipout: )

Δεν ξέρω για τα μπάσα, αλλά τα σαξόφωνα της Yamaha είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν (ένα κλικ κάτω από τα Selmer).
Γενικά όταν θες να ψωνίσεις κάτι, μην πας σε αντιπρόσωπο, αλλά σε μεταπωλητές. Θα σου το δώσουν φθηνότερα.

- Αν αποφασίσεις να πάρεις Cort ο Δήμου που τα φέρνει (εκτός άλλων) θα κάνει καλή τιμή αν πάμε μαζί. :firstprize:

Ο Anasthom μένει Θεσ/νίκη, εκτός αν ανέβεις για βόλτα...:flipout:

Απρόσεχτος δις! Να τον βοηθήσεις είπαμε όχι να τον καταστρέψεις, απαράδεκτε τύπε!:violent-smiley-030:

ΥΓ. Μην βιαστείτε να με "ηρεμήσετε", ο αδερφός μου είναι...:flipout:

...Γενικά όταν θες να ψωνίσεις κάτι, μην πας σε αντιπρόσωπο, αλλά σε μεταπωλητές. Θα σου το δώσουν φθηνότερα...

ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

..Δεν ξέρω για τα μπάσα, αλλά τα σαξόφωνα της Yamaha είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν (ένα κλικ κάτω από τα Selmer)...

Φίλε μου από που τα ξέρεις εσύ τα SELMER?

Επί του θέματος:
Βασικά δεν ειναι fender είναι squire η φτηνή σειρά της fender. Όχι ότι δεν είναι καλό.
Αλλά μη νομίζει κανείς ότι παίρνει fender.
Fender έπαψε να είναι fender γύρω στο 71 αν δεν κάνω λάθος όταν ο ίδιος ο fender πούλησε την εταιρεία στην cbs.
Από τότε βέβαια ο ίδιος έκανε άλλες δυό εταιρείες.
Σήμερα το όνομα fender στα όργανα δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο. Ιδίως κι όλας αν δεν είναι καθαρά αμερικάνικια συναρμολόγηση.

Αγορά οργάνου από το Internet.
Μέχρι πριν από 1 μήνα δεν θα την συμβούλευα.
Σήμερα την προτείνω. Ιδίως αν κάποιος όπως ο Τάσος θέλει να δοκιμάσει την τύχη του.
Με 150 ευρώ μέσω διαδικτύου θα έχει το μπασάκι που θέλει σπίτι του. Αν δεν του κάτσει η εκμάθηση το σπρώχνει εύκολα και γιά 200.
Όταν εγώ έψαχνα γιά το άταστο, ένα 4άρι cort έκανε 550 στο χέρι.
Βέβαια ήταν thru body neck, είχε bartolini, ήταν ενεργό.
Αλλά γιά έναν χρονίσιο κιθαρίστα που ήθελε να κάνει την πλάκα του στα βαθειά (=άταστο) ίσως ήταν μεγάλο ρίσκο. Με 198 πήρα το harperάκι είναι 5άρι, έχει δυό μαγνητάκια, καλή (βλ τίμια) κατασκευή και φυσικά δεν έχει υπογραφή. Σε καμιά περίπτωση δεν έχασα τα λεφτά μου ούτε ένοιωσα ότι θα τα χάσω κάποτε.
Σίγουρα θα ήθελα το cort στην αγκαλιά μου, αλλά δεν κακόπεσα και έχω άλλα 350 στην τσέπη.
Παίζουν και κάτι behringer σε εξευτελιστικές τιμές με ενισχυτή. Δες και αυτά.

Τώρα γιά εκμάθηση.
Μπάσο είναι μιά καλή περίπτωση γιά ξεκίνημα. Αρκεί να έχεις λίγο αυτί.
Αν θέλεις προσφέρομαι γιά τα πρώτα μαθήματα.

ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

Φίλε μου από που τα ξέρεις εσύ τα SELMER?

Σαξοφωνίστας είμαι.
Έτυχε να παίξω μέχρι και Conn, αλλά επειδή τα σημερινά δεν έχουν σχέση με τα παλιότερα, δεν τα βάζω στην κορυφή.
Το δικό μου είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε ν' αντέξει η τσέπη μου, Yamaha 62άρι (άλτο) μεταχειρισμένο.

Φίλε μου καλέ και εγώ παρ'ολίγον να γινόμουν σαξοφωνίστας αλλά πέρασα τελικά στο Πανεπιστήμιο και το παράτησα αν και είχα φτάσει στην 1η ανωτέρα. Που και που παίζω ακόμα αλλα τίποτα παραπάνω τώρα με την κωλοδουλειά. Εχω ένα τενόρο Selmer super action 2 series 8 (επίστρωση λευκής πέρλας), μεταχειρισμένο και εγώ.

Sorry Anasthom για το off topic.

Εγώ πάλι ήμουν στο 3ο έτος όταν άρχισα... ούτε 4 χρονάκια δεν έχω δηλαδή!

Αν έχεις φωτό θέλω να το δω πώς είναι με την επίστρωση λευκής πέρλας!