Τη γνώμη σας

giannissoula76

Established Member
12 October 2007
188
ΠΕΤΡΑ ΛΕΣΒΟΥ
Παιδιά θα ήθελα να μου πείτε ποιόν προβολέα μου προτείνετε για παρακολούθηση ταινιών?Mπορώ να διαθέσω από 800 με 1000 ευρω.
Απόσταση προβολής 3 με 3,50 μέτρα.
Επίσης πόσο θα στοιχίσουν και τα παρελκόμενα (βάση στήριξης,πανί)
Να στε καλά-bye-:grinning-smiley-043

Optoma HD20 999 . Ο πρώτος μου προβολέας, τον έχω εδώ και λίγες ημέρες, αλλά σε κάθε περίπτωση πάρα πολύ καλή αίσθηση. Ειδικά με 1080p απογειώνεται, τουλάχιστο για έναν πρωτάρη όπως είμαι εγώ..
Είναι και short throw οπότε θα έχεις αρκετα μεγάλη εικόνα από τα 3,50m (εγώ βγάζω 100 ίντσες από αυτή την απόσταση).
Διαφορετικά σε αυτή την κατηγορία χρημάτων θα πρέπει να πέσεις σε ανάλυση στους 720p καθώς ακόμη και τα καινούρια FullHD μοντέλα από τις άλλες εταιρείες μάλλον δύσκολα θα πέσουν κάτω από 1200-1300 .

Κι εγώ είμαι υπέρ του HD20.
Στα λεφτά που παίζεις είναι μονόδρομος.
Το μόνο πρόβλημα (για τον δικό μου χώρο) που βλέπω και πρέπει να προσέξεις, είναι το μικρό offset που έχει.
Αν τον κρεμάσεις στο ταβάνι, τότε πιθανόν να χρειαστείς βάση η οποία να είναι με προέκταση για να κατέβει πιο χαμηλά ο projector.

Στην απόσταση των 3.0-3.5m ο προβολέας έχει offset περίπου 18-20cm (στο http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD20-projection-calculator-pro.htm μπορείς να δεις τις ακριβείς τιμές επιλέγοντας το Ceiling για στήριξη στην οροφή).
Συνεπώς η απόσταση της πάνω πλευράς του πανιού προβολής θα πρέπει να απέχει από την οροφή περίπου 20cm+3cm(ακτίνα φακού)+Χcm(μήκος βραχίονα της βάσης στήριξης). Άρα αναλόγως της θέσης του πανιού σε σχέση με την οροφή επιλέγεις το μήκος/τύπο της στήριξης του προβολέα.

Από τους περισσότερους συστήνεται οι υπότιτλοι ή το κάτω 1/3 του ύψους της οθόνης προβολής να είναι περίπου στο επίπεδο των ματιών, το οποίο σημαίνει σχετικά μεγάλο μήκος βραχίονα στήριξης για κανονικό ύψος δωματίου. Αυτό σωστά προτείνεται για ξεκούραστη θέαση από καθιστή θέση. Εγώ καθώς είμαι ξάπλα στον καναπέ δεν με πειράζει να έχω το πανί αρκετά ψηλότερα :) γι'αυτό βολεύτηκα με μια απλή βάση των 29 από το πλαίσιο που μάλιστα χρησιμοποιώ τον κοντό βραχίονα στήριξης.

Τέλος, αν θέλεις η οθόνη να κατεβαίνει αρκετά χαμηλά και θέλεις επίσης να την κρεμάσεις από το ταβάνι, θα πρέπει να επιλέξεις κάποια που έχει μεγάλο masking (μαύρο πάνω περιθώριο). Αν την κρεμάσεις στον τοίχο δεν έχει μεγάλη σημασία καθώς εσύ επιλέγεις το ύψος ανάρτησης. Εγώ πήρα μια ηλεκτροκίνητη 100ιντσών η οποία κόστισε κοντά στα 400 .

Last edited:
Θεωρητικά ο HD20 είναι 200 ANSI Lumens πιο φωτεινός από τον HD200x και έχει ANSI contrast 500:1 αντί 350:1, άρα λίγο καλύτερα χαρακτηριστικά. Επίσης στην Αγγλία ο HD20 έχει 3 χρόνια εγγύηση σε σχέση με 1 χρόνο εγγύηση για τον HD200x (δεν ξέρω αν ισχύει 3ετής και για Ελλάδα, σίγουρη όμως είναι η 2ετής τουλάχιστο εγγύηση που αναφέρεται στο site του πλαισίου).

Βέβαια κάποιοι λένε ότι πρόκειται για το ίδιο μηχάνημα με λίγο διαφορετικά "ονομαστικά" χαρακτηριστικά και πρακτικά την ίδια απόδοση...

ευχαριστώ, λίγο παράξενο να βγάλει πάντως 2 μοντέλα με τόσο παραπλήσια χαρακτηριστικά και τιμή!