Τι ηχεία βάσης μέχρι 800 euros?

Απάντηση: Re: Τι ηχεία βάσης μέχρι 800 euros?

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τις απαντήσεις. Λοιπόν, τη λύση των MTZ δεν την πολυσκέφτομαι, αφενός γιατί δεν έχω ξανασχοληθεί με κατασκευές, και αφετέρου γιατί με ενδιαφέρει και η αξία μεταπώλησης.
.......

Θα μου επιτρέψεις να σου πω κι εγώ την γνώμη μου:
Τα Jairo κοστίζουν σαν κιτ λίγο κάτω από τα 800 ευρώ αλλά η πραγματική αξία τους σαν ηχείο ολοκληρωμένο είναι τουλάχιστον διπλάσια. Σου δίνεται δηλαδή η ευκαιρία να πας σε άλλα επίπεδα με το "καλημέρα".

Η λύση των Basic Bass είναι ακόμα πιο συμφέρουσα. Με λιγότερα από 400 ευρώ παίρνεις ηχείο τριπλάσιας αξίας που παίζει απίστευτα φυσικά και ξεκούραστα τα πάντα σε στάθμες 100-105db. Είχα πρόσφατα την ευκαιρία να τα ακούσω δις και τρις σε μεγαλούτσικο δωμάτιο φίλου και ενώ δεν έχω πρόβλημα με τα ηχεία μου μπήκα σε σοβαρές σκέψεις να τα πάρω. Σιγά τα λεφτά δηλαδή!

Όσο για την αξία μεταπώλησης την έχεις ήδη κερδίσει με το παραπάνω από την τιμή αγοράς. Όταν και αν τα βαρεθείς, κάντα δώρο!

Συγνώμη για την επιμονή αλλά κάπου με πειράζει να δίνουμε τα λεφτά μας στους "κουτόφραγκους" ενώ μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας σπουδαία πράγματα.

Φιλικά πάντα!

Απάντηση: Re: Τι ηχεία βάσης μέχρι 800 euros?

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τις απαντήσεις. Λοιπόν, τη λύση των MTZ δεν την πολυσκέφτομαι, αφενός γιατί δεν έχω ξανασχοληθεί με κατασκευές, και αφετέρου γιατί με ενδιαφέρει και η αξία μεταπώλησης.

Φίλε Δημήτρη, αν επιτρέπεται, σε πόσο καιρό σκέφτεσαι να μεταπουλήσεις τα ηχεία που πρόκειται να πάρεις?

Re: Απάντηση: Re: Τι ηχεία βάσης μέχρι 800 euros?

Φίλε Δημήτρη, αν επιτρέπεται, σε πόσο καιρό σκέφτεσαι να μεταπουλήσεις τα ηχεία που πρόκειται να πάρεις?

Αυτή η ερώτηση με έβαλε σε σκέψεις. Ναι, είναι λίγο περίεργο να κοιτάω την αξία μεταπώλησης σε ηχεία που αγοράζω τώρα. Δεν έχω ιδέα πότε και αν θα τα πουλήσω. Απλώς περνάει σαν σκέψη από το μυαλό μου. Μάλλον πρέπει να τα ακούσω αυτά τα ηχεία. Πόσο δύσκολο όμως είναι να φτιαχτούν? Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ξανά. Και με το φινίρισμα τι γίνεται? Μπορεί κανένας καλός μάστορας να μου τα κάνει καμμιά λάκα ξέρω γω?

B&W.... πώς λέμε δηλαδή ...BMW?

:flipout: :flipout:

τι είναι αυτό που κάνει το ηχείο να διατηρεί υψηλή αξία μεταπώλησης? Έχω την εντύπωση πως η τελευταία αφορά σε περιορισμένης κυκλοφορίας και αντιστοίχως υψηλής αξίας κατασκευές. Υπάρχει ηχείο των 800 με τη συγκεκριμένη αρετή?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι ηχεία βάσης μέχρι 800 euros?

Αυτή η ερώτηση με έβαλε σε σκέψεις. Ναι, είναι λίγο περίεργο να κοιτάω την αξία μεταπώλησης σε ηχεία που αγοράζω τώρα. Δεν έχω ιδέα πότε και αν θα τα πουλήσω. Απλώς περνάει σαν σκέψη από το μυαλό μου. Μάλλον πρέπει να τα ακούσω αυτά τα ηχεία. Πόσο δύσκολο όμως είναι να φτιαχτούν? Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ξανά. Και με το φινίρισμα τι γίνεται? Μπορεί κανένας καλός μάστορας να μου τα κάνει καμμιά λάκα ξέρω γω?

Την ερώτηση αυτή την έκανα διότι η έως τώρα εμπειρία μου (μικρή για να είμαι ειλικρινής) έχει δείξει πως η συμβίωση με ένα ηχείο συνεπάγεται μια συνεχή αναζήτηση και εκμάθηση των δυνατοτήτων του (και βέβαια όχι μόνο των ηχείων αλλά και των άλλων συνοδών και οπωσδήποτε και του εαυτού μας).

Προσωπικά λοιπόν το τελευταίο πράγμα που θα έθετα σαν κριτήριο για την αγορά ηχείων είναι η αξία μεταπώλησης διότι αφενός μεν θα ήταν στην κατοχή μου για αρκετό καιρό μέχρι να τα...ξεζουμίσω, αφετέρου δε όταν θα αποφάσιζα να πάω σε κάτι καλύτερο και εφόσον δεν θα μου ήταν πουθενά χρήσιμα θα τα έδινα σε συμβολική τιμή.

Βέβαια, έχοντας και το μικρόβιο της κατασκευής...πάντα με τρώει το χεράκι μου για να φτιάξω κάτι καινούριο αλλά με συγκρατούν εκτός των άλλων οικονομικοί και...οικογενειακοί :argue: παράγοντες. :violent-smiley-030:

Οσον αφορά δε στην κατασκευή, και μια και σου πρότεινα υλοποιήσεις της MTZaudio καλύτερα μάλλον θα ήταν να μιλήσεις με το Μανώλη το Τζωρτζάκη ο οποίος θα σου λύσει βέβαια όλες τις απορίες σου.

Και βέβαια και εμείς εδώ είμαστε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι ηχεία βάσης μέχρι 800 euros?

Την ερώτηση αυτή την έκανα διότι η έως τώρα εμπειρία μου (μικρή για να είμαι ειλικρινής) έχει δείξει πως η συμβίωση με ένα ηχείο συνεπάγεται μια συνεχή αναζήτηση και εκμάθηση των δυνατοτήτων του (και βέβαια όχι μόνο των ηχείων αλλά και των άλλων συνοδών και οπωσδήποτε και του εαυτού μας).

Προσωπικά λοιπόν το τελευταίο πράγμα που θα έθετα σαν κριτήριο για την αγορά ηχείων είναι η αξία μεταπώλησης διότι αφενός μεν θα ήταν στην κατοχή μου για αρκετό καιρό μέχρι να τα...ξεζουμίσω, αφετέρου δε όταν θα αποφάσιζα να πάω σε κάτι καλύτερο και εφόσον δεν θα μου ήταν πουθενά χρήσιμα θα τα έδινα σε συμβολική τιμή.

Βέβαια, έχοντας και το μικρόβιο της κατασκευής...πάντα με τρώει το χεράκι μου για να φτιάξω κάτι καινούριο αλλά με συγκρατούν εκτός των άλλων οικονομικοί και...οικογενειακοί :argue: παράγοντες. :violent-smiley-030:

Οσον αφορά δε στην κατασκευή, και μια και σου πρότεινα υλοποιήσεις της MTZaudio καλύτερα μάλλον θα ήταν να μιλήσεις με το Μανώλη το Τζωρτζάκη ο οποίος θα σου λύσει βέβαια όλες τις απορίες σου.

Και βέβαια και εμείς εδώ είμαστε.

Θα πάω οπωσδήποτε να τα ακούσω. Μπορεί και μέσα στη βδομάδα. Μάλλον για το χώρο μου κάνει το BasicBass και όχι το Jairo. 12-15 τ.μ. έχω να καλύψω, οπότε το Jairo ισως πέσει μεγάλο. Εκτός αυτού δεν ξέρω αν θα ήθελα η πρώτη μου κατασκευή να κοστίζει τόσο πολύ!

Re: Απάντηση: Re: Τι ηχεία βάσης μέχρι 800 euros?

...Η λύση των Basic Bass είναι ακόμα πιο συμφέρουσα. Με λιγότερα από 400 ευρώ παίρνεις ηχείο τριπλάσιας αξίας που παίζει απίστευτα φυσικά και ξεκούραστα τα πάντα σε στάθμες 100-105db. Είχα πρόσφατα την ευκαιρία να τα ακούσω δις και τρις σε μεγαλούτσικο δωμάτιο φίλου και ενώ δεν έχω πρόβλημα με τα ηχεία μου μπήκα σε σοβαρές σκέψεις να τα πάρω. Σιγά τα λεφτά δηλαδή!

Τελικά είναι τόσο καλή περίπτωση αυτά τα ηχεία;Τα σχετικά σχεδιαγράμματα στη σελιδα της MTZ audio δείχνουν σωστά πράγματα αλλά τα 86dB ευαισθησία δεν είναι κάπως ''σφικτά'';Ρωτάω γιατί ενδιαφέρομαι και για τον δικό μου HK970.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι ηχεία βάσης μέχρι 800 euros?

Τελικά είναι τόσο καλή περίπτωση αυτά τα ηχεία;Τα σχετικά σχεδιαγράμματα στη σελιδα της MTZ audio δείχνουν σωστά πράγματα αλλά τα 86dB ευαισθησία δεν είναι κάπως ''σφικτά'';Ρωτάω γιατί ενδιαφέρομαι και για τον δικό μου HK970.

Χμμμμμμ

Αυτή η παράμετρος της ευαισθησίας θέλει λίγο προσοχή διότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ είναι ίδια σε όλο το φάσμα της απόκρισης συχνότητας ενός ηχείου.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές ανακοινώνουν μια τιμή η οποία αφορά μια συγκεκριμένη συχνότητα (κάποιοι αναφέρουν τη συχνότητα και κάποιοι όχι). Το τι γίνεται στις άλλες....ένας Θεός ξέρει.

Σημαντικό λοιπόν δεν είναι η τιμή της ευαισθησίας σε συγκεκριμένη συχνότητα, αλλά να είναι κατά το δυνατόν σταθερή σε όλο το φάσμα, κάτι που από όσο ξέρω συμβαίνει στις σχεδιάσεις της MTZ.

Περισσότερα από τους ίδιους τους σχεδιαστές, προσωπικά είμαι ουσιαστικά άσχετος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι ηχεία βάσης μέχρι 800 euros?

Θα πάω οπωσδήποτε να τα ακούσω. Μπορεί και μέσα στη βδομάδα. Μάλλον για το χώρο μου κάνει το BasicBass και όχι το Jairo. 12-15 τ.μ. έχω να καλύψω, οπότε το Jairo ισως πέσει μεγάλο. Εκτός αυτού δεν ξέρω αν θα ήθελα η πρώτη μου κατασκευή να κοστίζει τόσο πολύ!

Φίλε Δημήτρη όταν βγάλεις κάποια συμπεράσματα από τα basic bass,πες μας και εμάς.Θα βοηθούσε.

:D Audiovector?????? Ε οχι κι ετσι ρε παιδια...να ειμαστε σοβαροι....ο ανθρωπος ΗΧΕΙΟ ψαχνει οχι ΚΑΣΟΝΙ που φετος μ αυτες τις ζεστες δε θα μπορεσει να το εκμεταλευθει στο τζακι του τουλαχιστον..............
Χαλάρωσε λίγο φίλε, μην είσαι τόσο απόλυτος.
Προφανώς ή δεν έχεις ακούσει τα ηχεία με τα κατάλληλα συνοδά κ έβγαλες αυτά τα συμπεράσματα ή απλά τα έχεις ακούσει σε καμιά έκθεση κ μέχρι εκεί.
Αν εσένα δεν σου αρέσει κάτι, δεν σημαίνει ότι είναι χάλια κ ΚΑΣΟΝΙ για κάψιμο στο τζάκι...
Άκουσε κάνα Audiovector Mi3 super/signature/avantgarde με μεγάλο τελικό ή με διενίσχυση κ τότε θα δεις τι εστί...
Τέλος τα βάσης Mi1 signature είναι πάρα πολύ καλά ηχεία που αξίζουν τα χρηματά τους.

Last edited:
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις απαντήσεις, και την ενασχόληση με το θέμα αυτό. Πήγα και άκουσα τα Audiovector Mi1, και τα Sonus Faber Concertino.
Για τα Audiovector μου έμειναν οι καλύτερες εντυπώσεις, ωραίο χαμηλό, πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ αντιπρόσωπος, με γνώσεις και διάθεση να στήσει ένα καλό σύστημα.

Για τα Sonus Faber δε θα πω τα ίδια. Το ηχείο τα πήγε πολύ καλά στις φωνές, αλλά το χαμηλό του δε με ικανοποίησε, δε θα το προτιμούσα για ακρόαση μουσικής. Πανέμορφο, ωραίες βάσεις, ένα στολίδι για οποιοδήποτε δωμάτιο. Ο αντιπρόσωπος και εδώ ήταν πολύ καλός, με απόλυτα επεξηγηματική διάθεση. Αν υπάρχουν τέτοιοι αντιπρόσωποι για όλες τις εταιρείες το άθλημα θα ανθίσει και στην Ελλάδα κάποια στιγμή.

Το συμπέρασμα (και κατόπιν συζήτησης με τον Αντώνη, στην Audioevolution) ήταν να μην αλλάξω τελικά τα ηχεία μου, καθώς θα χάσω πολύ σε δυναμικά και όγκο, που με τη μουσική που ακούω θα μου λείψουν. Επομένως θα ασχοληθώ με τα ενισχυτικά (θα σας ζαλίσω λίγο ακόμα σε διπλανό thread), με πηγή και καλώδια, καθώς τώρα παίζω με πολυκάναλο προενισχυτή, και καλώδια των 2e/μέτρο, και πηγή ενα dvd χρησιμοποιώντας τα DAC του πολυκάναλου.

Επίσης περιποιήθηκα λίγο το χώρο, έφερα τα ηχεία λίγο πιο μακριά από τον πίσω τοίχο και τους έδωσα μια μεγαλύτερη κλίση ώστε να κεντράρουν μπροστά και όχι πάνω στο σημειο ακρόασης.

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ!

Φιλε Δημητρη μολις ανοιξα το κουτι με τα καινουργια dynaudio-42(μικρα λογω χωρου)και τα εχω βαλει να παιζουν,παιζουν ασχημα ,αλλα χρειαζονται καμια 150 ωρες.Τα sonus faber που ακουσα θα συμφωνησω μαζι σου ειναι για κλασσικη και μαλακα ακουσματα περισσοτερο,αλλα οταν ακουσα τα dynaudio ακομη και με λιγα watt (nad 320)λεω εδω ειμαστε.Αν ειναι για rock,ειναι κορυφη για τα χρηματα τους