Τι ηχεία για τον Yamaha RX-V679

Nasos87

New member
17 April 2016
2
Χαιρετώ την παρέα,

Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας!

Μετά από 10 χρόνια με τα Logitech Z5500 αποφάσισα να προβώ σε αγορά νέου ηχοσυστήματος. Έχψ ελάχιστη τεχνική εμπειρία παρά του ότι έχω διαβάσει πολλά threads του φόρουμ. Αυτή τη στιγμή θα μπορούσα να επενδύσω λιγότερο από 1500 ευρώ.

Πιστέυω καλύτερα είναι να χτίσω το σύστημα σιγά σιγά (2.0 ??) παρά να πάρω κάτι σε 5.1 εξαρχής. Χρήση σε δωμάτιο 25τμ. περισσότερο για ταινίες, πολύ λιγότερο για μουσική). Από όσα διάβασα ένας καλός ενισχυτής για τις ανάγκες μου τώρα και στο μέλλον είναι ο Yamaha RX-V679. (ο 779 παρότι λίγο δυνατότερος έχει ports που δεν πιστέυω να τις χρειαστώ ποτέ, και καλύτεροι ενισχυτές πχ για atmos κτλ πάλι θα μου είναι περιτα.

Το ερώτημα μου είνα είναι λοιπόν, εκτός και αν έχετε άλλον ενισχυτή να προτείνετε, τι ηχεία να πάρω με τα υπόλοιπα 800-900 ευρώ? Δυστηχώς δεν ξέρω τι ηχεία ταιρίαζουν με τον 679 και θέλω οπωσδήποτε να αποφύγω κακή επιλογή που να μην ταιριάζει.

Πχ ποια επιλογή αξίζει από μερικές παρακάτω πχ που κοιτάω (η κοιτάζω λάθος επιλογές για τον ενισχυτή. Θα χαρώ να ακούσω τις προτάσεις σας. Ευχαριστώ.
Dali Zensor 7

Polk Audio RTiA7

Crystal Audio TX-T3SE

Klipsch Floorstanding R-26F

Kef Q500

Wharfedale Diamond 250

Για σου φίλε Nasos87 και καλώς όρισες στο Forum! Βλέπω ότι έχεις αποφασίσει ότι θες τον RX-V 679. Με τα Dali Zensor 3 ή τα Wharefedale Diamond 10.2 για μπρος αλλά και πίσω + το αντίστοιχο μαρσαρισμένο κεντρικό είσαι καλά για αρχή (και το Budget είναι αρκετό). Μετά όταν μαζευτούν και άλλα χρήματα πας και για ένα καλό ενεργό sub. Αν θες να ακούς και μουσική μπορείς για μπροστά να πάρεις Τα Dali Zensor 7 ή τα Wharefedale Diamond 10.7, σε αυτή την περίπτωση όμως εγώ θα πήγαινα για τον RX-V 779 γιατί ίσως χρειαστείς κάποιον οικονομικό μεταχειρισμένο τελικό οπότε oi pre out θα είναι απαραίτητες, μετα οταν υπαρχουν τα εξτρα χρηματα πας για τα πισω, το sub και το κεντρικο.

Το καλύτερο είναι να ακούσεις όσο πιο πολλά ηχεία μπορείς (ξέρω είναι δύσκολο) γιατί δεν έχουμε ακούσει όλοι όλα τα ηχεία και πάνω κάτω θα σου προτείνουμε αναγκαστικά αυτά που έχουμε ή έχουμε ακούσει, μπορεί όμως εσύ να ακούσεις κάτι που σε ικανοποιεί και είναι και πιο οικονομικό π.χ

Τα 25 τμ δεν είναι κ λίγα, οπότε αν θες να γεμίσεις με ήχο όλο τον χώρο κ ζητάς καμιά φορά κ λίγο ένταση παραπάνω, νομίζω δώσε βάση στον καλύτερο ενισχυτή που μπορείς να αγοράσεις.
Ίσως ο μεγαλύτερος ενισχυτής να είναι σοφή επιλογή.
Από εκεί κ πέρα, τα Dali είναι μια πολύ καλή επιλογή.
Μια ακόμα καλή επιλογή ίσως να είναι και το Focal Chorus 714 αλλά και το Monitor Audio MR6.

Καλησπέρα. Μιχάλη και Teddy σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τα φώτα σας.

Άρα καταλαβαίνω από τους δύο ότι καλύτερα να πάω από τώρα νωρίς σε καλύτερο ενισχυτή. Εννοείτε στον Yamaha 779; Έχετε κάποιον άλλον καλύτερο να προτείνετε σε ενισχυτή σε αυτό το price range?

Από ηχεία (όπως είπαμε ας πάρω από τώρα δύο καλά ηχεία towers και αργότερα παίρνω κεντρικό και πίσω, woofer), μου είπατε για τα:
Focal Chorus 714
Monitor Audio MR6
Dali Zensor 7
Wharefedale Diamond 10.7

Διαβάζοντας online δεν μπόρεσα να καταλέιξω ποια θα μπορούσα να επιλέξω. Επειδή δεν ξέρω πότε θα πάρω τα υπόλοιπα κομμάτια (για 5.1) θα ήθελα πρώτα ποιότητα (μετά δύναμη σε db) αλλά να μην λείπει το woofer.

Τεσπά περιμένω να ακούσω και άλλες απόψεις από συμφορουμίτες, και όταν πράξω θα σας πώ εντυπώσεις τελικά. Ευχαριστώ.

Δεδομένων των logi που είχες και της χρήσης κυρίως για ταινιες, θα πρότεινα να πας κατευθείαν στο καλύτερο 5.1 που μπορείς