ΤΙ ΗΧΕΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΤΟΝ HARMAN-KARDON HK 980

TREND

New member
9 December 2010
4
Καλησπέρα σας
από ότι διάβασα σε άλλα post έπρεπε πρώτα να αγοράσω τα ηχέια και μετά τον
ενισχυτή, αλλά τώρα ότι έγινε - έγινε.
Με δεδομένο τον συγκεκριμένο ενισχυτή που προαναφέρω στο τίτλο
(HARMAN-KARDON HK 980), και επειδή είστε πολυ πιο γνώστες του αντικειμένου απο εμένα
παρακαλώ βοηθήστε με για προτεινόμενα ηχεία δαπέδου, με όριο τιμής τα 900-950 ευρώ.
Παρατήρηση μου έιναι ότι έχω ακούσει ήδη -μεταξύ άλλων- τα ACOUSTIC ENERGY AELITE THREE στη τιμη των 945 ευρώ και μου άρεσαν- αλλά όχι στον δικό μου ενισχυτή, αλλά με τον ενισχυτή του καταστήματος που τα άκουσα.
Επίσης βρήκα σε προσφορά τα KEF IQ9 απο 1490 ευρώ σε 900 ευρώ, αλλά δεν τα έχω ακούσει και δεν ξέρω αν ταιριάζουν με τον ενισχυτή και βέβαια αν τα αξιολογείτε σαν καλή αγορά .
Ζητώ τη βοήθεια σας- γνώση σας, τόσο για τα συγκεκριμένα ηχεία που πραναφέρω, όσο και για όποια άλλα ηχεία θεωρείτε ότι ταιριάζουν στον ενισχυτή μου, και στο budget που έθεσα παραπάνω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
user_online.gif

Στα ηχεια πρεπει να διαλεξεις μονος σου.Τα ηχεια ειναι σαν τη γυναικα. Αμα τα παρεις απο προξενιο ειναι δυκοπο μαχαιρι.Δες τι ηχεια υπαρχουν στα χρηματα που μπορεις να διαθεσεις και κανε πολλες ακροασεις για να σιγουρευτεις.

Στα ηχεια πρεπει να διαλεξεις μονος σου.Τα ηχεια ειναι σαν τη γυναικα. Αμα τα παρεις απο προξενιο ειναι δυκοπο μαχαιρι.

:grandpa:

:firstprize:

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: ΤΙ ΗΧΕΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΤΟΝ HARMAN-KARDON HK 980

αφού πήρες πρώτα τον ενισχυτή τώρα πρέπει να βρεις τα ηχεία τα οποία να μπορούν να οδηγηθούν από αυτόν αλλά και να μπορούν να γεμίζουν σωστά το χώρο σου.

Τι χώρο έχεις? Πόσα μέτρα?

ο χώρος μου είναι περί τα 25 τ.μ. με διαστάσεις περιπου 6μ επί 4 μ και τα ηχεία μπορούν να τοποθετηθούν στη πλευρά που έχει μήκος τα 6 μ.
Η απορία μου ως προς την οδήγηση απο τον ενισχυτή, είναι με ποία διαδικασία θα βρώ ποία ηχεία οδηγούνται σωστά απο το συγκεριμένο ενισχυτή ?

Ευχαριστώ

Καλησπέρα σας
από ότι διάβασα σε άλλα post έπρεπε πρώτα να αγοράσω τα ηχέια και μετά τον
ενισχυτή, αλλά τώρα ότι έγινε - έγινε.
Με δεδομένο τον συγκεκριμένο ενισχυτή που προαναφέρω στο τίτλο
(HARMAN-KARDON HK 980), και επειδή είστε πολυ πιο γνώστες του αντικειμένου απο εμένα
παρακαλώ βοηθήστε με για προτεινόμενα ηχεία δαπέδου, με όριο τιμής τα 900-950 ευρώ.
Παρατήρηση μου έιναι ότι έχω ακούσει ήδη -μεταξύ άλλων- τα ACOUSTIC ENERGY AELITE THREE στη τιμη των 945 ευρώ και μου άρεσαν- αλλά όχι στον δικό μου ενισχυτή, αλλά με τον ενισχυτή του καταστήματος που τα άκουσα.
Επίσης βρήκα σε προσφορά τα KEF IQ9 απο 1490 ευρώ σε 900 ευρώ, αλλά δεν τα έχω ακούσει και δεν ξέρω αν ταιριάζουν με τον ενισχυτή και βέβαια αν τα αξιολογείτε σαν καλή αγορά .
Ζητώ τη βοήθεια σας- γνώση σας, τόσο για τα συγκεκριμένα ηχεία που πραναφέρω, όσο και για όποια άλλα ηχεία θεωρείτε ότι ταιριάζουν στον ενισχυτή μου, και στο budget που έθεσα παραπάνω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

εχω τον συγκεκριμενο ενισχυτη με τα ηχεια δαπεδου BOSTON ACOUSTICS HS-450.
ειμαι ικανοποιημενος με το αποτελεσμα !

Last edited by a moderator:
Ευχαριστω για τις προτάσεις σας.
Σε συνέχεια των αποριών μου και με δεδομένο οτι ο συγκεκριμένος ενισχυτής
βγάζει 2χ80 watt στα 8ωμ και 120 watt στα 4ωμ και ρεύμα 80 amp, σε ποια αντισταση ηχείων θα παίζει καλύτερα και πιο ξεκούραστα, και πόσα watt rms
πρεπει να εχουν τα ηχεια σε σχεση με την ισχυ του εν λογω ενισχυτη ?

Δεν θα εχει προβλημα με κανενα απο τα ηχεια της κατηγοριας που θελεις να κινηθεις.Οι σχεδιαστες των εταιρειων εχουν φροντισει τα ηχεια τους να ειναι συμβατα με αντιστοιχης κατηγοριας ενισχυτικα. Λιγο πολυ ολα θα τα οδηγησει μια χαρα.
προφανως ενδιαφερεσαι για ηχεια δαπεδου και οι επιλογες ειναι τοσες πολλες που ειναι λογικο να εχεις πελαγωσει. Το θεμα ομως ειναι τι μουσικη ακους περισσοτερο αλλα και ...πως την ακους.Εκει μπαινει το θεμα της προσωπικης επιλογης,του γουστου για να το πω απλα.Οσο και αν σου φαινεται περιεργο ακομα και το ιδιο μουσικο κομματι αλλιως αρεσει στον Α ακροατη αλλιως στον Β.
Ο μονος κριτης εισαι εσυ,εσυ θα ζησεις μαζι του και η μονη επιλογη ειναι να ακουσεις.Οπλισου με υπομονη και ξεκινα τη γυρα,ο ενισχυτης σου ειναι διαδεδομενο μοντελο και θα τον βρεις σε πολλα καταστηματα.
Απλα μην κανεις το λαθος να ξεγελαστεις απο τα πολλα μεγαφωνα και τον ογκο των ηχειων. Καλυτερα ενα δαπεδου 2 δρομων - 2 μεγαφωνων αλλα πιο προσεγμενο απο ενα με 3-4-5 μεγαφωνα.