Τι καλό παίζετε και προτείνετε, τελευταία;

Τελος η παιχνιδαρα. Αναλυτικο review το βραδακι. Αγαπαμε Fireclaw και Cyan. 74 ωριτσες για τα παντα ολα εμειναν τα 3 achievements που ειναι για new game+ και ultra hard σε new game+. Κοιταξτε τα human kills στα 666 δεν εγινε επιτηδες απο τα οποια 531 headshots mouse rules. Το απολαυσα το ευχαριστηθηκα και μελλοντικα μετα απο χρονια θα παει σιγουρα για New Game+ στο ultra hard.

Screenshot-5.png

Horizon-Zero-Dawn-2021-12-07-19-27.png

Horizon-Zero-Dawn-2021-12-07-19-45.png

Horizon-Zero-Dawn-2021-12-07-19-52-1.png

Horizon-Zero-Dawn-2021-12-07-19-53.png

Horizon Zero Dawn Complete Edition[100%]

horizon-zero-dawn-complete-edition-website.webp

https://store.steampowered.com/app/1151640/Horizon_Zero_Dawn_Complete_Edition

Αν μου ελεγαν πριν λιγα χρονια οτι θα ερθει η εποχη που θα εχουμε στον υπολογιστη μας τα first party παιχνιδια της Sony και μαλιστα επιμελημενα με εξαιρετικα γραφικα υποστηριξη για ultrawide υψηλα FPS και αψογο χειρισμο με M/K δεν θα το πιστευα. Το Zero Dawn ειναι απο τα παιχνιδια που οταν κυκλοφορησε ειπα τι ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ αλλα ποτε δεν το επαιξα στο PS. Η ωρα ηρθε και τον Αυγουστο του 2020 κυκλοφορησε στον υπολογιστη. Ειχε σοβαρα προβληματα στον τεχνικο τομεα αλλα μετα απο 10 patches το παιχνιδι αποκτησε αυτο που λεμε την σωστη εμπειρια ενος σωστου pc release οποτε και ηρθε η ωρα της αγορας του. Το παιχνιδι μας ταξιδευει στο 3100 σε ενα μετα αποκαλυπτικο μελλον οπου κυριαρχουν τα ρομποτ και οσοι ανθρωποι υπαρχουν προσπαθουν να επιβιωσουν.

Ο χαρακτηρας μας ειναι η Aloy που παιζουμε ας πουμε το tutorial ως μικρο κοριτσακι ωστε να δουμε απο που ξεκινησαμε οταν μας ανακαλυψε ο Rost ο ανθρωπος που μας μεγαλωσε. Μετα απο λιγες ωρες μεσα στο παιχνιδι θα ερθουμε στο σημερα με την Aloy ως μεγαλη κοπελα να προσπαθει να χαραξει τον δικο της δρομο ως ξενη γιατι η φατρια δεν την αναγνωριζει ως νομιμο μελος της. Το ταξιδι της θα ειναι μεγαλο σε εναν απεραντο εχθρικο κοσμο γεματο με μοχθηρα ρομποτ αλλα και ανθρωπους που μολις μας δουν μας περνουν στο κυνηγητο.

Τα πιο ενδιαφερον κομματια του παιχνιδιου ειναι οι μαχες με τα ρομποτ οι οποιες ειναι απολαυστικες οπως και η ιστορια που μας παει στο μακρινο 2030 και μετα οπου μας δειχνει πως φτασαμε στο σημερα. Στο πρωτο κομματι στη διαθεση μας αρχικα εχουμε το αγαπημενο μας τοξο οσο προχωραμε ομως θα βρισκουμε ολο και καλυτερα οπλα για καθε τυπο ρομποτ που θα μας κανει killing machine.

Στο δευτερο κομματι οσο κανουμε βασικες αποστολες τοσο περισσοτερα ερωτηματα μας απαντωνται αλλα καθε quest μας αφηνει με νεα. Να πω οτι η δουλεια που εγινε εδω ειναι φανταστικη καθε log μετραει καθε κασετα μετραει γενικα η σκιαγραφηση των old ones οπως αναφερονται στο παιχνιδι των προγονων μας δηλαδη ειναι υποδειγματικη και στο τι περασαν για να φτασουμε μεχρι εδω. Θα ηθελα ελληνικα οπως στο Days Gone αλλα στο 90% καταλαβαινουμε τι γινεται.

Μολις τελειωσουμε το βασικο παιχνιδι παμε στο DLC Frozen Wilds. Ενα μερος παγωμενο ενα μερος που θα συναντησουμε μερικα απο τα πιο δυνατα ρομποτ στο παιχνιδι ενα μερος που ειναι η γη των Banuk μιας απο τις πιο δυνατες φυλες στο παιχνιδι. Η δουλεια που εγινε εδω στα side quest ειναι πολυ ανωτερη απο του βασικου παιχνιδιου δενεσαι περισσοτερο με τους χαρακτηρες και γενικα δεν εχουν αυτη τη μονοτονια οπως στο βασικο παιχνιδι. Το τελος του δινει απαντησεις για πολλα θεματα που μας απασχολησαν και στο κυριως παιχνιδι και περιμενω πως και πως το Forbidden West στο οποιο γινονται αναφορες σε καποια quest στο τι θα συναντησουμε.

Ειναι ενα παιχνιδι που πρεπει να παιξει ο καθενας ενα εργο τεχνης. Θα μπορουσα να γραψω σελιδες για το παιχνιδι αλλα επειδη εγκυμονουν spoilers και ηδη μακρηγορησα λιγακι θα κλεισω με το να πω οτι η Guerrilla εφτιαξε ενα παιχνιδι που θα μεινει εχει ψυχη ειναι πανεμορφο με μεγαλη λεπτομερεια και δειχνει ενα path στο οποιο ισως και να μην απεχει απο την πραγματικοτητα των ανθρωπων μετα απο πολλα χρονια. 9.3/10

Παρακατω μερικες φωτογραφιες απο το βασικο παιχνιδι

https://postimg.cc/gallery/PH6k6GN

Και εδω για το Frozen Wilds

https://postimg.cc/gallery/gWmySFX

Horizon Zero Dawn Complete Edition[100%]

horizon-zero-dawn-complete-edition-website.webp

https://store.steampowered.com/app/1151640/Horizon_Zero_Dawn_Complete_Edition

Αν μου ελεγαν πριν λιγα χρονια οτι θα ερθει η εποχη που θα εχουμε στον υπολογιστη μας τα first party παιχνιδια της Sony και μαλιστα επιμελημενα με εξαιρετικα γραφικα υποστηριξη για ultrawide υψηλα FPS και αψογο χειρισμο με M/K δεν θα το πιστευα. Το Zero Dawn ειναι απο τα παιχνιδια που οταν κυκλοφορησε ειπα τι ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ αλλα ποτε δεν το επαιξα στο PS. Η ωρα ηρθε και τον Αυγουστο του 2020 κυκλοφορησε στον υπολογιστη. Ειχε σοβαρα προβληματα στον τεχνικο τομεα αλλα μετα απο 10 patches το παιχνιδι αποκτησε αυτο που λεμε την σωστη εμπειρια ενος σωστου pc release οποτε και ηρθε η ωρα της αγορας του. Το παιχνιδι μας ταξιδευει στο 3100 σε ενα μετα αποκαλυπτικο μελλον οπου κυριαρχουν τα ρομποτ και οσοι ανθρωποι υπαρχουν προσπαθουν να επιβιωσουν.

Ο χαρακτηρας μας ειναι η Aloy που παιζουμε ας πουμε το tutorial ως μικρο κοριτσακι ωστε να δουμε απο που ξεκινησαμε οταν μας ανακαλυψε ο Rost ο ανθρωπος που μας μεγαλωσε. Μετα απο λιγες ωρες μεσα στο παιχνιδι θα ερθουμε στο σημερα με την Aloy ως μεγαλη κοπελα να προσπαθει να χαραξει τον δικο της δρομο ως ξενη γιατι η φατρια δεν την αναγνωριζει ως νομιμο μελος της. Το ταξιδι της θα ειναι μεγαλο σε εναν απεραντο εχθρικο κοσμο γεματο με μοχθηρα ρομποτ αλλα και ανθρωπους που μολις μας δουν μας περνουν στο κυνηγητο.

Τα πιο ενδιαφερον κομματια του παιχνιδιου ειναι οι μαχες με τα ρομποτ οι οποιες ειναι απολαυστικες οπως και η ιστορια που μας παει στο μακρινο 2030 και μετα οπου μας δειχνει πως φτασαμε στο σημερα. Στο πρωτο κομματι στη διαθεση μας αρχικα εχουμε το αγαπημενο μας τοξο οσο προχωραμε ομως θα βρισκουμε ολο και καλυτερα οπλα για καθε τυπο ρομποτ που θα μας κανει killing machine.

Στο δευτερο κομματι οσο κανουμε βασικες αποστολες τοσο περισσοτερα ερωτηματα μας απαντωνται αλλα καθε quest μας αφηνει με νεα. Να πω οτι η δουλεια που εγινε εδω ειναι φανταστικη καθε log μετραει καθε κασετα μετραει γενικα η σκιαγραφηση των old ones οπως αναφερονται στο παιχνιδι των προγονων μας δηλαδη ειναι υποδειγματικη και στο τι περασαν για να φτασουμε μεχρι εδω. Θα ηθελα ελληνικα οπως στο Days Gone αλλα στο 90% καταλαβαινουμε τι γινεται.

Μολις τελειωσουμε το βασικο παιχνιδι παμε στο DLC Frozen Wilds. Ενα μερος παγωμενο ενα μερος που θα συναντησουμε μερικα απο τα πιο δυνατα ρομποτ στο παιχνιδι ενα μερος που ειναι η γη των Banuk μιας απο τις πιο δυνατες φυλες στο παιχνιδι. Η δουλεια που εγινε εδω στα side quest ειναι πολυ ανωτερη απο του βασικου παιχνιδιου δενεσαι περισσοτερο με τους χαρακτηρες και γενικα δεν εχουν αυτη τη μονοτονια οπως στο βασικο παιχνιδι. Το τελος του δινει απαντησεις για πολλα θεματα που μας απασχολησαν και στο κυριως παιχνιδι και περιμενω πως και πως το Forbidden West στο οποιο γινονται αναφορες σε καποια quest στο τι θα συναντησουμε.

Ειναι ενα παιχνιδι που πρεπει να παιξει ο καθενας ενα εργο τεχνης. Θα μπορουσα να γραψω σελιδες για το παιχνιδι αλλα επειδη εγκυμονουν spoilers και ηδη μακρηγορησα λιγακι θα κλεισω με το να πω οτι η Guerrilla εφτιαξε ενα παιχνιδι που θα μεινει εχει ψυχη ειναι πανεμορφο με μεγαλη λεπτομερεια και δειχνει ενα path στο οποιο ισως και να μην απεχει απο την πραγματικοτητα των ανθρωπων μετα απο πολλα χρονια. 9.3/10

Παρακατω μερικες φωτογραφιες απο το βασικο παιχνιδι

https://postimg.cc/gallery/PH6k6GN

Και εδω για το Frozen Wilds

https://postimg.cc/gallery/gWmySFX
Το έχω παρατήσει λίγο κάτω από τη μέση , τώρα που πήρε 60fps στο PS5 θα το πιάσω πάλι πριν βγει το Forbidden West.

Εννοείται ότι είναι πολύ όμορφο και πλέον ως κάτοχος 77αρας oled θα είναι χάρμα οφθαλμών. Το HDR είναι βέβαια λίγο "καμμένο" στις κονσόλες, δεν ξέρω για το PC.

Το έχω παρατήσει λίγο κάτω από τη μέση , τώρα που πήρε 60fps στο PS5 θα το πιάσω πάλι πριν βγει το Forbidden West.

Εννοείται ότι είναι πολύ όμορφο και πλέον ως κάτοχος 77αρας oled θα είναι χάρμα οφθαλμών. Το HDR είναι βέβαια λίγο "καμμένο" στις κονσόλες, δεν ξέρω για το PC.
Παιξτο φιλε μου ειναι τρομερο. Δεν θελει HDR ηδη το παιχνιδι ειναι μια οπτικη πανδαισια και εχει ζωντανα χρωματα το επαιξα σε 34αρα ultrawide απο τα 80-90 εκατοστα και απλα επεσαν σαγονια ειδικα η λεπτομερεια στα προσωπα και ειδικα στα ρομποτ δεν υπαρχει. Θελει υψηλη αναλυση το παιχνιδι και δειχνει τα δοντια του οπως και το days gone αλλη ομορφια και εκεινο.

Ναι βλέπω δεν έχει και paypal. Ψιλορισκο να δίνεις κάρτες ειδικά σε τέτοια sites.

Πολύ ύποπτο μου φαίνεται το site, και παράξενος να το πω ευγενικά ο τρόπος που παίρνεις το παιχνίδι, από την στιγμή που δεν έχει και Paypal απλά το αποφεύγεις για μένα....

Carto

wp7829635.png

https://store.steampowered.com/app/1172450/Carto

Ενα υπεροχο πρωτοτυπο παιχνιδι με ενα gameplay που σιγουρα δεν εχουμε ξαναδει. Το ταξιδι μας ξεκιναει με το κοριτσακι που βλεπουμε στην πιο πανω φωτογραφια να κανει παρεα με τη γιαγια της σε ενα αεροσκαφος στα συννεφα και εξαιτιας μιας καταιγιδας πεφτει στο εδαφος. Αποστολη μας ειναι να παμε την Carto στη γιαγια της.

Η ιδιαιτεροτητα του παιχνιδιου ειναι οτι ο κοσμος που ειναι το κοριτσακι δεν υπαρχει. Βρισκοντας κομματια του χαρτη φτιαχουμε εμεις τον κοσμο του παιχνιδιου. Στη διαρκεια του ταξιδιου θα συναντησουμε πολλους νεους ανθρωπους διαφορες φυλες, φιλους και θα μαθουμε πολλα νεα πραγματα. Το παιχνιδι εχει απεραντη ψυχη εχει δοθει βαση στην λεπτομερεια και οι διαλογοι αποπνεουν μια τρυφεροτητα.

Δεν ειναι ενα ευκολο παιχνιδι σε αρκετα σημεια κολλησα αλλα η ευχαριστηση οταν ελυσα καποιους γριφους τεραστια. Το παιχνιδι δινει παντα clues στο πως πρεπει να διαμορφωθει ο χαρτης και τι πρεπει να κανουμε οποτε με κοινη λογικη και προσοχη στον καθε χαρτη το παιχνιδι ειναι εφικτο χωρις καμια βοηθεια. Εκδοτης ειναι το Humble με δημιουργο την Sunhead Games. Εφτιαξαν ενα τοσο πρωτοτυπο παιχνιδι με τοση ψυχη που πιστευω οτι οι δημιουργοι εβαλαν την καρδια τους οταν το εφτιαχναν και φαινεται. Το προτεινω στον καθενα να το παιξει προσωπικα δεν βρηκα καποια ατελεια ειναι ενα αψογα αρτιο παιχνιδι που θα κανει καθε gamer να νιωσει καποια πολυ ομορφα συναισθηματα μεχρι το τελος του ταξιδιου. 10/10

Παρακατω μερικες φωτογραφιες απο το παιχνιδι

https://postimg.cc/gallery/kVTFFqS/dd1ad6ee

• Like
Reactions: GKalantas
Το έχω παίξει και εγώ στο switch το Carto, ήταν ότι πρέπει για μικρές δόσεις στο κρεβάτι, on the go κλπ. Ωραίο παιχνιδάκι, το διασκέδασα, λίγο δύσκολο σε κάποια σημεία, και υπήρχαν και σημεία που με κούρασε λίγο, σε βαθμολογία θα έβαζα ένα 7 άντε 7,5. Καλούτσικο indie game αλλά νομίζω μέχρι εκεί. Βεβαια γούστα είναι αυτά.

Υ.Γ. Γενικά στο switch παίζω πολλά τέτοια παιχνίδια που σε pc και ps5/Xbox δεν θα τα άγγιζα καν.

10/10 ;
Μπράβο σου πάντως που κάθεσαι κι ασχολείσαι και δίνεις ευκαιρίες σε τέτοια παιχνίδια.
Προσωπικά βλέποντας την εικόνα πατάω next αμέσως.
Ναι το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ δεν βρήκα κάποιο αρνητικό και με έκανε να νιώσω ζεστά και όμορφα είναι από τα παιχνίδια με ψυχή δεν έχουν τα γραφικά αλλά με τον τρόπο τους σε τραβάνε στον κόσμο τους και φτιάχνουν ένα κόσμο που παιχνίδια με πολλαπλάσιο budget δε μπορούν. Διαμάντι από μένα. Στην ίδια κατηγορία βάζω tsioque και little misfortune που έπαιξα πριν μήνες χωρίς το humble δεν θα τα γνώριζα ποτέ. Για σήμερα ξεκινάω song of horror.

• Like
Μόλις ανακάλυψα ότι βγήκε πρόσφατα το τρίτο επεισόδιο της DARK PICTURΕS ANTHOLOGY:
HOUSE OF ASHES

Εξαντλημένο προς το παρόν στο Eneba:
Λοιπόν το αγόρασα. Δεν έχω τερμαρισει ακόμα.

Είναι Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Ο !!

Story , γραφικά , τι να πρωτοθαυμασω. Πρέπει να είναι το καλύτερο από τα 3 επεισόδια.

Είναι σαν ταινία. Αν σας αρέσουν τα κινηματογραφικά παιχνίδια είναι must. Δεν είναι τυχαίο το 2.35 κάδρο 👍

Τα γραφικά είναι σαν ταινία. Ενταξει τα πρόσωπα καταλαβαίνεις ότι είναι γραφικά αλλά το περιβάλλον άνετα το μπερδεύεις με αληθινό. Και όλα αυτά σε Epson 9300. Που να το βάλεις σε καμία 4Κ ΤV.

Όπως και στα προηγούμενα επεισόδια της σειράς, διαλέγεις χαρακτηρες και μπορούν να παίξουν μέχρι 5 παίχτες. Φυσικά το στορυ αλλάζει αναλόγως τις επιλογές που θα κάνεις.

• Like
Song Of Horror. Τρομερη ατμοσφαιρα κορυφαιος ηχος πολυ ομορφα γραφικα. Δεν ειμαι των horror και οσο παιζω ειμαι με την ανατριχιλα αλλα μου αρεσει πολυ μεχρι στιγμης.

SONG-OF-HORROR-2021-12-12-18-25.png

SONG-OF-HORROR-2021-12-12-18-31.png

SONG-OF-HORROR-2021-12-12-18-51.png

SONG-OF-HORROR-2021-12-16-23-59.png

Υπάρχει κάποια λογική κάποιο αληθοφανές story ή απλά ακούγονται ανεξήγητοι ήχοι και κραυγές για να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα;
Ειμαι ακομα στην αρχη καμια ωρα εχω παιξει ο πρωτος ντετεκτιβ που παω να ανακαλυψω τι συμβαινει με τον συγγραφεα που εξαφανιστηκε παγιδευτηκε σε ενα μερος μιας μυστικης πορτας που κατι τον τρελαινει. Επειτα σε βαζει να παιξεις με αλλους ντετεκτιβ τωρα ειμαι με την πρωη γυναικα του και ανακαλυπτω σιγα σιγα τι συμβαινει. Φωνες κραυγες σε μια φαση κατι χερια ανοιξαν μια πορτα για να με σκοτωσουν(υπαρχει perma death) οποτε θελει προσοχη αν πεθανουν ολοι οι ντετεκτιβ ισως τελειωνει το παιχνιδι ισως να ειναι στυλ hellblade που ηταν μουφα ωστε να ανεβασει την αδρεναλινη. Το απολαμβανω μεχρι στιγμης με ακουστικα εχει γριφους πολυ αληθοφανη γραφικα και ωραιους μηχανισμους. Το πηρα απο humble choice πριν κατι μηνες.

Τελειωσα μολις το πρωτο επεισοδιο και πραγματικα το εβγαλα μονιμα με μια ανατριχιλα. Το παιχνιδι εχει κανονικο perma death στην βασικη δυσκολια που ειναι και η πιο δυσκολη. Αν χασετε και τους 4 ντετεκτιβ το επεισοδιο ξεκιναει απο την αρχη. Το εμαθα με το δυσκολο τροπο τα ματια σας 14 το παραμικρο λαθος μπορει να στοιχισει και να παμε σε game over. Mου αρεσαν οι γριφοι η τρομερη ατμοσφαιρα και το lore που φαινεται να κρυβεται απο πισω. Εχει καποια σχετικα ευκολα QTE αλλα μπορουμε να την παθουμε απο αλλους τροπους που δεν το περιμενουμε οπως να μην ακουσουμε μια πορτα ετσι την πατησα προς το τελος και εχασα μια ντετεκτιβ απο μια μικρη απροσεξια. Το παιχνιδι δεν εχει native ultrawide αλλα διορθωνεται με ενα απλο fix. Τα cutscenes παραμενουν 16:9 αλλα ολο το υπολοιπο παιχνιδι ειναι ultrawide. Θα το συνεχισω εννοειται συνολο εχει 5 επεισοδια αν ειναι οσο δυνατα ειναι το πρωτο περιμενω δυνατες ανατριχιλες. Εννοειται παιζεται με ακουστικα με 50%+ ενταση ο ηχος του ειναι τρομερος ακουγονται τα παντα απο που ερχονται οι ηχοι κτλ.

Παρακατω μερικες φωτογραφιες δικες μου

Απόκρυψη περιεχομένων
SONG-OF-HORROR-2021-12-21-19-24-4.png
SONG-OF-HORROR-2021-12-21-20-00.png
SONG-OF-HORROR-2021-12-22-04-40-3.png
unknown-2021-12-22-05-08.png
unknown-2021-12-22-05-10.png

Μεταξύ των 2, είπα να διαλέξω αυτό με το καλύτερο metacritic και επειδή το until dawn (θεωρείται πολύ καλό για το είδος του) ήταν καλοφτιαγμένο (αν και στορι κλασική αμερικανια) επέλεξα το house of ashes, είναι φτιαγμένο από τους ίδιους.

song of horror
house of ashes

Καλά αυτό το παιχνίδι πρέπει να είναι μαγεία σε OLED (εννοείται με κλειστά τα φώτα)
Είναι τρομερό σε γραφικά φωτισμός σκιές μοντέλα λεπτομέρεια μέσα στο σπίτι νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε αληθινό σπίτι και σίγουρα προσφέρει στο immersion. Με κλειστά φώτα παίζω σε va ultrawide και δείχνει υπέροχο. Απλά είμαι μόνιμα με σηκωμένη τρίχα.