The Quarry (2022)
Όπως έχω δηλώσει είμαι λάτρης των cinematic games και αυτό το παιχνίδι είναι ο ορισμός του cinematic.
Η υπόθεση εξελίσεται σε μια παιδική κατασκήνωση όπου την τελευταία μέρα της σεζόν έχουν αποχωρήσει όλα τα παιδιά κι έχουν μείνει οι 7 ομαδάρχες για να το γιορτάσουν. Το πάρτυ θα καταλήξει σε έναν αγώνα επιβίωσης με παράξενα ανεξήγητα γεγονότα τα οποία όσο προχωράει το παιχνίδι δίνει και μερικά στοιχεία για να καταλάβουμε τι γίνεται. Θα πεταχτείτε πολλές φορες από το κάθισμα όπως επίσης με λάθος επιλογές ξεριζώνονται κεφάλια....
Το gameplay είναι επιλογές ακριβώς σαν τα παιχνίδια της σειράς της Dark Pictures anthology όπου κατά την ροή του παιχνιδιού παίρνεις αποφάσεις. Φυσικά αναλόγως την απόφαση αλλάζει και η ροή της υπόθεσης. Δεν είναι action παιχνίδι βέβαια, αλλά πρέπει να είσαι στην τσίτα γιατί στις σκηνές επιβίωσης π.χ. σε τρέξιμο κλπ πρέπει να πατήσεις γρήγορα στον κατάλληλο χρόνο το κατάλληλο μοχλό/κουμπί.
Σκοπός βέβαια του παιχνιδιού είναι να λυθεί το μυστήριο και να μείνουν όλοι ζωντανοί. Πράγμα δύσκολο γιατί οι συνδυασμοί των επιλογών είναι άπειροι και μάλλον για να το πετυχετε θα χρειαστείτε την βοήθεια του YouTube.
Επίσης έχει και mode co-op που σημαίνει ότι μπορούν να παίξουν 8 ατομα και κάθε ένας να χειρίζεται έναν παίκτη και δίνει ο ένας στον άλλο το χειριστήριο.
Σαν cinematic game το κάδρο σε όλο το παιχνίδι είναι το σωστό 2:35:1 . Οι υπότιτλοι εμφανίζονται μέσα στην εικόνα αλλά οι επιλογές εμφανίζονται κάτω από την εικόνα οπότε οποίοι παίζουν σε προβολέα θα πρέπει να έχετε μεγαλύτερη οθόνη από 2:35:1 (λες και φτιάχτηκε αυτό το παιχνίδι για το δικό μου setup

).
Το παιχνίδι κατά 99% είναι μέσα στα σκοταδια που σημαίνει θα το λατρέψουν οι oled κάτοχοι.
Η έκδοση που το έχω είναι σε Xbox series Χ. Σε μερικες σκηνές ειλικρινα νομίζεις ότι είναι ταινία με κανονικους ηθοποιούς και όχι γραφικά.
Σε όποιους αρέσουν τα παιχνιδια-ταινιες μην το χάσετε. Επίσης παραδόξως το επίσημο Microsoft Xbox store το έχει σε υπερπροσφορά 10 ευρω!
Ένα screenshot (φωτογραφία με το κινητό σε οθόνη προτζεκτορα) να δείτε τις επιλογές που εμφανίζονται κάτω από την εικόνα.