Τι κάνει ο άνθρωπος !

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη

:worshippy:

Τίποτε το ιδιαίτερο. Η τεχνική του μέτρια, η ταχύτητα επίσης και φυσικά δεν μπόρεσε να αποφύγει το κύμα μέχρι τέλους. Η λήψη από το ελικόπτερο όμως εξαιρετική. Μάλλον είχε αρκετά χρήματα ο άνθρωπος. Καλός surfer πάντως δεν ήταν....

Τίποτε το ιδιαίτερο. Η τεχνική του μέτρια, η ταχύτητα επίσης και φυσικά δεν μπόρεσε να αποφύγει το κύμα μέχρι τέλους. Η λήψη από το ελικόπτερο όμως εξαιρετική. Μάλλον είχε αρκετά χρήματα ο άνθρωπος. Καλός surfer πάντως δεν ήταν....

Ρε Βλάση τον έθαψες, τουλάχιστον είχε τα κότσια να το κάνει :ernaehrung004:

Σιγά το κατόρθωμα ρε παιδιά.

Έχω δει σε κάποιο χωριό μια γριούλα 80 και κάτι χρονών να κουβαλάει στην πλάτη της μια στοίβα ξύλα από το δάσος και να τα πηγαίνει στο σπιτάκι της που απέχει 5 χιλιόμετρα από το δάσος.
Αυτό εγώ δεν μπορώ να το κάνω και όταν την είδα ντράπηκα.
Και το έκανε κάθε μέρα το καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια που έμεινε μόνη της. Μάζευε ξύλα για το χειμώνα.
Αυτό είναι κατόρθωμα.

Μοντάζ δεν φαίνεται να είναι, διότι η κίνηση της κάμερας είναι απόλυτα φυσιολογική. Άλλωστε και το χέρι κάνει τη σωστή κίνηση στο κύμα για να αλλάξει κατεύθυνση, αλλά πολύ φοβισμένα. Οι surfers παίρνουν την ταχύτητα καβαλώντας το κύμα από την παραλία προς τον ωκεανό και όχι ανάποδα, όπως αυτός, αλλά εδώ είχε σκοπό την κινηματογράφηση, άρα θεωρείται φυσιολογικό.

Η κακή τεχνική του φαίνεται και σε άλλο σημείο, ότι δεν έσπασε τη μέση του πουθενά, για να αυξήσει ταχύτητα και να φύγει μπροστά. Μάλλον ξεκίνησε το surf σε μεγάλη ηλικία.

Έκανα windsurf (πρωταθλητισμό στον ΝΟΘ) με τον αδελφό μου αρκετά χρόνια και ξέρω. Ο αδελφός μου ήταν και δευτεραθλητής Ελλάδος κάποια χρονιά πίσω από τον Κακλαμανάκη στα Mistral Competition κι εγώ 8ος.

Surf μου άρεσε περισσότερο, αλλά εδώ στη βόρειο Ελλάδα μεγάλα κύματα έβλεπα μόνο στο Καλαμίτσι μετά τις 20 Αυγούστου κι επιπλέον η μια μου κνήμη δεν σηκώνει πολύ ζόρι στη στρέψη, από παλιό κάταγμα στο ποδόσφαιρο.

Συγνώμη αλλά έχω την εξής ένσταση. Θα ήτανε σίγουρα μεγάλο κατόρθωμα εάν μας τον έδειχνε να βγαίνει μέσα από τα κύματα στο τελος. Αλλα δεν βγήκε. Αρα που είναι το μεγάλο κατόρθωμα?

Last edited:
Μόνο να σκεφτείς οτι θα κάνεις κάτι παρόμοιο νομίζω πως είναι κατόρθωμα!

Ο άνθρωπος αν μη τι άλλο, έχει-εκτός απο βλακεία στον εγκέφαλο- και balls!!!!!:music-smiley-005:

Τα κύματα της θάλασσας δεν είναι παίξε γέλασε...............:worshippy:

Ε καλά και εγώ μπορώ να πάω να κατέβω το Everest με ski αλλά να σκοτωθώ στην πορεία. Αυτό θεωρείται κατόρθωμα???

δεν είναι fake, είναι η αρχική σκηνή της ταινίας billabong odyssey... και ο άνθρωπος δεν είναι κανένας τυχαίος (!!!) surfer, είναι ο Mike Parsons :)

Η τεχνική που χρησιμοποιεί για να πιάσει το κύμα λέγεται tow-in, και μπορεί το ride του να μην είναι εντυπωσιακό, αλλά έχει και 70ft κύμα στην πλάτη του... άσε που όταν κατεβαίνεις με καμία 80km/h το cutback δεν είναι.... εχμμμ παίξε γέλασε :grinning-smiley-043

Αν είναι ο Mike Parsons τότε έχω δει πολύ καλύτερες βόλτες του πάνω στα κύματα. Σίγουρα το παραπάνω κομμάτι είναι από βίντεο που δείχνει κάποιον φτασμένο surfer? Μήπως παριστάνει κάποιον που θέλει γίνει πραγματικά καλός, αλλά είναι ακόμη στην αρχή;

Αν είναι ο Mike Parsons τότε έχω δει πολύ καλύτερες βόλτες του πάνω στα κύματα. Σίγουρα το παραπάνω κομμάτι είναι από βίντεο που δείχνει κάποιον φτασμένο surfer? Μήπως παριστάνει κάποιον που θέλει γίνει πραγματικά καλός, αλλά είναι ακόμη στην αρχή;

Ναι, o Mike Parsons είναι! Ρίξε μια ματιά σε αυτό το link:

http://www.billabongodysseyuk.com/

έχει και κάποιες φώτος-screenshots από το ταινιάκι του thread

(και ένα ωραίο trailer!)

ΥΣ συγχώρησε μου τον ενικό του διαδικτύου, διαβάζω αρκετό καιρό τα ποστ σου και εδώ και σε φόρουμ σχετικό με την φωτογραφία, και νιώθω οικεία, μιας και μοιραζόμαστε ένα ακόμα κοινό πάθος, το windsurf :)

Last edited:
δεν είναι fake, είναι η αρχική σκηνή της ταινίας billabong odyssey... και ο άνθρωπος δεν είναι κανένας τυχαίος (!!!) surfer, είναι ο Mike Parsons :)

Η τεχνική που χρησιμοποιεί για να πιάσει το κύμα λέγεται tow-in, και μπορεί το ride του να μην είναι εντυπωσιακό, αλλά έχει και 70ft κύμα στην πλάτη του... άσε που όταν κατεβαίνεις με καμία 80km/h το cutback δεν είναι.... εχμμμ παίξε γέλασε :grinning-smiley-043
:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

ΣΩΣΤΟΣ...

Περισσότερα εδω... http://www.ifilm.com/video/2651541