Καλημέρα σ'όλους
άκουσα οτι αυξάνουν το εστιακό μήκος των φακών. Έτσι είναι; Έχουν φτιαχτεί γι'αυτή την δουλειά ή απλά εξυπηρετούν
:2thumb22sup: Παύλος
...................
Yπάρχουν όμως και converters σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι για συγκεκριμένα μοντέλα φακών απ' την ίδια την ίδια εταιρεία του φακού κι εκεί συνήθως τα αποτελέσματα είναι θαυμάσια.
![]()
Ηλια γνωριζεις μηπως ενα τετοιο converter (x2) για τον nikon 55-200 vr ??
Δυστυχώς όχι.
Δες στην γκάμα της Nikon, αλλά δεν νομίζω να σχεδίασε converter για ένα φακό που μοιάζει περισσότερο γενικής χρήσης...
Ίσως όμως σε καλύπτει κάποιος converter γενικής χρήσης της Nikon όπως αυτός εδώ:
http://nikonimaging.com/global/products/lens/af/teleconverters/af-s_tc-17e_2/index.htm
1,7x και υποστηρίζει το VR.
Ελπίζω κάποιος άλλος χρήστης Nikon να ξέρει να μας πεί περισσότερα...
Εξαρτάται σε τι converters αναφέρεται το αρχικό μήνυμα...
Βλέπω ότι αναφέρθηκαν converters που μπαίνουν ανάμεσα στον φακό και στην SLR μηχανή. Η συνηθισμένη περίπτωση είναι να αυξάνουν το εστιακό μήκος ώστε να αποκτήσουμε "πιο δυνατό" τηλεφακό. Μεγεθύνσεις συνήθως από 1,5 μέχρι 4.
Στο site του Κατερέλου (δεν ξέρω αν θα είναι φρόνιμο να παραθέσω το link) αναφέρεται ως Extenter και στο site της canon οπου παραπέμπει, γράφει ακριβώς αυτό που λές.
Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και τα macro δαχτυλίδια και οι "φυσούνες" νομίζω που αυξάνοντας την απόσταση φακού σώματος δίνουν μεγέθυνση "βλέποντας" μόνο το κεντρικό του φακού. Δεν παρεμβάλλονται οπτικά στοιχεία
και η ποιότητα μένει σε καλά επίπεδα.
Νομίζω αυτή τη δουλειά πρέπει να κάνει το επόμενο αξεσουάρ στον ίδιο κατάλογο που είδα, το οπίο ανομάζει Macro-Converter και δεν φαίνεται να έχει κάποιο κρύσταλλο μέσα του, σε αντίθεση με το Extender. Προφανώς
είναι η αντίστοιχη φυσούνα για τις dslr...
Και στις δυο περιπτώσεις παρεμβάλονται μεταξύ φακού - σώματος.
Ετοιμαζω (σχεδον 1 μηνα) ενα ταξιδι που θα εχει και σαφαρι στην Νοτια Αφρικη για τελος Οκτωβριου (πρωτα ο Θεος). Εχω αρχισει και διαβαζω περα απο τα του ταξιδιου και οτιδηποτε πηροφοριες βρισκω για το φωτογραφικο κομματι του ταξιδιου.
Λοιπον εχω πολλα θεματα στα οποια πρεπει να καταληξω.
1. Εκτος απο την δικια μου την nikon D40 (18-35 + 55-200 vr) θα αγοραστει και ενα ακομα κομματι για το ετερον ημισυ. Το debate ειναι canon S5 ή βιντεοκαμερα. Κλεινουμε προς canon S5 με 4 ή 8GB για εγγραφη και βιντεο. Δεν ξερω ομως αν η ποιοτητα, ο χρονος εγγραφης και η μετατροπη αργοτερα θα με ικανοποιησει.
2. Στηριξη της μηχανης. Η λυση του bean bag αποκλειεται λογω οτι δεν υπαρχουν πλαινα καγκελα στο τζιπ, οποτε μονη λυση φαινεται το monopod.
Σας παρακαλω πειτε μου αν ξερετε ή αν εχετε δοκιμασει καποιο κ εισαστε ευχαριστημενοι.
3. και σπουδαιοτερο. Θα ηθελα μεγαλυτερο zoom. Αλλα δεν μπορω να ξοδεψω μια περιουσια να παρω τον nikon 200-400mm f/4 lens. Αρα τι λυσεις μου μενουν? (αυτος ο converter που λεει ο Ηλιας μπορει να ειναι καλη περιπτωση αν και ακριβουτσικος).
Βεβαια στο dpreview forum διαβασα και μπερδευτηκα.
macphil wrote:
> Nikon clearly states that "teleconverters (all models)" are incompatible with this lens (55-200 vr). Will I damage my lens or camera? What does Nikon mean?
The Nikon converters have a tab on them stopping them from mounting on "non-approved" lenses (i.e. fast AF-S ones). Nikon, Kenko, and Sigma converters all have protruding elements, so if you zoom right out, the rear element of the lens and the front element of the converter may collide. N.B. Mounting a converter on that lens will make it slooooooow (aperture-wise)
Και τελος ενα αποσπασμα απο ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο για ...safari tips
[.......]
Στο site του Κατερέλου (δεν ξέρω αν θα είναι φρόνιμο να παραθέσω το link) αναφέρεται ως Extenter και στο site της canon οπου παραπέμπει, γράφει ακριβώς αυτό που λές.
Νομίζω αυτή τη δουλειά πρέπει να κάνει το επόμενο αξεσουάρ στον ίδιο κατάλογο που είδα, το οπίο ανομάζει Macro-Converter και δεν φαίνεται να έχει κάποιο κρύσταλλο μέσα του, σε αντίθεση με το Extender. Προφανώς
είναι η αντίστοιχη φυσούνα για τις dslr...
Και στις δυο περιπτώσεις παρεμβάλονται μεταξύ φακού - σώματος.
το βάθος πεδίου έχει να κάνει με τρεις παράγοντες, το εστιακό μήκος, το διάφραγμα και την απόσταση του θέματος.
.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.