Τι καρτα μνημης για full hd video

tio4711

AVClub Addicted Member
24 October 2007
2,115
Η ερωτηση εχει να κανει με προτασεις ως προς το ποια καρτα μνημης πρεπει να αγορασω για να μπορω να κανω ληψεις full hd στην Pentax K5

Re: Απάντηση: Τι καρτα μνημης για full hd video

Class 10 και πάνω από πλευράς ταχύτητας..

εννοείς 10 ΜΒ/s και πάνω? συγνώμη αλλά δεν είμαι και πολύ σχετικός με τις SD κάρτες

Εγω στην Κ5 εβαλα μια Sandisk Extreme pro 45MB/s (ισως περιττη) και δεν εχω δει προβληματα στα 4-5 βιντεακια που τραβηξα απο περιεργεια..

Εγω στην Κ5 εβαλα μια Sandisk Extreme pro 45MB/s (ισως περιττη) και δεν εχω δει προβληματα στα 4-5 βιντεακια που τραβηξα απο περιεργεια..

πόση ώρα συνεχόμενα μπορούσες να γραψεις?

Δεν ειμαι πολυ του βιντεο και τραβηξα 4-5 λεπτα το μεγαλυτερο για να δω τι γινεται.
Περιορισμο απο την μηχανη εννοεις?Νομιζω πως εχει 4GB η 20 λεπτα η Κ5.

Δεν ειμαι πολυ του βιντεο και τραβηξα 4-5 λεπτα το μεγαλυτερο για να δω τι γινεται.
Περιορισμο απο την μηχανη εννοεις?Νομιζω πως εχει 4GB η 20 λεπτα η Κ5.

το λεω γιατι στην δικη μου μετα από λίγη ώρα πάγωνε η μηχανη στην προσπάθεια της να γράψει τα δεδομένα στη κάρτα και διέκοπτε την λήψη βίντεο. Αλλα ίσως να έφταιγε και η κάρτα μνήμης μου που είναι αργή..

Πολυ πιθανο να φταιει η καρτα αν ειναι αργη.Δοκιμασες να τραβηξεις στην μικροτερη αναλυση?
Παντως καλυτερα να παρεις μια class10 τουλαχιστον , που ξερουμε οτι κανει την δουλεια με τα μεγαλα αρχεια των νεων μηχανων και ειναι σε λογικες τιμες.
Μαλιστα για την 60d φιλικο ζευγος αγορασε απο το Αμαζον.uk μια noname 32GB class10 στα 29 ευρω.Την μετρησαμε και δεν ειναι fake αν και με τις μαιμουδες που εχουν πεσει στην πιατσα εχει μπολικο ρισκο μια τετοια αγορα ..πιστευω ομως οτι αξιζει να το ψαξεις απο το Αμαζον διαβαζοντας και τα reviews του προιοντος απο τους χρηστες.
Απο το ebay καλυτερα να το ξεχασεις ,εκτος και αν ξερεις πολυ καλα τι αγοραζεις και απο ποιον οσο αφορα τις καρτες μνημης.
Αν θελεις να ρωτησω για την καρτα να το κοιταξεις.

νομιζω θα μεινω σ αυτες του πλαισιου. Ειναι κριμα να εχουμε δωσει τοσα λεφτα για μηχανη και να τσιγκουνευομαστε 20Ε για καρτα..

νομιζω θα μεινω σ αυτες του πλαισιου. Ειναι κριμα να εχουμε δωσει τοσα λεφτα για μηχανη και να τσιγκουνευομαστε 20Ε για καρτα..

Κι'εγω απο τον Γαλαιο την πηρα.

edit

Παντως ψαξε και αλλου γιατι μου φαινεται ακριβη για class10 πχ http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=42_53&products_id=15397

Last edited: