Re: Απάντηση: Τι καθορίζει την μουσικότητα μιας συσκευής?
Πιστεύω ότι το φόρουμ θα είχε πετύχει απόλυτα τον σκοπό του , εάν υπήρχε η δυνατότητα να γίνονται ακροάσεις σχετικές με τα θέματα που αναπτύσσονται σε διάφορα θρεντς , έτσι ώστε να γίνεται αντιληπτό αυτό για το οποίο συζητάμε .
Θα ήθελα πολύ ( αυτή τη στιγμή ) να μου υποδείξει π.χ. κάποιος δύο συσκευές , ανεξαρτήτου τιμής , εκ των οποίων η μία να έχει μουσικότητα και η άλλη όχι , για να αντιληφθώ τι εννοεί .
ΥΓ τι είναι το stage και γιατί είναι ανόητο ;
Δημήτρη, προσπαθείς να προσεγγίσεις ένα θέμα δια της λογικής -και καλά κάνεις, όταν ο χώρος, στον οποίον "ανήκει" αυτό το θέμα, δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει βασικές έννοιες. Δηλαδή, για να το καταλάβεις ρε παιδί μου, όποιος φτιάχνει ενισχυτές και ηχεία, είναι -άκουσον, άκουσον- καλλιτέχνης. Εκεί
καταντήσαμε.
Με μια βασική διαφορά: Όταν ο Θεόφιλος ζωγράφιζε το φουρνόφτυαρο όρθιο και του είπαν, τί κάνεις; θα πέσει το ψωμί, αυτός τους απήντησε ότο δεν θα πέσει, γιατί είναι ζωγραφιστό. Αν τολμήσει κανείς να κάνει κάτι αντίστοιχο στο χώρο της Επιστήμης, πολύ απλά, και θα πέσει το ψωμί, και θα τον πάρουν με τις πέτρες. Εξαιρείται το high end, όπου λέμε
ό,τι μας καπνίσει,
όπως μας τη βαρέσει, τέλος πάντων ό,τι γουστάρουμε, και όλα ισχύουν, διότι είναι απόψεις ρε παιδί μου, πώς να το κάνουμε δηλαδή; Για παράδειγμα, ακούμε το get into the groove της Madonna από παλιό καλό βινύλιο, και λέμε, "πω πω κάτι μακροδυναμικάαααααααα, τς, τς, τς". Ή, πάρε αυτό το player που έχει jitter 5p, και όχι το άλλο που έχει 7p.
Επιπροσθέτως δε, όταν κάνει κάποιος τον κόπο να βάλει τα πράγματα επί ορθής βάσεως, τον κατηγορούν και για αλαζονεία και υβριστικό τόνο. Δηλαδής, όταν πας και λες σε κάποιον, κοίτα να δεις αγόρι μου, όταν είσαι κριτής τεχνολογικών προϊόντων, και η κρίση σου επιδρά στην
τσέπη των άλλων, που σου κάνουν την τιμή να εμπιστεύονται την κρίση σου, ε, έχεις
ηθική υποχρέωση, οφείλεις να αντιμετωπίζεις τα δοκίμια με
κριτική στάση, και όχι να κάθεσαι εκστατικός μπροστά τους.
Αλλά πού...
(Την ανοησία του staging κάνει τον κόπο να μας την εξηγήσει ο κ. Κωτσής. Αυτός ξέρει)...